X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Tak jak myslałam, moj eM tak późno wrocił z pracy, ze nie zagruntował mi ściany - nosz szlag mnie trafi!!! Przysiegam, ze w koncu pomaluje to sama!!!!! Wrrr...

Strokrotka mój jest podobny...ciagle tylko jego praca i praca, a potem jego wieczne zmęczenie i miał odmalować ściane w przedpokoju i poprawić sufit w pokoiku bo maznął w kilku miejscach farba jak malował ścianę już dawno temu, no i tak czekam i czekam już 3 tyg, farby stoją w przedpokoju, zabić się o nie można, a on cały czas mówi, że zrobi i nic..ech, i tez się zastanawaialam czy już samej się za to nie zabrać..
    A jak już cos zrobi w ogóle w domu (raz na jakiś czas) to normalnie myśli że będę wychwalać go pod niebiosa, taki dumny z siebie, potrafi kilka dni mówić że lepiej nikt by tego nie zrobił niż on :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 09:58

paradise, Scęście lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Noc przespana, zgaga dała pożyć ale żeby za różowo nie było obudził mnie ból prawego barku :(

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    U mnie naszczęście noc przespana, dzisiaj chyba zacznę kompletować moją torbę do szpitala i dla malego.

Mam takie pytanie czy ktoraś z dziewczyn chodzi w soczewkach kontaktowych? jeśli tak to co myślicie o porodzie? jak was złapie w dzień to do porodu wyciągacie i idziecie w okularach czy one nie przeszkadzają w porodzie?

Smutas, nie oglądaj porodów, a szczególnie takich z komplikacjami:) Ja jestem po porodzie i w ogóle takich rzeczy nie oglądam, bo chyba bym padła jakbym zobaczyła to od drugiej strony;) Poród własnego dziecka to jest zupełnie inne przeżycie, bo ma się świadomość, że to wszystko co się dzieje jest po to, żeby wkrótce zobaczyć swoje wyczekiwane, ukochane dziecko i naprawdę to wszystko wynagradza:)

Ja zdjęłam soczewki, bo chyba bym w nich nie wytrzymała tyle godzin - do szpitala trafiłam o 2 w nocy, a urodziłam po 13. Poza tym bałam się, że jakby były jakieś komplikacje, to soczewki chyba nie bardzo wskazane. Nakładałam okulary, ale bardzo mi przeszkadzały (nie lubię bardzo w nich chodzić).

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • ISZTAR Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry
    Noc przespana, zgaga dała pożyć ale żeby za różowo nie było obudził mnie ból prawego barku :(

no włąsnie mnie ból prawego oku meczy od dawna co to może być?????

ganns65gk1nf21bw.png
    f2w3rjjgoonjbtgg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Celulit w wieku 11 lat? :/ Ja w tym wieku chyba nawet nie wiedziałam co to w ogóle jest, i zajęta bylam szyciem ubranek dla lalek....

Jeśli matka chodziła całymi dniami i jęczała że ma celulit na dup*e to wcale się nie dziwie, że ta mała ma już z tym problem. Zresztą teraz dzieci jakoś wcześniej dorastają. Ja w tym wieku byłam jeszcze strasznie dziecina, jeździłam na rolkach z obdartymi kolanami i całymi dniami bawiliśmy się w chowanego na osiedlu :P

ania.g, Scęście lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Strokrotka mój jest podobny...ciagle tylko jego praca i praca, a potem jego wieczne zmęczenie i miał odmalować ściane w przedpokoju i poprawić sufit w pokoiku bo maznął w kilku miejscach farba jak malował ścianę już dawno temu, no i tak czekam i czekam już 3 tyg, farby stoją w przedpokoju, zabić się o nie można, a on cały czas mówi, że zrobi i nic..ech, i tez się zastanawaialam czy już samej się za to nie zabrać..
    A jak już cos zrobi w ogóle w domu (raz na jakiś czas) to normalnie myśli że będę wychwalać go pod niebiosa, taki dumny z siebie, potrafi kilka dni mówić że lepiej nikt by tego nie zrobił niż on :P

Ha.. Mam identyczna sytuację. 3 miesiące prosiłam o naprawienie rolety, zabrał się za to wczoraj ( to był termin ostateczny bo dzisiaj się wyprowadzamy )i teraz jak będę mówić, że nic nie robi w domu to będzie wspominał o tej rolecie przez pół roku.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ha.. Mam identyczna sytuację. 3 miesiące prosiłam o naprawienie rolety, zabrał się za to wczoraj ( to był termin ostateczny bo dzisiaj się wyprowadzamy )i teraz jak będę mówić, że nic nie robi w domu to będzie wspominał o tej rolecie przez pół roku.

A co ja mam powiedziec w tamtym roku w zimie robilismy remont generalny od tamtej pory nie moge sie doprosic zeby zalozyl w jednym pokoju prog, bo stwierdzil ze jak zalozy to mu sie drzwi nie zamkna to mu mowie to trzeba zalozyc zobaczyc i ewentualnie obciac od dolu te drzwi, bo juz jedne tak robilsmy, tak wiec ja mowie jak do sciany

age.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Prosta komenda - wyrzuć śmieci działa dopiero za 5 razem i jeszcze trzeba do tego dorzucić kurwa - wtedy leci od sąsiadów zbiera" Katarzyna Piasecka "Goryl Bongo" Znamy? Znamy - bardzo życiowe u nas wszystkich jak widać ;)

paradise, paaolka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    A co ja mam powiedziec w tamtym roku w zimie robilismy remont generalny od tamtej pory nie moge sie doprosic zeby zalozyl w jednym pokoju prog, bo stwierdzil ze jak zalozy to mu sie drzwi nie zamkna to mu mowie to trzeba zalozyc zobaczyc i ewentualnie obciac od dolu te drzwi, bo juz jedne tak robilsmy, tak wiec ja mowie jak do sciany

No to piękna wymówka. Chyba ten sam typ co mój :P

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Aga W.A Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was ma komodę z przewijakiem dla dziecka? Czy wg Was opłaca się coś takiego kupować? U nas w sypialni jest bardzo mało miejsca ponieważ dopiero co się przeprowadziliśmy do domu i mieszkamy tylko na dole więc oprócz salonu i jadalni mały mamy pokoik w którym śpimy. Na razie łóżeczka nie zamierzam kupować bo mam kołyskę i w tym pokoju mieści się tylko komoda i ta kołyska. Nie chciałabym rzeczy dla dziecka trzymać w tej samej komodzie co nasze więc myślę o zakupieniu takiej typowej komody dopokoju dziecięcego z przewijakiem.

1o4ue0bru3app3kv.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga W.A wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma komodę z przewijakiem dla dziecka? Czy wg Was opłaca się coś takiego kupować? U nas w sypialni jest bardzo mało miejsca ponieważ dopiero co się przeprowadziliśmy do domu i mieszkamy tylko na dole więc oprócz salonu i jadalni mały mamy pokoik w którym śpimy. Na razie łóżeczka nie zamierzam kupować bo mam kołyskę i w tym pokoju mieści się tylko komoda i ta kołyska. Nie chciałabym rzeczy dla dziecka trzymać w tej samej komodzie co nasze więc myślę o zakupieniu takiej typowej komody dopokoju dziecięcego z przewijakiem.

Ja raczej zainwestuję w taką komodę bo nie mam gdzie pochować rzeczy dla maluszka a chciałabym mieć wszystko co potrzebne blisko łóżeczka i przewijaka.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przewijak bede miala na lozeczku, jak bym miala wiecej miejsca w pokoju to na pewno bym zdecydowala sie na komode z przewijakiem bo podobaja mi sie takie

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:54

lubek lubi tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzwonilam do PZU zeby się wypytac o ta darmowa paczkę i sprawa ma się tak, ze trzeba być w ubezpieczeniu grupowym w którym przysługuje karta i wtedy dzięki tej karcie można zapisać się do ich klubu i wtedy jako członek klubu można wnioskować o ta paczkę :I. Masło maślane, mi nie przysługuje ta karta bo pracodawca mojego męża nie podpisał umowy o te karty dla pracowników. Ale może któraś z was ma taka kartę:-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się po przerwie :)

U mnie wciąż problem z bólem jak na miesiaczkę i bólami krzyża... oszczędzam się jak mogę, biorę luteinę i nospę, ale mało pomaga... :( Boję się że urodzę wcześniej. Dzisiaj mi się nawet śniło, że się obudziłam, a tu taki opadnięty, trochę sflaczały brzuch, jakby dziecko znajdowało się bezpośrednio pod skórą a nie jeszcze w macicy. Widziałam przez to jak jest ułożone i byłam pewna że zaczynam rodzić.

A co do przewijaka, powiem szczerze, że też sobie na początku nie wyobrażałam żeby był gdzie indziej niż z dzieckiem w pokoju, ale ostatnio jakoś mnie oświeciło i stwierdziłam że przecież najlepszym na niego miejscem jest... łazienka! :) Po pierwsze blisko do wody, po drugie dobre ogrzewanie a jednocześnie dobra wentylacja, po trzecie wszystko w okół łatwo zmywalne. No ideał. I przewijak wyląduje na pralce.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Aga W.A Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W łazience fajna sprawa, tylko u mnie odpada bo jest to mała łazienka na dole z samym prysznicem. Na razie będę musiała trzymać przewijak w pokoju. Ale koleżanka ma w łazience na wannie i super się sprawdza.

1o4ue0bru3app3kv.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ledwo dzis dowloklam sie do pracy- masakra ale jeszcze tylko do 5 wrzesnia i mam nadzieje ze rodzinny sie zlituje i da zw

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ociaga sie ze zrobieniem kuchni dla nas ale biedny wstaje o 4rano a wraca o 18 wiec troche go rozumiem

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od położnej jestem ciut przerażona skurcze mam bo macica się już stawia szyjka krótka 2cm rozwarcia nakaz leżenia 1,5tygodnia aby przekroczyć 36tydzień i 3dzień i prawdopodobnie będziemy rodzić...a Polcia waży juz 2.800kg duża księżniczka :-)

sylwia1985, ao12., lubek, Anoolka, Agrafka, pestka, mitaka, Strokrotka, Kajaoli, poczwarkah, agatas lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mebelki sie wnoszą, przyjechal brat meza z zona i tam pracuja mi na mieszkaniu, nie ma to jak pomoc rodziny.

A moj maz jest zupelnie inny niz wasz, az sie smieje ze zloty chlopak, remonty i te sprawy to od reki zrobi sam, zna sie na tym, nie trzeba mu mowic, jak cos poprosze to zaraz poda, zrobi, nic nie czeka. W nocy nawet jak widzi ze wstaje zeby łyknac wody i sie gramole to zaraz wstanie i poda, ale nie jest pantoflem, poprostu boi sie o mnie jak mowie ze plamie czy mam te napiecia brzucha.

I staje po mojej stronie jak mam jakies wąty do tesciowej.

paradise, ao12., lubek, Anoolka, pestka, ania.g, Strokrotka, Kajaoli lubią tę wiadomość

‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ