Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubek, przejrzałam Twój wykres wagi i raczej nie jest źle. Ja też w ciągu ostatniego miesiąca przytyłam może max 200 g i też mi waga tak skacze z dnia na dzień (udostępniam wykres więc możesz zobaczyć, dodatkowo startowałyśmy z podobnej wagi
). Ja jednak dla pewności robię za dwa dni kolejne USG i Tobie też to doradzam.
Chociaż wydaje mi się, że to po prostu sprawdza się zasada że najwięcej się tyje między 20 a 30 tyg. a potem jest lekki zastój.
Co do teściowych - moja jest generalnie w miarę ok - gównie dlatego że mieszka 350 km ode mnie... Ale ma swoje schizy... np. zdrowe odżywianie. Co pół roku ma innego świra na tym punkcie. Było już jedzenie cytryn, picie oleju budwigowego, doprawianie wszystkiego kozieradką, teraz już od jakiegoś czasu jest dieta "cieplna" - wszystko je ugotowane! Nawet wody surowej nie pije.
Ale ostatnio zaczęła mnie bardziej denerwować... Tak oszalała na punkcie Witusia, że żąda wykonania cesarskiego cięcia na życzenie u mnie, bo to dla dziecka bezpieczniejsze. Oczywiście samo w sobie to gó*** prawda, ale żeby próbować zmuszać mnie do ZROBIENIA SOBIE POWAŻNEJ OPERACJI bo ona ma takie widzimisię to już przesada...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 14:44
lubek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDoszla paczka z gemini, przyznam ze maga ekspresowo, bo wczoraj byla w gdansku a teraz odebralam ja u mnie, dopakowalam troche rzeczy do torby szpitalnej i juz prawie mam ja gotowa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 15:08
ao12. lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny w czerwcu bylam na warsztatch i tam
mozna bylo napisac historie jak sie zaszlo w ciaze i przed chwila dzwonila babeczka zebym wypelnila zgode na publikacje bo wybrali moj list i jak opublikuja go to wysla mi jakis prezent- yupi ale fajnie- ciekawe co dostane dla maluchaataga4, paradise, ao12., Anoolka, paaolka, lubek, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOslonki zamowilam w gemini z firmy babyono bo byly najtansze rozmiar s, i teraz mierzylam i pasuja tz sa odpowiedniej wielkosci, dotykalam sutkow jak mialam je zalozone i naprawde tak nieczuc czyli bol przy ssaniu nie bedzie tak odczuwalny, a kosztowaly chyba 8 zl.
-
Ja też nie tyję od dłuższego czasu, ale u mnie dochodzi kwestia diety cukrzycowej...idę jutro na dodatkowe usg, żeby zobaczyć, jak maluszek wagowo przybiera.
Też odebrałam paczkę z Gemini:) chyba muszą mieć mnóstwo zamówień - ciągle przewija się nazwa tej apteki, ale naprawdę cenowo jest super w porównaniu do innych aptek i sklepów.
Co do teściowej, to bardzo się cieszę, że mieszkam daleko:)
Aniqa, czy to już jutro ten dzień i wraca Twój mąż?lubek lubi tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Doszla paczka z gemini, przyznam ze maga ekspresowo, bo wczoraj byla w gdansku a teraz odebralam ja u mnie, dopakowalam troche rzeczy do torby szpitalnej i juz prawie mam ja gotowa.
No to szybciutko, moja też dzisiaj doszła
Sylwia gratuluję, pochwal się jak już dostaniesz prezent dla maluchasylwia1985 lubi tę wiadomość
-
lubek wrote:Przeczytalam tu: http://dzieci.pl/kat,1034241,title,Obserwuj-wzrost-swojej-wagi-w-ciazy,wid,14966605,wiadomosc.html?_ticrsn=3&smgputicaid=6134ac
Jeżeli przyrost masy ciała nagle zatrzyma się (zwłaszcza w III trymestrze), ważne jest, aby skontrolować przyrosty masy ciała dziecka. Przyczyną takiego stanu może być źle funkcjonujące łożysko, niedostarczające dziecku pożywienia, bądź fakt, że tętnica pomiędzy łożyskiem a dzieckiem nie wykazuje dobrych przepływów i pokarm nie dociera do płodu.
Napisalam do mojej lekarki, czy cos z tym robic, czy czekac na wizyte. Ostatnio odpisala szybko, dam Wam znac.
U mnie też waga od prawie miesiąca stoi w miejscu....zaniepokoiło mnie to jakiś tydzień temu, w piatek mam wizytę u gina to dowiem się wszystkiego. Tyle tylko,że obwód brzucha mam 93 a 3 tyg temu był 91, może po prostu przez te upały woda się zatrzymywała w organizmie a teraz kiedy nie ma upałów wróciło wszystko do normy.lubek lubi tę wiadomość
-
Do mnie też dzisiaj przyszła paczka z gemini. Jestem bardzo zadowolona, bo za tyle rzeczy normalnie trzeba było by o wiele więcej zapłacić.
Kocyki, pościel itp. też dzisiaj odebrałam. Jutro pewnie przyjdzie łóżeczko
Jeszcze dwa zamówienia i będzie wszystko -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
poczwarkah wrote:Lubek, przejrzałam Twój wykres wagi i raczej nie jest źle. Ja też w ciągu ostatniego miesiąca przytyłam może max 200 g i też mi waga tak skacze z dnia na dzień (udostępniam wykres więc możesz zobaczyć, dodatkowo startowałyśmy z podobnej wagi
). Ja jednak dla pewności robię za dwa dni kolejne USG i Tobie też to doradzam.
Chociaż wydaje mi się, że to po prostu sprawdza się zasada że najwięcej się tyje między 20 a 30 tyg. a potem jest lekki zastój.
Co do teściowych - moja jest generalnie w miarę ok - gównie dlatego że mieszka 350 km ode mnie... Ale ma swoje schizy... np. zdrowe odżywianie. Co pół roku ma innego świra na tym punkcie. Było już jedzenie cytryn, picie oleju budwigowego, doprawianie wszystkiego kozieradką, teraz już od jakiegoś czasu jest dieta "cieplna" - wszystko je ugotowane! Nawet wody surowej nie pije.
Ale ostatnio zaczęła mnie bardziej denerwować... Tak oszalała na punkcie Witusia, że żąda wykonania cesarskiego cięcia na życzenie u mnie, bo to dla dziecka bezpieczniejsze. Oczywiście samo w sobie to gó*** prawda, ale żeby próbować zmuszać mnie do ZROBIENIA SOBIE POWAŻNEJ OPERACJI bo ona ma takie widzimisię to już przesada...
chyba tak zrobie, z usg. poczekam jeszcze, co odpisze lekarka. nie wiedzialam, ze po 30 zastoj, u mnie by sie zgadzalo
Twoj wykres to w ogole kosmiczny, ale pamietam, jak pisalas, ze bylas na diecie na poczatku, ale od drugiego trymestru tendencje masz rosnaca, wiec okale niezle, teraz wazysz tyle, co w pierwszym miesiacu
)