X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rosne i aż się pytałam doktor i połoznej Mała ma ponad 2kg to dokładnie 2.100kg a nawet 200g więcej może mieć a ludzie się mnie pytają zdziwieni czy ja w ciąży i zdziwieni ze 8miesiąc na początku szybko rósł brzuch ale ustal i tak nie rośnie juz może ten ostatni miesiąc nadrobi

lubek, Anoolka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga chyba rośnie cały czas. Najważniejsze żeby dziecko przybierało na wadze, moja znajoma w ciąży na samej końcówce spadła z wagi a mała przybierała wiec myśle że jak u Ciebie waga stoi to nie ma obaw

lubek lubi tę wiadomość

age.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:13

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisalam!

Grunt, to sobie radzić! :-)

• lubek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, to troche mnie pocieszylyscie, czy maly rosnie to nie wiem, kolejne usg dopiero po 36 tyg, nie panikuje zatem, zdrowo jem dalej i zapytam 27mego:)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczelam mierzyć brzuch dopiero w ub.tygodniu, więc za wiele nie powiem:-) ale przez 3 ost tyg przytylam 700g. Ale jeśli ty nie tyjesz to zapewne dziecko pobiera "z Ciebie" potrzebne mu składniki i niczego mu nie brakuje :-)

lubek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek ja mam 94 cm w brzuszku, a lekarz mowil ze Hania troszke wagowo wieksza jak na swoj tydzien, tak naprawde teraz mi ten brzuch troche wybilo, bo zawsze marudzilam ze maly.

lubek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofirus. Ja ci wspolczuje ostatnich remontow, wiem ile to jest ganiania i pilnowania wszystkiego. Mojemu mezowi na szczescie pomoze brat przez 3 dni to prawie do konca tygodnia bedzie wszystko pomalowane i ulozony kamien dekoracyjny na jednej scianie, w nast tyg bedziemy kupowac meble, takze wyglada nie tak strasznie,.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:13

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Lubek ja mam 94 cm w brzuszku, a lekarz mowil ze Hania troszke wagowo wieksza jak na swoj tydzien, tak naprawde teraz mi ten brzuch troche wybilo, bo zawsze marudzilam ze maly.

Ja też mam 94cm, z tym że moja ciąża jest o 2 tyg młodsza. A synek wagowo jest owszem owszem :-) Ale też dluuugo nie było po mnie widać brzuszka, dlatego sądziłam ze to kruszynka :-D

Aniqa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis u fryzjera, zrobilam odrosty, zanioslam l4, i wrocilam, teraz mam zasluzony odpoczynek na kanapie do prawie do konca dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 11:56

lubek, sylwia1985, ataga4, pestka, anka_a lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z malowaniem na pewno szybciej by poszło :-) Ale jak będą we dwoch, to szybciuko im pójdzie :-)

• lubek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja też mam 94cm, z tym że moja ciąża jest o 2 tyg młodsza. A synek wagowo jest owszem owszem :-) Ale też dluuugo nie było po mnie widać brzuszka, dlatego sądziłam ze to kruszynka :-D

ja mam 92 juz od nie wiem kiedy, na pewno od miesiaca, jak nie dluzej, a czytalam gdzies, ze teraz rosnac ma 1cm/tydzien...

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    ja mam 92 juz od nie wiem kiedy, na pewno od miesiaca, jak nie dluzej, a czytalam gdzies, ze teraz rosnac ma 1cm/tydzien...
    Lubek ja mniej wiecej mam taki obwid brzucha jak ty, i zawsze tu was meczylam ze nie widac brzucha i ze malo te 92 , a wczoraj na wizycie lekarz mowi ze dziecko wieksze iz powinno miec na swoj tydzien, dopiero teraz mam 2 cm wiecej, ale juz sama niewiem czy jest te 2 cm wiecej czy dziecko sie wypchalo podczas mierzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:37

lubek lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia - u mnie dzis upal

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcyznz nie martwcie si obwodami! szybciej wrócicie do stanu sprzed ciąży:)
    ja mam cały czas 104...to dużo więcej niż wy;) i ja się martwię o rozstępy..taki brzuszek już mi starczy, a pewnie jeszcze troszkę urośnie;)
    ja się zabrałam za porządkowanie ciuszków rozmiarowo, żebym wiedziała co na jakiej półce:)

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ania4 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :) dawno nie zagladalam a tu juz coraz blizej mamy do rozwiazania ;) ja wpadlam w wir porzadkow a konca nie widac...ostatnio mialam w nocy mega bolesne skurcze w lydkach na szczescie magnez poratowal ;) jak sie czujecie?

km5sdf9hx1nco0em.png
    1usa3e5ewjngzdb6.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam tu: http://dzieci.pl/kat,1034241,title,Obserwuj-wzrost-swojej-wagi-w-ciazy,wid,14966605,wiadomosc.html?_ticrsn=3&smgputicaid=6134ac

Jeżeli przyrost masy ciała nagle zatrzyma się (zwłaszcza w III trymestrze), ważne jest, aby skontrolować przyrosty masy ciała dziecka. Przyczyną takiego stanu może być źle funkcjonujące łożysko, niedostarczające dziecku pożywienia, bądź fakt, że tętnica pomiędzy łożyskiem a dzieckiem nie wykazuje dobrych przepływów i pokarm nie dociera do płodu.

Napisalam do mojej lekarki, czy cos z tym robic, czy czekac na wizyte. Ostatnio odpisala szybko, dam Wam znac.

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka w sumie dopoki lekarz mi nie powiedzial ze wagowo dziecko ok to jakos zawsze mialam w glowie takie mysli ze moze cos nie tak, skoro brzuch malusi, ze dziecko nie rosnie i takie tam. Chociaz wiedzialam ze roznie bywa i te co maja maky brzuszek to moga 4 kg dziecko urodzic, ale zawsze jest ta niepewnosc. Chyba lubka tak calkowicie uspokoi lekarz mowiac ze dzidzius ma prawidlowa wage albo wieksza :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz zakazal mi czytania internetu, w takim sensie wyszukiwania np co oznacza maly brzuszek itd i chyba mial racje bo za duzo bralam do siebie, zamiast przechodzic ciaze bezstresowo i usmiechnieta to ciagle sie zamartwialam i wyszukiwalam chorob i schorzen u dziecka, obym czego nie wykrakala.

Lubek zycze ci zeby lekarka wymierzyla ci dziecko na 2.5 kg :-) :-)

lubek lubi tę wiadomość

‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ