Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie wagowo prawie 10 kilo na plusie ale w tym 2400 to mały - dzisiejsze usg
. Dostałam skierowanie na próby wątrobowe w związku z tym swędzeniem więc jutro zrobię bo dzisiaj zjadłam kanapkę i kończąc ją doczytałam, że to na czczo się robi.
Też zrobiłam zamówienie w gemini, ale gdzie ona jest i kiedy będzie to nie wiem, mam nadzieję, że w tym albo w przyszłym tygodniu
Przyszło mi łóżeczko i materac - wypakowałam z obłędem w oczach i teraz się wietrzy
Osłonki też kupiłam w tommee tippee ale gdzie to nie pamiętam w każdym bądź razie jeszcze nie doszły to nie wiem czy są ok, ale butelki brałam z tej firmy.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i miłej nocki
Aniqa, Kajaoli, sylwia1985, anka_a lubią tę wiadomość
-
renatkach wrote:50 Ci wystarczy, ja mam 250, bo używam tego do wszystkiego, na skaleczenia, pęcherze na stopach i będę stosować na ranę krocza.
Właśnie wyczytalam ze ten Octenisept można stosować do odkazania wszystkiego, więc może i się przyda do innych celów niż tylko pepuszek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:14
-
Witam się w pochmurny i wietrzny poranek.
Pochwalę się udanymi zakupami wczoraj z moimi chłopcami wybraliśmy się na zakupy jako że mieszkam w malej miejscowości to trzeba jechać 100km dalej aby coś kupić. I kupiliśmy mamy już łóżeczko materaracyk (w sumie to nie mialam nic do gadania, bo uparli się na żyrafkę i koniec) dzisiaj dalszy ciąg zakupów. Ale na samopoczucie zakupy działają rewelacyjnie. Życzę wam brzuchatki miłego dnia?Kajaoli, Anoolka, lubek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoni28 wrote:Witam się w pochmurny i wietrzny poranek.
Pochwalę się udanymi zakupami wczoraj z moimi chłopcami wybraliśmy się na zakupy jako że mieszkam w malej miejscowości to trzeba jechać 100km dalej aby coś kupić. I kupiliśmy mamy już łóżeczko materaracyk (w sumie to nie mialam nic do gadania, bo uparli się na żyrafkę i koniec) dzisiaj dalszy ciąg zakupów. Ale na samopoczucie zakupy działają rewelacyjnie. Życzę wam brzuchatki miłego dnia? -
Czesc wszystkim
u mnie zapowiada sie sloneczny dzien za to czuc juz powiew jesieni w powietrzu
Tak wam zazdroszcze tych cen: 75zl za materac! My musimy przeznaczyc jakies 100€ zeby kupic jakis dobrej jakosci.
Szkoda, ze jestesmy tak daleko bo pewnie zrobilibysmy wszystkie zakupy w Polsce.
Pocieszajace jest tylko to, ze przy nastepnym dziecku nie trzeba bedzie juz wszystkiego jeszcze raz kupowac. -
nick nieaktualnyCiasto w piekarniku.
I jeszcze jak pytalam o ten materac to pani pokazala mi wozki, i powiem wam ze po prostu pojdziemy i wybierzemy z tego co bedzie, niewielki wybor ale jakosciowo wszystkie podobne. Spodobalo mi sie kilka wozkow. A jak kupie nowy to juz sobie zostawie na przyszle dziecie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 09:10
Strokrotka lubi tę wiadomość
-
hej,
czytajac Was sama zlozyłam zamówienie w Aptece Gemini i jestem zachwycona i cenami i tanią przesyłką i tym w jaki sposób rzeczy są zapakowane! Kazde osobno, zeby nic się nie zniszczyło - extra!
A pochwalcie sie co zamawiałyscie? Ja zamówiłam:
BALNEUM Baby Basic pielęgnacyjny olejek do kąpieli 500ml
MUSTELA Bebe żel do mycia głowy i ciała 500ml
ZIAJA Mamma Mia, płyn do higieny intymnej, 300ml
Pregna 250 DHA 30 kapsułek
Sudocrem, krem, 400g
Tantum Rosa, 10 saszetek IMPORT RÓWNOLEGŁY
Kompresy MATOCOMP jałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 12-warstwowe, 3 sztuki
Kompresy MATOCOMP jałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 12 warstwowe, 5 sztuk
Tantum Rosa irygator 500ml
i jeszcze mam zamiar domówić witamine D+K z firmy Bobik, ale narazie mają tylko z krótkim terminem waznosci, gaziki dezynfekujące, podpaski i tu mam pytanie bo ja zawsze uzywałam tamponów, a jak kidys dawno podpadek to tylko always i stad moje pytanie apteka gemini ma tylko podpaski bella - dobre są? chłonne? Jeszcze mam zamiar zamówić sobie podkład revlonu bo jest w mega fajnej cenie, jakis balsam na cellulit, który mozna stosować przy karmieniu piersia no i czekam na propozycje co jeszcze
Sylwia pochwal się swoją historią zajscia w ciążę tu na forum -
nick nieaktualnyCzesc stokrotka, ja zamawialam w gemini duzo rzeczy, ale bardziej takich do szpitala, podpaski poporodowe, nakladki na piersi itp, pare kosmetykow jak olejek migdalowy, linomag, i witaminki z doppel herz itp
Ja lubie kosmetyki z loreala do twarzy i ogolnie wszystkie, nie stosowalam revlonu
Ja mam bio oil na rozstepy, ale nie stosuje czesto w sumie niemam rozstepow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 09:16
-
Ja też osłonki mam z tommee tippee i wielkością są dobre ale sutki nie dochodzą mi do końca, ale mam nadzieję że to przy karmieniu się zmieni
Octenisept też kupiłam ten większy bo również zamierzam używać do krocza.
Dziewczyny zaczynam chyba cierpieć na bezsenność. o 2, 3 się budzę i nie mogę zasnąc. zasypiam o 6 i śpię do 9. Potem cały dzień chodzę przymulona. -
Hej, też zamówiłam sporo rzeczy, min. proszki do prania dzidziuś, oilatum, bepanthen, sterimar, majtki jednorazowe, krem linomag, kompresy jałowe, sól fizjologiczna, kosmetyki dla siebie itd.
Jeśli chodzi o podpaski te mega duże od razu po porodzie to mam z bella.
-
nick nieaktualnySmutas, ja tez to przechodzilam, od 2 juz nie spalam, ostatnio sie to troche poprawilo, ale od ok tygodnia znow to samo, kosci miednicy mnie bola, boki bola, plecy tez trudno mi sie ulozyc, Hania juz tak nie wierci sie bo niema juz tyle miejsca.
-
nick nieaktualnyparadise wrote:Hej, też zamówiłam sporo rzeczy, min. proszki do prania dzidziuś, oilatum, bepanthen, sterimar, majtki jednorazowe, krem linomag, kompresy jałowe, sól fizjologiczna, kosmetyki dla siebie itd.
Jeśli chodzi o podpaski te mega duże od razu po porodzie to mam z bella.
-
Aniqa wrote:Ja tez zamowilam dzidziusia z tym gratisem, i plyn do plukania tez z dzidziusia, a pralas w tym proszku juz? Jak co, to napisz jaki efekt, bo ja dopiero pod koniec nast tyg bede kupowac pralke to wyprobuje.
Jeszcze nie prałam. Za tydzień się przeprowadzamy więc już wtedy na spokojnie się za to zabioręJak będę pierwsza to dam znać.
-
nick nieaktualny
-
Strokrotka wrote:hej,
i jeszcze mam zamiar domówić witamine D+K z firmy Bobik, ale narazie mają tylko z krótkim terminem waznosci, gaziki dezynfekujące, podpaski i tu mam pytanie bo ja zawsze uzywałam tamponów, a jak kidys dawno podpadek to tylko always i stad moje pytanie apteka gemini ma tylko podpaski bella - dobre są? chłonne? Jeszcze mam zamiar zamówić sobie podkład revlonu bo jest w mega fajnej cenie, jakis balsam na cellulit, który mozna stosować przy karmieniu piersia no i czekam na propozycje co jeszcze
Sylwia pochwal się swoją historią zajscia w ciążę tu na forum
Co do tamponów to oczywiście nie można, a na szkole mówili nam że alwaysy nie są dobre na ten okres poporodowy bo mają taka siateczkę, i one nie przpuszczają powietrza tak jak powinny, dlatego najlepszy wybór to podobno Bell