X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, lekko podlamana
    Otoz:
    Co do wagi dziecka to mowil mi ze mi nie powie bo potem sa pretensje na sali porodowej ze mialo byc tyle a jest tyle, ale mowil ze jest wieksze troszke jak na swoj tydzien,

Szyjka lekko skrocona ale zamknieta

I teraz szok: mam byc spakowana bo tylko pare procent dziewczyn rodzi w terminie, skoro mam twardnienia tz ze bedzie wczesniej ok 37 tyg, wtedy ciaze uznaje sie za donoszona i sie rodzi, ja naleze do tych co urodza wczesniej, i dodal jeszcze ze jakby co to mam jechac na ip bo teraz w 34 porody sie juz zdazaja dosc czesto, !!!!!!!!! Od razu zbladlam, zaczelo mi szumiec w uszach, heh myslalam ze padne na zawal. Mam wyznaczony termin nastepnej wizyty za 3 tyg, do tego czasu mam duzo wypoczywac, najadac sie magnezem i nospą ( w razie potrzeby), i mowil ze to bedzie ostatnia wizyta, Jezu drogi jak uslyszalam ostatnia wizyta znow objawy omdleniowe sie pojawily, smial sie troche ze mnie bo ja jak jakas ciemna masa w ciazy chodzi a na mysl o porodzie prawie mdleje.

Mam jeszcze porobic badania i ten odczyn combsa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 11:48

• Smutas Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa najważniejsze że z maluszkiem wszystko dobrze, Duzo leż i odpoczywaj żeby chociaż ten remont przetrwać w dwupaku. Ja tez mam twardnienia brzucha zobaczymy co mi gin dzisiaj powie. Ale ja bym sie nie obraziła jak by mały przyszedł na świat z 2 tyg wcześniej niż termin.

Aniqa lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chce taką paczuszkę :) Tylko szkoda że takiej w Pl nie dają :(
    Dostała któraś u swojej gin paczuszkę od familyservice ??

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa super że z małą wszystko ok. Mi też ginka mówiła że jest niewielki odsetek kobiet które rodzą faktycznie w terminie i trzeba być na wszystko przygotowanym. Mąż wróci to zajmie sie remontem najważniejsze żebyś ty sie nie denerwowała i dużo wypoczywała żebyście ze wszystkim zdążyli zanim Hania przyjdzie na świat.

Aniqa lubi tę wiadomość

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Też chce taką paczuszkę :) Tylko szkoda że takiej w Pl nie dają :(
    Dostała któraś u swojej gin paczuszkę od familyservice ??

Ja nic nie dostałam takiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 12:00

age.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Boze kochany, to juz u mnie sie zbliza!!!!!!!! A ja w czarnej d..... remont musi pojsc ekspresowo, juz dzwonilam do meza i ma przyjechac szwagier i pomoc , w ten tydzien malowanko a w nast skladanie mebli i ma byc po sprawie.
    pytslas sie o te plamienia i bol brzucha?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    pytslas sie o te plamienia i bol brzucha?
    Tak tak, mówił żeby odpoczywać i magnez i nospe brać i że to już może tak być do końca,bo to takie przygotowanie macicy do porodu.

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! Najważniejsze, że z Hanią wszystko dobrze :) Co by się nie działo to na pewno dacie radę. Nie stresuj się i wypoczywaj. Ja też ostatnio mam twardnienia brzucha, w czwartek idę na USG by skontrolować wagę małej więc dowiem się co i jak.

Paulina ja też nic nie dostałam. Niektóre dziewczyny chwalą się przeróżnymi próbkami od swoich ginekologów ale ja jedynie od swojego dostałam kartę ciąży i skierowania na badania :P

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam tylko kartę, skierowania, recepty i mała próbkę witamin a tak to nic. :(

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszło do mnie, że już naprawdę niedużo czasu nam zostało. Muszę wreszcie wybrać jakieś łóżeczko i materac.

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa najważniejsze, że z małą wszystko ok :) Odpoczywaj dużo, mąż się wszystkim zajmie, i zdążycie ze wszystkim...:)

Aniqa lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Tak tak, mówił żeby odpoczywać i magnez i nospe brać i że to już może tak być do końca,bo to takie przygotowanie macicy do porodu.
    czyli to normalne? Ja wlasnie biore od 3dni nospe i zwiekszylam magnez ale do pracy musze chodzic jeszcze do konca sierpnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 12:36

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    czyli to normalne? Ja wlasnie biore od 3dni nospe i zwiekszylam magnez ale do pracy musze chodzic jeszcze do konca sierpnia
    Mi powiedział że u mnie to już tak będzie bo to tak jakby objawy zbliżającego porodu.ale u ciebie może to być coś innego, do środy odpoczywaj ile sie da i zobaczysz co ci powie na usg. Ja tabletek magnezu biore 6 dziennie i tak 1-3 razy nospa,

• pestka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa jak CI pierwszy stres opadnie to pomyśl sobie, że lepiej szybciej niż przenosić i jechać na wywoływanie ;) super, ze z Hanią wszystko ok!:) to najważniejsze:)
    ja ból jak na okres miałam z 3 razy, ale własnie czytałam na innych miesiącach, że to mogą być przepowiadające. Plecy mnie bolą wieczorami, ale tak to ból krzyża też rzadko miewam. jednego dnia miałam z 3 twardnienia po sobie, ale tak to nic nie czuję. magnez też biorę i nospę na wszelki(pomaga przy bólu zęba trochę)
    Ja dziś zrobiłam pranie ciuszków, powoli powoli...;)

A teraz lenie się...czuję, że mam już coraz mnie siły, a jak chodzę to mnie tak krocze boli/łaskocze, że masakra...więc pozycja leżąca;P

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręce mi sie trzęsły jeszcze do teraz, zjadłam zupe i mi jakoś przeszło, i doszło do mnie że już mam 35 tydzień, ale akurat teraz wszystko musi sie dziać, tyle na głowie mam, ale będe leżeć i odpoczywać, mąż pozałatwia wszystko z remontem, potem wybierzemy meble, będzie je składał. I jakoś to będzie,

Stresuje mnie że akurat największy stres mam na koniec.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa,a jaki magnez bierzesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    i mowil ze to bedzie ostatnia wizyta.
    Aniqa jak to ostatnia? Przecież pod sam koniec to się nawet dwa razy w tygodniu lata do gina żeby sprawdzić co i jak :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Aniqa,a jaki magnez bierzesz?
    Z doppel herz, magnez +B6 forte, 400 mg,
    Pół tabletki zawiera dzienną dawke, można je łamać, ale ja biore 3 -4 tabl czyli 6-8 dziennych dawek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Aniqa jak to ostatnia? Przecież pod sam koniec to się nawet dwa razy w tygodniu lata do gina żeby sprawdzić co i jak :P
    Mój pracuje w też szpitalu, i mówił że potem jak nie urodze jeszcze to będe chodzić na ip i jak będzie miał dyżur to zejdzie i będzie mnie badał na izbie żebym nie płaciła już za wizyty.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoś bierze Magnezin? I w jakiej ilosci?

‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ