Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny . Jak nie macie jeszcze kremu na brodawki a chcecie kupic, to podobno MALTAN jest bardzo chwalony, a najtanszy jest w gemini i duza tubka kosztuje 10 zl. Niewiem jakim cudem moja kuzynka kupowala go za 40 zl, ale sama pamietam ze mi go polecala i dodala ze drogi ale naprawde dobry,
Ja kupilam z linomagu za 12 zl, zobaczymy jaki bedzie.
Smutas, 12.90 z gemini kurier z upsWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 09:43
paradise lubi tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Dziewczyny . Jak nie macie jeszcze kremu na brodawki a chcecie kupic, to podobno MALTAN jest bardzo chwalony, a najtanszy jest w gemini i duza tubka kosztuje 10 zl. Niewiem jakim cudem moja kuzynka kupowala go za 40 zl, ale sama pamietam ze mi go polecala i dodala ze drogi ale naprawde dobry,
Smutas, 12.90 z gemini kurier z ups
Też słyszałam pozytywne opinie na temat MALTAN, ale sama kupiłam bepanthen (niby na odparzenia ale na sutki też jest dobry)
-
nick nieaktualnyparadise wrote:Też słyszałam pozytywne opinie na temat MALTAN, ale sama kupiłam bepanthen (niby na odparzenia ale na sutki też jest dobry)
-
Hej hej
Strokrotka wróciłaśdawno Cie chyba u nas nie było
Jak się czujez? nadal masz te bóle jelitowe?
Wczoraj o Tobie pisałyśmy bo ataga4 jest tez jak się okazało z Radomia
Daj znać c u CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 09:55
Strokrotka lubi tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Dziewczyny . Jak nie macie jeszcze kremu na brodawki a chcecie kupic, to podobno MALTAN jest bardzo chwalony, a najtanszy jest w gemini i duza tubka kosztuje 10 zl. Niewiem jakim cudem moja kuzynka kupowala go za 40 zl, ale sama pamietam ze mi go polecala i dodala ze drogi ale naprawde dobry,
Ja kupilam z linomagu za 12 zl, zobaczymy jaki bedzie
Też słyszałam o tym Maltanie, ale sama kupiłam Linoderm Mama, koleżanka go miała i mi go poleciła, zobaczymy jak się sprawdzi
-
Strokrotka wrote:hej,
czytajac Was sama zlozyłam zamówienie w Aptece Gemini i jestem zachwycona i cenami i tanią przesyłką i tym w jaki sposób rzeczy są zapakowane! Kazde osobno, zeby nic się nie zniszczyło - extra!
A pochwalcie sie co zamawiałyscie? Ja zamówiłam:
BALNEUM Baby Basic pielęgnacyjny olejek do kąpieli 500ml
MUSTELA Bebe żel do mycia głowy i ciała 500ml
ZIAJA Mamma Mia, płyn do higieny intymnej, 300ml
Pregna 250 DHA 30 kapsułek
Sudocrem, krem, 400g
Tantum Rosa, 10 saszetek IMPORT RÓWNOLEGŁY
Kompresy MATOCOMP jałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 12-warstwowe, 3 sztuki
Kompresy MATOCOMP jałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 12 warstwowe, 5 sztuk
Tantum Rosa irygator 500ml
i jeszcze mam zamiar domówić witamine D+K z firmy Bobik, ale narazie mają tylko z krótkim terminem waznosci, gaziki dezynfekujące, podpaski i tu mam pytanie bo ja zawsze uzywałam tamponów, a jak kidys dawno podpadek to tylko always i stad moje pytanie apteka gemini ma tylko podpaski bella - dobre są? chłonne? Jeszcze mam zamiar zamówić sobie podkład revlonu bo jest w mega fajnej cenie, jakis balsam na cellulit, który mozna stosować przy karmieniu piersia no i czekam na propozycje co jeszcze
Sylwia pochwal się swoją historią zajscia w ciążę tu na forum
Jejku, na serio zamawiacie wszystkie te rzeczy w aptece? Ja nie mam nic i czekam co mi przepisza przy wyjsciu ze szpitala, wtedy bede wiedziala dokladnie co mam kupic na gojacy sie pepek, na brodawki, na ewentualne odparzenia, kolki itp.
Boje sie, ze jak sama teraz zaczne wybierac lekarstwa to pozniej okaze sie, ze wiele z nich sie nie przyda.
Strokrotka lubi tę wiadomość
-
Dzięki Paaolka
Juz jest duzo lepiej, nie mam takich silnych bóli. Na szczescie, bo to było straszne
W takim razie koniecznie sie musimy spotkac na soczku, moze jeszcze uda sie przed porodem? A potem drugi raz juz z dzieciaczkami?
Co do podkładów poporodowych to tez mam jeden z belli, a drugie z BabyOno, ale raczej mi chodzi o podpaski takie juz na dalszą część połogu. Oczywiscie, ze tampony nie wchodzą w grę, chodziło mi raczej, ze przed ciążą nie uzywałam podpasek tylko tampony, także nie znam sie kompletnie na podpaskach
Kajaoli ja zamawiam wczesniej, wybór nalezy do mamy jakich kosmetykow chce uzywać dla dziecka, przy Poli nikt w szpoitalu nic nie mowil jakich kosmetyków konkretnie mam uzywać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 10:00
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A tak w ogole to śniło mi się dzisiaj ze karmilam dziecko... Niby to moj synek, ale mój był jeszcze w brzuszku i ja byłam jeszcze przed porodem, ale to malenstwo też bylo moje...cala rodzinka zebrala sie wokół mnie i przyglądała jak przystawiam pierwszy raz małego do piersi....
paradise, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Ja też wole być wcześniej przygotowana i zamawiam tylko pewne i sprawdzone produkty, które na pewno mi się przydadzą, resztę najwyżej dokupię jak będzie potrzeba
ataga ładny senMi nic ostatnio się nie śni. Za to w 1 trymestrze miałam codziennie sny typu ; że nie umiem znaleźć smoczka albo zrobić jedzenia dla płaczącego dziecka.
-
Aniqa wrote:Ja tez zamowilam dzidziusia z tym gratisem, i plyn do plukania tez z dzidziusia, a pralas w tym proszku juz? Jak co, to napisz jaki efekt, bo ja dopiero pod koniec nast tyg bede kupowac pralke to wyprobuje.
Ja prałamładnie, delikatnie pachną rzeczy! Sporo podostawałam od przyjaciółek i one też w dzidziusiu, b. podoba mi sie ten zapach
Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Smutas, 12.90 z gemini kurier z ups
Ona pewnie brała Purelan, ponoć lepszy. ja właśnie taki na start kupiłam, bo nie chce nakładek na sutki. Ale potem jak mi będzie potrzebny tez kupie maltan
-
Aniqa wrote:Czesc stokrotka, ja zamawialam w gemini duzo rzeczy, ale bardziej takich do szpitala, podpaski poporodowe, nakladki na piersi itp, pare kosmetykow jak olejek migdalowy, linomag, i witaminki z doppel herz itp
Ja lubie kosmetyki z loreala do twarzy i ogolnie wszystkie, nie stosowalam revlonu
Ja mam bio oil na rozstepy, ale nie stosuje czesto w sumie niemam rozstepow.
Co do bio oilu to mnie babka w aptece powiedziała, ze on jest najlepszy na istniejące juz rozstepy a nie na zapobieganie im (bo oczywiście jak tylko dowiedzialam sie ze jestem w ciąży to od razu polecialam kupić cos na rozstepy hihi). Doradzila mi zakup zwyklej oliwki lub smarowanie oliwa z oliwek. Dopóki nie było upałów to smarowalam się oliwka dla dzieci, a potem przerzucilam sie na bielende sexi mama, szybko sie wchlania. -
ok, nadrobiłam
paradise ja tez śpię dłuuugo, dziś wstałam o 9 bo muszę pozałatwiać parę rzeczy i na spacer z przyjaciółką i jej dzidzią idę
co do przewracania, to zawsze się budzę, bo bolą boczki, ale śpię dalej;) w spaniu zawsze byłam dobra
u mnie dziś jak nadmorska pogoda! bezchmurne niebo i lekki wiaterek, no nic tylko latać po dworzu
Kajaoli my zamawiamy szybciej, bo jak to zostało powiedziane, nam raczej parę podpowiedzi ktoś da czego używaćA jak się ma przyjaciółki z małymi dziećmi, to one tez przetestowały parę rzeczy, więc dla nas prościej:)
Aaaa i Octenisept też kupiłam większy i też chciałam ranę sobie psikać
miłego dnia dziołchy! Lecę
ps. widzę, że nie tylko ja owsiankę z rańca?choć nie! dziś kasza manna...gdyby nie ciąża, to ostatnio jadłam w dzieciństwie
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
ataga4 wrote:Co do bio oilu to mnie babka w aptece powiedziała, ze on jest najlepszy na istniejące juz rozstepy a nie na zapobieganie im (bo oczywiście jak tylko dowiedzialam sie ze jestem w ciąży to od razu polecialam kupić cos na rozstepy hihi). Doradzila mi zakup zwyklej oliwki lub smarowanie oliwa z oliwek. Dopóki nie było upałów to smarowalam się oliwka dla dzieci, a potem przerzucilam sie na bielende sexi mama, szybko sie wchlania.
Babydream ma oliwkę, która ma w składdzie same olejki! Cos pięknego! Sexi mama też uzywałam, ale przeczytałam na www.srokao.pl że ma w składzie jakąś brzydką chemię..i odstawiłam. W razie czego smaruje się innymi kremami dodatkowo, które mają nawilżyć skórę i oliwką