X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny . Jak nie macie jeszcze kremu na brodawki a chcecie kupic, to podobno MALTAN jest bardzo chwalony, a najtanszy jest w gemini i duza tubka kosztuje 10 zl. Niewiem jakim cudem moja kuzynka kupowala go za 40 zl, ale sama pamietam ze mi go polecala i dodala ze drogi ale naprawde dobry,
    Ja kupilam z linomagu za 12 zl, zobaczymy jaki bedzie.

Smutas, 12.90 z gemini kurier z ups

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 09:43

paradise lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    A dziewczyny ile płaciłyście za przesyłkę w gemini?

Powyżej 299 zł przesyłka jest za darmo. A normalnie paczka do 15kg - 12,49 zł.
    Ja zamówiłam tyle rzeczy, że za koszt przesyłki nie płaciłam.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny . Jak nie macie jeszcze kremu na brodawki a chcecie kupic, to podobno MALTAN jest bardzo chwalony, a najtanszy jest w gemini i duza tubka kosztuje 10 zl. Niewiem jakim cudem moja kuzynka kupowala go za 40 zl, ale sama pamietam ze mi go polecala i dodala ze drogi ale naprawde dobry,

Też słyszałam pozytywne opinie na temat MALTAN, ale sama kupiłam bepanthen (niby na odparzenia ale na sutki też jest dobry)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Też słyszałam pozytywne opinie na temat MALTAN, ale sama kupiłam bepanthen (niby na odparzenia ale na sutki też jest dobry)
    O wlasnie, o bephantenie tez sa dobre opinie, tylko czytam sklad tego maltanu teraz i to jest sama glukoza czyli cukier, wiec o co kaman?

• paaolka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Strokrotka wróciłaś :) dawno Cie chyba u nas nie było ;) Jak się czujez? nadal masz te bóle jelitowe?
    Wczoraj o Tobie pisałyśmy bo ataga4 jest tez jak się okazało z Radomia ;)
    Daj znać c u Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 09:55

Strokrotka lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja kupilam z linomagu za 12 zl, zobaczymy jaki bedzie

Też słyszałam o tym Maltanie, ale sama kupiłam Linoderm Mama, koleżanka go miała i mi go poleciła, zobaczymy jak się sprawdzi ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    hej,

czytajac Was sama zlozyłam zamówienie w Aptece Gemini i jestem zachwycona i cenami i tanią przesyłką i tym w jaki sposób rzeczy są zapakowane! Kazde osobno, zeby nic się nie zniszczyło - extra!
    A pochwalcie sie co zamawiałyscie? Ja zamówiłam:
    BALNEUM Baby Basic pielęgnacyjny olejek do kąpieli 500ml
    MUSTELA Bebe żel do mycia głowy i ciała 500ml
    ZIAJA Mamma Mia, płyn do higieny intymnej, 300ml
    Pregna 250 DHA 30 kapsułek
    Sudocrem, krem, 400g
    Tantum Rosa, 10 saszetek IMPORT RÓWNOLEGŁY
    Kompresy MATOCOMP jałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 12-warstwowe, 3 sztuki
    Kompresy MATOCOMP jałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 12 warstwowe, 5 sztuk
    Tantum Rosa irygator 500ml

i jeszcze mam zamiar domówić witamine D+K z firmy Bobik, ale narazie mają tylko z krótkim terminem waznosci, gaziki dezynfekujące, podpaski i tu mam pytanie bo ja zawsze uzywałam tamponów, a jak kidys dawno podpadek to tylko always i stad moje pytanie apteka gemini ma tylko podpaski bella - dobre są? chłonne? Jeszcze mam zamiar zamówić sobie podkład revlonu bo jest w mega fajnej cenie, jakis balsam na cellulit, który mozna stosować przy karmieniu piersia no i czekam na propozycje co jeszcze :)

Sylwia pochwal się swoją historią zajscia w ciążę tu na forum :)

Jejku, na serio zamawiacie wszystkie te rzeczy w aptece? Ja nie mam nic i czekam co mi przepisza przy wyjsciu ze szpitala, wtedy bede wiedziala dokladnie co mam kupic na gojacy sie pepek, na brodawki, na ewentualne odparzenia, kolki itp.
    Boje sie, ze jak sama teraz zaczne wybierac lekarstwa to pozniej okaze sie, ze wiele z nich sie nie przyda.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paaolka :)
    Juz jest duzo lepiej, nie mam takich silnych bóli. Na szczescie, bo to było straszne :(
    W takim razie koniecznie sie musimy spotkac na soczku, moze jeszcze uda sie przed porodem? A potem drugi raz juz z dzieciaczkami? :)

Co do podkładów poporodowych to tez mam jeden z belli, a drugie z BabyOno, ale raczej mi chodzi o podpaski takie juz na dalszą część połogu. Oczywiscie, ze tampony nie wchodzą w grę, chodziło mi raczej, ze przed ciążą nie uzywałam podpasek tylko tampony, także nie znam sie kompletnie na podpaskach :)

Kajaoli ja zamawiam wczesniej, wybór nalezy do mamy jakich kosmetykow chce uzywać dla dziecka, przy Poli nikt w szpoitalu nic nie mowil jakich kosmetyków konkretnie mam uzywać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 10:00

Kajaoli lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Też słyszałam o tym Maltanie, ale sama kupiłam Linoderm Mama, koleżanka go miała i mi go poleciła, zobaczymy jak się sprawdzi ;)
    Wlasnie tez go mam, kobieta w zielarskim mi go polecila, on jest z linomagu.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba tylko ja śpię do 9:30 , tyle napisalyscie z rana zejeszcze nie zdazylam przeczytac, a owsianka stygnie :-):-) e kupię, poczekam na kolejną promocję :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie właśnie kupiłam Maltan za 15 zł duża tubka.

Kajaoli ja też mam juz prawie wszystko do pielęgnacji maluszka, jakoś mi się nie chce wierzyć że w szpitalu przy wypisie ktoś będzie miał czas i chęci mówić mi czym mam pielęgnować maluszka ;)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to śniło mi się dzisiaj ze karmilam dziecko... Niby to moj synek, ale mój był jeszcze w brzuszku i ja byłam jeszcze przed porodem, ale to malenstwo też bylo moje...cala rodzinka zebrala sie wokół mnie i przyglądała jak przystawiam pierwszy raz małego do piersi....

paradise, Kajaoli lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Mój mąż jest już w Polsce, po poludniu bedzie glaskal juz Hanie.!!!!!!!

Wlasnie robie sernik, bo moj lubi do kawy sobie zjesc kawalek :-) :-) :-)

Ja też lubię zjeść serniczek do kawusi :-)

Aniqa lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wole być wcześniej przygotowana i zamawiam tylko pewne i sprawdzone produkty, które na pewno mi się przydadzą, resztę najwyżej dokupię jak będzie potrzeba :)

ataga ładny sen :) Mi nic ostatnio się nie śni. Za to w 1 trymestrze miałam codziennie sny typu ; że nie umiem znaleźć smoczka albo zrobić jedzenia dla płaczącego dziecka.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja tez zamowilam dzidziusia z tym gratisem, i plyn do plukania tez z dzidziusia, a pralas w tym proszku juz? Jak co, to napisz jaki efekt, bo ja dopiero pod koniec nast tyg bede kupowac pralke to wyprobuje.

Ja prałam :) ładnie, delikatnie pachną rzeczy! Sporo podostawałam od przyjaciółek i one też w dzidziusiu, b. podoba mi sie ten zapach :)

Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:

Ona pewnie brała Purelan, ponoć lepszy. ja właśnie taki na start kupiłam, bo nie chce nakładek na sutki. Ale potem jak mi będzie potrzebny tez kupie maltan :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Czesc stokrotka, ja zamawialam w gemini duzo rzeczy, ale bardziej takich do szpitala, podpaski poporodowe, nakladki na piersi itp, pare kosmetykow jak olejek migdalowy, linomag, i witaminki z doppel herz itp

Ja lubie kosmetyki z loreala do twarzy i ogolnie wszystkie, nie stosowalam revlonu :-)

Ja mam bio oil na rozstepy, ale nie stosuje czesto w sumie niemam rozstepow.

Co do bio oilu to mnie babka w aptece powiedziała, ze on jest najlepszy na istniejące juz rozstepy a nie na zapobieganie im (bo oczywiście jak tylko dowiedzialam sie ze jestem w ciąży to od razu polecialam kupić cos na rozstepy hihi). Doradzila mi zakup zwyklej oliwki lub smarowanie oliwa z oliwek. Dopóki nie było upałów to smarowalam się oliwka dla dzieci, a potem przerzucilam sie na bielende sexi mama, szybko sie wchlania.

• pestka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, nadrobiłam :)
    paradise ja tez śpię dłuuugo, dziś wstałam o 9 bo muszę pozałatwiać parę rzeczy i na spacer z przyjaciółką i jej dzidzią idę;)
    co do przewracania, to zawsze się budzę, bo bolą boczki, ale śpię dalej;) w spaniu zawsze byłam dobra :D
    u mnie dziś jak nadmorska pogoda! bezchmurne niebo i lekki wiaterek, no nic tylko latać po dworzu :D

Kajaoli my zamawiamy szybciej, bo jak to zostało powiedziane, nam raczej parę podpowiedzi ktoś da czego używać;) A jak się ma przyjaciółki z małymi dziećmi, to one tez przetestowały parę rzeczy, więc dla nas prościej:)

Aaaa i Octenisept też kupiłam większy i też chciałam ranę sobie psikać;)
    miłego dnia dziołchy! Lecę :)

ps. widzę, że nie tylko ja owsiankę z rańca?;) choć nie! dziś kasza manna...gdyby nie ciąża, to ostatnio jadłam w dzieciństwie :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Co do bio oilu to mnie babka w aptece powiedziała, ze on jest najlepszy na istniejące juz rozstepy a nie na zapobieganie im (bo oczywiście jak tylko dowiedzialam sie ze jestem w ciąży to od razu polecialam kupić cos na rozstepy hihi). Doradzila mi zakup zwyklej oliwki lub smarowanie oliwa z oliwek. Dopóki nie było upałów to smarowalam się oliwka dla dzieci, a potem przerzucilam sie na bielende sexi mama, szybko sie wchlania.
    Ja tez używam Oliwki :) Babydream ma oliwkę, która ma w składdzie same olejki! Cos pięknego! Sexi mama też uzywałam, ale przeczytałam na www.srokao.pl że ma w składzie jakąś brzydką chemię..i odstawiłam. W razie czego smaruje się innymi kremami dodatkowo, które mają nawilżyć skórę i oliwką :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:15

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ