X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • agatas Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Zosia zapowiada się raczej na maluszka (z resztą i ja i mąż też byliśmy z tych małych - ja 2800g, mąż 3200g), więc na pewno zaczniemy od 1. Kupię jedną paczkę - pięć minut od domu mam tesco otwarte 24h/dobę, więc zawszę męża mogę wysłać, żeby dokupił :)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i obiecane zdjecie pieluszek.
    z jednorazowek wybralam happy belli, docelowo tez wyprobuje na pewno babydream

c866abddf348eaf7med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 13:43

Nelly, Eva0507, Kajaoli lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, fajne wzorki, bardzo ładne.
    Ja jednak zostaje przy opcji: pampers jednorazowy.

lubek, ao12. lubią tę wiadomość

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie dotarła do mnie pozostała część zamówienia ;) pościel, prześcieradełka, ochraniacze...Materac itp. teraz nie mogę doczekac isę niedzieli kiedy wszystko złożymy :)

ao12. lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• ao12. Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Lubek, fajne wzorki, bardzo ładne.
    Ja jednak zostaje przy opcji: pampers jednorazowy.
    Ja też wolę jednorazówki ;)
    Dzisiaj kupiłam małej jeszcze jeden kocyk i zabaweczkę materiałową :)
    262mjup.jpg
    1zy964w.jpg
    Sobie szlafrok (w sumie do tej pory go nie potrzebowałam)i koszulę oraz te nakładki do karmienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 15:50

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super kocyk, mieciutki. Moj maz tez przywiozl Hani cieplejszy polarek z uszami, taki cieplutki jak ten kocyk, i pare ubranek.

Ja musze jeszcze kocyko kolderke jej kupic, i szlafrok jakis dla siebie, tez na codzien nie uzywam ale do szpitala to wypada miec.

ao12. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pieluch, to ja postawie na dady z biedronki, i pewnie na nich pozostane. Nie bede wydawac wiekszej kasy i tak wszystko pojdzie do kosza, przestawie sie tylko jakby mala miala uczulenia czy nie tolerowala ich.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra używa dady przy maluszku i mówiła, że nie ma problemu i kasa zaoszczędzona :)
    Ale mamy tu burzę, wrr grad z takim grubym deszczem :(

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Byliśmy dziś u teściowej, i jakoś tak weszliśmy na temat imienia dla młodego. Jak powiedziałam że bierzemy pod uwagę Kajtka, to się skrzywila i powiedziała że miała psa Kajtka.... :/ No i oczywiście jej się nie podoba.
    witaj w klubie u nas powiedziala ze zdrobniale Nikodem to Niki a ona miala kota ktory tak sie nazywal

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedna paczke z wycieciem na pepek z bella Happy. Moj maz wazyl ponad 4 kilogramy a ja 3,5 wiec chyba duzy syncio sie szykuje u mnie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wyprałam resztę ciuszków w "dzieciowym" płynie i jutro jak wyschnie czeka mnie ostatnia sterta do prasowania :) Mam przygotowane półki na poukładanie wszystkiego :) I już nie mogę się doczekać aż wszystko ogarnę i mój mężuś w końcu złoży łóżeczko :)
    Będę miała przewijak wkładany na łóżeczko i nie mam możliwości żeby obok łóżeczka postawić komodę lub szafkę (za mały pokój)i nie wiem gdzie trzymać kosmetyki itp. potrzebne mi do przewijania bobasa. A wiadomo, że lepiej mieć wszystko od razu pod ręką. Myślałam o kupieniu organizera na łóżeczko na allegro. Kupowała może któraś z was coś takiego i może mi coś polecić? Chodzi mi o to żeby nie była to jakaś "wisząca szmata" tylko coś porządnie uszytego :)

Niby pokój w kwadracie ale jego wymiar (ok. 3 x 2,5m)sprawia, że jest mega nieustawny :(

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    witaj w klubie u nas powiedziala ze zdrobniale Nikodem to Niki a ona miala kota ktory tak sie nazywal

Te teściowe to mają teksty ;) Moja jedynie co mnie wkurza to to, że po każdej wizycie pyta się ile przytyłam. Jak w 22 tyg powiedziałam jej , że mam 5 kg na plusie to się oburzyła, że bardzo dużo :I Niech sobie sama przypomni jak była w ciąży i poogląda stare zdjęcia na których nie będąc w ciąży wyglądała jak pulpet.
    A co do imion to rodzice mieli kiedyś psa który wabił się Kuba i kiedy moja mama rodziła bliźniaki to jednemu z nich rodzice dali na imię Kuba i nikt nie miał żadnych złych skojarzeń :D A tak poza tym to moim zdaniem zwierzętom nie powinno się nadawać ludzkich imion ;) Żeby potem nie było takich sytuacji, że teściowej się coś nie podoba ;)

Anoolka lubi tę wiadomość

divers2288.gif
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Będę miała przewijak wkładany na łóżeczko i nie mam możliwości żeby obok łóżeczka postawić komodę lub szafkę (za mały pokój)i nie wiem gdzie trzymać kosmetyki itp. potrzebne mi do przewijania bobasa. A wiadomo, że lepiej mieć wszystko od razu pod ręką. Myślałam o kupieniu organizera na łóżeczko na allegro. Kupowała może któraś z was coś takiego i może mi coś polecić? Chodzi mi o to żeby nie była to jakaś "wisząca szmata" tylko coś porządnie uszytego :)
    Ja też mam mało miejsca w sypialni i przewijak na łóżeczko do tego dokupiłam taki zestaw w ikei
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/
    i taką kieszeń- doszyłam do niej wstążeczki do zawieszenia na łóżeczko
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70278297/

lubek lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Na szczescie moja tesciowa niema takich tekstow, oprocz skrzywienia na imie dla malej, chociaz juz sie pewnie przyzwyczaila.

Zreszta co mi tam, mieszka daleko i na pewno jak mnie niema to wyraza swoje zdanie.

Moja mieszka w uk ale ma niebywałą umiejętność denerwowania na odległość :-)

divers2288.gif
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Ja też mam mało miejsca w sypialni i przewijak na łóżeczko do tego dokupiłam taki zestaw w ikei
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/
    i taką kieszeń- doszyłam do niej wstążeczki do zawieszenia na łóżeczko
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70278297/

Fajne te pojemniki ale sprawdzałam i w Gdańsku na razie ich nie mają :( Może dowiozą do października :-) A te kieszenie to widze , że jakaś nowość bo ostatnio jak byłam w ikei to ich nie widziałam :-)

divers2288.gif
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocki :)

nareszcie weekendzik :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie udzielam się ale Was podczytuję :) i pozdrawiam :)
    Poproszę o dopisanie mnie do Waszej listy, termin 4 paź- Majusia :) <3

renatkach, Anoolka, ao12., agatas, paulina.b.1991 lubią tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro Cię dopiszę, bo teraz piszę z komórki :) Nie każdy się musi udzielać, ale daj znać jak mała się urodzi :)

Joaśka lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dzięki :) dam znac na pewno, już nie mogę się doczekać ale i boję, a to juz coraz blizej :)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry z samego ranka- jakos wstalo mi sie dzisiaj po 5. Dzis przyjezdzaja moi rodzice i mama umyje mi okna a tato bedzie skladal z moim G mebelki do kuchni- mam nadzieje ze wyrobimy sie z jej zrobieniem zanim Nikus sie urodzi bo nie wyobrazam sobie ganiac caly czas na dol do kuchni tesciowki

Milego dzionka

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ