Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nie wiem czy dobrze kojarze ale sylwia chyba sama jest sobie szefem albo pracuje u kogos jako kosmetyczka?! cos tak m isie kojarzy ze pisala ze rpaca glownie stojaca itd, ale ze ja bardzo lubi... moge jednak mylic osobypoczwarkah wrote:Sylwia, a jaki masz rodzaj pracy?
Lekarz ma prawo nie dać Ci zwolnienia jeśli jesteś perfekcyjnie zdrowa ALE jest inna opcja jeszczeJeśli nie daje zwolnienia to powinien dać Ci takie specjalne zaświadczenie do pracy w jaki sposób powinno być przygotowane Twoje stanowisko pracy/obowiązki żebyś mogła pracować na tym etapie. Wtedy pracodawca ma obowiązek dostosować Ci obowiązki do zaleceń, albo całkowicie zwolnić Cię z wykonywania obowiązku pracy z zachowaniem wynagrodzenia.
Właściwie to na tym etapie ciąży tak to się powinno odbywać według prawaBo rzeczywiście zwolnienie jest dla chorych
Ze zwolnieniem jest oczywiście łatwiej, bo idziesz na nie i juz, a w przypadku tego zaświadczenia to najczęściej musisz się jeszcze poużerać z pracodawcą...
-
Sylwia współczuję okropnie...jakiś nieżyciowy ten lekarz. Co on nie wie, że ci ciężko?! Idź do innego na prawdę, szkoda twoich nerwów.
Dzieciątko super odprężonewidziałam tez ten filmik, mój jak oglądał, to stwierdził, że dopiero zaczyna sie bać..;)rychło w czas!
ja dzis byłam na badania, zaś 4 fiolki krwi mi ukradli, ehh..pocieszam się, że już niedługo nie będą mnie kłuć jak głupieno..jeszcze poród:P
wszystkiego najlepszego dla męża! ja mam za miesiąc urodziny, ale nie wiem czy sobie poświętuję..zobaczymy
-
poczwarkah wrote:Sylwia, a jaki masz rodzaj pracy?
Lekarz ma prawo nie dać Ci zwolnienia jeśli jesteś perfekcyjnie zdrowa ALE jest inna opcja jeszczeJeśli nie daje zwolnienia to powinien dać Ci takie specjalne zaświadczenie do pracy w jaki sposób powinno być przygotowane Twoje stanowisko pracy/obowiązki żebyś mogła pracować na tym etapie. Wtedy pracodawca ma obowiązek dostosować Ci obowiązki do zaleceń, albo całkowicie zwolnić Cię z wykonywania obowiązku pracy z zachowaniem wynagrodzenia.
Właściwie to na tym etapie ciąży tak to się powinno odbywać według prawaBo rzeczywiście zwolnienie jest dla chorych
Ze zwolnieniem jest oczywiście łatwiej, bo idziesz na nie i juz, a w przypadku tego zaświadczenia to najczęściej musisz się jeszcze poużerać z pracodawcą...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 11:56
-
paradise wrote:http://www.popularnie.pl/magiczna-kapiel-noworodka/
Widać, że maluchowi jest mega przyjemnie, przeurocze
Znam ten filmik i tez uwazam, ze jest przeuroczy ale takze instruktywny - chcialabym tak umiec kapac swoje dziecko
-
ja bym pojechala i powiedxziala wprost, panie doktorze, doktor ktory prowadzi moja ciaze nie widzi potrzeby wypisania mi l4 mimo moich uskarzen bo mam stojaca prace, brzuch uciska, jest ciezko, nogi puchna, boli tu i tu.... przyszlam poprosic pana doktora o wypisanie mi zwolnienia. placisz akse za wizyte? to powinien ci wystawic. a jak tez powie ze nie to ja bym wyszla bez placenia. i powiedziala ze nie dostalam czego chcialam to i pan nei dostanie zaplaty za takie zalatwienie sprawy.
Bergo, Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Scęście wrote:ja bym pojechala i powiedxziala wprost, panie doktorze, doktor ktory prowadzi moja ciaze nie widzi potrzeby wypisania mi l4 mimo moich uskarzen bo mam stojaca prace, brzuch uciska, jest ciezko, nogi puchna, boli tu i tu.... przyszlam poprosic pana doktora o wypisanie mi zwolnienia. placisz akse za wizyte? to powinien ci wystawic. a jak tez powie ze nie to ja bym wyszla bez placenia. i powiedziala ze nie dostalam czego chcialam to i pan nei dostanie zaplaty za takie zalatwienie sprawy.
Bede najpierw probowala u rodzinnego -
Kajaoli wrote:Sylwia, powiedz czy cos zdecydowalas zeby dostac to zwolnienie - idziesz do innego lekarza czy bedziesz czekac?
Szkoda cie dziewczyno, dobrze ze szefowa masz wyrozumiala. -
Wróciłam własnie z USG.
Potwierdzam, że dziecko może przybrać na wadze więcej niż matka
Witulek waży już 1993g i z 10 przeskoczył na 90 centyl! normalnie aż się boję co to będzie dalej.
Dostałam przepiękne zdjęcie okazałego... siusiakaAniqa, sylwia1985, Anoolka, lubek, paradise, paaolka, Kasiula09, Kajaoli, Eva0507 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwia tylko niewiem czy u przypadkowego gina dostaniesz l4. Bo prawdopodobnie wysle cie do twojego prowadzacego lekarza, ale niewiem trzeba bylo by sie dowiedziec.
Ale ten twoj to chyba z innej planety, kazdy wypisuje od reki, a ten ma jakies mega opory.
Kupilam w butiku kolo mnie 2 staniki do karmienia, superowe, biale zwykle ale z dodatkiem koronki, po 9 zl za jeden, i wygodne, nic nie gniecie, jedyny minus to ciut za szerokie ramiaczka, wymienie je na swoje.
Poczwarkah super ze z Witusiem wszystko w porzadku, ja mialam mojemu lekarzowi mowic zeby zrobil zdjecie serduszka Hani zebym miala na pamiatke ale tak mnie nastraszyl wczesnym porodem ze oczywiscie zapomnialam. -
nick nieaktualnySylwia i jeszcze teraz widze ze nastepna wizyte masz dopiero 17 wrzesnia, to strasznie dlugo!!!! Jak ten lekarz sie nie bal ze przez ten czas cos moze ci sie dziac, a na l4 bys odpoczela. Ja mam 10 wrzesnia wizyte i juz mi przygadywal ze moge nie doczekac, ale zrobie mu na zlosc i nie urodze do tego czasu, termin mam na pazdziernik, ale jak juz co to 17 wrzesnia mamy rocznice slubu i do tego czasu zaciskam nogi.
sylwia1985 lubi tę wiadomość