X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej hej :)
    - Moni tak tak masz problem z glowa :P psychiczny :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 11:33

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile daje sie teraz na chrzciny? mamy w niedziele i kompletnie nie wiem ile mamy dac

age.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, przejrzałam Twój wykres wagi i raczej nie jest źle. Ja też w ciągu ostatniego miesiąca przytyłam może max 200 g i też mi waga tak skacze z dnia na dzień (udostępniam wykres więc możesz zobaczyć, dodatkowo startowałyśmy z podobnej wagi :) ). Ja jednak dla pewności robię za dwa dni kolejne USG i Tobie też to doradzam.
    Chociaż wydaje mi się, że to po prostu sprawdza się zasada że najwięcej się tyje między 20 a 30 tyg. a potem jest lekki zastój.

Co do teściowych - moja jest generalnie w miarę ok - gównie dlatego że mieszka 350 km ode mnie... Ale ma swoje schizy... np. zdrowe odżywianie. Co pół roku ma innego świra na tym punkcie. Było już jedzenie cytryn, picie oleju budwigowego, doprawianie wszystkiego kozieradką, teraz już od jakiegoś czasu jest dieta "cieplna" - wszystko je ugotowane! Nawet wody surowej nie pije.
    Ale ostatnio zaczęła mnie bardziej denerwować... Tak oszalała na punkcie Witusia, że żąda wykonania cesarskiego cięcia na życzenie u mnie, bo to dla dziecka bezpieczniejsze. Oczywiście samo w sobie to gó*** prawda, ale żeby próbować zmuszać mnie do ZROBIENIA SOBIE POWAŻNEJ OPERACJI bo ona ma takie widzimisię to już przesada...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 14:44

lubek lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszla paczka z gemini, przyznam ze maga ekspresowo, bo wczoraj byla w gdansku a teraz odebralam ja u mnie, dopakowalam troche rzeczy do torby szpitalnej i juz prawie mam ja gotowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 15:08

ao12. lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w czerwcu bylam na warsztatch i tam
    mozna bylo napisac historie jak sie zaszlo w ciaze i przed chwila dzwonila babeczka zebym wypelnila zgode na publikacje bo wybrali moj list i jak opublikuja go to wysla mi jakis prezent- yupi ale fajnie- ciekawe co dostane dla malucha

ataga4, paradise, ao12., Anoolka, paaolka, lubek, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie zbieram zeby zrobić zamowienie w gemini, miałam to zrobić w dlugi weekend ale nie zdążyłam :-D jakoś się nie mogę do tego zabrać.. Aniqa, a zamawialas sobie np oslonki na brodawki? Ciekawa jestem jak to sie spisuje i czy faktycznie pomaga?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oslonki zamowilam w gemini z firmy babyono bo byly najtansze rozmiar s, i teraz mierzylam i pasuja tz sa odpowiedniej wielkosci, dotykalam sutkow jak mialam je zalozone i naprawde tak nieczuc czyli bol przy ssaniu nie bedzie tak odczuwalny, a kosztowaly chyba 8 zl.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka karmi do tej pory z oslonksmi i jest zachwycona - ja tez kupilam

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie tyję od dłuższego czasu, ale u mnie dochodzi kwestia diety cukrzycowej...idę jutro na dodatkowe usg, żeby zobaczyć, jak maluszek wagowo przybiera.
    Też odebrałam paczkę z Gemini:) chyba muszą mieć mnóstwo zamówień - ciągle przewija się nazwa tej apteki, ale naprawdę cenowo jest super w porównaniu do innych aptek i sklepów.
    Co do teściowej, to bardzo się cieszę, że mieszkam daleko:)

Aniqa, czy to już jutro ten dzień i wraca Twój mąż?:)

lubek lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Doszla paczka z gemini, przyznam ze maga ekspresowo, bo wczoraj byla w gdansku a teraz odebralam ja u mnie, dopakowalam troche rzeczy do torby szpitalnej i juz prawie mam ja gotowa.

No to szybciutko, moja też dzisiaj doszła :)

Sylwia gratuluję, pochwal się jak już dostaniesz prezent dla malucha

sylwia1985 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Przeczytalam tu: http://dzieci.pl/kat,1034241,title,Obserwuj-wzrost-swojej-wagi-w-ciazy,wid,14966605,wiadomosc.html?_ticrsn=3&smgputicaid=6134ac

Jeżeli przyrost masy ciała nagle zatrzyma się (zwłaszcza w III trymestrze), ważne jest, aby skontrolować przyrosty masy ciała dziecka. Przyczyną takiego stanu może być źle funkcjonujące łożysko, niedostarczające dziecku pożywienia, bądź fakt, że tętnica pomiędzy łożyskiem a dzieckiem nie wykazuje dobrych przepływów i pokarm nie dociera do płodu.

Napisalam do mojej lekarki, czy cos z tym robic, czy czekac na wizyte. Ostatnio odpisala szybko, dam Wam znac.

U mnie też waga od prawie miesiąca stoi w miejscu....zaniepokoiło mnie to jakiś tydzień temu, w piatek mam wizytę u gina to dowiem się wszystkiego. Tyle tylko,że obwód brzucha mam 93 a 3 tyg temu był 91, może po prostu przez te upały woda się zatrzymywała w organizmie a teraz kiedy nie ma upałów wróciło wszystko do normy.

lubek lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też dzisiaj przyszła paczka z gemini. Jestem bardzo zadowolona, bo za tyle rzeczy normalnie trzeba było by o wiele więcej zapłacić.
    Kocyki, pościel itp. też dzisiaj odebrałam. Jutro pewnie przyjdzie łóżeczko :D
    Jeszcze dwa zamówienia i będzie wszystko :)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi.. u mnie na początku kilogramy przybywały ekspresowo a od 4tygodni zaledwie +1kg. W czwartek idę na USG skontrolować wagę małej jeśli ona rośnie to nie będę się tym zamartwiać.

lubek lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze że paczuszki z gemini dotarły w tym samym czasie. Super bo mniej będzie do zgromadzenia na potem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:51

• lubek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Lubek, przejrzałam Twój wykres wagi i raczej nie jest źle. Ja też w ciągu ostatniego miesiąca przytyłam może max 200 g i też mi waga tak skacze z dnia na dzień (udostępniam wykres więc możesz zobaczyć, dodatkowo startowałyśmy z podobnej wagi :) ). Ja jednak dla pewności robię za dwa dni kolejne USG i Tobie też to doradzam.
    Chociaż wydaje mi się, że to po prostu sprawdza się zasada że najwięcej się tyje między 20 a 30 tyg. a potem jest lekki zastój.

Co do teściowych - moja jest generalnie w miarę ok - gównie dlatego że mieszka 350 km ode mnie... Ale ma swoje schizy... np. zdrowe odżywianie. Co pół roku ma innego świra na tym punkcie. Było już jedzenie cytryn, picie oleju budwigowego, doprawianie wszystkiego kozieradką, teraz już od jakiegoś czasu jest dieta "cieplna" - wszystko je ugotowane! Nawet wody surowej nie pije.
    Ale ostatnio zaczęła mnie bardziej denerwować... Tak oszalała na punkcie Witusia, że żąda wykonania cesarskiego cięcia na życzenie u mnie, bo to dla dziecka bezpieczniejsze. Oczywiście samo w sobie to gó*** prawda, ale żeby próbować zmuszać mnie do ZROBIENIA SOBIE POWAŻNEJ OPERACJI bo ona ma takie widzimisię to już przesada...

chyba tak zrobie, z usg. poczekam jeszcze, co odpisze lekarka. nie wiedzialam, ze po 30 zastoj, u mnie by sie zgadzalo :)
    Twoj wykres to w ogole kosmiczny, ale pamietam, jak pisalas, ze bylas na diecie na poczatku, ale od drugiego trymestru tendencje masz rosnaca, wiec ok :) ale niezle, teraz wazysz tyle, co w pierwszym miesiacu :))

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise sama jestem ciekawa co mi przysla :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Moja kolezanka karmi do tej pory z oslonksmi i jest zachwycona - ja tez kupilam

Sylwia, a ty jaki rozmiar wzielas? Bo też sie zastanawiam nad wielkoscia, większość producentow ma tylko 2 rozmiary

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszxze mam pytanie, czy kupilyscie lub będziecie kupować Octenisept do pepuszka maluszka? Orientujecie sie ile tego bedzie potrzeba? Widzę na gemini ze jest buteleczka 50 ml i 250 ml, nie wiem na którą się zdecydować :-(

• renatkach Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam z tommee tippee uniwersalne, mnie pasują :)

3i49tv7325tdkkap.png
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ