X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja tez sie z niego cieszę jakbym to ja miała w nim urzędowac :) U nas spiworek był w cenie, teoretycznie powinien słuzyc i do gondoli, do spacerówki, a jak dziecko wieksze to i na sanki mozna go zamontowac, wiec jak najbardziej jest wielofunkcyjny :)

Ja niestety nie miałam w zestawie z wózkiem więc dokupiłam, ale do spacerówki się nie nada bo wzięłam mały, żeby zmieścił się w gondoli (a śpiwór ze spacerówką to dopiero w przyszłym roku ewentualnie by się przydał).

Pościeli jeszcze nie zamawiałam, ale nie będę raczej brała ochraniaczy.
    Te poduszeczki rzeczywiście wyglądają jakby sporo miejsca zajmowały.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak macie wątpliwości gdzie rodzić na stronie gdzierodzic.info jest wykaz szpitalu. Ponad to jest świetna fundacja rodzić po ludzku też mają stronę internetową. Te szpitale, które przystąpiły do tego programu zazwyczaj mają o wiele lepiej wyposażone sale porodowe, większość świadczeń jest darmowa tj. Gaz, znieczulenie zewnątrzoponowe, elektrostymulacja tense, immersja wodna i poród rodzinny za który nie trzeba płacić.

paradise, Anoolka lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise, poscieli nie zamawiam bo przewidzialam dwa spiworki, w ktorych Charlie bedzie sobie spal. W lozeczku bedzie tylko przescieradlo na gumke, to wszystko. Poduszki tez nie bedzie.

Ochraniacze bardzo mi sie podobaja i nawet upatrzylam sobie juz kilka ale weszly nowe normy krajowe jesli chodzi o bezpieczenstwo noworodkow wiec polozne i lekarze odradzaja :(
    Ale rozumiem dobrze te z was co kupuja te ochraniacze bo lozeczko wyglada z nimi tak przytulnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 14:01

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No otóż to, chyba dlatego nie będę się na nią decydować mimo tego że wizualnie bardzo mi się podoba :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga, wozek bardzo ladny :) czekamy na zdjecia gondoli :)

ataga4 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Pierwszy-kontakt/Pierwszy-kontakt-i-prawidlowa-laktacja-w-standardach-opieki-nad-kobieta-w-ciazy-porodzie-i-pologu-fizjologicznym.html

O na przykład :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam negatywne opinie na temat ochraniaczy do łóżeczka, ale już sama nie wiem. Przemyślę to jeszcze raz na spokojnie. W sumie jeśli ma on pełnić tylko funkcję dekoracyjną a na dodatek w jakimś stopniu ma być niebezpieczny dla dziecka to raczej zrezygnuję.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Pierwszy-kontakt/Pierwszy-kontakt-i-prawidlowa-laktacja-w-standardach-opieki-nad-kobieta-w-ciazy-porodzie-i-pologu-fizjologicznym.html

Renatkach, super artykul, takie zdrowe logiczne podejscie do pobytu matki i noworodka w szpitalu.

renatkach lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie ochraniacz się przydaje, ale dopiero jak dziecko jest większe i zaczyna nieźle buszować w łóżeczku. Był moment, kiedy nawet na weekend do dziadków braliśmy ochraniacz, bo bez tego w nocy było słychać tylko uderzanie wszystkim co się da w szczebelki, nie mówiąc już, jak wyglądały próby wstawania i radosnego puszczania szczebelków...

Kajaoli lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:

Ciekawa strona, warto poczytać. Już zapisałam w ulubionych :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Czytalam sobie o porodach- normalnie masakra az sie boje- kurcze moze warto wykupic sobie ta polozna i byc troche spokojniejsza
    Sylwia i to jest właśnie błąd z tym czytaniem :( Odkąd przejrzałam różne tematy o porodach to co jakiś czas mi się włącza panika, raz się boję że będzie bolało później że trafię na położną wiedźmę albo że po porodzie nie dam sobie rady z maluszkiem i tak w kółko macieju...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia i to jest właśnie błąd z tym czytaniem :( Odkąd przejrzałam różne tematy o porodach to co jakiś czas mi się włącza panika, raz się boję że będzie bolało później że trafię na położną wiedźmę albo że po porodzie nie dam sobie rady z maluszkiem i tak w kółko macieju...
    Ja dzis tez mam dzien paniki i doszukuje sie objawow porodu. Ale mam tylko w glowie ten remont ze niedazymy itp,
    A serniczek juz czeka na stole, a moja chlopina jeszcze ma do mnie jakies 100 km. Wiec kolo 16 bedzie.
    Anoolka ja sie strasznie boje bolu i wrednych poloznych a wiem z relacji kolezanek ze i to i to bede miala zapewnione na 100%,
    Tu gdzie bede rodzic znieczulenia nie robia, jedyna " atrakcja" jest gaz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 14:45

• Bergo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po co się bać? Przecież strach niczego nie zmieni. Ten ból ma sens, trzeba dać mu się poprowadzić. Wierzę, że wiele zależy od pozytywnego podejścia. Koleżanka własnie rodziła i mówi, że było naprawdę ok. Po prostu bardzo pozytywnie do tego podeszła. Zachowała spokój i pozytywne myśli do końca. Dzieki temu poszło szybko- 2,5 godziny, a ona wspaniale wspomina poród. Mimo kiepskich warunków, mimo położnych... Przeczytaj sonie książkę "Położna 3550 cudów narodzin" oraz "Poród naturalny" Ina May Gaskin. Zobaczysz, że przestaniesz się bać :)
    Aniqa wrote:
    Ja dzis tez mam dzien paniki i doszukuje sie objawow porodu. Ale mam tylko w glowie ten remont ze niedazymy itp,
    A serniczek juz czeka na stole, a moja chlopina jeszcze ma do mnie jakies 100 km. Wiec kolo 16 bedzie.
    Anoolka ja sie strasznie boje bolu i wrednych poloznych a wiem z relacji kolezanek ze i to i to bede miala zapewnione na 100%,
    Tu gdzie bede rodzic znieczulenia nie robia, jedyna " atrakcja" jest gaz.

paradise, Aniqa, lubek, Kajaoli, Kasiula09, ataga4, Nelly lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Ale po co się bać? Przecież strach niczego nie zmieni. Ten ból ma sens, trzeba dać mu się poprowadzić. Wierzę, że wiele zależy od pozytywnego podejścia. Koleżanka własnie rodziła i mówi, że było naprawdę ok. Po prostu bardzo pozytywnie do tego podeszła. Zachowała spokój i pozytywne myśli do końca. Dzieki temu poszło szybko- 2,5 godziny, a ona wspaniale wspomina poród. Mimo kiepskich warunków, mimo położnych... Przeczytaj sonie książkę "Położna 3550 cudów narodzin" oraz "Poród naturalny" Ina May Gaskin. Zobaczysz, że przestaniesz się bać :)
    Dzieki bergo za rady, mysle ze na czytanie to bede miala niewiele czasu, po prostu mam strasznie w psychice zakorzenione zle opinie o porodach.
    Ale z drugiej strony odetchne z ulga i wszystkie moje obawy beda niewazne jak skoncze ten cholerny remont, ktorym sie mega stresuje.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, znam dobrze to czekanie az mezczyzna po dlugiej nieobecnosci wreszcie pojawi sie w drzwiach :) silna kobitka z ciebie :)

Bergo, masz racje z tym pozytywnym mysleniem. Lepiej sie tak nastawic niz caly czas drzec na sama mysl o porodzie bo i tak nas to czeka. Ok, latwo mi mowic bo chce rodzic ze znieczuleniem ale jestem przygotowana na to, ze moze sie tak zdarzyc, ze nie zdaza np. mnie znieczulic albo trzeba bedzie odstawic znieczulenie bo zanikna skurcze. No wiec wtedy wlasnymi silami i juz :) a potem bedziemy tulic maluszka :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja ciągle zastanawiam się jaką pościel zamówić do łóżeczka razem z ochraniaczem. Podoba mi się ten komplet http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-wzory-i4382563091.html ale zastanawiam się czy na żywo tak samo pięknie to wygląda i czy ten ochraniacz nie zajmuję dużo miejsca w łóżeczku.

Zamawiałyście już jakąś pościel i jesteście z niej zadowolone?
    Ja mam tą pościel! :) tylko skomplementowalismy własne kolory: zółte poduszeczki w grochy z fioletem :) pościel b. ładna! :) Poduszeczki nie są takie puchate więc aż tyle miejsca nie zajmują :)myslę że delikatnie więcej niż ochraniacze z jednej partii materiału. ja sie zakochałam, moja ulubiona pościel :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:57

paradise lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ogladam program gdzie dziewczyna opowiada jak miala 20 lat i poszla do ginekologa bo okres spoznial sie juz miesiac (wczesniej miala okres i nieraz spoznial sie 15 dni ale nigdy miesiac). Oczywiscie okazalo sie, ze jest w ciazy. Problem polegal na tym, ze od miesiecy nie miala, zadnego partnera.
    Wystarczylo wykonanie kilka pomiarow aby stwierdzic, ze jest w dziewiatym miesiacu ciazy :) i rodzi za dwa tygodnie :)
    Dziewczyna sobie oczywiscie zemdlala i cucili ja w gabinecie przez 15 minut.
    Tak wiec wizyta odbyla sie o 13h potem poszla do domu i okazalo sie, ze jej ciuchy sa za ciasne. Chciala sie przebrac ale zadne z ubran juz na nia nie pasowalo. Na dodatek dziecko zaczelo sie bardzo ruszac. Normalnie szok.
    Urodzila 48h pozniej :) i na poczatku chciala oddac dziecko do adopcji ale szybko zmienila zdanie i wychowuje sama coreczke :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Wlasnie ogladam program gdzie dziewczyna opowiada jak miala 20 lat i poszla do ginekologa bo okres spoznial sie juz miesiac (wczesniej miala okres i nieraz spoznial sie 15 dni ale nigdy miesiac). Oczywiscie okazalo sie, ze jest w ciazy. Problem polegal na tym, ze od miesiecy nie miala, zadnego partnera.
    Wystarczylo wykonanie kilka pomiarow aby stwierdzic, ze jest w dziewiatym miesiacu ciazy :) i rodzi za dwa tygodnie :)
    Dziewczyna sobie oczywiscie zemdlala i cucili ja w gabinecie przez 15 minut.
    Tak wiec wizyta odbyla sie o 13h potem poszla do domu i okazalo sie, ze jej ciuchy sa za ciasne. Chciala sie przebrac ale zadne z ubran juz na nia nie pasowalo. Na dodatek dziecko zaczelo sie bardzo ruszac. Normalnie szok.
    Urodzila 48h pozniej :) i na poczatku chciala oddac dziecko do adopcji ale szybko zmienila zdanie i wychowuje sama coreczke :)
    Jestem w szoku! Jak mogła nie wiedziec, że w ciąży jest?! i okres jej się spóźniał miesiąć? :D no nie moge :) dobrze, że się wszystko dobrze skończyło, ale historia nie do uwierzenia :D

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Jestem w szoku! Jak mogła nie wiedziec, że w ciąży jest?! i okres jej się spóźniał miesiąć? :D no nie moge :) dobrze, że się wszystko dobrze skończyło, ale historia nie do uwierzenia :D

Nie tylko miala okres przez prawie cala ciaze ale i nie bylo nic a nic po niej widac a z tego co widzialam to ma dosc szczupla sylwetke. Powiedziala, ze troszke przytyla ale myslala, ze to po swietach Bozego narodzenia :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam dzis wiadomosc, ze doszla nastepna paczka z ciuszkami dla malego wiec ide za godzinke odebrac :)
    Lozeczko bedzie kupowac siostra mojego mezczyzny w ten weekend ale rozlozymy je dopiero we wrzesniu. Wtedy tez dojdzie przewijak z materacykiem i pokrowcem :)

Dziewczyny czy ktoras z was farbowala kiedys tetre? Bo chcialabym kupic taka na metry, zafarbowac i uszyc przescieradelko na gumki :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ