X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :-) ale sie rozpisalyscie ale nadrobilam :-) u mnie dzis nocka kiepska obudzilam sie o 3.30na siku i do prawie 6 nie spalam a jak usnelam to przed 8 wstalam, ale poprawilam sobie humor zakupami :-)
    Aniqa to juz niedlugo maz bedzie :-)
    ja tez kupilam proszek dzidzius jeszcze nie pralam nic moze w przyszlym tygodniu zaczne :-)
    Octenisept tez chyba kupie wiekszy z zamiarem zeby psikac tez na krocze.
    Ja kupilam bepanthen, a ostatnio mi przyszlo na e-mail ze zostalam wylosowana do przetestowania purelean czy jakos tak sie pisze ale jeszcze nie dostalam tego

age.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mogę dołączyć do grona tych, co dobrze śpią :) Budzę się jak mam pełny pęcherz (niestety dość często w nocy) i niestety na małą przekąskę koło 5, bo jestem już tak głodna, że nie mogę zasnąć. Jak zjem, to zaraz zasypiam i zdarza mi się ostatnio nawet po 9-10 pospać :D

Co do zamówienia w gemini, to ja kupiłam termometr (w smoczku), aspirator, wodę morską, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, podpaski, szczotkę do butelek, sól fizjologiczną, zestaw do paznokci, linoderm (do brodawek i dwie maści linoderm plus, bo bardzo dobrze działają na moje spierzchnięte ręce), linomag (Oliwkę, oleje do kąpieli, żel do mycia i kremy), podkłady na łóżko, majtki poporodowe wielorazowe, szczotkę do włosków, waciki, gaziki, patyczki z ogranicznikiem, magnez, octenisept i tabex (dla męża, bo znowu podpala).
    Za wszystko zapłaciłam około 300zł i wysyłkę miałam gratis.

Octenisept wzięłam mały, bo w domu mam jeszcze (też 50ml) i wystarcza na bardzo długo. Mam do już prawie 1,5 roku, a często używam i praktycznie na wszystko, bo jest rewelacyjny - nawet na syfki jak mi wyskoczą. Obawiałabym się o to, czy 250ml zużyłabym przez końcem terminu.

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do prania kupiłam płyn białego jelenia i jestem zadowolona. Ubranka mają bardzo delikatny, przyjemny zapach :) do płukania nic nie używam, bo wolę jak najmniej chemii używać i włączam podwójne płukanie w samej wodzie.

O właśnie przyszło do mnie łóżeczko :D

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oslonki kupulam rozmiar s a do pepuszka 100gazikow ktore sa pojedynczo pakowane i nasaczone spirytusem

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis o 17wizyta u gina- ale mam stresa i mnostwo pytan no i ciekawe z tym L4 czy zechce mi dac od wrzesnia

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nie ma się czym stresować. A L4 może być od dziś, ewentualnie jutra, nikt nie wystawi Ci na za 10 dni ;)

Kajaoli, zgadzam się z dziewczynami że nie ma co czekać aż Ci położna doradzi na wypisie bo możesz się nie doczekać. To Twoja decyzja i Twoja sprawa jak pielęgnujesz dziecko :)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja sobie właśnie kupiłam Maltan za 15 zł duża tubka.

Kajaoli ja też mam juz prawie wszystko do pielęgnacji maluszka, jakoś mi się nie chce wierzyć że w szpitalu przy wypisie ktoś będzie miał czas i chęci mówić mi czym mam pielęgnować maluszka ;)

Acha, to teraz rozumiem, tutaj o wszystkim informuja przy wypisie i wychodzi sie z recepta na wszystkie potrzebne masci, lekarstwa dla mamy i maluszka, nawet pytaja sie od razu czy chce sie brac proszki antykoncepcyjne i jesli tak, to przepisuja. Wiem, ze lekarz tez daje recepte na ponczochy uciskowe i specjalny pas na brzuch, ktory jest przydatny po naturalnym porodzie jak i po cesarce i pomaga sciagnac miesnie brzucha po ciazy.
    Poza tym przerozne firmy kosmetyczne zostawiaja tutaj w szpitalach pelno probek dla maluszka i mamy wiec wychodzi sie z pakietem.
    Nie wiedzialam, ze w Polsce nikt w szpitalu nie informuje o takich rzeczach ale to w sumie nie wazne, gdybym mieszkala w Pl to bym po prostu tak samo sie organizowala jak wy :)
    Poza tym robienie tych wszystkich zakupow sprawia niesamowita przyjemnosc :)

lubek, Agrafka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli to tylko pozazdrościć :) Tutaj to często nawet nie pomogą przy pierwszym karmieniu a co dopiero mówić o kosmetykach dla malucha :(

• mad8 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja może trochę głupie pytanie zadam: ile ręczników zabieracie do szpitala?

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Sylwia, nie ma się czym stresować. A L4 może być od dziś, ewentualnie jutra, nikt nie wystawi Ci na za 10 dni ;)

Kajaoli, zgadzam się z dziewczynami że nie ma co czekać aż Ci położna doradzi na wypisie bo możesz się nie doczekać. To Twoja decyzja i Twoja sprawa jak pielęgnujesz dziecko :)

No wlasnie to moja polozna, ktora mnie przygotowuje do porodu uprzedzila, ze o wszystkim bedziemy poinformowani przy wyjsciu ze szpitala i ze wystarczy, ze pojdziemy od razu do apteki wszystko kupic.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:

nie moge bo pracuje do konca sierpnia.Nie chodzi mi zeby dzis wystawil tylko przyjsc chcr do niego 3wrzesnia i wowczas chcialabym L4 - on przyjmuje sr i czw a 3 wypada w sr

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Dziewczyny a ja może trochę głupie pytanie zadam: ile ręczników zabieracie do szpitala?
    ja wezme dwa maly i duzy a jak bedzie malo to maz mi dowiezie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 12:00

mad8 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Kajaoli to tylko pozazdrościć :) Tutaj to często nawet nie pomogą przy pierwszym karmieniu a co dopiero mówić o kosmetykach dla malucha :(
    Zgadza sie , niestety nie jest tak kolorowo wszedzie, mojej kolezance sie dostalo ze przychodi po mleko a nie ma swojego pokarmu, bo akurat ani kropla z piersi nie szla a dziecko glodne.
    A innym ze wogole sa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    No wlasnie to moja polozna, ktora mnie przygotowuje do porodu uprzedzila, ze o wszystkim bedziemy poinformowani przy wyjsciu ze szpitala i ze wystarczy, ze pojdziemy od razu do apteki wszystko kupic.
    Chcialabym tak, a tak to niewiadomo co i ile brac.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Dzięki Paaolka :)
    Juz jest duzo lepiej, nie mam takich silnych bóli. Na szczescie, bo to było straszne :(
    W takim razie koniecznie sie musimy spotkac na soczku, moze jeszcze uda sie przed porodem? A potem drugi raz juz z dzieciaczkami? :)

No to super że jest lepiej i że te bóle już Cię tak nie męczą :) Co do spotkania to ja chętnie, tylko musze ze swojego Piaseczna przyjechać do rodziców :) ale dosyć często w sumie jestem w Radomiu u nich ;)
    Widze że ataga4 tez jest chetna :) no i fajnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 12:24

Strokrotka lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:

to tylko pozazdroscic przynajmniej bedziesz wiedziala co dokladnie potrzeba a co sobie darowac.
    Tak jak ja zrobilam sobie liste apteczna skonsultowalam z bratowa ktora ma dwojke dzieci drugie urodzilo sie dwa miesiace temu i duzo rzeczy od razu mi wykreslila zeby nie kupowac teraz bo moze mi sie wcale nie przydac a jak juz trzeba bedzie to apteke mam 5 minut jazdy samochodem wiec zawsze ktos moze podjechac i kupic.
    Co do recznikow ja biore dwa jeden duzy drugi mniejszy

Kajaoli lubi tę wiadomość

age.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam sobie o porodach- normalnie masakra az sie boje- kurcze moze warto wykupic sobie ta polozna i byc troche spokojniejsza

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj przyszedł wózek :-) Zmontowalismy go z mężem wieczorem, ale okazało się, ze zapomnieli dac adapterow do montażu gondoli :-( Mają doslac. Więc na razie cieszymy się tylko spacerowka, na zalaczonym obrazku widać jak bardzo się cieszymy, synek jeszcze w drodze a przecież jakaś przymiarka musiała byc :-) ;-)

Kajaoli, lubek, ao12., Strokrotka lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze, blondynka chce wstawić zdjęcie.........tylko jak?!?!?!

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj wieczorem zauwazylam ze moj sluz ma kolor zielonkawy i strasznie mnie piecze w srodku wszystko i jest obolale- dobrze ze dzis do Gina ide bo zaczelam sie stresowac

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ