Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rosne i aż się pytałam doktor i połoznej Mała ma ponad 2kg to dokładnie 2.100kg a nawet 200g więcej może mieć a ludzie się mnie pytają zdziwieni czy ja w ciąży i zdziwieni ze 8miesiąc na początku szybko rósł brzuch ale ustal i tak nie rośnie juz może ten ostatni miesiąc nadrobi

lubek, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga chyba rośnie cały czas. Najważniejsze żeby dziecko przybierało na wadze, moja znajoma w ciąży na samej końcówce spadła z wagi a mała przybierała wiec myśle że jak u Ciebie waga stoi to nie ma obaw

lubek lubi tę wiadomość

age.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:13

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisalam!

Grunt, to sobie radzić! :-)

• lubek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, to troche mnie pocieszylyscie, czy maly rosnie to nie wiem, kolejne usg dopiero po 36 tyg, nie panikuje zatem, zdrowo jem dalej i zapytam 27mego:)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczelam mierzyć brzuch dopiero w ub.tygodniu, więc za wiele nie powiem:-) ale przez 3 ost tyg przytylam 700g. Ale jeśli ty nie tyjesz to zapewne dziecko pobiera "z Ciebie" potrzebne mu składniki i niczego mu nie brakuje :-)

lubek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek ja mam 94 cm w brzuszku, a lekarz mowil ze Hania troszke wagowo wieksza jak na swoj tydzien, tak naprawde teraz mi ten brzuch troche wybilo, bo zawsze marudzilam ze maly.

lubek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofirus. Ja ci wspolczuje ostatnich remontow, wiem ile to jest ganiania i pilnowania wszystkiego. Mojemu mezowi na szczescie pomoze brat przez 3 dni to prawie do konca tygodnia bedzie wszystko pomalowane i ulozony kamien dekoracyjny na jednej scianie, w nast tyg bedziemy kupowac meble, takze wyglada nie tak strasznie,.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:13

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Lubek ja mam 94 cm w brzuszku, a lekarz mowil ze Hania troszke wagowo wieksza jak na swoj tydzien, tak naprawde teraz mi ten brzuch troche wybilo, bo zawsze marudzilam ze maly.

Ja też mam 94cm, z tym że moja ciąża jest o 2 tyg młodsza. A synek wagowo jest owszem owszem :-) Ale też dluuugo nie było po mnie widać brzuszka, dlatego sądziłam ze to kruszynka :-D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis u fryzjera, zrobilam odrosty, zanioslam l4, i wrocilam, teraz mam zasluzony odpoczynek na kanapie do prawie do konca dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 11:56

lubek, sylwia1985, ataga4, pestka, anka_a lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z malowaniem na pewno szybciej by poszło :-) Ale jak będą we dwoch, to szybciuko im pójdzie :-)

• lubek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja też mam 94cm, z tym że moja ciąża jest o 2 tyg młodsza. A synek wagowo jest owszem owszem :-) Ale też dluuugo nie było po mnie widać brzuszka, dlatego sądziłam ze to kruszynka :-D

ja mam 92 juz od nie wiem kiedy, na pewno od miesiaca, jak nie dluzej, a czytalam gdzies, ze teraz rosnac ma 1cm/tydzien...

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    ja mam 92 juz od nie wiem kiedy, na pewno od miesiaca, jak nie dluzej, a czytalam gdzies, ze teraz rosnac ma 1cm/tydzien...
    Lubek ja mniej wiecej mam taki obwid brzucha jak ty, i zawsze tu was meczylam ze nie widac brzucha i ze malo te 92 , a wczoraj na wizycie lekarz mowi ze dziecko wieksze iz powinno miec na swoj tydzien, dopiero teraz mam 2 cm wiecej, ale juz sama niewiem czy jest te 2 cm wiecej czy dziecko sie wypchalo podczas mierzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:37

lubek lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia - u mnie dzis upal

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcyznz nie martwcie si obwodami! szybciej wrócicie do stanu sprzed ciąży:)
    ja mam cały czas 104...to dużo więcej niż wy;) i ja się martwię o rozstępy..taki brzuszek już mi starczy, a pewnie jeszcze troszkę urośnie;)
    ja się zabrałam za porządkowanie ciuszków rozmiarowo, żebym wiedziała co na jakiej półce:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ania4 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :) dawno nie zagladalam a tu juz coraz blizej mamy do rozwiazania ;) ja wpadlam w wir porzadkow a konca nie widac...ostatnio mialam w nocy mega bolesne skurcze w lydkach na szczescie magnez poratowal ;) jak sie czujecie?

km5sdf9hx1nco0em.png
    1usa3e5ewjngzdb6.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam tu: http://dzieci.pl/kat,1034241,title,Obserwuj-wzrost-swojej-wagi-w-ciazy,wid,14966605,wiadomosc.html?_ticrsn=3&smgputicaid=6134ac

Jeżeli przyrost masy ciała nagle zatrzyma się (zwłaszcza w III trymestrze), ważne jest, aby skontrolować przyrosty masy ciała dziecka. Przyczyną takiego stanu może być źle funkcjonujące łożysko, niedostarczające dziecku pożywienia, bądź fakt, że tętnica pomiędzy łożyskiem a dzieckiem nie wykazuje dobrych przepływów i pokarm nie dociera do płodu.

Napisalam do mojej lekarki, czy cos z tym robic, czy czekac na wizyte. Ostatnio odpisala szybko, dam Wam znac.

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka w sumie dopoki lekarz mi nie powiedzial ze wagowo dziecko ok to jakos zawsze mialam w glowie takie mysli ze moze cos nie tak, skoro brzuch malusi, ze dziecko nie rosnie i takie tam. Chociaz wiedzialam ze roznie bywa i te co maja maky brzuszek to moga 4 kg dziecko urodzic, ale zawsze jest ta niepewnosc. Chyba lubka tak calkowicie uspokoi lekarz mowiac ze dzidzius ma prawidlowa wage albo wieksza :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz zakazal mi czytania internetu, w takim sensie wyszukiwania np co oznacza maly brzuszek itd i chyba mial racje bo za duzo bralam do siebie, zamiast przechodzic ciaze bezstresowo i usmiechnieta to ciagle sie zamartwialam i wyszukiwalam chorob i schorzen u dziecka, obym czego nie wykrakala.

Lubek zycze ci zeby lekarka wymierzyla ci dziecko na 2.5 kg :-) :-)

lubek lubi tę wiadomość

‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ