Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
Mój jeszcze śpi to napisze co z rana, bo o 8 jedziemy wybierać farby,
Sylwia, ten twój gin to chyba na głowe upadł z tym l4,już dawno powinnaś leżeć i pachnieć, a w tym tyg ciąży już łaski nierobi ze zwolnieniem, jakiś dziwny strasznie,
Co do wagi, to ja niewiem ile mała ma,ale mówił że troszke większa niż przeciętnie w tym tyg, że główka na 35 tydz,a kość udowa 34 tydz.
Mitaka,mi dopiero sie nudziło do tej pory, byłam uziemiona w mieszkaniu rodziców,leżałam i jedyną atrakcją był internet, takbym chociaż była u siebie to coś bym porobiła sobie,a tak to mam tyły z robotą. -
Kasiula09 wrote:Smutas powiem Ci tak dużo osób które mają złe doświadczenia to na necie od razu wpisują, a tych dobrych opinii jest bardzo mało wiec nie wiem czy jest trzeba sie przejmować, może popytaj wśród znajomych czy nie rodziły w tym szpitalu i ewentualnie jakie one mają opinie.
O moim szpitalu tez krążą złe opinie że a to to a to tamto, a kilka znajomych rodziło i sobie chwaliło że wcale nie jest tak źle jak to wszedzie piszą czy gadają.
Moje wszystkie znajome rodziły w tym szpitalu bo to jedyny w okolicy. Opinie są rózne ale bardziej co do porodu a nie że personel aż taki zly. Są też dobre opinie. Ja mam lekarza o którym jest ostatnia z tych opini i na szczęście jest dobra. Planuje wziąść sobie swoja położną to może nie będzie aż tak źle. -
Mi sie wydaje że to jest sprzeczne z prawem że nie chce Ci dać zwolnienia. To że ciąża się dobrtze rozwija i nie jest zagrożona to super ale tylko Ty wiesz co musisz robić w pracy i czy dajesz rade czy nie. Nie trzeba być w zagrożonej ciązy żeby przez wysilek jej zaszkodzić.
sylwia1985 wrote:Zdaje relacje z wizyty u gina
Maluszek zdrowy ulozony glowka do dolu ( nadal synek) szyjka delikatnie skrocona , ilosc wod plodowych w normie. Wazy 2040 gram wiec duzy chlop i jest starszy o 8 dni. Okazalo sie ze mam grzybice i przepisal mi globulki dopochwowe. Zapytalam sie go o zwolnienie czy jesli bym przyszla 3 wrzesnia to czy mi da bo jest mi juz bardzo ciezko w pracy a on odpowiedzial ze ciaza nie jest zagrozona i mi nie da- tak czulam. Wyznaczyl mi wizyte na 17 wrzesnia bo idzie na urlop pod koniec sierpnia, wiec pytam sie go czy wowczas jak przyjde czy mi juz da a on ze wtedy pomyslimy- ale sie wkurzylam bo teraz nie wiem co robic. W pracy mowilam ze od wrzesnia ide na zwolnienie zreszta dziwia sie ze jeszcze pracuje. Dziwny ten gin i teraz musze kombinowac do 17 skad wziasc zwolnienie
Plusem jest to ze jest mega dokladny zawsze siedze u niego 40 minut dzis rowniez ale jestem zla o to zwolnienie bo coz teraz robic?
aha i kilo mniej waze czyli 61 kg czyli narazie przytylam w ciazy od poczatku 6 kgScęście, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Kasiula09 wrote:Smutas powiem Ci tak dużo osób które mają złe doświadczenia to na necie od razu wpisują, a tych dobrych opinii jest bardzo mało wiec nie wiem czy jest trzeba sie przejmować, może popytaj wśród znajomych czy nie rodziły w tym szpitalu i ewentualnie jakie one mają opinie.
O moim szpitalu tez krążą złe opinie że a to to a to tamto, a kilka znajomych rodziło i sobie chwaliło że wcale nie jest tak źle jak to wszedzie piszą czy gadają.
Oczywiście to prawda, że wściekła osoba jest bardziej skłonna zamieścić opinię, ale na tym portalu jest wiele innych szpitali i one mają opinie bardziej zróżnicowane... Raz dobre raz złe - a tu są same negatywne. Mój szpital ma na przykład tak na oko 90% pozytywnych. Ja myślę że nawet gdyby wszystkie osoby które były źle potraktowane w szpitalu w Ciechanowie zdecydowały się wejść na jak rodzić i zostawić opinię to i tak jest ich za dużo! Ja bym za nic nie poszła tam rodzić.Bergo lubi tę wiadomość
-
renatkach wrote:A ja mam pytanie, czy wasze dzieciaczki dalej się tak żwawo ruszają? ? Bo moja mała od kilku dni rusza się tak od niechcenia i nie wiem czy się martwić czy nie
U mnie to zależy od dnia. Czasami brzuch podskakuję mi na wszystkie strony a są też takie dni kiedy jest wyjątkowo leniwa. Czytałam że teraz częstość i intensywność ruchów będzie coraz mniejsza.
Sylwia, szczerze mówiąc czekałam na wiadomość od Ciebie czy dostałaś w końcu to zwolnienie i jestem w szoku, że odmówił Ci na tym etapie ciąży. Na twoim miejscu poszłabym do innego lekarza. Założę się, ze nie będziesz musiała się nawet prosić, tylko sam Ci wepchnie je do ręki.
My dzisiaj wybieramy się na USG, skontrolować czy mała przybiera na wadzę. Mam nadzieję, że chociaż troszkę nadgoniła.
sylwia1985 lubi tę wiadomość
-
Sylwia, a jaki masz rodzaj pracy?
Lekarz ma prawo nie dać Ci zwolnienia jeśli jesteś perfekcyjnie zdrowa ALE jest inna opcja jeszczeJeśli nie daje zwolnienia to powinien dać Ci takie specjalne zaświadczenie do pracy w jaki sposób powinno być przygotowane Twoje stanowisko pracy/obowiązki żebyś mogła pracować na tym etapie. Wtedy pracodawca ma obowiązek dostosować Ci obowiązki do zaleceń, albo całkowicie zwolnić Cię z wykonywania obowiązku pracy z zachowaniem wynagrodzenia.
Właściwie to na tym etapie ciąży tak to się powinno odbywać według prawaBo rzeczywiście zwolnienie jest dla chorych
Ze zwolnieniem jest oczywiście łatwiej, bo idziesz na nie i juz, a w przypadku tego zaświadczenia to najczęściej musisz się jeszcze poużerać z pracodawcą...
Anoolka, Bergo, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
paradise wrote:http://www.popularnie.pl/magiczna-kapiel-noworodka/
Widać, że maluchowi jest mega przyjemnie, przeurocze
"Sonia przez swoją technikę kąpieli, stara się stworzyć dziecku warunki takie, jakie miało w lozysku" - no tak, na pewno w lozysku miało takie warunki....
Ale maluszek przeslodki, spokojny....rozmarzylam się....Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 09:55
paradise, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Theagnes, koniecznie wrzuc zdjecia, bardzo jestem ciekawa jak wyglada ten komplet
My zdecydowalismy sie na lozeczko z Ikeii z dwiema szufladami na dole - biale i przewijak z innej fimy ale tez bialy. W przeciwienstwie do przewijakow z Ikeii nasz ma dwie wysuwane polki na ktorych bardzo mi zalezalo bo nie radze sobie z utrzymaniem porzadku na glebokich niemobilnych polkach
Jak tylko zlozymy lozeczko to pokaze caly komplet...choc jeszcze cxzekam na kolejna paczke, z wyposazeniem do lozeczka...posciel, materac, przescieradlo itp...Lozeczko tez mam biale i przewijak do tego tez dobralam bialyKajaoli lubi tę wiadomość