X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:30

• Bergo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegasz? Ale w sensie jogging? :)
    pestka wrote:
    agata4 taki status potrwa 2 dni, max 3 myślę i pójdzie paczka:)

powiem Wam, ze po porannym bieganiu jestem padnięta..zrobiłam pomidorówkę, opendzlowałam i leżę i czytam książkę. Relax być musi, bo jak nie teraz...;)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Biegasz? Ale w sensie jogging? :)
    nie nie, przepraszam, źle się wyraziłam...po porannym nalataniu się od lekarza po sklepach :D bieganie...ojj, przed ciąża owszem, ale teraz chodzenie szybsze jest trudem nie wspominając o bieganiu;) ale marzę o tej chwili kiedy będę mogła pójść potruchtać nawet na chwilę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 23:16

iabql8x.png
    x8msush.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ale piszecie!!! Już się cieszyłam, że jakoś nadrabiam zaległości a tu znów
    Kolorowych snów!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:53

• mama86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 4 nie mogę spać:( wczoraj wieczorem pokłóciłam się z moim małżonem i to chyba z emocji jeszcze :( aż mnie głowa rozbolała od tego wszystkiego :(

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do moich wyników moczu to już od dawna niebyły dobre, lekarz to widział ale nic nie zalecił. Ja kupiłam sobie herbatke z żurawiną i piłam,ale teraz wyniki są gorsze, wiem że na wizycie lekarz nic na to nie zleci,bo uważa że jak nie w pochwie to nie zagraża małej podczas porodu. A u nas kłopoty z nerkami są rodzinne, chyba zrobie posiew moczu i kupie ten urosept.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 1 w nocy już niespałam, kurcze z tą ciążową bezsennością już mnie męczy od początku ciąży.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) i ja mam za sobą bezsenną noc, tłukłam się jak szalona :( a i mała razem ze mną.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja posiew mocz i morfologia robię co wizytę mimo ze mam dobre wyniki..

Jutro mamy wizytę nie mogę sie doczekać aż zobaczę moja niunie :)

Co do porodów to moj ma byc ze mną (o ile zdąży wrócić z morza) ale nie zdziwię sie jak ucieknie bo bardzo boi sie krwi i szpitali.. Póki co wprawiam go w temat filmikami z porodowek ale i na nie cieżko patrzy i sie za mnie chowa w decydującym momencie.. Będę go wspierać tak jak on mnie bo wiem ze bardzo chce przeciąć pępowinę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 07:57

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie :-) zaraz uciekam na male zakupy :-)
    ja chodze do szkoly rodzenia przy szpitalu za darmo, a warunki mamy takie ze spotykamy sie na sali gimnastycznej do dyspozycji mamy materace, podglowki czy jak to sie nazywa i dwa czy trzy worki sako.

age.png
  • Aga W.A Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się Witam z rana, u mnie noce przespane na szczęście. Dziś wstałam po 7 bo analizę moczu powtarzam przed jutrzejszą wizytą. Aż dziwne że się tak pogorszyły wyniki moczu mimo że cały czas łykam urosept i jeszcze ten antybiotyk (monural) brałam w tym miesiącu na zabicie bakterii. Może tym razem wyjdą lepsze. U nas drugi dzień takiej zimnicy :(

1o4ue0bru3app3kv.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej...:-) belly poinformowała mnie dziś ze zacznam 9miesiąc SZOK juz tak blisko . Wczoraj spać nie mogłam cały dzień mała się tak słabo w brzuchu ruszała ale jak dała czadu w nocy to do 2 szaleństwo musiałam ją nakarmić i pozwoliła zasnąć...:-)

Idę do połoznej na 10 zbada mnie ze względu na te skurcze czy nic tam mi się nie otwiera i nie skraca i od dziś chyba pokaże jak się robi masaż krocza żeby ułatwić poród bez nacięcia.

Patrzę na liście mam poród na 7października to było według USG któregoś teraz Mała juz nie odbiega terminowi z OM wiec 1październik u mnie jest sugerowany :-)
    Pozdrawiam Ciepło i miłego dnia życzę

Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie naszczęście noc przespana, dzisiaj chyba zacznę kompletować moją torbę do szpitala i dla malego.

Mam takie pytanie czy ktoraś z dziewczyn chodzi w soczewkach kontaktowych? jeśli tak to co myślicie o porodzie? jak was złapie w dzień to do porodu wyciągacie i idziecie w okularach czy one nie przeszkadzają w porodzie?

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) ja dziś też na szczęście spałam, za to wczorajsza noc była cięzka... usnęłam na pare minut i się budziłam, potem długie leżenie żeby znów na pare minut tylko zasnąć..

Dziś w miarę wyspana zaczęłam prasować ciuszki małego :) na razie pierwsza z kilku partii, bo nie dam rady z wszystkim dzisiaj...

A na TVN rozmowy w toku o dziewczynach które nie chcą mieć dzieci, bo się ich ponoć brzydzą...masakra puste lalki z nich...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 09:18

Strokrotka, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Ja za to spałam jak zabita, gdyby nie budził mnie głód mogłabym spać do południa a jak już wstanę, zjem to szkoda mi dnia na spanie.

Co do cesarki ostatnio rozmawiałam z fryzjerką, która rodziła rok temu. Nie wiem czy chciała mnie celowo nastraszyć czy faktycznie jej poród był tak makabryczny. Też radziła, żebym walczyła o cesarkę. Pociesza mnie fakt, że każdy poród jest inny.

Rozumiem, że nie każda kobieta chcę mieć dzieci ale wypowiedzi tych dziewczyn rzeczywiście są puste ;)

paaolka, ao12. lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:31

• tofirus Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, jak długo mialyscie status zamowienia w gemini "w trakcie realizacji" zanim wysłali przesyłkę?

Ja złożyłam zamówienie w piątek i dziś rano dzwonił kurier, żeby uprzedzić, że będzie.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Laski!

Tak jak myslałam, moj eM tak późno wrocił z pracy, ze nie zagruntował mi ściany - nosz szlag mnie trafi!!! Przysiegam, ze w koncu pomaluje to sama!!!!! Wrrr...

Co do wypowiedzi dziewczyn u Ewy Drzyzgi - naprawde rozumiem, ze ktos nie chce miec dzieci, szanuje to - lepiej, zeby nie mialy niż miałyby robic im krzywde. Ale to jakie one argumenty podają jest bardzo żałosne...

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:32

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celulit w wieku 11 lat? :/ Ja w tym wieku chyba nawet nie wiedziałam co to w ogóle jest, i zajęta bylam szyciem ubranek dla lalek....

Strokrotka, ao12. lubią tę wiadomość

‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ