X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądałam tego typu programy i podchodzę do nich sceptycznie. Mogę uwierzyć jeszcze że kobieta nie wiedziała np do 5 miesiąca ale dalej przecież czuje się ruchy :P No chyba że taka babka ma syndrom wyparcia i po prostu nie dopuszcza do siebie myśli o ciąży...Ale i tak ciężko w coś takiego uwierzyć ;)

• Smutas Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.gdzierodzic.info/placowka/713

Jejciu o moim szpitalu same negatywne opinie. Zaczynam się bać.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może głupie pytanie, ale czy potrzebny jest jeszcze dowód ubezpieczenia przez porodem? i jak tak to z kąd go wziąść?

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest potrzebny, tylko dowód. Bo teraz jest eWUŚ :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:

To może poszukaj innego... w moim szpitalu w Rybniku też nikt nie chce rodzić i będę rodziła w Żorach, tam opinie są dobre :) co prawda mam 25 km, ale raczej nie urodzę w pół godziny, wiec myślę, że dojadę :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja mam lekarza z tego szpitala i myślalam że to pomoże. Bo w innym nikogo nie będę znała.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez nie chce sie wierzyc w te historie porodowe ze kobieta do 9mies nie wiedziala ze jest w ciazy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:

Aż z ciekawości przeczytałam i szczerze mówiąc ja bym sobie chyba szukała innego szpitala zwłaszcza takiego co daje znieczulenie bo nigdy nie wiadomo jak się zareaguje na ból...A personel to szkoda gadać,niestety do tej pory są lekarze i położne którzy myślą że mogą mówić do pacjentów co im się żywnie podoba.

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    www.gdzierodzic.info/artykul/23
    Fajnie opisane.

Zaczynam się zastanawiać co wpakować w torbę, jakie rzeczy na wyjście wziąść dla siebie i Młodego. Nigdy nie wiadomo jak będzie z pogodą, zwłaszcza że już podobno w Tatrach spadł śnieg. Kupujecie jakieś kurteczki dla dzieci czy bardziej nastawiacie się na grubsze pajacyki?

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas, okropne są te opinie... ja na Twoim miejscu szukałabym innego szpitala.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mi dziś przyszło łózeczko i przewijak, już nie mogę się doczekac kiedy go złożymy :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:17

Scęście lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:

Smutas powiem Ci tak dużo osób które mają złe doświadczenia to na necie od razu wpisują, a tych dobrych opinii jest bardzo mało wiec nie wiem czy jest trzeba sie przejmować, może popytaj wśród znajomych czy nie rodziły w tym szpitalu i ewentualnie jakie one mają opinie.
    O moim szpitalu tez krążą złe opinie że a to to a to tamto, a kilka znajomych rodziło i sobie chwaliło że wcale nie jest tak źle jak to wszedzie piszą czy gadają.

age.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Ale ja mam lekarza z tego szpitala i myślalam że to pomoże. Bo w innym nikogo nie będę znała.

Kochana jak jest dobry szpital, to nie jest ważne czy kogoś znasz czy nie. A lekarz tak naprawdę odgrywa małą rolę jeżeli poród jest bez komplikacji. Najważniejsze są położne, a te i tak się zmieniają co 8 czy 12 godzin :) zrobisz jak uważasz, ale ja bym szukała innego szpitala.

Zgadzam się z wami, że jak osoba jest niezadowolona, to powie 20 innym, a zadowolona tylko jednej, ale skądś się biorą te szpitale, które mają dobre opinie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 19:29

3i49tv7325tdkkap.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele już wiem, że się będę darła przy porodzie, ba przy skurczach od razu. Jakiż mnie przed chwilą ból dopadł...myślałam że to żołądek (brzuch wysoko), ale nie wiem czy to mały nie ucisnął wątroby i okolic, no myślałam, że się skicham i od razu kibel, a jak zwlokłam się z kibla to brak tchu i zawroty głowy - ledwo do łóżka doczłapałam. Na szczęście poleżałam z 10 min na boku i jest ok. Dżizas cóż to było? :|

A tak z innej beczki. Robicie jakieś mrożonki na czas poporodowy? Bo tak sobie myślę, że wraz z wrześniem trzeba by się powoli ogarniać.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Mnie tez nie chce sie wierzyc w te historie porodowe ze kobieta do 9mies nie wiedziala ze jest w ciazy...

No tak, trudno w to uwierzyc. Mnie najbardziej zastanawia fakt, ze nie widac brzucha dopoki sie nie dowiedza. Jak moze byc nie widac 8-miesiecznej ciazy a po wizycie brzuch rosnie w kilka godzin?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaje relacje z wizyty u gina

Maluszek zdrowy ulozony glowka do dolu ( nadal synek) szyjka delikatnie skrocona , ilosc wod plodowych w normie. Wazy 2040 gram wiec duzy chlop i jest starszy o 8 dni. Okazalo sie ze mam grzybice i przepisal mi globulki dopochwowe. Zapytalam sie go o zwolnienie czy jesli bym przyszla 3 wrzesnia to czy mi da bo jest mi juz bardzo ciezko w pracy a on odpowiedzial ze ciaza nie jest zagrozona i mi nie da- tak czulam. Wyznaczyl mi wizyte na 17 wrzesnia bo idzie na urlop pod koniec sierpnia, wiec pytam sie go czy wowczas jak przyjde czy mi juz da a on ze wtedy pomyslimy- ale sie wkurzylam bo teraz nie wiem co robic. W pracy mowilam ze od wrzesnia ide na zwolnienie zreszta dziwia sie ze jeszcze pracuje. Dziwny ten gin i teraz musze kombinowac do 17 skad wziasc zwolnienie

Plusem jest to ze jest mega dokladny zawsze siedze u niego 40 minut dzis rowniez ale jestem zla o to zwolnienie bo coz teraz robic?

aha i kilo mniej waze czyli 61 kg czyli narazie przytylam w ciazy od poczatku 6 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 20:49

ao12., lubek lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Nie tylko miala okres przez prawie cala ciaze ale i nie bylo nic a nic po niej widac a z tego co widzialam to ma dosc szczupla sylwetke. Powiedziala, ze troszke przytyla ale myslala, ze to po swietach Bozego narodzenia :)
    tez ogladalam takie programy ,,ciaza z zaskoczenia,,

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    www.gdzierodzic.info/artykul/23
    Fajnie opisane.

Zaczynam się zastanawiać co wpakować w torbę, jakie rzeczy na wyjście wziąść dla siebie i Młodego. Nigdy nie wiadomo jak będzie z pogodą, zwłaszcza że już podobno w Tatrach spadł śnieg. Kupujecie jakieś kurteczki dla dzieci czy bardziej nastawiacie się na grubsze pajacyki?

Kupuje jeden cieplejszy kombinezon, nastepny kupie jak juz bedzie mial ze trzy miesiace - taki cieplutki na zime.

Jesli chodzi o liste rzeczy do spakowania do walizki to podziele sie z wami ta, ktora dostalam w szpitalu:

Torba do zabrania na sale porodowa:

Dla dziecka
    1 bawelniane body
    1 pizamka
    1 welniany sweterek
    1 para skarpetek
    1 czapeczka
    1 spiworek (rozmiar 0-3)
    1 male przescieradelko do kolyski

Dla mamy:
    1 tee-shirt
    1 majtki siatkowe
    1 butelka wody w spraju

Torba, ktora zostanie w pokoju szpitalnym:

Na pobyt maluszka
    5 bawelnianych body
    4 pizamki
    2 welniane sweterki
    5 sliniakow
    1 paczka tetrowych pieluch
    3 reczniczki po kapieli
    1 przescieradelko do kolyski
    5 par skarpetek
    1 para niedrapek
    1 termometr klasyczny elektroniczny z gietka koncowka
    1 fotelik samochodowy ( homologowany)

Na pobyt mamy
    Suszarka
    Koszule nocne rozpinane z przodu
    Podomka
    Siatkowe majtki
    Kapcie
    Kosmetyczka z potrzebnymi kosmetykami i przyborami
    Reczniki
    Staniki do karmienia
    Poduszka do karmienia

I to by bylo na tyle :)
    Ja jeszcze dodam ubranie dla siebie i dla dziecka na wyjscie ale to juz chyba nam doniesie tata w pozniejszym czasie, zreszta zobaczymy :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziwny ten gin i teraz musze kombinowac do 17 skad wziasc zwolnienie

Plusem jest to ze jest mega dokladny zawsze siedze u niego 40 minut dzis rowniez ale jestem zla o to zwolnienie bo coz teraz robic?
    Sylwia idź do rodzinnego, na te dwa tygodnie pewnie da Ci zwolnienie bez problemu. A Twój gin wie jaką masz pracę?

‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ