X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dzis w nocy bolal mnie brzuch i jak wracalam z pracy takze ale wzielam cieply prysznic i przeszlo- chyba tak juz teraz bedzie
    Sylwia bo Ty powinnaś już odpoczywać a nie pracować, dlaczego wcześniej nie pójdziesz do rodzinnego po zwolnienie?

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Sylwia bo Ty powinnaś już odpoczywać a nie pracować, dlaczego wcześniej nie pójdziesz do rodzinnego po zwolnienie?
    po musze wprowadzic nowa osobe na swoje miejsce zeby mnie zastapila

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    No ja po takiej sytuacji na kolejną wizytę już do niej bym nie przyszła..

Dlatego teraz mam zamiar się zarejestrować do przychodni przyszpitalnej tam gdzie chce rodzić.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się Wam pochwalę :) Poprałam i poprasowałam wszystkie ubranka dla Franka, ułożyłam w szafce (z szafki RTV zrobiliśmy komodę na Frankowe ciuchy, bo telewizora i tak nie mamy i nie planujemy mieć). Wszystko rozmiarami od najmniejszego - w ogóle nie sugerowałam się tym, co na metce, bo okazuje się, że niektóre 62-68 potrafią być mniejsze od 56 :/ Dlatego musiałam wszystko "ręcznie" pomierzyć :p Ale dla mnie to sama frajda ;)
    Jak znajdę jutro chwilę czasu to wrzucę zdjęcia Frankowego kącika u nas w pokoju.
    Co do porodu - mąż planuje być i "aktywnie" uczestniczyć. Wybierzemy jedną z pozycji wertykalnych, więc jego wsparcie się przyda :)

ao12., sylwia1985, Anoolka, lubek, pestka, Kajaoli lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny ale mialam dzien !!!

Nie spalam juz od 2 w nocy! Potem po 6 poszlam na badania, zrobilam i od razu okolo 9 pojechalismy kupic ten wozek, superowy jest, niestety nie dodam narazie fotek bo zlozony czeka w worku na koniec remontu. Domawialismy jeszcze meble.

Bylam w tym superpharmie na tych promocjach, kupilam pampersy z pampers za 35 zl, termometr itd.

Potem poszlam na mieszkanie porobic cos tam, bo pobojowisko straszliwe, tak jak sie zostawi chlopa samego, pelno smieci i mozna sie zabic idac. Troche ogarnelam,

Na szybko cos zjadlam, i pojechalam odebrac wyniki, i tu fuck!!! Morfologia ok, a magnez 0.69 a norma jest od 0.8 , jem i jem i g.... z tego dalej niski. Do tego bialko w moczu, bakterie , sluzy i leukocyty, czyli stan zapalny jak nic!!!

Teraz dopiero leze na wyrku i was nadrabiam, na szczescie jeszcze nie urodzilam, ale musze troche wypoczac.

ao12. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie pamietam ktora o czym pisala ale :

My seksu 0 od poczatku, zakaz bezwzgledny! Badania jak juz pisalam troche nieciekawe,

Boze, padam z nog, bedzie mi sie dobrze spalo. Plamien nie mialam dzis i malo twardnien twu twu, ale w pt ide do poloznej na ktg.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Juz nie pamietam ktora o czym pisala ale :

My seksu 0 od poczatku, zakaz bezwzgledny! Badania jak juz pisalam troche nieciekawe,

Boze, padam z nog, bedzie mi sie dobrze spalo. Plamien nie mialam dzis i malo twardnien twu twu, ale w pt ide do poloznej na ktg.[/QUOT

dobrze ze sie odezwalas bo my zastanawialismy sie czemu cie nie ma

Aniqa lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa dziewczyny już myślały, że pojechałaś rodzić ;) odpoczywaj kochana, cały dzień na nogach...

Aniqa lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ha juz wiem, moja chlopina bedzie przy porodzie, cieszy sie tym, ma odciac pepowine , przynajmniej tak jest w planach, a co tam, niech patrzy zeby widzie i potem byc dobrym dla mnie jak bede chciaoa wypoczac po takiej męce.

Anoolka, ao12. lubią tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Aniqa zaszalałaś ;)
    Paulina faktycznie beznadziejna ta Twoja lekarka, ale już zaraz będzie po wszystkim ;) mimo to może jednak warto się skonsultować z kimś innym.

A ja mam problem z dziąsłami :(:(:( spuchły i bolą w okolicy górnych piątek, pomaga trochę masowanie przez policzki. Ale nie mogę jeść no i właśnie wepchałam palucha i mam poduchy opuchnięte i krew. Fuck a do tej pory jako tako z dolegliwościami było. Można to płukać wodą utlenioną? Bo nic innego nie mam, nawet szałwii.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za pamiec i troske, na szczescie nie rodze i niemam skurczy poki co, jestem tylko troszke przemeczona.

Ale dopakowalam torbe do porodu, i mam juz wszystko.

I kurcze niewiem jak u was ale troche juz mam wyciekow z piersi, pizame mam poplamiona po nocy,nie jest to mleko tylko taka woda.

Ktoras z was pisala o bolach takich jak na okres, ja takie mialam w ostatnich dniach, pobolewanie w dole brzucha, a najwiecej bolalo jak lezalam, jak chodzilam to nie. Nospa mi nie pomagala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka plukaj corsodylem, jest przeciwzapalny, i uzywaj pasty na krwawiace dziasla np lacalut aktiv. Powinno ci pomoc.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki myslicie juz o porodzie? boicie sie go?

Ja jestem przerazona po tym wszystkim co slyszalam i czytalam - boje sie cholernie ze cos pojdzie nie tak :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:53

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu to u nas nastalo jakieś odrodzenie :-P Całe pół ciąży wymiotowalam, potem ciągle mnie bolał kręgosłup, więc teraz nadrabiamy zaległości :-) Oczywiście tylko pozycja od tyłu wchodzi w rachubę, ale to mojemu mężowi akurat bardzo odpowiada ;-) A Franuś zawsze wtedy śpi i nie podgląda :-P Jakoś to na niego uspokajająco działa :-)
    Odnośnie porodu - ja staram się jak najwięcej przemyśleć i otrzymywać się psychologicznie. Może mi być trochę łatwiej, bo z racji zawodu dużo porodów już widziałam, ale wiadomo, że swego zachowania w takiej sytuacji nigdy się nie przewidzi. teraz jestem w trakcie pisania planu porodu i ciągle się zastanawiam, co jeszcze tam uwzględnić.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Co do seksu to u nas nastalo jakieś odrodzenie :-P Całe pół ciąży wymiotowalam, potem ciągle mnie bolał kręgosłup, więc teraz nadrabiamy zaległości :-) Oczywiście tylko pozycja od tyłu wchodzi w rachubę, ale to mojemu mężowi akurat bardzo odpowiada ;-) A Franuś zawsze wtedy śpi i nie podgląda :-P Jakoś to na niego uspokajająco działa :-)
    Odnośnie porodu - ja staram się jak najwięcej przemyśleć i otrzymywać się psychologicznie. Może mi być trochę łatwiej, bo z racji zawodu dużo porodów już widziałam, ale wiadomo, że swego zachowania w takiej sytuacji nigdy się nie przewidzi. teraz jestem w trakcie pisania planu porodu i ciągle się zastanawiam, co jeszcze tam uwzględnić.
    a jaki masz zawod?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka to jak dojemta paczke to kupie ten co ty stosujesz, moze masz racje, przeciez kurde ile tych tabletek dziennie mozna brac, bez przesady!!!

• mitaka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny jutro sobie zakupię bo to samo nie przejdzie, a dzisiaj zastosuję wodę utlenioną.

O porodzie nie myślę, wypieram myśli, nie chce się stresować, stres podobno wszystko opóźnia. Wszyscy dookoła mnie radzą cesarkę, a ja słucham i się nie odzywam

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki myslicie juz o porodzie? boicie sie go?

Ja jestem przerazona po tym wszystkim co slyszalam i czytalam - boje sie cholernie ze cos pojdzie nie tak :(
    Sylwia mi na razie przeszła faza paniki przed porodem, stwierdziłam że co ma byc to będzie bo jeszcze trochę bym się pozamartwiała i bym musiała iść chyba do psychiatry ;)

‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ