X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Ja edytuje swój komentarz z nickiem i dodam numer telefonu. Tak chyba bedzię najlepiej.
    A jak to się robi bo próbowałam ale tam nic takiego nie ma

Już mi się udało :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 15:12

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od dzisiaj darmowy internet w telefonie wiec nawet z porodowki do Was napisze :-)

ao12., ania.g, Strokrotka lubią tę wiadomość

9qeydmw.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na temat wózka napisze bo do tej pory nie wybrałam.
    Normalnie patrzyłam na te lepsze wózki zagraniczne które nowe kosztują ponad 3tys.chciałam taki używany kupić za około tysiąc.
    Jednak po wizycie w sklepie mam inny pomysł.
    Co
    myślicie o Bebetto? Któraś z Was ma doświadczenie? Dla mnie jest jeden wielki plus. Są tanie wiec stać mnie żeby kupić nowy i samemu wybrać kolor (białe stelaże mi Się bardzo podobają) . Po drugie Nico Plus jest też zgrabny i mały tak jak chciałam. Za to gondole ma brzydka. Bebetto Luca jest technicznie lepszy ale niestety także większy. A kolory gondoli i wygląd najlepszy gondoli to ma bebetto Flavio.
    Nowego Nico Plus u mnie w sklepie za 1250zl kupię 3w1. To taniej niż na allegro.
    Do tego mam gwarancję i na kolejne dziecko też będzie lub sprzedam za 600zl za dwa lata.

9qeydmw.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:32

• mama86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdarzyło wam się może przewrócić będąc w ciąży? Byłam przed chwila w sklepie i będąc juz prawie przy samochodzie nadepnelam na coś śliskiego i się potknelam. Co prawda nie upadlam na brzuch tylko nogi mi sie rozjechaly i zrobilam mega rozkrok a cały mój ciężar spadł na prawe kolano i brzuch mnie w górnej części troche zabolał. Panikuje bo nie wiem co mam robić :( dzwonilam do mojego gina ale oddzwoni do mnie dopiero ok 19.
    Nie dość,że ta wczorajsza kłótnia z mężem to jeszcze dzisiaj takie akcje:( paterak ze mnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 15:36

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, podajcie mi link do tego watku facebooka, bo ja nie uczestniczylam w tamtej rozmowie (wtedy jeszcze nie dolaczylam do bellybestfriend)
    Ataga żeby dołączyć do październikowych mamuś musisz tutaj zatwierdzić zaproszenie do przyjaciółek i później w prywatnej wiadomości wysłać mi namiar na facebooka.

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Dziewczyny zdarzyło wam się może przewrócić będąc w ciąży? Byłam przed chwila w sklepie i będąc juz prawie przy samochodzie nadepnelam na coś śliskiego i się potknelam. Co prawda nie upadlam na brzuch tylko nogi mi sie rozjechaly i zrobilam mega rozkrok a cały mój ciężar spadł na prawe kolano i brzuch mnie w górnej części troche zabolał. Panikuje bo nie wiem co mam robić :( dzwonilam do mojego gina ale oddzwoni do mnie dopiero ok 19.
    Nie dość,że ta wczorajsza kłótnia z mężem to jeszcze dzisiaj takie akcje:( paterak ze mnie :(

Ja w zeszłym tygodniu zjechałam z 4schodkow obiłam sobie tylek ale na szczęście nic się nie stało...położna mówiła że najważniejsze aby nie krwawic i czuć ruchy

Anoolka lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Ja w zeszłym tygodniu zjechałam z 4schodkow obiłam sobie tylek ale na szczęście nic się nie stało...położna mówiła że najważniejsze aby nie krwawic i czuć ruchy
    Właśnie oddzwoniła do mnie babka z rejestracji i przekazała informacje od lekarza, że mam przyjechać gdybym właśnie zaczęła plamić lub gdybym nie czuła ruchów. A na ewentualny ból brzucha mam wziąć nospe. Zjadłam pół tabliczki gorzkiej czekolady i jabłko i czekam na ruchy.

MartaR.., ao12., Anoolka, Kajaoli, pestka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    A moj maz jest zupelnie inny niz wasz, az sie smieje ze zloty chlopak, remonty i te sprawy to od reki zrobi sam, zna sie na tym, nie trzeba mu mowic, jak cos poprosze to zaraz poda, zrobi, nic nie czeka. W nocy nawet jak widzi ze wstaje zeby łyknac wody i sie gramole to zaraz wstanie i poda, ale nie jest pantoflem, poprostu boi sie o mnie jak mowie ze plamie czy mam te napiecia brzucha.

I staje po mojej stronie jak mam jakies wąty do tesciowej.

Moj jest taki sam :)

Aniqa, ao12. lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Marta, 2cm rozwarcia? :) Trzymam kciuki kochana, ty sie z lozka nie ruszaj i zdawaj nam tu relacje :)

Mama86, dobrze, ze juz masz wiadomosci od lekarza, ja tez przewrocilam sie dwa miesiace temu, na szczescie nie na brzuch ale kostka i kolano bardzo bolaly, w zwiazku z czym lezalam trzy dni.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojego małżonka tekst to "...zrobi się..." i dziwne ze się samo nie robi :-)

Kajaoli, ao12., Anoolka, ania.g lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis bylam wreszcie na wizycie u lekarza i przy okazji mialam sie dowiedziec co on decyduje zrobic jesli moj synek bedzie za duzo wazyl w czasie porodu.
    Otoz okazalo sie, ze maly teraz wazy 2800gr i ze to w sumie jest calkiem normalna waga jak na ten tydzien.
    Ale mam zrobic jeszcze dodatkowe usg za dwa tygodnie zeby zobaczyc jak sprawy sie rozwijaja.
    O wywolaniu mozemy rozmawiac jesli bedzie podejrzenie bardzo wysokiej wagi urodzeniowej - tak z 4500-5000gr - a o tym na razie nie bylo mowy.
    Powiedzial, zebym nastawila sie na porod naturalny a gdyby cos sie dzialo to zrobi cesarke i juz.
    Szyjka zamknieta ale nic nie powiedzial czy sie skraca.
    Nastepne spotkanie za dwa tygodnie a za tydzien anestezjolog w klinice w sprawie znieczulenia :)

renatkach, MartaR.., ao12., pestka, paaolka, lubek lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    dziewczyny mebelki sie wnoszą, przyjechal brat meza z zona i tam pracuja mi na mieszkaniu, nie ma to jak pomoc rodziny.

A moj maz jest zupelnie inny niz wasz, az sie smieje ze zloty chlopak, remonty i te sprawy to od reki zrobi sam, zna sie na tym, nie trzeba mu mowic, jak cos poprosze to zaraz poda, zrobi, nic nie czeka. W nocy nawet jak widzi ze wstaje zeby łyknac wody i sie gramole to zaraz wstanie i poda, ale nie jest pantoflem, poprostu boi sie o mnie jak mowie ze plamie czy mam te napiecia brzucha.

I staje po mojej stronie jak mam jakies wąty do tesciowej.

Tacy mężczyźni jeszcze nie wygineli??? To jak ja szukałam??? :))))
    Teoretycznie mój mąż się rwie jak chce cos do picia czy do jedzenia, ale ja znowu jestem taka, ze nic nie powiem tylko sama robie. I juz go przyzwyczaiłam chyba, bo począwszy od zmiany kapcia w aucie po wieszaniou karniszy zawsze sobie radziłam sama. I jak np dzisiaj powiedziałam, ze jednak nie zagruntuje sama sciany to był zdziwiony (nie miałam mieszadła :P )

Kajaoli, MartaR.., ao12., Anoolka, ataga4, Scęście lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dodałam swój numer na fb.

Strokrotka, ao12. lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Ja już dodałam swój numer na fb.

ja również

ao12. lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)
    a ja na mojego M narzekac nie mogę..dużo potrafi remontowych rzeczy i robi. Fakt, czasami go trochę ponamawiam, czy mu przypomne, ale wszystko robi:)

A ja dziś poszła na spacer z koleżanką i co? po 40 min tak mnie zaczęlo boleć podbrzusze, że do domu wróciłam...ehh..no cóż, dłuższe spacery tylko z przerwa na siedzenie już chyba;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Właśnie oddzwoniła do mnie babka z rejestracji i przekazała informacje od lekarza, że mam przyjechać gdybym właśnie zaczęła plamić lub gdybym nie czuła ruchów. A na ewentualny ból brzucha mam wziąć nospe. Zjadłam pół tabliczki gorzkiej czekolady i jabłko i czekam na ruchy.
    i jak się masz? lepiej już?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 17:01

Kajaoli, MartaR.., ao12. lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rozkręciłam dym w domu. Moje obie księżniczki nic nie robią. Starsza tylko internet a młodszą tylko zabawa. Syf w pokojach, o pomoc nie można się doprosić. Z pieskiem na spacerek też nie a wiewiórkom nie ma kto jedzenia nasypać. Za to wymagania mają z księżyca. Wrrr...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 17:59

MartaR.., ao12. lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziś chłopy mają jakiś przypływ dobroci dla Nas bo mój właśnie skończył obrabiać drzwi bo wstawialismy nowe ościeżnice i drzwi wewnętrzne :-)

Ja bym chciała tak 2-3tygodnie jeszcze potrzymać Pole w brzuchu zobaczmy czy myszka mała posłucha mamusi:-)

Kajaoli, ao12., Anoolka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ