X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Anoolka to jak dojemta paczke to kupie ten co ty stosujesz, moze masz racje, przeciez kurde ile tych tabletek dziennie mozna brac, bez przesady!!!
    No tylko że przy takich wynikach i tak będziesz musiała brać z 6 tabletek dziennie no ale ten powinien pomóc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    O porodzie nie myślę, wypieram myśli, nie chce się stresować, stres podobno wszystko opóźnia. Wszyscy dookoła mnie radzą cesarkę, a ja słucham i się nie odzywam
    Mówią to tak jakby od ręki na życzenie robili ;)

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Szyjka sprawdzona ręcznie i na usg. Wszystko z nią w jak najlepszym porządku. Zwarta i zamknięta. Ale faktycznie ma 1,5 cm. Podobno taka moja uroda. W każdym razie pozwolenie na brykanie z małżem nadal jest :) Usg mam zrobić w przyszłym tygodniu, zapisałam się 5 września. Mam już pobrany wymaz na paciorkowce ze względu na to że poprzednio urodziłam w 35tyg+0. Bóle jak na @ typowo przepowiadające ale na razie tylko straszą bo nic nie zapowiada wcześniejszego porodu.
    Biustonosze do karmienia kupiłam w h&m. Bardzo ładny dwupak, ciemno szary i jaśniejszy w kropeczki. Mięciutkie i bez fiszbin. Wzięłam rozmiar ten co zwykle B 80 bo i ani cyc ani obwód pod nie urosły. A biustonosze są takie fajne że spokojnie jak będzie pokarm i wkładka też się wszystko pomieści.

Matka fantastycznej 4 :)
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a jaki masz zawod?

Lekarz - ale taki jeszcze nieopierzony, świeżo po dyplomie

Strokrotka, ao12., sylwia1985, Kajaoli lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, a bierzesz jakieś wspomagacze? Współczuję.
    Paulina, ja bym zmieniła lekarza nawet na ostatnie tygodnie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ze stanikami też mam problem. Przed ciążą miałam ledwo 75 B, teraz 80C już na mnie za małe.. I nie wiem czy kupić D, które teraz byłyby w sam raz, a może jeszcze większe, bo mi cycki się jeszcze rozrosną po porodzie? Zglupialam..

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki myslicie juz o porodzie? boicie sie go?

Ja jestem przerazona po tym wszystkim co slyszalam i czytalam - boje sie cholernie ze cos pojdzie nie tak :(

Ja na razie nie myślę, tzn myślę sobie że jakoś to będzie i będzie dobrze, może to naiwność, ale nastawiam się pozytywnie :-) Nie oglądam programów typu Porodowka i nie slucham historii rodem z horrorów, im mniej "strasznych"rzeczy wiem, tym lepiej dla mojej psychiki:-) Osttanio 2 koleżanki rodzily, i chwalą sobie :-) tzn miały lekkie porody więc tego sie trzymam.

Anoolka, ao12. lubią tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:

Mam taki zamiar. Bo u tej to nic się nie dowiaduje. :( Zapisuje się na wizytę odrazu jak wrócę z "wakacji" u moich rodziców.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Anoolka to jak dojemta paczke to kupie ten co ty stosujesz, moze masz racje, przeciez kurde ile tych tabletek dziennie mozna brac, bez przesady!!!

Aniqa, a jaki bierzesz ten magnez teraz?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dzięki dziewczyny jutro sobie zakupię bo to samo nie przejdzie, a dzisiaj zastosuję wodę utlenioną.

O porodzie nie myślę, wypieram myśli, nie chce się stresować, stres podobno wszystko opóźnia. Wszyscy dookoła mnie radzą cesarkę, a ja słucham i się nie odzywam

A czemu radza ci cesarke?

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, ja też na Twoim miejscu bym zmieniła.. Dobrego ginekologa ciężko znaleźć, ale na prowadzenie ciąży niech będzie chociaż taki, który się trzyma wytycznych

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Aniqa, a jaki bierzesz ten magnez teraz?
    Z doppel herz teraz biore, myslalam ze to dobry magnez, firma dobra, ale jednak mi sie tak nie wchlania, kupie potem ten co anoolka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Aniqa, a bierzesz jakieś wspomagacze? Współczuję.
    Ja biore tylko magnez, i jak mam krwawienie czy bole brzucha, skurcze to mam w zapasie nospe, cyklonamine i duphaston, wiecej lekow nie mam.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o porodzie narazie nie myśle wychodze z założenia że kobiety rodza dzieci i żyją więc dlaczego u mnie miałao by być inaczej, jedynie czego sie obawiam to że coś pójdzie nie tak.

Ze stanikiem to mam problem bo moje piersi praktycznie nie urosły jedynie troche sie zaokrągliły i nie wiem czy kupić rozmiar taki jak nosze czy większy w razie jak by urósł.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a z innej beczki, tej mniej przyjemnej, nie mecza was wzdecia? Kurcze mnie mecza ostatnio wzdecia/gazy. Brzuch mi sie az napina.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Lekarz - ale taki jeszcze nieopierzony, świeżo po dyplomie
    To my tu mamy niekiedy takie dylematy zdrowotne a nam się tu specjalista ukrywa ;) A jaka specjalność?

ao12. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga4, ja mialam na paciorkowca w 30 tygodniu. Wtedy badanie bylo ok. Teraz tz dzis robilam ten odczyn combsa czy jakos tak sie to pisze to wyszedl ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Z doppel herz teraz biore, myslalam ze to dobry magnez, firma dobra, ale jednak mi sie tak nie wchlania, kupie potem ten co anoolka.
    Doppelherz Aktiv Magnez-B6 Forte 400 ? Jak spojrzałam się w skład to jest tam tlenek magnezu a on się faktycznie kiepsko wchłania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Doppelherz Aktiv Magnez-B6 Forte 400 ? Jak spojrzałam się w skład to jest tam tlenek magnezu a on się faktycznie kiepsko wchłania.
    Tak ten, tez to wypatrzylam, niestety jak juz go kupilam. Dojem ta paczke i choc na koniec kupie sobie lepszy. Kurcze zaczelam smarkac, jeszcze mi na koniec przeziebienia brakuje.

‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ