X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko biorę witaminy pharmaton maturelle... Nospa doraźnie jak mnie bardzo brzuch boli.. Skurcze tez mam i twardy brzuch tez ale jak jest nieregularnie i do 10 razy dziennie to jest ok.. W innym wypadku mam dzwonić do lekarza

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Hejka,
    drugi dzień biorę lek o nazwie Spasmolina. Rano obudziłam się z bardzo twardym brzuchem. Zaczynam się bać czy to nie od tego się aż taki twardy zrobił :(
    Spasmolina jest silnym lekiem rozkurczowym o mocniejszym działaniu niż no spa więc od tego nie mógł Ci twardnieć brzuch ;)
    Ja tam twardnieniami się nie przejmuje dopóki nie ma ich za dużo, to podobno macica "ćwiczy" więc tak ma być :)

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Spasmolina jest silnym lekiem rozkurczowym o mocniejszym działaniu niż no spa więc od tego nie mógł Ci twardnieć brzuch ;)
    Ja tam twardnieniami się nie przejmuje dopóki nie ma ich za dużo, to podobno macica "ćwiczy" więc tak ma być :)

Dobrze że Młody rozrabia - przynajmniej wiem że jemu nic nie jest. Ale niepokoi mnie ten twardy brzuch :( Kurcze od czego to...

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a często masz twardy brzuch?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:52

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Paulina a często masz twardy brzuch?

Chyba zbyt często. A po stronie gdzie jest Młody to czuć tak jakby cały czas to On się tak "wyciskał" (czuć Go pod skórą).

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore magnez codziennie, zreszta teraz musze jeszcze uzupelnic potas bo mam straszne skurcze...Oprocz tego dodatkowo suplementuje kwasy DHA i Pregne Plus

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę magnez, od czasu kiedy lekarz wyczul skróconą szyjke, czyli od 25tc. Do tego suplement pregna plus i pregna dha, i oczywiście żelazo, które biorę prawie od początku ciąży bo morfologia nie za ciekawa wychodziła ( a w zasadzie to hemoglobina,chociaż po zelazie nie poprawiło się, ale poziom żelaza jest ok)

Właśnie,a jak u was wypada morfologia w ciąży? Trzymacie sie w normach czy coś poniżej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 14:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Chyba zbyt często. A po stronie gdzie jest Młody to czuć tak jakby cały czas to On się tak "wyciskał" (czuć Go pod skórą).
    To od jutra rana licz ile razy przez cały dzień wtedy będziesz wiedziała czy masz się o co martwić czy nie :P

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam hemoglobinę za niską więc dostałam sorbifer

• renatkach Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpukać, w wyniki miałam idealne, oprócz moczu. Ciągle mnie prześladują jakieś infekcje. Antybiotyk już raz dostałam, teraz idę za tydzień zobaczymy,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 15:07

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja magnez biore chyba od poczatku drugiego trymestru.
    Morfologie jak narazie mam dobra i mam nadzieje ze bedzie tak do konca

age.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    MartaR byłaś w tej hurtowni na Wyszyńskiego?

Nie Dojechałam bo obkupiliśmy się na Lubelskiej a dostałam dziwnych skurczy w kości ogonowej wiec wróciliśmy do domu ale mam już materac i wanienke...materac pianka kokos, jeszcze zamówię prześcieradła z dwa te nie przemakalne i chyba mam wszystko ...co niezbędne bo jak urodze to pewnie jeszcze kupe rzeczy się znajdzie do kupienia :-)

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam :-) :-) :-) :-)
    A ja od rana tez na chodzie, bylismy zamowic kilka mebli do mieszkania, a wiec zdecydowalismy sie na naroznik, komode, mebloscianke i sofe do pokoju malej ( dla nas). Jestem happy!!! Przynajmniej tyle, wszystko jest w magazynie tylko odbierzemy w nast tyg.
    Moje chlopisko dalej na mieszkaniu maluje, nawet siostra moja poszla mu pomoc, bo ja teraz nie za bardzo jak farba smierdzi.

Magnez ja biore, nospe teraz doraznie, a ostatnio polozna mi mowila ze glaskanie i uciskanie wzmaga twardnienia wiec staram sie nie macac brzucha co chwile.

paradise, Scęście, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez czeka zrobienie badan zleconych przez gina, pojde w poniedzialek moze zeby miec z glowy potem, nie beda " swieze" bo wizyta jest dopiero 10 wrzesnia ale juz nie bede musiala o tym myslec,

Karton ciuszkow wypralam i schną, kurcze duzo tego strasznie mam, tak gromadzilam jak chomik az przesadnie. Nie bede musiala przynajmniej czesto prac.

• paradise Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też morfologia wychodzi jak na razie dobrze.

Aniqa fajnie, że udało Wam się wybrać mebelki do pokoju małej, powoli do przodu i będziecie gotowi na przyjście Hani na świat :)

A mi znowu wydaję się, że mam za mało ubranek i ciągle szukam jakiś okazji w necie :P

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    A mi znowu wydaję się, że mam za mało ubranek i ciągle szukam jakiś okazji w necie :P

Ja nawet niewiedzialam ze tyle tego sie uzbieralo, a wypralam tylko tyle ile sie zmiescilo do pralki. Do pokoju Hani mam tylko sofe dla nas, reszte musze jeszcze dokupic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 19:00

• ania.g Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno się nie udzielałam, zaglądam od czasu do czasu. Niedawno był temat spadającej wagi, czy wiecie coś więcej? A i czy któraś z Was ma wiedzę na temat prawidłowej długości szyjki macicy na tym etapie ciąży? Wczoraj byłam na izbie przyjęć, niby wszystko ok. Nikt się nie przejął spadającą wagą a gin powiedział że szyjka 1,5 cm jest ok. Przeglądając wieści internetowe dowiedziałam się że to nie za dużo. Wizyta u lekarza we wtorek ale może Wy wcześniej rozwiejecie moje wątpliwości. A i dziękuję za nie usuwanie mnie z listy pomimo nie udzielania się :)

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania.g mi lekarz nigdy nie mowil jaka mam dlugosc szyjki, mowil ze albo w porzadku albo lekko skrocona,a waga tez mi ostatnio juz nie idzie w gore a nawet troszke leci w dól. Mowilam o tym poloznej ale mi mowila ze przy koncowce moze tak byc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 19:17

‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ