X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja znowu spać nie mogę.. Głowa boli.. Jeść sie chce.. Nie wiem co ze sobą począć :(

Ja już niby mam wszystko dla dzidziusia i siebie ale znając życie jak przyjdzie co do czego to bedzie wielkie biegani po sklepach bo tego i tamtego zabrakło :D

Hahaha tak sie śmieje ze za 2,5h sklepy otwierają to od razu świeże bułeczki kupie hahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 03:43

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    Też biorę magnez i no spe i leże...też bałam się że takie bóle to mogą oznaczać przedwczesny poród ale uspokoił mnie, za tydzień mam wizytę i dokładnie popytam. Na razie jest spokój, taki ból lekki jak na @ miałam 2 razy i trwały po kilka minut.

A jak u Ciebie wyglądały te bóle jak na @? Tzn czy były bolesne i jak długo trwały?
    Te w bóle w dole brzucha to są w okolicy główki,na środku i to jest taki nagły skurcz, od jednego biodra do drugiego,w lini dołu macicy i trwa do 5 sekund. Kilka razy tak miałam, mam dni że wcale niemam ,a w inny np 3 razy dziennie,
    Pobolewanie jak na okres też mam,tak 1-2 razy dziennie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bierzcie żelazo w tabletkach albo żeby w jedzeniu było go dużo,bo w tym okresie dziecko pobiera żelazo od nas żeby mu sie tworzyły krwinki, gdzieś to czytałam o tym, i dlatego my mamy mało i brzydką morfologie, a jak my mamy mało to i dziecko niema jak brać, ja nawet zwiekszylam dawke i biore 3 razy dziennie.
    Jutro robie morfologie,to zrobie też poziom żelaza, to napisze czy spada poziom czy nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znów zaczeły sie plamienia, musiałam wziąść leki bo troszke tego było. I znów musze leżeć,bo pewnie sie szyjka skraca. Wizyta dopiero 10 września,ale wiem co robić.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :) u mnie szaro, buro i deszczowo wiec nie ruszam sie z domku :) czekam az maz wroci z jajcami od tesciowej i zabieram sie za paste jajeczna na sniadanko :)
    Ja tez od poczatku mam morfologie i mocz do kitu i nie wiem czy to tylko w ciazy czy wlasnie zawsze taka niedozywiona i z bakteriami bylam :P
    A wy jakie plany na niedziele? :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kg to juz mam 12 do przodu :) ciekawe na ilu skoncze :D

• moni28 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się również w pochmurną niedzielę. Moja morfologia również nie zachwyca. Jutro idę po odbiór wyników i z wynikami do lekarza rodzinnego. Nadal się stresuje troszkę tą moją łepetynką. Takie dziwne pieczenie odczuwam podczas jedzenia i ruszania głową, a gdy leżę to nic nie czuję, tylko gdy przewracam się z boku na prawy bok to coś mi tam strzela. Chyba wyłudzę od rodzinnego skirowanie do innego neurologa.
    Życzę miłej niedzieli.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten pochmurny i deszczowy dzień, mimo to z uśmiechem na ustach :-)

Ja chyba dziś wreszcie się zbiore w sobie i złożę zamówienie w gemini :-)
    I może jakiegoś szybkiego murzynka upieke :-)
    Poza tym to mam zamiar leżeć i pachniec :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 10:24

• Smutas Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym nie tyć tak jak Wy i żeby moja waga juz stała w miejscu, a jakby spadała byłabym jeszcze bardziej zadowolona. Ja już tydz temu mialam 11 kg na plusie wiec do 15 napewno dociągnę.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wy z tymi wagami? Za chwilę będziecie chodzić jak zombi nie wyspane, nie dojedzone (bo nie będzie czasu albo apetytu) plus karmienie piersią to sporo kalorii w dół i wszystko zejdzie, nie mówiąc, że już na samym początku odejdzie ok 3 kg dziecka, 1 kg płynów owodniowych, pół kilo łożyska i hektolitry nagromadzonej wody w nogach i gdzieś tam jeszcze. To tylko waga pracujących mleczarni się zwiększy a reszta poleci.... a jak Wam będzie mało no to byle do wiosny.... i jazda na spacery, rowery, biegi, rolki i NIE MARUDZIĆ DZIOŁCHY -dzieci chcą jeść :P

ao12., ataga4, Anoolka, lubek, lubek, Scęście, pestka, paulina.b.1991, Kasiula09, Kajaoli, Strokrotka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    I może jakiegoś szybkiego murzynka upieke :-)
    Poza tym to mam zamiar leżeć i pachniec :-)
    Ja właśnie piekę murzynka, i też później zamierzam leżeć i pachnieć :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczymy,
    ale w nie najlepszym humorze.
    Już drugą noc z rzędu śnią mi się koszmary :(
    Wczoraj że byłam na pogrzebie kobiet które miały jeszcze żywe dzieci w brzuszkach i zepsute zęby, a dziś znowu moje zęby takie brzydkie zepsute chwiejące się brrr. A jak je zaczęłam myć to wypadł mi jeden...
    Mam nadzieję że dziś w nocy już żadne głupoty nie będą mi się śniły :(

renatkach lubi tę wiadomość

• Bergo Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Cię doskolane rozumiem...
    Smutas wrote:
    Chciałabym nie tyć tak jak Wy i żeby moja waga juz stała w miejscu, a jakby spadała byłabym jeszcze bardziej zadowolona. Ja już tydz temu mialam 11 kg na plusie wiec do 15 napewno dociągnę.

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pierwsze rozstępy na brzuchu :( między dwoma dziurkami po kolczyku. Malutkie ale mam stracha ze zaraz poleci po całym brzuchu. Smarowałam się caly czas i lipa... własnie zakupiłam na allegro bio-oil i tym będę się traz smarować.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Dziewczyny a ja mam pierwsze rozstępy na brzuchu :( między dwoma dziurkami po kolczyku. Malutkie ale mam stracha ze zaraz poleci po całym brzuchu. Smarowałam się caly czas i lipa... własnie zakupiłam na allegro bio-oil i tym będę się traz smarować.
    Jeśli się smarowałaś cały czas i wyskoczyły to teraz i tak już raczej nic nie pomoże. Ale może nie wyskoczą więcej :)

• Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez tam wyskoczyły a smarowalam sie od początku aż swiecilam jak żarówka i co dupa.. Teraz już cały brzuch poszedł... :(

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka bardzo madrze pisze :) dzieciaki wazniejsze i wiekszosc opadnie od razu a reszta w ciagu 6 tyg pologu :P
    Zjaaaadlabym murzynka ;) i jakis sernik na zimno :)
    Ja wyleguje sie od rana przed tv i jest to bardzo nudne ale co tu robic w taka pogode :(

• ania.g Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Wczoraj myślałam że wyląduję znów na izbie. Zrobił mi się ściskający ból w dole brzucha a dokładnie w miejscu poprzednich cięć, ciągnął się do góry bokami w kształcie litery U. Po konsultacji z ginem, dwóch nospach max, ciepłej kąpieli i mięcie ( bo może to jakieś zakłócenia jelitowe) zostałam w domu a ból zmniejszył się znacznie ok 1. Dzisiaj to już rodzaj bólu jakby mi się coś rozciągało a teraz jak stałam w kuchni to bardzo duży ból szyjki mnie chwycił, tzn tak mi się wydaje że to szyjka bo w tamtym miejscu.
    Niestety lekarz nie informował mnie wcześniej ile ma moja szyjka wiec trudno mi to ocenić a na izbie dwa dni temu badał mnie jakiś przypadkowy lekarz więc on też może nie mieć rozeznania. Mój jest na urlopie i we wtorek idę na wizytę w zastępstwie do jego koleżanki.
    Do października jeszcze kawałek ale nie wiem czy nie spakuję torby. Nie mam jeszcze staników do karmienia i kosmetyków dla małego. A remont dopiero przed nami bo czekamy aż cykliniarka wróci z naprawy. Nie widzę tego w różowych kolorach.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    A ja się nie cieszę że waga mi spada. Uspokoję się dopiero po usg jak się okaże że Marcel prawidłowo przybiera na wadze i rośnie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem że już teraz to wiele nie pomogę, ale ja się oliwką i balsamem babydream smaruje cały czas a to raczej mi rozstępów nie zmniejszy to pomyślałam że bio-oi; na juz istniejące trochę lepszy będzie.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ