Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa tez nieznam wymiarow szyjki, nigdy mi nie mowil, ostatnio tylko ze minimalnie sie skraca, ale potem mowil ze wrocila do normy, ale jest bez rozwarcia mowil.
Tez mam odpoczywac i nie przemeczac sie, teraz wiecej wypoczywam " na zapas" ale zobaczymy co powie w poniedzialek. A to od razu spytam o dlugosc szyjki. Musze sobie zapisac w liscie pytan.
U mnie ostatnie pare dni jest ochlodzenie wiec lepiej sie czuje. Ale upaly mnie wykanczaly, lezalam jak mokry zwierz i umieralam. -
Witam Was kobietki a ja dziś wróciłam od połoznej wymacala mi brzuch Mała zmieniła boczek leżenia z prawego na lewy nadal leży główka w dół waga wyszła 34 tydzień-2.100kg jutro mam USG zobaczmy czy wagowo się pokryje
A ja się czuje dobrze cukier nisko juz mało co go mierze bo nie przekracza 100 nawet...ciśnienie równie ale raczej w granicy normy a resztę dowiem się jutro na USG III trymestrupozdrawiam
Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość
-
moni28 tak, Karolina już od dawno miała popuchnięte nogi, bardzo wysokie ciśnienie i generalnie zagrożoną ciążę. Długo musiała leżeć. No i jest w szpitalu już parę dni, ma tez rozwarcie na 4cm...czytam je regularnie;) Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy i jej maluszek jak i ona super zdrowi!
-
Dziewczyny wzięłam się za generalne porządki od rana sprzątałam spiżarnie-pomieszczenie gospodarcze-składzik bo nie wiem jak to nazwać... TRAGEDIA dobrze, że się zabrałam za ten temat bo w takim tempie z zadyszką, z co chwilę coś przegryźć, co chwilę odpocząć-odsapnąć i co chwilę chyba ciągnie mnie brzuch to nie wiem czy się do końca września wyrobię
Co do śluzów to też mam teraz więcej, ale jest biały.
Co do staników to nieeee wieeeemale cycki mi na razie nie rosną, może nie będę miała mleka aaaaaaaaaaa
-
ataga4 wrote:Dziewczyny, orientujecie się jaką macie długość szyjki? Ja od 6 tygodni praktycznie tylko leże, w 25 tyg lekarz zwrócił uwagę na krótką szyjke,zmierzył i wyszło 34 mm (na poprzedniej bylo 42mm), i od tamtej pory mega oszczędzanie się i odpoczynek, oczywiście zero dzwigania, sprzątania, chodzenia na zakupy. Do tego magnezin 3x1. Teraz mam jakieś 26mm, zlecenia takie same, prawdopodobnie do 36tc. Jak to wygląda u Was?
Ataga, moja szyjka miała w 27 tygodniu 35 mm (wcześniej było 40 mm). Mam te same zalecenia co Ty plus luteina 2x1. Przez tą szyjkę chodzę na wizyty co 2 tygodnie i ostatnio było 32 mm, więc skraca się powoli. Jutro następna kontrola, więc napiszę co i jak. -
No masz Ci los ja to chyba jestem z 200 lat za murzynami Wy wiecie o stanie swoich wód płodowych szyjce i jej długości a mój gin mówi tylko hasło długa szyjka i jest ok chyba go zbiorę do galopu bo życzy sobie 150zł za każdym razem a im szybciej do porodu tym krócej trwają moje wizyty. Dobrze że o tym piszecie ja sobie poczytam pospisuje i następnym razem dopiero 12 września nie wyjdę póki mi wszystkiego nie zrobi włącznie ze zdjęciem małego:)U nas w centrum też ochłodziło się dzieki Bogu już nie wyrabiam z tymi upałami.
Ja też strasznie się pocę i męczę szybko myślałam że to tarczyca ale chyba po części uroki końcówki ciąży. -
A i zapomniałam Wam napisać, że mój wirus pokarmowy był na szczęście jednodniówką i wczoraj czułam się o wiele lepiej. Dziś jem już normalnie
Co do staników to ja już dawno zakpiłam 2 do karmienia, ale takie sportowe, miękkie i się z nimi nie rozstaję. Przez to, że biust miałam niewielki, to zawsze nosiłam usztywniane z fiszbinami i zaczęły mnie mocno uwierać. Te, co kupiłam fajnie trzymają i wydaje mi się, że pomieszczą jeszcze cyce jak urosną po porodzie.
W ogóle to zauważyłam, że nigdzie nie mam rozstępów poza biustem właśnie. Drobne, ale są, mimo ciągłego smarowania specyfikami. Trochę to niesprawiedliwe, bo moja mama urodziła czwórkę dzieci i ani jeden jej nie wyszedł.lubek, Monica, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonica wrote:Ja też strasznie się pocę i męczę szybko myślałam że to tarczyca ale chyba po części uroki końcówki ciąży.
Monica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
coś mi się przypomina że któraś z nas pisała że zamawia laktator baby ono?. cZY są może jakieś pozytywne opinie o tym produkcie. Ze swojego doswiadczenia wiem że nie kupię laktatora z Aventu ręcznego nie wiem czy to ja miałam akurat ten felerny laktator, ale strasznie się zacinał i spadała mi cały czas ta nakładka silikonowa. Nie używałam go dosyć często.
-
nick nieaktualny