X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Anoolka to jak dojemta paczke to kupie ten co ty stosujesz, moze masz racje, przeciez kurde ile tych tabletek dziennie mozna brac, bez przesady!!!
    No tylko że przy takich wynikach i tak będziesz musiała brać z 6 tabletek dziennie no ale ten powinien pomóc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    O porodzie nie myślę, wypieram myśli, nie chce się stresować, stres podobno wszystko opóźnia. Wszyscy dookoła mnie radzą cesarkę, a ja słucham i się nie odzywam
    Mówią to tak jakby od ręki na życzenie robili ;)

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Szyjka sprawdzona ręcznie i na usg. Wszystko z nią w jak najlepszym porządku. Zwarta i zamknięta. Ale faktycznie ma 1,5 cm. Podobno taka moja uroda. W każdym razie pozwolenie na brykanie z małżem nadal jest :) Usg mam zrobić w przyszłym tygodniu, zapisałam się 5 września. Mam już pobrany wymaz na paciorkowce ze względu na to że poprzednio urodziłam w 35tyg+0. Bóle jak na @ typowo przepowiadające ale na razie tylko straszą bo nic nie zapowiada wcześniejszego porodu.
    Biustonosze do karmienia kupiłam w h&m. Bardzo ładny dwupak, ciemno szary i jaśniejszy w kropeczki. Mięciutkie i bez fiszbin. Wzięłam rozmiar ten co zwykle B 80 bo i ani cyc ani obwód pod nie urosły. A biustonosze są takie fajne że spokojnie jak będzie pokarm i wkładka też się wszystko pomieści.

Matka fantastycznej 4 :)
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a jaki masz zawod?

Lekarz - ale taki jeszcze nieopierzony, świeżo po dyplomie

Strokrotka, ao12., sylwia1985, Kajaoli lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, a bierzesz jakieś wspomagacze? Współczuję.
    Paulina, ja bym zmieniła lekarza nawet na ostatnie tygodnie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ze stanikami też mam problem. Przed ciążą miałam ledwo 75 B, teraz 80C już na mnie za małe.. I nie wiem czy kupić D, które teraz byłyby w sam raz, a może jeszcze większe, bo mi cycki się jeszcze rozrosną po porodzie? Zglupialam..

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki myslicie juz o porodzie? boicie sie go?

Ja jestem przerazona po tym wszystkim co slyszalam i czytalam - boje sie cholernie ze cos pojdzie nie tak :(

Ja na razie nie myślę, tzn myślę sobie że jakoś to będzie i będzie dobrze, może to naiwność, ale nastawiam się pozytywnie :-) Nie oglądam programów typu Porodowka i nie slucham historii rodem z horrorów, im mniej "strasznych"rzeczy wiem, tym lepiej dla mojej psychiki:-) Osttanio 2 koleżanki rodzily, i chwalą sobie :-) tzn miały lekkie porody więc tego sie trzymam.

Anoolka, ao12. lubią tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:

Mam taki zamiar. Bo u tej to nic się nie dowiaduje. :( Zapisuje się na wizytę odrazu jak wrócę z "wakacji" u moich rodziców.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Anoolka to jak dojemta paczke to kupie ten co ty stosujesz, moze masz racje, przeciez kurde ile tych tabletek dziennie mozna brac, bez przesady!!!

Aniqa, a jaki bierzesz ten magnez teraz?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dzięki dziewczyny jutro sobie zakupię bo to samo nie przejdzie, a dzisiaj zastosuję wodę utlenioną.

O porodzie nie myślę, wypieram myśli, nie chce się stresować, stres podobno wszystko opóźnia. Wszyscy dookoła mnie radzą cesarkę, a ja słucham i się nie odzywam

A czemu radza ci cesarke?

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, ja też na Twoim miejscu bym zmieniła.. Dobrego ginekologa ciężko znaleźć, ale na prowadzenie ciąży niech będzie chociaż taki, który się trzyma wytycznych

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Aniqa, a jaki bierzesz ten magnez teraz?
    Z doppel herz teraz biore, myslalam ze to dobry magnez, firma dobra, ale jednak mi sie tak nie wchlania, kupie potem ten co anoolka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Aniqa, a bierzesz jakieś wspomagacze? Współczuję.
    Ja biore tylko magnez, i jak mam krwawienie czy bole brzucha, skurcze to mam w zapasie nospe, cyklonamine i duphaston, wiecej lekow nie mam.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o porodzie narazie nie myśle wychodze z założenia że kobiety rodza dzieci i żyją więc dlaczego u mnie miałao by być inaczej, jedynie czego sie obawiam to że coś pójdzie nie tak.

Ze stanikiem to mam problem bo moje piersi praktycznie nie urosły jedynie troche sie zaokrągliły i nie wiem czy kupić rozmiar taki jak nosze czy większy w razie jak by urósł.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a z innej beczki, tej mniej przyjemnej, nie mecza was wzdecia? Kurcze mnie mecza ostatnio wzdecia/gazy. Brzuch mi sie az napina.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Lekarz - ale taki jeszcze nieopierzony, świeżo po dyplomie
    To my tu mamy niekiedy takie dylematy zdrowotne a nam się tu specjalista ukrywa ;) A jaka specjalność?

ao12. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga4, ja mialam na paciorkowca w 30 tygodniu. Wtedy badanie bylo ok. Teraz tz dzis robilam ten odczyn combsa czy jakos tak sie to pisze to wyszedl ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Z doppel herz teraz biore, myslalam ze to dobry magnez, firma dobra, ale jednak mi sie tak nie wchlania, kupie potem ten co anoolka.
    Doppelherz Aktiv Magnez-B6 Forte 400 ? Jak spojrzałam się w skład to jest tam tlenek magnezu a on się faktycznie kiepsko wchłania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Doppelherz Aktiv Magnez-B6 Forte 400 ? Jak spojrzałam się w skład to jest tam tlenek magnezu a on się faktycznie kiepsko wchłania.
    Tak ten, tez to wypatrzylam, niestety jak juz go kupilam. Dojem ta paczke i choc na koniec kupie sobie lepszy. Kurcze zaczelam smarkac, jeszcze mi na koniec przeziebienia brakuje.

‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ