X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    U mnie kropi...ale ide na spacer z psiakiem;) świeże powietrze dobrze mi zrobi :)

ps. gdzie kupowałyście koszulę/piżamę do karmienia?

ja u siebie w sklepie textil market

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do koszul to któraś tu podawała fajny link z tanimi koszulami do 20 zł, rozpinanymi do karmienia.
    znalazłam
    http://allegro.pl/koszula-do-porodu-karmienia-100-bawelna-rozm-s-m-i4479099360.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 18:24

• moni28 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniga czy to Ty podawałaś link do napisów z imionami . kurcze szukam i znaleźć nie mogę.
    A czy koleżanka zadowolona była z lovi?

Aniqa wrote:
    Moni28,ja miałam kupować laktator z babyono,ale w końcu koleżanka da mi z lovi i niezamawiam już z babyono.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Aniga czy to Ty podawałaś link do napisów z imionami . kurcze szukam i znaleźć nie mogę.
    A czy koleżanka zadowolona była z lovi?
    Ona go nie używała, miała jakiś inny a ten nieużywany mi da bo jej już niepotrzebny.
    Co do literek to wpisywałam chyba literki z drewna w allegro. Poszukam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/drewniane-literki-3d-2-dekory-gratis-i4472913750.html?no-rwd=1#tabsContent

Literki

• moni28 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie dzięki Aniga;]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie zastanawiam czy kupic laktator czy nie - ale co bedzie jak nie bede miala mleka albo malo to bedzie mi niepotrzebny

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teżjeszcze koszuli nie kupiłam, ale podobają mi się te: http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-m-i4457668313.html

A czy któraś brała pod uwagę zakup koszuli z długim rekawem? W końcu to przed nami cała zima karmienia..

• moni28 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego nie inwestuję w drogi laktator. Poprzednim razem bardzo mało go uzywałam, a tak naprawdę to najbardziej mi się przydał w szpitalu, bo już w pierwszej dobie miałam nawał pokarmu. kupię albo z baby ono lub lovi później podeślę link
    sylwia1985 wrote:
    ja tez sie zastanawiam czy kupic laktator czy nie - ale co bedzie jak nie bede miala mleka albo malo to bedzie mi niepotrzebny

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Dlatego nie inwestuję w drogi laktator. Poprzednim razem bardzo mało go uzywałam, a tak naprawdę to najbardziej mi się przydał w szpitalu, bo już w pierwszej dobie miałam nawał pokarmu. kupię albo z baby ono lub lovi później podeślę link
    Ja też stawiałam na najtańszy, a w gemini ten z babyono był po 33 zł,jakoś tak.

Kuzynka mówi że laktatory pobudzają laktacje i im wiecej sie ściąga to więcej sie produkuje, a ona odciągała tylko troche żeby cycki nie bolały,a reszte dopijało dziecko.

Kurcze nie ciekawi was jak smakuje takie mleko? Ja spróbuje.

• moni28 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WŁAŚNIE się zastanawiam nad tą piżamką;

http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-m-i4498535780.html
    albo ta ;
    http://allegro.pl/koszula-nocna-do-karmienia-rozm-m-producent-i4492271738.html

sylwia1985 lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do koszul piżam to mam "ładniejsze" do szpitala, w domu mam takie "po domu" albo podkoszulki, zresztą pewnie i tak będe wyglądała jakbym 5 hektarów ziemi zaorała,więc co mi tam, kto mnie tam by oglądał w domu w piżamie.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zasmucona faktem ze poszerzyly mi sie kostki i obraczka ledwo przez nia przechodzi :( nienawidze bez niej byc. Od tygodnia kazde jej zdjecie odbywa sie pod woda i z mydlem.. zastanawiam sie tylko czy po ciazy kostki wroca do normy?!
    poczwarkah wrote:
    Hej dziewczyny, ledwo wróciły upały, a ja znowu spuchłam :( Zaczynam się bać czy zdejmę obrączkę. A na wadze w jeden dzień +700g. :(
    Co prawda, jak było kilka chłodniejszych dni to zaraz gubiłam tę wodę i waga szła w dół, ale boję się że jak to potrwa to nabiorę z 5 kilo i zrobią mi się momentalnie rozstępy...

• moni28 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scęście nie martw się wszystko wróci do normy;;]]
    Scęście wrote:
    Ja jestem zasmucona faktem ze poszerzyly mi sie kostki i obraczka ledwo przez nia przechodzi :( nienawidze bez niej byc. Od tygodnia kazde jej zdjecie odbywa sie pod woda i z mydlem.. zastanawiam sie tylko czy po ciazy kostki wroca do normy?!

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co powiecie o tym komplecie?
    http://allegro.pl/komplet-muzzy-koszula-do-karmienia-szlafrok-m-i4467098122.html

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem zle wykonanie. Za daleko maluje i potem tak jest.
    Co do robienia paznokci przed porodem odradzam.. pozrywaja vi wszystkie nie patrzac czy gi niszcza paznokcie. Nie mozna miec paznokci zrobionych sni umalowanych rodzac. Bo oni ponplytce paznokcia vos tam patrza czy nie dinieje itd i wiedza czy nic zlego sie nie dzieje :)
    Aniqa wrote:
    Sylwia mam do ciebie pytanie, alw niewiem czy dobrze kojarze ze to ty pisalas ze jestes kosmetyczką?

Chodzi o pazurki hybrydowe, otóz taka znajoma kilka razy mi robila, ona prowadzi salon, i ten lakier powinien sie trzymac ok 3 tyg, a mi juz sie odrywal tu blizej skórek na drugi dzien albo po paru dniach, tak jakby podchodzilo powietrze i sie rozwalało, nie mowilam jej bo jakos mi glupio bylo, ale czy to moze byc od zlego wykonania, albo zlego tego lakieru? Czy po prostu tak sie dzieje, bo chcialabym sobie zrobic przed porodem ale jak ma mi sie tak dziac to podziekuje.

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do laktatorow to bierzecie te elektryczne cxzy reczne...?Ja sie nastawiam na elektryczny, ale albo Canpol easystart albo medele electric...
    ale chyba z zakupem poczekam do porodu....bo zakup takiego laktatora to dosc duzy koszt i nie wiem czy mi bedzie potrzebny

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Scęście Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 17:07

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koszuli nocnej na dlugi rekaw nie zamierzam kupowac bo pod moja koldra bym sie w niej ugotowala a jak bede wstawac do malej to najwyzej szlafrok bede zakladac.

ja laktator kupuje z Canpola elektryczny i kupie go przed porodem bo jak w razie w szpitalu okaze sie ze bedzie potrzebny to przez internet mi nie przyjdzie z dnia na dzien a w sklepie jak by M musial kupic to u mnie ponad 300 zl kosztuje a tyle nie zamierzam wydac

age.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    a co powiecie o tym komplecie?
    http://allegro.pl/komplet-muzzy-koszula-do-karmienia-szlafrok-m-i4467098122.html
    fajne to -az sobie w zakladkach zapisalam :)

ja kupilam jedna koszule z dlugim rekawkiem i 2 z krotkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 20:04

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ