X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja znowu spać nie mogę.. Głowa boli.. Jeść sie chce.. Nie wiem co ze sobą począć :(

Ja już niby mam wszystko dla dzidziusia i siebie ale znając życie jak przyjdzie co do czego to bedzie wielkie biegani po sklepach bo tego i tamtego zabrakło :D

Hahaha tak sie śmieje ze za 2,5h sklepy otwierają to od razu świeże bułeczki kupie hahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 03:43

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    Też biorę magnez i no spe i leże...też bałam się że takie bóle to mogą oznaczać przedwczesny poród ale uspokoił mnie, za tydzień mam wizytę i dokładnie popytam. Na razie jest spokój, taki ból lekki jak na @ miałam 2 razy i trwały po kilka minut.

A jak u Ciebie wyglądały te bóle jak na @? Tzn czy były bolesne i jak długo trwały?
    Te w bóle w dole brzucha to są w okolicy główki,na środku i to jest taki nagły skurcz, od jednego biodra do drugiego,w lini dołu macicy i trwa do 5 sekund. Kilka razy tak miałam, mam dni że wcale niemam ,a w inny np 3 razy dziennie,
    Pobolewanie jak na okres też mam,tak 1-2 razy dziennie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bierzcie żelazo w tabletkach albo żeby w jedzeniu było go dużo,bo w tym okresie dziecko pobiera żelazo od nas żeby mu sie tworzyły krwinki, gdzieś to czytałam o tym, i dlatego my mamy mało i brzydką morfologie, a jak my mamy mało to i dziecko niema jak brać, ja nawet zwiekszylam dawke i biore 3 razy dziennie.
    Jutro robie morfologie,to zrobie też poziom żelaza, to napisze czy spada poziom czy nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znów zaczeły sie plamienia, musiałam wziąść leki bo troszke tego było. I znów musze leżeć,bo pewnie sie szyjka skraca. Wizyta dopiero 10 września,ale wiem co robić.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :) u mnie szaro, buro i deszczowo wiec nie ruszam sie z domku :) czekam az maz wroci z jajcami od tesciowej i zabieram sie za paste jajeczna na sniadanko :)
    Ja tez od poczatku mam morfologie i mocz do kitu i nie wiem czy to tylko w ciazy czy wlasnie zawsze taka niedozywiona i z bakteriami bylam :P
    A wy jakie plany na niedziele? :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kg to juz mam 12 do przodu :) ciekawe na ilu skoncze :D

• moni28 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się również w pochmurną niedzielę. Moja morfologia również nie zachwyca. Jutro idę po odbiór wyników i z wynikami do lekarza rodzinnego. Nadal się stresuje troszkę tą moją łepetynką. Takie dziwne pieczenie odczuwam podczas jedzenia i ruszania głową, a gdy leżę to nic nie czuję, tylko gdy przewracam się z boku na prawy bok to coś mi tam strzela. Chyba wyłudzę od rodzinnego skirowanie do innego neurologa.
    Życzę miłej niedzieli.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten pochmurny i deszczowy dzień, mimo to z uśmiechem na ustach :-)

Ja chyba dziś wreszcie się zbiore w sobie i złożę zamówienie w gemini :-)
    I może jakiegoś szybkiego murzynka upieke :-)
    Poza tym to mam zamiar leżeć i pachniec :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 10:24

• Smutas Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym nie tyć tak jak Wy i żeby moja waga juz stała w miejscu, a jakby spadała byłabym jeszcze bardziej zadowolona. Ja już tydz temu mialam 11 kg na plusie wiec do 15 napewno dociągnę.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wy z tymi wagami? Za chwilę będziecie chodzić jak zombi nie wyspane, nie dojedzone (bo nie będzie czasu albo apetytu) plus karmienie piersią to sporo kalorii w dół i wszystko zejdzie, nie mówiąc, że już na samym początku odejdzie ok 3 kg dziecka, 1 kg płynów owodniowych, pół kilo łożyska i hektolitry nagromadzonej wody w nogach i gdzieś tam jeszcze. To tylko waga pracujących mleczarni się zwiększy a reszta poleci.... a jak Wam będzie mało no to byle do wiosny.... i jazda na spacery, rowery, biegi, rolki i NIE MARUDZIĆ DZIOŁCHY -dzieci chcą jeść :P

ao12., ataga4, Anoolka, lubek, lubek, Scęście, pestka, paulina.b.1991, Kasiula09, Kajaoli, Strokrotka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    I może jakiegoś szybkiego murzynka upieke :-)
    Poza tym to mam zamiar leżeć i pachniec :-)
    Ja właśnie piekę murzynka, i też później zamierzam leżeć i pachnieć :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczymy,
    ale w nie najlepszym humorze.
    Już drugą noc z rzędu śnią mi się koszmary :(
    Wczoraj że byłam na pogrzebie kobiet które miały jeszcze żywe dzieci w brzuszkach i zepsute zęby, a dziś znowu moje zęby takie brzydkie zepsute chwiejące się brrr. A jak je zaczęłam myć to wypadł mi jeden...
    Mam nadzieję że dziś w nocy już żadne głupoty nie będą mi się śniły :(

renatkach lubi tę wiadomość

• Bergo Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Cię doskolane rozumiem...
    Smutas wrote:
    Chciałabym nie tyć tak jak Wy i żeby moja waga juz stała w miejscu, a jakby spadała byłabym jeszcze bardziej zadowolona. Ja już tydz temu mialam 11 kg na plusie wiec do 15 napewno dociągnę.

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pierwsze rozstępy na brzuchu :( między dwoma dziurkami po kolczyku. Malutkie ale mam stracha ze zaraz poleci po całym brzuchu. Smarowałam się caly czas i lipa... własnie zakupiłam na allegro bio-oil i tym będę się traz smarować.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Dziewczyny a ja mam pierwsze rozstępy na brzuchu :( między dwoma dziurkami po kolczyku. Malutkie ale mam stracha ze zaraz poleci po całym brzuchu. Smarowałam się caly czas i lipa... własnie zakupiłam na allegro bio-oil i tym będę się traz smarować.
    Jeśli się smarowałaś cały czas i wyskoczyły to teraz i tak już raczej nic nie pomoże. Ale może nie wyskoczą więcej :)

• Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez tam wyskoczyły a smarowalam sie od początku aż swiecilam jak żarówka i co dupa.. Teraz już cały brzuch poszedł... :(

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka bardzo madrze pisze :) dzieciaki wazniejsze i wiekszosc opadnie od razu a reszta w ciagu 6 tyg pologu :P
    Zjaaaadlabym murzynka ;) i jakis sernik na zimno :)
    Ja wyleguje sie od rana przed tv i jest to bardzo nudne ale co tu robic w taka pogode :(

• ania.g Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Wczoraj myślałam że wyląduję znów na izbie. Zrobił mi się ściskający ból w dole brzucha a dokładnie w miejscu poprzednich cięć, ciągnął się do góry bokami w kształcie litery U. Po konsultacji z ginem, dwóch nospach max, ciepłej kąpieli i mięcie ( bo może to jakieś zakłócenia jelitowe) zostałam w domu a ból zmniejszył się znacznie ok 1. Dzisiaj to już rodzaj bólu jakby mi się coś rozciągało a teraz jak stałam w kuchni to bardzo duży ból szyjki mnie chwycił, tzn tak mi się wydaje że to szyjka bo w tamtym miejscu.
    Niestety lekarz nie informował mnie wcześniej ile ma moja szyjka wiec trudno mi to ocenić a na izbie dwa dni temu badał mnie jakiś przypadkowy lekarz więc on też może nie mieć rozeznania. Mój jest na urlopie i we wtorek idę na wizytę w zastępstwie do jego koleżanki.
    Do października jeszcze kawałek ale nie wiem czy nie spakuję torby. Nie mam jeszcze staników do karmienia i kosmetyków dla małego. A remont dopiero przed nami bo czekamy aż cykliniarka wróci z naprawy. Nie widzę tego w różowych kolorach.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    A ja się nie cieszę że waga mi spada. Uspokoję się dopiero po usg jak się okaże że Marcel prawidłowo przybiera na wadze i rośnie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem że już teraz to wiele nie pomogę, ale ja się oliwką i balsamem babydream smaruje cały czas a to raczej mi rozstępów nie zmniejszy to pomyślałam że bio-oi; na juz istniejące trochę lepszy będzie.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ