X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już mnóstwo ciuszków i zaczęłam prać. Wydawało mi się, że może za wcześnie, ale jak się okazuje ile tego jest to głowa boli! A przede wszsytkim kręgosłup boli jak za długo prasuję :) Dlatego już to zaczęłam ogarniać. Potem mi zostanie sprzątanie pokoju po malowaniu i będzie trochę roboty. A już coraz mnie zgrabnie się poruszam, niewygodnie mi. Pewne rzeczy jednak lubię zrobić sama i po swojemu, zamiast wzywać mamę na pomoc :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale juz jestes duzo do przodu :-) :-) :-) mi ubranka siedza w kartonach, czekaja na pranie, z rzeczami do szpitala paczka mi przyjdzie w nastepnym tygodniu, rozek, pieluchy, i butelke jedna mam, i lozeczko do zlozenia i malowania, zreszta teraz czeka nas remont od poniedzialku i to musimy szybko skonczyc a potem bedzie akcja " wyprawka Hani".

• moni28 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proszlo lovela

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba poproszę mamę o poprasowanie ubranek, bo jak zalecenia lekarza odnośnie lezenia się nie zmienią to będzie ciężko :-(

• tofirus Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja dziś byłam na kontroli i szyja nie skróciła się w ogóle przez te dwa tygodnie. Jupi! :) Mam jeszcze odpoczywać 3 tygodnie i jest spora szansa, że wytrzyma do października :)

Aniqa, MartaR.., Kajaoli, lubek, sylwia1985, pestka, anka_a lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Hej! Ja dziś byłam na kontroli i szyja nie skróciła się w ogóle przez te dwa tygodnie. Jupi! :) Mam jeszcze odpoczywać 3 tygodnie i jest spora szansa, że wytrzyma do października :)

Szczęściara!!!! Też bym tak chciała.... :-( A wiesz ile teraz ma?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofirus super wiesci, czekam na takie same do poniedzialku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:50

MartaR.. lubi tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    No ja byłam w tej na lubelskiej, jest tanio i fajna babka. Daj znać jak jest na wyszyńskiego :)

Oki :-) trochę się boje wchodzić do takich dużych sklepów z akcesoriami dla dzieci bo ciśnienie rośnie i mam aż szaleństwo w oczach :-)

7a4aio4pfp2702id.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ubranka mam wyprane i wyprasowane, czekają sobie spokojnie :)
    A dziś zamówiłam łóżeczko, przewijak, pościel i inne duperelki to łóżeczka....a i materac...Postawiłam na materac kokos-pianka-kokos

MartaR.., ao12., anka_a lubią tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Smutas Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wizyte w poniedziałek i nie mogę sie doczekać.

Dla maluszka mam juz wszystko oprócz laktatora i podkładow do przewijania. Przedwczoraj przyszły mi 2 wielkie paki z francji od rodziców wiec to mi zostało do wyprania i poprasowania i zaczne segregować w komodzie bo na razie to tylko tak wkładałam jedno na drugie.

Dużo tego a z każdym dniem bedzie coraz cięzej więc chce być przygotowana. A jakoś na początku wrzesnia spakuję torbę do szpitala żeby stała sobie i czekała. Wtedy tez przygotuję już kołyskę żeby mnie nic nie zaskoczyło.

Kajaoli, MartaR.., ao12., anka_a lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie smutas czekamy razem na dobre wiesci, kurcze oby nic nam nie wyszukali.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w biedronce i nie było śladu po loveli....

• ao12. Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z innej beczki, orientujecie się ile pieluszek może schodzić dziennie podczas karmienia maluszka piersią?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 21:14

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno trzeba zmieniać pieluche po każdym karmieniu. Zakładając ze maluch je co 3h (przy dobrych wiatrach), wychodzi jakieś 8szt na dobę...

ao12. lubi tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Podobno trzeba zmieniać pieluche po każdym karmieniu. Zakładając ze maluch je co 3h (przy dobrych wiatrach), wychodzi jakieś 8szt na dobę...
    ok dzięki

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Szczęściara!!!! Też bym tak chciała.... :-( A wiesz ile teraz ma?
    31,5 mm, więc skróciła się o całe 0,5 mm w ciągu 2 tyg.
    Wydaje mi się, że to nagłe skrócenie u mnie było spowodowane tym, że póki chodziłam do pracy, ciągle gdzieś biegałam, coś załatwiałam itd. Teraz jak przystopowałam, to po prostu ta szyjka też się uspokoiła. Mimo to, lekarka mi powiedziała, że do 36 tygodnia lepiej się oszczędzać, bo jeśli szyjka ma tendencje do skracania się to może się jeszcze nagle niebezpiecznie skrócić.

ataga4 lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    a ja z innej beczki, orientujecie się ile pieluszek może schodzić dziennie podczas karmienia maluszka piersią?
    Na szkole rodzenia położna nastawiała nas na 10-12 sztuk;-)

ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Na szkole rodzenia położna nastawiała nas na 10-12 sztuk;-)
    No to nastawię się na 12 :) Jutro idę do sklepu to kupię bo są w promocji 2+1

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    31,5 mm, więc skróciła się o całe 0,5 mm w ciągu 2 tyg.
    Wydaje mi się, że to nagłe skrócenie u mnie było spowodowane tym, że póki chodziłam do pracy, ciągle gdzieś biegałam, coś załatwiałam itd. Teraz jak przystopowałam, to po prostu ta szyjka też się uspokoiła. Mimo to, lekarka mi powiedziała, że do 36 tygodnia lepiej się oszczędzać, bo jeśli szyjka ma tendencje do skracania się to może się jeszcze nagle niebezpiecznie skrócić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:07

‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ