Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej
ale sie rozpisalyscie ale nadrobilam
u mnie dzis nocka kiepska obudzilam sie o 3.30na siku i do prawie 6 nie spalam a jak usnelam to przed 8 wstalam, ale poprawilam sobie humor zakupami
Aniqa to juz niedlugo maz bedzie
ja tez kupilam proszek dzidzius jeszcze nie pralam nic moze w przyszlym tygodniu zaczne
Octenisept tez chyba kupie wiekszy z zamiarem zeby psikac tez na krocze.
Ja kupilam bepanthen, a ostatnio mi przyszlo na e-mail ze zostalam wylosowana do przetestowania purelean czy jakos tak sie pisze ale jeszcze nie dostalam tego -
To ja mogę dołączyć do grona tych, co dobrze śpią
Budzę się jak mam pełny pęcherz (niestety dość często w nocy) i niestety na małą przekąskę koło 5, bo jestem już tak głodna, że nie mogę zasnąć. Jak zjem, to zaraz zasypiam i zdarza mi się ostatnio nawet po 9-10 pospać
Co do zamówienia w gemini, to ja kupiłam termometr (w smoczku), aspirator, wodę morską, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, podpaski, szczotkę do butelek, sól fizjologiczną, zestaw do paznokci, linoderm (do brodawek i dwie maści linoderm plus, bo bardzo dobrze działają na moje spierzchnięte ręce), linomag (Oliwkę, oleje do kąpieli, żel do mycia i kremy), podkłady na łóżko, majtki poporodowe wielorazowe, szczotkę do włosków, waciki, gaziki, patyczki z ogranicznikiem, magnez, octenisept i tabex (dla męża, bo znowu podpala).
Za wszystko zapłaciłam około 300zł i wysyłkę miałam gratis.
Octenisept wzięłam mały, bo w domu mam jeszcze (też 50ml) i wystarcza na bardzo długo. Mam do już prawie 1,5 roku, a często używam i praktycznie na wszystko, bo jest rewelacyjny - nawet na syfki jak mi wyskoczą. Obawiałabym się o to, czy 250ml zużyłabym przez końcem terminu. -
Do prania kupiłam płyn białego jelenia i jestem zadowolona. Ubranka mają bardzo delikatny, przyjemny zapach
do płukania nic nie używam, bo wolę jak najmniej chemii używać i włączam podwójne płukanie w samej wodzie.
O właśnie przyszło do mnie łóżeczko -
Sylwia, nie ma się czym stresować. A L4 może być od dziś, ewentualnie jutra, nikt nie wystawi Ci na za 10 dni
Kajaoli, zgadzam się z dziewczynami że nie ma co czekać aż Ci położna doradzi na wypisie bo możesz się nie doczekać. To Twoja decyzja i Twoja sprawa jak pielęgnujesz dziecko -
Anoolka wrote:Ja sobie właśnie kupiłam Maltan za 15 zł duża tubka.
Kajaoli ja też mam juz prawie wszystko do pielęgnacji maluszka, jakoś mi się nie chce wierzyć że w szpitalu przy wypisie ktoś będzie miał czas i chęci mówić mi czym mam pielęgnować maluszka
Acha, to teraz rozumiem, tutaj o wszystkim informuja przy wypisie i wychodzi sie z recepta na wszystkie potrzebne masci, lekarstwa dla mamy i maluszka, nawet pytaja sie od razu czy chce sie brac proszki antykoncepcyjne i jesli tak, to przepisuja. Wiem, ze lekarz tez daje recepte na ponczochy uciskowe i specjalny pas na brzuch, ktory jest przydatny po naturalnym porodzie jak i po cesarce i pomaga sciagnac miesnie brzucha po ciazy.
Poza tym przerozne firmy kosmetyczne zostawiaja tutaj w szpitalach pelno probek dla maluszka i mamy wiec wychodzi sie z pakietem.
Nie wiedzialam, ze w Polsce nikt w szpitalu nie informuje o takich rzeczach ale to w sumie nie wazne, gdybym mieszkala w Pl to bym po prostu tak samo sie organizowala jak wy
Poza tym robienie tych wszystkich zakupow sprawia niesamowita przyjemnosc
lubek, Agrafka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a ja może trochę głupie pytanie zadam: ile ręczników zabieracie do szpitala?
-
poczwarkah wrote:Sylwia, nie ma się czym stresować. A L4 może być od dziś, ewentualnie jutra, nikt nie wystawi Ci na za 10 dni
Kajaoli, zgadzam się z dziewczynami że nie ma co czekać aż Ci położna doradzi na wypisie bo możesz się nie doczekać. To Twoja decyzja i Twoja sprawa jak pielęgnujesz dziecko
No wlasnie to moja polozna, ktora mnie przygotowuje do porodu uprzedzila, ze o wszystkim bedziemy poinformowani przy wyjsciu ze szpitala i ze wystarczy, ze pojdziemy od razu do apteki wszystko kupic.
-
poczwarkah wrote:Sylwia, nie ma się czym stresować. A L4 może być od dziś, ewentualnie jutra, nikt nie wystawi Ci na za 10 dni
Kajaoli, zgadzam się z dziewczynami że nie ma co czekać aż Ci położna doradzi na wypisie bo możesz się nie doczekać. To Twoja decyzja i Twoja sprawa jak pielęgnujesz dziecko -
nick nieaktualnyAnoolka wrote:Kajaoli to tylko pozazdrościć
Tutaj to często nawet nie pomogą przy pierwszym karmieniu a co dopiero mówić o kosmetykach dla malucha
A innym ze wogole sa. -
nick nieaktualnyKajaoli wrote:No wlasnie to moja polozna, ktora mnie przygotowuje do porodu uprzedzila, ze o wszystkim bedziemy poinformowani przy wyjsciu ze szpitala i ze wystarczy, ze pojdziemy od razu do apteki wszystko kupic.
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Strokrotka wrote:Dzięki Paaolka
Juz jest duzo lepiej, nie mam takich silnych bóli. Na szczescie, bo to było straszne
W takim razie koniecznie sie musimy spotkac na soczku, moze jeszcze uda sie przed porodem? A potem drugi raz juz z dzieciaczkami?
No to super że jest lepiej i że te bóle już Cię tak nie męcząCo do spotkania to ja chętnie, tylko musze ze swojego Piaseczna przyjechać do rodziców
ale dosyć często w sumie jestem w Radomiu u nich
Widze że ataga4 tez jest chetnano i fajnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 12:24
Strokrotka lubi tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:No wlasnie to moja polozna, ktora mnie przygotowuje do porodu uprzedzila, ze o wszystkim bedziemy poinformowani przy wyjsciu ze szpitala i ze wystarczy, ze pojdziemy od razu do apteki wszystko kupic.
to tylko pozazdroscic przynajmniej bedziesz wiedziala co dokladnie potrzeba a co sobie darowac.
Tak jak ja zrobilam sobie liste apteczna skonsultowalam z bratowa ktora ma dwojke dzieci drugie urodzilo sie dwa miesiace temu i duzo rzeczy od razu mi wykreslila zeby nie kupowac teraz bo moze mi sie wcale nie przydac a jak juz trzeba bedzie to apteke mam 5 minut jazdy samochodem wiec zawsze ktos moze podjechac i kupic.
Co do recznikow ja biore dwa jeden duzy drugi mniejszyKajaoli lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wczoraj przyszedł wózek
Zmontowalismy go z mężem wieczorem, ale okazało się, ze zapomnieli dac adapterow do montażu gondoli
Mają doslac. Więc na razie cieszymy się tylko spacerowka, na zalaczonym obrazku widać jak bardzo się cieszymy, synek jeszcze w drodze a przecież jakaś przymiarka musiała byc
Kajaoli, lubek, ao12., Strokrotka lubią tę wiadomość