Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie Zosia zapowiada się raczej na maluszka (z resztą i ja i mąż też byliśmy z tych małych - ja 2800g, mąż 3200g), więc na pewno zaczniemy od 1. Kupię jedną paczkę - pięć minut od domu mam tesco otwarte 24h/dobę, więc zawszę męża mogę wysłać, żeby dokupił
-
nick nieaktualny
-
Ja też wolę jednorazówkiAniqa wrote:Lubek, fajne wzorki, bardzo ładne.
Ja jednak zostaje przy opcji: pampers jednorazowy.
Dzisiaj kupiłam małej jeszcze jeden kocyk i zabaweczkę materiałową

Sobie szlafrok (w sumie do tej pory go nie potrzebowałam)i koszulę oraz te nakładki do karmienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 15:50
-
nick nieaktualnysuper kocyk, mieciutki. Moj maz tez przywiozl Hani cieplejszy polarek z uszami, taki cieplutki jak ten kocyk, i pare ubranek.
Ja musze jeszcze kocyko kolderke jej kupic, i szlafrok jakis dla siebie, tez na codzien nie uzywam ale do szpitala to wypada miec.
ao12. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witaj w klubie u nas powiedziala ze zdrobniale Nikodem to Niki a ona miala kota ktory tak sie nazywalataga4 wrote:Byliśmy dziś u teściowej, i jakoś tak weszliśmy na temat imienia dla młodego. Jak powiedziałam że bierzemy pod uwagę Kajtka, to się skrzywila i powiedziała że miała psa Kajtka....
No i oczywiście jej się nie podoba. -
Ja już wyprałam resztę ciuszków w "dzieciowym" płynie i jutro jak wyschnie czeka mnie ostatnia sterta do prasowania
Mam przygotowane półki na poukładanie wszystkiego
I już nie mogę się doczekać aż wszystko ogarnę i mój mężuś w końcu złoży łóżeczko 
Będę miała przewijak wkładany na łóżeczko i nie mam możliwości żeby obok łóżeczka postawić komodę lub szafkę (za mały pokój)i nie wiem gdzie trzymać kosmetyki itp. potrzebne mi do przewijania bobasa. A wiadomo, że lepiej mieć wszystko od razu pod ręką. Myślałam o kupieniu organizera na łóżeczko na allegro. Kupowała może któraś z was coś takiego i może mi coś polecić? Chodzi mi o to żeby nie była to jakaś "wisząca szmata" tylko coś porządnie uszytego
Niby pokój w kwadracie ale jego wymiar (ok. 3 x 2,5m)sprawia, że jest mega nieustawny
-
sylwia1985 wrote:witaj w klubie u nas powiedziala ze zdrobniale Nikodem to Niki a ona miala kota ktory tak sie nazywal
Te teściowe to mają teksty
Moja jedynie co mnie wkurza to to, że po każdej wizycie pyta się ile przytyłam. Jak w 22 tyg powiedziałam jej , że mam 5 kg na plusie to się oburzyła, że bardzo dużo
Niech sobie sama przypomni jak była w ciąży i poogląda stare zdjęcia na których nie będąc w ciąży wyglądała jak pulpet.
A co do imion to rodzice mieli kiedyś psa który wabił się Kuba i kiedy moja mama rodziła bliźniaki to jednemu z nich rodzice dali na imię Kuba i nikt nie miał żadnych złych skojarzeń
A tak poza tym to moim zdaniem zwierzętom nie powinno się nadawać ludzkich imion
Żeby potem nie było takich sytuacji, że teściowej się coś nie podoba 
Anoolka lubi tę wiadomość
-
Ja też mam mało miejsca w sypialni i przewijak na łóżeczko do tego dokupiłam taki zestaw w ikeimama86 wrote:Będę miała przewijak wkładany na łóżeczko i nie mam możliwości żeby obok łóżeczka postawić komodę lub szafkę (za mały pokój)i nie wiem gdzie trzymać kosmetyki itp. potrzebne mi do przewijania bobasa. A wiadomo, że lepiej mieć wszystko od razu pod ręką. Myślałam o kupieniu organizera na łóżeczko na allegro. Kupowała może któraś z was coś takiego i może mi coś polecić? Chodzi mi o to żeby nie była to jakaś "wisząca szmata" tylko coś porządnie uszytego

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/
i taką kieszeń- doszyłam do niej wstążeczki do zawieszenia na łóżeczko
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70278297/
lubek lubi tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Na szczescie moja tesciowa niema takich tekstow, oprocz skrzywienia na imie dla malej, chociaz juz sie pewnie przyzwyczaila.
Zreszta co mi tam, mieszka daleko i na pewno jak mnie niema to wyraza swoje zdanie.
Moja mieszka w uk ale ma niebywałą umiejętność denerwowania na odległość
-
ao12. wrote:Ja też mam mało miejsca w sypialni i przewijak na łóżeczko do tego dokupiłam taki zestaw w ikei
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/
i taką kieszeń- doszyłam do niej wstążeczki do zawieszenia na łóżeczko
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70278297/
Fajne te pojemniki ale sprawdzałam i w Gdańsku na razie ich nie mają
Może dowiozą do października
A te kieszenie to widze , że jakaś nowość bo ostatnio jak byłam w ikei to ich nie widziałam 
-
dzien dobry z samego ranka- jakos wstalo mi sie dzisiaj po 5. Dzis przyjezdzaja moi rodzice i mama umyje mi okna a tato bedzie skladal z moim G mebelki do kuchni- mam nadzieje ze wyrobimy sie z jej zrobieniem zanim Nikus sie urodzi bo nie wyobrazam sobie ganiac caly czas na dol do kuchni tesciowki
Milego dzionka