Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAniqa wrote:Mój pracuje w też szpitalu, i mówił że potem jak nie urodze jeszcze to będe chodzić na ip i jak będzie miał dyżur to zejdzie i będzie mnie badał na izbie żebym nie płaciła już za wizyty.
Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnoolka wrote:A to faktycznie lepiej chodzić na ip, tak to mogłabyś zbankrutować
Co oznacza "w trakcie realizacji" zamówienie z gemini? Że dopiero je składają czy już jedzie? Bo zanim do mnie dotrze na drugi koniec polski to też troszke minie. -
Chyba jeszcze nie wysłali. Jeśli zamawiałaś kurierem z UPS zawsze możesz skopiować nr paczki (podany jest w zamówieniach na gemini) i wkleić na http://www.ups.com/WebTracking/track?loc=pl_PL i będziesz miała obecny status. Znalazłam tam informację, że moja paczka została wysłana dzisiaj i obecnie znajduję się w Gdańsku - jeszcze kawał drogi
-
nick nieaktualny
-
Co do Gemini to ja czekałam ponad tydzień na zamówienie. Na koniec się wkurzyłam i zadzwoniłam na infolinię co z tą paczką. Później na przeprosiny dosłali mi całą kopertę próbek różnych a nawet jeden produkt cały, żel do twarzy iwostin
Ja stwierdziłam że mnie jednak niepokoją te bóle krzyżowe i miesiączkowe i poszłam do lekarza. Szyjka jest ok, więc jeszcze nie rodzę, ale dostałam zaporową dawkę nospy i luteinę żeby przypadkiem sytuacja nie uległa nagłej zmianie...
A co do wcześniejszych porodów to na wizażu w wątku październikowym dziewczyna właśnie napisała że na dniach będzie rodzić, bo już tydzień temu jej odszedł czop. Teraz leży w szpitalu i zaciska nogi żeby jak najdłużej jeszcze wytrzymać. Miała termin na 3 października.
Także szykujemy się dziewczyny -
Cześć dziewczyny.
Mmmatko, nie straszcie, że to już bo ja jeszcze w proszku.
Kurczę nie miałam żadnych skurczy jeszcze ani bóli to myślałam, że jest jeszcze trochę czasu, a wy tu mówicie, że trzeba się szykować.
Dawno się nie udzielałam, ale podczytuję co tam u was.
Jeżeli chodzi o mnie to od paru dni czuję czasem delikatne kłucia w kości łonowej.
Robiłam dziś badania, ale jakie wyniki dowiem się 27 sierpnia na wizycie (bo miałam m.in. powtórkę hiv, a tych badań nie dają do ręki, tylko przesyłają do lekarza).
Chciałam też zrobić gbs (bo mam skierowanie), ale laborantki odesłały mnie mówiąc, że lepiej zrobić to badanie później (jeżeli ciąża jest bez komplikacji). Podobno nfz im rekomenduje, że między 35 a 37 tyg, a ginekologom to samo badanie rekomenduje między 33 a 35. I bądź tu mądry człowieku. Także mam nadzieję, że moja gin mnie nie ochrzani, że nie zrobiłam jeszcze tego.
Też byłam w lidlu i powiem wam, że były jeszcze te ciuszki. Kupiłam spodenki bo tego mi brakuje.
-
nick nieaktualny
-
Właśnie wróciłam od ginekologa. Malutki waży rowno 2kg, powiedział że powinien 3, badź 3 z haczykiem ważyć przy porodzie. Nadal leży główką do dolu i już pewnie się nie przekręci. Wiek z USG idealnie pokrywa się z datą ostatniej miesiączki i termin 4 październik, czyli Antoś nadgonił wkoncu te kilka dni.
A co do twardnienia brzucha to powiedzial że to normalne nawet co godzina albo kilka po sobie takich skurczy i że mam sie martwić kiedy zaczną być regularnie co 15 minut i potem coraz częsciej ale że to pewnie szybko nie nastapi bo szyjka długa, twaeda i zamknieta
Wymaz na paciorkowca powiedzial że pobierze na nastepnej wizycie 10 września bo robi sie miedzy 35 a 37tyg wiec teraz za wcześnie.
Cieszę się że z moim maluszkiem wszystko dobrzeAnoolka, Aniqa, pestka, ao12., Aga W.A lubią tę wiadomość
-
- to nam fotke dodaj sylwia lozeczka i wypelnienia jak juz bedzie gotowe
- poczwarkah to chodzi o materace z luska gryki o te robaki nei z kokosa i to tez jest troche naciagniete o tych robakach. wyszlo przez jednego producenta i teraz materace nie schodza, bo zle przechowywal , w wilgoci isie zalegly tam zbozowki, rodzice jacys puscili info w obied i teraz juz gryka to robaki. ja osobiscie wezme kokos-pianka-kokos bo nawet pan w sklepie mowil ze nie mozna spac na gryce ciagle bo to niezdrowe ale nie umiem powtorzyc czemu, a ze wlokno kokosowe est akie ze nawet mozemy ej wyjac i wyrpac i on owyschnie i nic mu nei bedzie. lateksowy mimo ze mega drogi i chcialam kupic to powiedzial m iszczerze ze jest gorszy od kokosa
- Kajaoli no wlasnie super ejst to ze co nei powiesz to zostanie przyjete i nei ma jakichs chorych akcji
- kasiula ja planuje do kapieli dawac oilatum lub zwykla oliwke, skora dziecka ejst super nawilzona natluszczona i potem jesli ebdzie potrzeba to dam kremik na pupe ejsli nie to nie. nie planuje smarowac po kazdej zmienionej pieluszce, bo w ten sposob czasem mozna tylko dziecko do tego rpzyzwyczaic i potem beda same problemy, a wiele dzieciaczkow nei potrzebuje smarowania i nic im sie nei stanie, o ile nei beda lezaly 5h w zasikanym pampersie rzecz jasna...
- monica niezla akcja w autobusieale patrz jak to ktos przychaczyl haha ze sie rusza brzusio
ao12. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySmutas to dobrze ze cie uspokoil, i ze malenstwo sie dobrze rozwija.
Teraz tylko wypoczywac i czekac na porod,
Ja te twardnienia mam co chwila, czy jestem na nospie czy nie.ale szyjka tylko lekko skrocona i bez rozwarcia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 17:48
-
o cholera, ciekawe jak wygladala w dni uwlasnego slubu haaaa!Anoolka wrote:Łaty to jeszcze pół biedy
Pracując kilka lat temu w hurtowni fryzjerskiej przyszła zapłakana dziewczyna (była 2 dni przed ślubem), z sinymi włosami. Postanowiła sama sobie rozjaśnić rozjaśniaczem ale włosy chyba nie wytrzymały i zrobił się meksyk na głowie
Nigdy czegoś takiego nie widziałam, nie dość że kolor był dziwno-siny to te włosy jej się po prostu spaliły. W efekcie końcowym gdy tonowanie w domu nie pomogo wysłaliśmy tą dziewczynę do pobliskiego salonu fryzjerskiego ale nikt się nie podjął ratowania włosów
-
nick nieaktualny
-
Jakiś sądny dzień nadszedł. Na wizażu kolejna dziewczyna napisała że urodziła i to już jakiś czas temu!!! W 30 tygodniu ciąży. Miała termin 3 października. Pod koniec lipca zniknęła z forum po tym jak skarżyła się na puchnięcie nóg. Nie mogła sobie z tym poradzić i wylądowała w szpitalu z gestozą.
Córeczka ważyła 1200 g, ale jak na razie wszystko z nią w porządku.