Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie rosne i aż się pytałam doktor i połoznej Mała ma ponad 2kg to dokładnie 2.100kg a nawet 200g więcej może mieć a ludzie się mnie pytają zdziwieni czy ja w ciąży i zdziwieni ze 8miesiąc na początku szybko rósł brzuch ale ustal i tak nie rośnie juz może ten ostatni miesiąc nadrobi
lubek, Anoolka lubią tę wiadomość
-
A ja zaczelam mierzyć brzuch dopiero w ub.tygodniu, więc za wiele nie powiem:-) ale przez 3 ost tyg przytylam 700g. Ale jeśli ty nie tyjesz to zapewne dziecko pobiera "z Ciebie" potrzebne mu składniki i niczego mu nie brakuje
lubek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTofirus. Ja ci wspolczuje ostatnich remontow, wiem ile to jest ganiania i pilnowania wszystkiego. Mojemu mezowi na szczescie pomoze brat przez 3 dni to prawie do konca tygodnia bedzie wszystko pomalowane i ulozony kamien dekoracyjny na jednej scianie, w nast tyg bedziemy kupowac meble, takze wyglada nie tak strasznie,.
-
Aniqa wrote:Lubek ja mam 94 cm w brzuszku, a lekarz mowil ze Hania troszke wagowo wieksza jak na swoj tydzien, tak naprawde teraz mi ten brzuch troche wybilo, bo zawsze marudzilam ze maly.
Ja też mam 94cm, z tym że moja ciąża jest o 2 tyg młodsza. A synek wagowo jest owszem owszemAle też dluuugo nie było po mnie widać brzuszka, dlatego sądziłam ze to kruszynka
Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBylam dzis u fryzjera, zrobilam odrosty, zanioslam l4, i wrocilam, teraz mam zasluzony odpoczynek na kanapie do prawie do konca dnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 11:56
lubek, sylwia1985, ataga4, pestka, anka_a lubią tę wiadomość
-
ataga4 wrote:Ja też mam 94cm, z tym że moja ciąża jest o 2 tyg młodsza. A synek wagowo jest owszem owszem
Ale też dluuugo nie było po mnie widać brzuszka, dlatego sądziłam ze to kruszynka
ja mam 92 juz od nie wiem kiedy, na pewno od miesiaca, jak nie dluzej, a czytalam gdzies, ze teraz rosnac ma 1cm/tydzien...
-
nick nieaktualnylubek wrote:ja mam 92 juz od nie wiem kiedy, na pewno od miesiaca, jak nie dluzej, a czytalam gdzies, ze teraz rosnac ma 1cm/tydzien...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:37
lubek lubi tę wiadomość
-
Dziewcyznz nie martwcie si obwodami! szybciej wrócicie do stanu sprzed ciąży:)
ja mam cały czas 104...to dużo więcej niż wy;) i ja się martwię o rozstępy..taki brzuszek już mi starczy, a pewnie jeszcze troszkę urośnie;)
ja się zabrałam za porządkowanie ciuszków rozmiarowo, żebym wiedziała co na jakiej półce:)Aniqa lubi tę wiadomość
-
Przeczytalam tu: http://dzieci.pl/kat,1034241,title,Obserwuj-wzrost-swojej-wagi-w-ciazy,wid,14966605,wiadomosc.html?_ticrsn=3&smgputicaid=6134ac
Jeżeli przyrost masy ciała nagle zatrzyma się (zwłaszcza w III trymestrze), ważne jest, aby skontrolować przyrosty masy ciała dziecka. Przyczyną takiego stanu może być źle funkcjonujące łożysko, niedostarczające dziecku pożywienia, bądź fakt, że tętnica pomiędzy łożyskiem a dzieckiem nie wykazuje dobrych przepływów i pokarm nie dociera do płodu.
Napisalam do mojej lekarki, czy cos z tym robic, czy czekac na wizyte. Ostatnio odpisala szybko, dam Wam znac.
-
nick nieaktualnyPestka w sumie dopoki lekarz mi nie powiedzial ze wagowo dziecko ok to jakos zawsze mialam w glowie takie mysli ze moze cos nie tak, skoro brzuch malusi, ze dziecko nie rosnie i takie tam. Chociaz wiedzialam ze roznie bywa i te co maja maky brzuszek to moga 4 kg dziecko urodzic, ale zawsze jest ta niepewnosc. Chyba lubka tak calkowicie uspokoi lekarz mowiac ze dzidzius ma prawidlowa wage albo wieksza
-
nick nieaktualnyMoj lekarz zakazal mi czytania internetu, w takim sensie wyszukiwania np co oznacza maly brzuszek itd i chyba mial racje bo za duzo bralam do siebie, zamiast przechodzic ciaze bezstresowo i usmiechnieta to ciagle sie zamartwialam i wyszukiwalam chorob i schorzen u dziecka, obym czego nie wykrakala.
Lubek zycze ci zeby lekarka wymierzyla ci dziecko na 2.5 kglubek lubi tę wiadomość