X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dzis w nocy bolal mnie brzuch i jak wracalam z pracy takze ale wzielam cieply prysznic i przeszlo- chyba tak juz teraz bedzie
    Sylwia bo Ty powinnaś już odpoczywać a nie pracować, dlaczego wcześniej nie pójdziesz do rodzinnego po zwolnienie?

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Sylwia bo Ty powinnaś już odpoczywać a nie pracować, dlaczego wcześniej nie pójdziesz do rodzinnego po zwolnienie?
    po musze wprowadzic nowa osobe na swoje miejsce zeby mnie zastapila

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    No ja po takiej sytuacji na kolejną wizytę już do niej bym nie przyszła..

Dlatego teraz mam zamiar się zarejestrować do przychodni przyszpitalnej tam gdzie chce rodzić.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się Wam pochwalę :) Poprałam i poprasowałam wszystkie ubranka dla Franka, ułożyłam w szafce (z szafki RTV zrobiliśmy komodę na Frankowe ciuchy, bo telewizora i tak nie mamy i nie planujemy mieć). Wszystko rozmiarami od najmniejszego - w ogóle nie sugerowałam się tym, co na metce, bo okazuje się, że niektóre 62-68 potrafią być mniejsze od 56 :/ Dlatego musiałam wszystko "ręcznie" pomierzyć :p Ale dla mnie to sama frajda ;)
    Jak znajdę jutro chwilę czasu to wrzucę zdjęcia Frankowego kącika u nas w pokoju.
    Co do porodu - mąż planuje być i "aktywnie" uczestniczyć. Wybierzemy jedną z pozycji wertykalnych, więc jego wsparcie się przyda :)

ao12., sylwia1985, Anoolka, lubek, pestka, Kajaoli lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny ale mialam dzien !!!

Nie spalam juz od 2 w nocy! Potem po 6 poszlam na badania, zrobilam i od razu okolo 9 pojechalismy kupic ten wozek, superowy jest, niestety nie dodam narazie fotek bo zlozony czeka w worku na koniec remontu. Domawialismy jeszcze meble.

Bylam w tym superpharmie na tych promocjach, kupilam pampersy z pampers za 35 zl, termometr itd.

Potem poszlam na mieszkanie porobic cos tam, bo pobojowisko straszliwe, tak jak sie zostawi chlopa samego, pelno smieci i mozna sie zabic idac. Troche ogarnelam,

Na szybko cos zjadlam, i pojechalam odebrac wyniki, i tu fuck!!! Morfologia ok, a magnez 0.69 a norma jest od 0.8 , jem i jem i g.... z tego dalej niski. Do tego bialko w moczu, bakterie , sluzy i leukocyty, czyli stan zapalny jak nic!!!

Teraz dopiero leze na wyrku i was nadrabiam, na szczescie jeszcze nie urodzilam, ale musze troche wypoczac.

ao12. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie pamietam ktora o czym pisala ale :

My seksu 0 od poczatku, zakaz bezwzgledny! Badania jak juz pisalam troche nieciekawe,

Boze, padam z nog, bedzie mi sie dobrze spalo. Plamien nie mialam dzis i malo twardnien twu twu, ale w pt ide do poloznej na ktg.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Juz nie pamietam ktora o czym pisala ale :

My seksu 0 od poczatku, zakaz bezwzgledny! Badania jak juz pisalam troche nieciekawe,

Boze, padam z nog, bedzie mi sie dobrze spalo. Plamien nie mialam dzis i malo twardnien twu twu, ale w pt ide do poloznej na ktg.[/QUOT

dobrze ze sie odezwalas bo my zastanawialismy sie czemu cie nie ma

Aniqa lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa dziewczyny już myślały, że pojechałaś rodzić ;) odpoczywaj kochana, cały dzień na nogach...

Aniqa lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ha juz wiem, moja chlopina bedzie przy porodzie, cieszy sie tym, ma odciac pepowine , przynajmniej tak jest w planach, a co tam, niech patrzy zeby widzie i potem byc dobrym dla mnie jak bede chciaoa wypoczac po takiej męce.

Anoolka, ao12. lubią tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Aniqa zaszalałaś ;)
    Paulina faktycznie beznadziejna ta Twoja lekarka, ale już zaraz będzie po wszystkim ;) mimo to może jednak warto się skonsultować z kimś innym.

A ja mam problem z dziąsłami :(:(:( spuchły i bolą w okolicy górnych piątek, pomaga trochę masowanie przez policzki. Ale nie mogę jeść no i właśnie wepchałam palucha i mam poduchy opuchnięte i krew. Fuck a do tej pory jako tako z dolegliwościami było. Można to płukać wodą utlenioną? Bo nic innego nie mam, nawet szałwii.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za pamiec i troske, na szczescie nie rodze i niemam skurczy poki co, jestem tylko troszke przemeczona.

Ale dopakowalam torbe do porodu, i mam juz wszystko.

I kurcze niewiem jak u was ale troche juz mam wyciekow z piersi, pizame mam poplamiona po nocy,nie jest to mleko tylko taka woda.

Ktoras z was pisala o bolach takich jak na okres, ja takie mialam w ostatnich dniach, pobolewanie w dole brzucha, a najwiecej bolalo jak lezalam, jak chodzilam to nie. Nospa mi nie pomagala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka plukaj corsodylem, jest przeciwzapalny, i uzywaj pasty na krwawiace dziasla np lacalut aktiv. Powinno ci pomoc.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki myslicie juz o porodzie? boicie sie go?

Ja jestem przerazona po tym wszystkim co slyszalam i czytalam - boje sie cholernie ze cos pojdzie nie tak :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:53

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu to u nas nastalo jakieś odrodzenie :-P Całe pół ciąży wymiotowalam, potem ciągle mnie bolał kręgosłup, więc teraz nadrabiamy zaległości :-) Oczywiście tylko pozycja od tyłu wchodzi w rachubę, ale to mojemu mężowi akurat bardzo odpowiada ;-) A Franuś zawsze wtedy śpi i nie podgląda :-P Jakoś to na niego uspokajająco działa :-)
    Odnośnie porodu - ja staram się jak najwięcej przemyśleć i otrzymywać się psychologicznie. Może mi być trochę łatwiej, bo z racji zawodu dużo porodów już widziałam, ale wiadomo, że swego zachowania w takiej sytuacji nigdy się nie przewidzi. teraz jestem w trakcie pisania planu porodu i ciągle się zastanawiam, co jeszcze tam uwzględnić.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Co do seksu to u nas nastalo jakieś odrodzenie :-P Całe pół ciąży wymiotowalam, potem ciągle mnie bolał kręgosłup, więc teraz nadrabiamy zaległości :-) Oczywiście tylko pozycja od tyłu wchodzi w rachubę, ale to mojemu mężowi akurat bardzo odpowiada ;-) A Franuś zawsze wtedy śpi i nie podgląda :-P Jakoś to na niego uspokajająco działa :-)
    Odnośnie porodu - ja staram się jak najwięcej przemyśleć i otrzymywać się psychologicznie. Może mi być trochę łatwiej, bo z racji zawodu dużo porodów już widziałam, ale wiadomo, że swego zachowania w takiej sytuacji nigdy się nie przewidzi. teraz jestem w trakcie pisania planu porodu i ciągle się zastanawiam, co jeszcze tam uwzględnić.
    a jaki masz zawod?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka to jak dojemta paczke to kupie ten co ty stosujesz, moze masz racje, przeciez kurde ile tych tabletek dziennie mozna brac, bez przesady!!!

• mitaka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny jutro sobie zakupię bo to samo nie przejdzie, a dzisiaj zastosuję wodę utlenioną.

O porodzie nie myślę, wypieram myśli, nie chce się stresować, stres podobno wszystko opóźnia. Wszyscy dookoła mnie radzą cesarkę, a ja słucham i się nie odzywam

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki myslicie juz o porodzie? boicie sie go?

Ja jestem przerazona po tym wszystkim co slyszalam i czytalam - boje sie cholernie ze cos pojdzie nie tak :(
    Sylwia mi na razie przeszła faza paniki przed porodem, stwierdziłam że co ma byc to będzie bo jeszcze trochę bym się pozamartwiała i bym musiała iść chyba do psychiatry ;)

‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ