X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radzą mi cesarkę bo niby jest taka zajebista i człowiek się nie omęczy i dziecię różowiutkie takie wyciągają anie sine itd itp. No ale właśnie jakby tak robili na zawołanie bo chcę, jasne.

Podobno od stycznia mają być znieczulenia na życzenie za free w każdym szpitalu. No to żeśmy się pospieszyły dziewczynki.

Ja miałam paciorkowca w 34 tyg. Robiłam na wizycie i miałam w przeciągu 10 min wynik, że jeden pasek czyli negatywny i tyle, nie musiałam czekać.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ania.g to dobrze ze z szyjka wszystko dobrze :-) To tylko moja taka nieposluszna i się skraca z wizyty na wizytę.
    A propos badania na paciorkowce, wczoraj gin powiedział żebym je zrobiła na następną wizytę. Czyli to bedzie 35tc,ale mam je zrobic z tydzień wcześniej bo jeśli cos wyhoduja w laboratorium to cos tam i wynik może być dopiero po ok tygodniu. Czyli powinnam zrobic w 34 tc a gdzieś czytałam ze paciorkowce robi się pomiedzy 35 a 37 tc... Obawiam się ze to za wcześnie. Chyba ze gin sądzi, że z moją szyjka nie dotrwam do 40tygodnia. Kiedy Wy mialyscie robione?

Chyba takie pytanie powinnam zadać wrzesnioweczkom :-)
    Bo standardowo robi się po 35 tyg. Ale skoro Twoja szyjka się skraca to lepiej zrobić wcześniej bo nie wiadomo czy nie urodzisz wcześniej. Ja właśnie ze względu na urodzenie poprzednio wcześniaka wymaz już mi dziś pobrała. Nie wiem tylko czy nie będzie do powtórki bo to badanie ważne jest tylko jeden miesiąc.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak długo mialyscie status zamowienia w gemini "w trakcie realizacji" zanim wysłali przesyłkę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, jak długo mialyscie status zamowienia w gemini "w trakcie realizacji" zanim wysłali przesyłkę?
    Dzien, wlasnie tez sie o to pytalam, ale na drugi dzien mi zmienili i potem paczuszka doszla.

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    To my tu mamy niekiedy takie dylematy zdrowotne a nam się tu specjalista ukrywa ;) A jaka specjalność?

Oj bo się nie lubię narzucać :P Zwłaszcza, że dziewczyny dobrze doradzają :)
    A specjalności jeszcze żadnej, bo najpierw muszę pozdawać egzaminy stażowe. Ale w planach medycyna rodzinna :)

Aniqa z tym magnezem to rzeczywiście warto zmienić, ale zwróć też uwagę na to, co jesz - np. nabiał spożywany 2h przed i po przyjęciu magnezu może zaburzać jego wchłanianie. To tak jak z żelazem, że niektóre pokarmy mogą źle wpływać na przyswajalność. Poza tym też każdy ma indywidualny stopień wchłanialności pierwiastków i czasem nawet faszerując się tabletkami ciężko uzyskać poprawę. Poza tym norma laboratoryjna to tylko statystyka wyliczona z krzywej Gaussa, nie zawsze trzeba się w niej mieścić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 20:26

Anoolka, ania.g, ao12., sylwia1985, lubek, Strokrotka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz, a jaki jest Magnezin jeśli chodzi o wchlanianie? :-)
    Na ulotce jest napisane zeby nie spożywać podczas lub tuz po posilkach bogatych w wapń, wiec odczekuje owsiance właśnie ok 2 h :-)
    No i oczywiście nie łączymy magnezu z żelazem :-)

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

1-2 dni. Ale brałam kuriera UPS, zwykłą pocztą można dłużej czekać.

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata4 taki status potrwa 2 dni, max 3 myślę i pójdzie paczka:)

powiem Wam, ze po porannym bieganiu jestem padnięta..zrobiłam pomidorówkę, opendzlowałam i leżę i czytam książkę. Relax być musi, bo jak nie teraz...;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    DeLaCruz, a jaki jest Magnezin jeśli chodzi o wchlanianie? :-)
    Na ulotce jest napisane zeby nie spożywać podczas lub tuz po posilkach bogatych w wapń, wiec odczekuje owsiance właśnie ok 2 h :-)
    No i oczywiście nie łączymy magnezu z żelazem :-)

Magnezin to węglan, więc całkiem niezły, ale nie znam z autopsji.

Kurde, wciągnęło mnie to forum, a miałam się uczyć :p Nie nadążam z odpisywaniem. Jak Wy to ogarniacie? ;)

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    1-2 dni. Ale brałam kuriera UPS, zwykłą pocztą można dłużej czekać.

Też mam UPS, i liczyłam że dzis wyślą...

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:30

ao12. lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mamy specjalistke :) fajnie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie tu kilka godzin i tyle stron do nadrobienia:-)
    Ja zanim zaczelam chodzić na szkole rodzenia to bardziej bałam się porodu. Mam tam taka super położną, która fajnie nas nastawia na to wydarzenie:-) Na poczatku zapytała się czy bardziej uważamy że jesteśmy w ciąży czy że spodziewany się dziecka:-) Mówiła ze jak juz się zacznie to nie będziemy rodziły ciąży tylko będziemy naszemu ukochanemu i bezbronnemu dziecku pomagały wyjść na świat:-) I nikt inny tego za nas nie zrobi jak my:-) Bardzo pozytywnie mnie to nastawiło i już naprawdę nie mogę się doczekać aż się zacznie:-)

ataga4, DeLaCruz, Anoolka, lubek, ania.g, Kajaoli, Scęście lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Aga W.A Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie nadążam za Wami ;-) podczytuję Was prawie codziennie ale jak na ciężarne to macie niezłe tempo.
    Ja dziś byłam w szkole rodzenia przy szpitalu w którym chyba będę rodzić i mam mieszane uczucia. Jakoś tak bidnie było, sala konferencyjna mała, wogóle nie przystosowana do takich spotkań (słyszałam że zazwyczaj w szkołach rodzenia są jakieś kanapy, fotele żeby wygodnie było)Jakoś nie poczułam tego klimatu :/ a za całe 11 spotkań życzą sobie 500zł. Teraz żałuję że tyle czekałam na tą konkretną szkołę i mogłam się zapisać do jakiejś innej polecanej przez koleżanki. Niestety za późno, zazwyczaj te co rodzą w październiku szkołę zaczęły na początku sierpnia. Tą przy szpitalu mój lekarz mi polecił, w sensie pracuje w tym szpitalu więc dał mi namiar. Ale może się rozkręci, chociaż warunki takie szpitalne, od razu zaczęłam o porodzie myśleć i lekki stres mnie złapał. Czy któraś z Was chodziła do szkoły rodzenia?
    Aniqa, miałaś wcześniej takie wyniki moczu? Bo ja wczoraj odebrałam swoje i jest nieciekawie, też mam białko w moczu (30 mg/dl) zasiane leukocyty, erytrocyty a wcześniej tego nie miałam. Wiem że to od tego zastoju w nerce ale po założeniu cewnika miało być dobrze a tutaj mocz jeszcze gorszy. Dobrze że chociaż posiew wyszedł ujemy. Dziewczyny co bierzecie na drogi moczowe? Ja tylko urosept łykam ale jak widać nie pomaga...wizyta w czwartek, mam nadzieję że z dzidzią ok, że to na nią nie wpłynie.

1o4ue0bru3app3kv.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tfu tfu mocz mam dobry przez całą ciążę (chociaż tyle), i mam nadzieję że tak zostanie i nic się nie przypaleta. Ale cały czas dużo pilam wody (w koncu czymś trzeba popijac te tabletki :-)) i jak tylko czułam lekkie parcie na pęcherz to od razu lecialam do łazienki, żeby niepotrzebnie nieprzetrzymywac i nie stwarzać warunków do rozwoju infekcji

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na drogi moczowe biorę urosept i żurawinę czyli urinal ale ja to profilaktycznie
    Co do magnezu to ważne jest by brać 3 razy dziennie a nie jedną końską dawkę ja biorę aż600 mg polecam chela mag b6 :-)

• Smutas Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w moczu mam jakieś kryształy, nabłonki płaskie i nabłonki okrągłę. Lekarz kazał powtórzyc badania wiec chyba cos nie tak :(

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze do szkoły rodzenia przy szpitalu w którym będę rodziła (wyboru nie miałam bo u mnie jest tylko jeden szpital w mieście i jedna szkoła rodzenia ). Zaczelam chodzić od polowy sierpnia i za 10 spotkań zapłaciłam 200 zł. Spotkania odbywają się w wyremontowanej części szpitala (kiedyś była tam pralnia szpitala)- sa dwa pomieszczenia, w jednym są materace, piłki itp.a druga jest bardziej wykładowa (jest TV, łóżeczka dziecięce, przewijaki, bobasy). Atmosfera bardzo kameralna u mnie w grupie sa tylko 4 dziewczyny + tatusiowie:-) Bardzo sobie chwale:-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Aga W.A Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam że pod koniec ciąży często się zdarza że wyniki moczu są gorsze, że łatwiej o infekcję w związku z ciągłym parciem na mocz. Ja od początku miałam florę bakteryjną co się później okazało że przez kamienie w nerce ale białko dopiero teraz się pojawiło więc się stresuję bo słyszałam że bakterie są złe dla dzidziusia i mogą wywołać przed wczesny poród.

1o4ue0bru3app3kv.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się naoglądałam porodów w tv i to takich z komplikacjami że jestem przerażona. Nigdy więcej nic nie będę oglądać.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ