X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    50 Ci wystarczy, ja mam 250, bo używam tego do wszystkiego, na skaleczenia, pęcherze na stopach i będę stosować na ranę krocza.

3i49tv7325tdkkap.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wagowo prawie 10 kilo na plusie ale w tym 2400 to mały - dzisiejsze usg :). Dostałam skierowanie na próby wątrobowe w związku z tym swędzeniem więc jutro zrobię bo dzisiaj zjadłam kanapkę i kończąc ją doczytałam, że to na czczo się robi.

Też zrobiłam zamówienie w gemini, ale gdzie ona jest i kiedy będzie to nie wiem, mam nadzieję, że w tym albo w przyszłym tygodniu :P

Przyszło mi łóżeczko i materac - wypakowałam z obłędem w oczach i teraz się wietrzy ;)

Osłonki też kupiłam w tommee tippee ale gdzie to nie pamiętam w każdym bądź razie jeszcze nie doszły to nie wiem czy są ok, ale butelki brałam z tej firmy.

Pozdrawiam wszystkie mamusie i miłej nocki :)

Aniqa, Kajaoli, sylwia1985, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    50 Ci wystarczy, ja mam 250, bo używam tego do wszystkiego, na skaleczenia, pęcherze na stopach i będę stosować na ranę krocza.

Właśnie wyczytalam ze ten Octenisept można stosować do odkazania wszystkiego, więc może i się przyda do innych celów niż tylko pepuszek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:14

• moni28 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w pochmurny i wietrzny poranek.
    Pochwalę się udanymi zakupami wczoraj z moimi chłopcami wybraliśmy się na zakupy jako że mieszkam w malej miejscowości to trzeba jechać 100km dalej aby coś kupić. I kupiliśmy mamy już łóżeczko materaracyk (w sumie to nie mialam nic do gadania, bo uparli się na żyrafkę i koniec) dzisiaj dalszy ciąg zakupów. Ale na samopoczucie zakupy działają rewelacyjnie. Życzę wam brzuchatki miłego dnia?

Kajaoli, Anoolka, lubek lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Witam się w pochmurny i wietrzny poranek.
    Pochwalę się udanymi zakupami wczoraj z moimi chłopcami wybraliśmy się na zakupy jako że mieszkam w malej miejscowości to trzeba jechać 100km dalej aby coś kupić. I kupiliśmy mamy już łóżeczko materaracyk (w sumie to nie mialam nic do gadania, bo uparli się na żyrafkę i koniec) dzisiaj dalszy ciąg zakupów. Ale na samopoczucie zakupy działają rewelacyjnie. Życzę wam brzuchatki miłego dnia?
    To gratulacje z udanych zakupow, ja do wiekszego misata np Krakow tez mam 100 km, dlatego duzo zamawialam przez internet, bo tu ceny wyzsze i maly wybor, ale np materac kokos pianka kokos kosztuje u mnie 75 zl, wiec tyle co na necie.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim :) u mnie zapowiada sie sloneczny dzien za to czuc juz powiew jesieni w powietrzu :)

Tak wam zazdroszcze tych cen: 75zl za materac! My musimy przeznaczyc jakies 100€ zeby kupic jakis dobrej jakosci.
    Szkoda, ze jestesmy tak daleko bo pewnie zrobilibysmy wszystkie zakupy w Polsce.
    Pocieszajace jest tylko to, ze przy nastepnym dziecku nie trzeba bedzie juz wszystkiego jeszcze raz kupowac.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o wage, to w ciagu ostatnich dwoch miesiecy przytylam 1kg i mam obecnie 13kg na plusie.
    A dzidzius rosnie i rosnie :)

Aniqa, lubek lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasto w piekarniku.

I jeszcze jak pytalam o ten materac to pani pokazala mi wozki, i powiem wam ze po prostu pojdziemy i wybierzemy z tego co bedzie, niewielki wybor ale jakosciowo wszystkie podobne. Spodobalo mi sie kilka wozkow. A jak kupie nowy to juz sobie zostawie na przyszle dziecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 09:10

Strokrotka lubi tę wiadomość

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

czytajac Was sama zlozyłam zamówienie w Aptece Gemini i jestem zachwycona i cenami i tanią przesyłką i tym w jaki sposób rzeczy są zapakowane! Kazde osobno, zeby nic się nie zniszczyło - extra!
    A pochwalcie sie co zamawiałyscie? Ja zamówiłam:
    BALNEUM Baby Basic pielęgnacyjny olejek do kąpieli 500ml
    MUSTELA Bebe żel do mycia głowy i ciała 500ml
    ZIAJA Mamma Mia, płyn do higieny intymnej, 300ml
    Pregna 250 DHA 30 kapsułek
    Sudocrem, krem, 400g
    Tantum Rosa, 10 saszetek IMPORT RÓWNOLEGŁY
    Kompresy MATOCOMP jałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 12-warstwowe, 3 sztuki
    Kompresy MATOCOMP jałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 12 warstwowe, 5 sztuk
    Tantum Rosa irygator 500ml

i jeszcze mam zamiar domówić witamine D+K z firmy Bobik, ale narazie mają tylko z krótkim terminem waznosci, gaziki dezynfekujące, podpaski i tu mam pytanie bo ja zawsze uzywałam tamponów, a jak kidys dawno podpadek to tylko always i stad moje pytanie apteka gemini ma tylko podpaski bella - dobre są? chłonne? Jeszcze mam zamiar zamówić sobie podkład revlonu bo jest w mega fajnej cenie, jakis balsam na cellulit, który mozna stosować przy karmieniu piersia no i czekam na propozycje co jeszcze :)

Sylwia pochwal się swoją historią zajscia w ciążę tu na forum :)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc stokrotka, ja zamawialam w gemini duzo rzeczy, ale bardziej takich do szpitala, podpaski poporodowe, nakladki na piersi itp, pare kosmetykow jak olejek migdalowy, linomag, i witaminki z doppel herz itp

Ja lubie kosmetyki z loreala do twarzy i ogolnie wszystkie, nie stosowalam revlonu :-)

Ja mam bio oil na rozstepy, ale nie stosuje czesto w sumie niemam rozstepow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 09:16

• Smutas Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też osłonki mam z tommee tippee i wielkością są dobre ale sutki nie dochodzą mi do końca, ale mam nadzieję że to przy karmieniu się zmieni :) Octenisept też kupiłam ten większy bo również zamierzam używać do krocza.

Dziewczyny zaczynam chyba cierpieć na bezsenność. o 2, 3 się budzę i nie mogę zasnąc. zasypiam o 6 i śpię do 9. Potem cały dzień chodzę przymulona.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, też zamówiłam sporo rzeczy, min. proszki do prania dzidziuś, oilatum, bepanthen, sterimar, majtki jednorazowe, krem linomag, kompresy jałowe, sól fizjologiczna, kosmetyki dla siebie itd.

Jeśli chodzi o podpaski te mega duże od razu po porodzie to mam z bella.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas, ja tez to przechodzilam, od 2 juz nie spalam, ostatnio sie to troche poprawilo, ale od ok tygodnia znow to samo, kosci miednicy mnie bola, boki bola, plecy tez trudno mi sie ulozyc, Hania juz tak nie wierci sie bo niema juz tyle miejsca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Hej, też zamówiłam sporo rzeczy, min. proszki do prania dzidziuś, oilatum, bepanthen, sterimar, majtki jednorazowe, krem linomag, kompresy jałowe, sól fizjologiczna, kosmetyki dla siebie itd.

Jeśli chodzi o podpaski te mega duże od razu po porodzie to mam z bella.
    Ja tez zamowilam dzidziusia z tym gratisem, i plyn do plukania tez z dzidziusia, a pralas w tym proszku juz? Jak co, to napisz jaki efekt, bo ja dopiero pod koniec nast tyg bede kupowac pralke to wyprobuje.

• paradise Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam bo ja jak na razie spie jak zabita, ostatnio nawet na siku się nie budzę. Zobaczymy ile się naciesze :P

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja tez zamowilam dzidziusia z tym gratisem, i plyn do plukania tez z dzidziusia, a pralas w tym proszku juz? Jak co, to napisz jaki efekt, bo ja dopiero pod koniec nast tyg bede kupowac pralke to wyprobuje.

Jeszcze nie prałam. Za tydzień się przeprowadzamy więc już wtedy na spokojnie się za to zabiorę :) Jak będę pierwsza to dam znać.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Współczuję Wam bo ja jak na razie spie jak zabita, ostatnio nawet na siku się nie budzę. Zobaczymy ile się naciesze :P
    Siku to u mnie musi byc, tak ok 2 w nocy. I potem raczej przewracanie sie z boku na bok.

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    hej,

i jeszcze mam zamiar domówić witamine D+K z firmy Bobik, ale narazie mają tylko z krótkim terminem waznosci, gaziki dezynfekujące, podpaski i tu mam pytanie bo ja zawsze uzywałam tamponów, a jak kidys dawno podpadek to tylko always i stad moje pytanie apteka gemini ma tylko podpaski bella - dobre są? chłonne? Jeszcze mam zamiar zamówić sobie podkład revlonu bo jest w mega fajnej cenie, jakis balsam na cellulit, który mozna stosować przy karmieniu piersia no i czekam na propozycje co jeszcze :)

Sylwia pochwal się swoją historią zajscia w ciążę tu na forum :)

Co do tamponów to oczywiście nie można, a na szkole mówili nam że alwaysy nie są dobre na ten okres poporodowy bo mają taka siateczkę, i one nie przpuszczają powietrza tak jak powinny, dlatego najlepszy wybór to podobno Bell

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Smutas Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mega dużo wyprałam w dzidziusiu i mi pasuje, rzeczy delikatnie pachnął.
    Może i mi przejdzie za jakiś czas i jeszcze sobie trochę pośpię :)

Aniqa, paradise lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny ile płaciłyście za przesyłkę w gemini?

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ