X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Ja ledwo dzis dowloklam sie do pracy- masakra ale jeszcze tylko do 5 wrzesnia i mam nadzieje ze rodzinny sie zlituje i da zw

Wcale się nie dziwie, że Ci ciężko powinnaś już od dawna leniuchować.

Marta to odpoczywaj, żeby dotrwać. Już tak niedużo Ci zostało i zobaczysz swoją córcie :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Właśnie wróciłam od położnej jestem ciut przerażona skurcze mam bo macica się już stawia szyjka krótka 2cm rozwarcia nakaz leżenia 1,5tygodnia aby przekroczyć 36tydzień i 3dzień i prawdopodobnie będziemy rodzić...a Polcia waży juz 2.800kg duża księżniczka :-)
    Polozna bada ci szyjke? Kurcze to moja zupelnie z innego swiata, tylko cisnienie i tetno dziecka, podpis i do widzenia, a przepraszam ostatnio ktg, ale nic tam szczegolnego nie wyszlo.
    Ja ostatnio mam mniej tych twardnien, ale za to brzuch mam na kolanach jak siedze, poszedl duzo w dol, i te plamienia, pewnie sie szyjka skraca albo rozwarcie robi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja wspolczuje, mimo ze mi sie nudzilo troche bez pracy to odpoczelam w miare, a tak to niewiadomo co by bylo z Hanią.
    Mysle ze ten głupkowaty lekarz teraz juz ci wypisze, przeciez to juz koncowka wiec juz łaski niech nie robi, zreszta juz dawno nie powinien jej robic.

ao12. lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie dziwie ci się, od dawna powinnaś być na zwolnieniu i odpoczywać, w końcu przed porodem jedyny czas na odpoczynek bo jak się dzidzia urodzi to tego czasu może nie być. Mam nadzieje ze teraz rodzinny wypisze Ci to zwolnienie a potem ten gin.

age.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, my powoli się zbieramy. Nie wiem jak będzie z internetem w nowym mieszkaniu ale postaram się jak najszybciej odezwać. Trzymajcie się i miłego dnia!

Aniqa, paaolka, ao12., Anoolka, Zielono mi:-))))), Kajaoli lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise, może wyślij komuś swój nr telefonu, żebyśmy w razie długiego nieodzewu mogły się dowiedzieć czy wszystko w porządku u Ciebie i maleństwa

paradise lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Kochane, my powoli się zbieramy. Nie wiem jak będzie z internetem w nowym mieszkaniu ale postaram się jak najszybciej odezwać. Trzymajcie się i miłego dnia!

Paradise mam nadzieje że długo to nie będzie trwało jak bedziesz mogła to sie odzywaj żebyśmy sie tu nie martwiły :)

paradise lubi tę wiadomość

age.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    paradise, może wyślij komuś swój nr telefonu, żebyśmy w razie długiego nieodzewu mogły się dowiedzieć czy wszystko w porządku u Ciebie i maleństwa

Wysłałam Ci mój numer wiadomością na facebooku :)

A i nie rodzić mi dziewczyny do mojego powrotu! :P

ao12., renatkach, Anoolka, pestka, ania.g, Strokrotka, Kajaoli lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejq 2 cm rozwarcia? to cos czuje że po mału u nas będą się porody zaczynać. Do 37 tyg dziewczyny zaciskać nogi a potem to już można i bedziemy oglądać zdjęcia naszych maleństw :)

ao12., Anoolka, Kasiula09, Aga W.A lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niedlugo i my mozemy sie zaczac rozpakowywac:) kurcze u mnie nic nie gotowe bo nie mam kiedy ale jak juz bede na zw to zabiore sie wreszcie za pranie ciuszkow i prasowanie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    No niedlugo i my mozemy sie zaczac rozpakowywac:) kurcze u mnie nic nie gotowe bo nie mam kiedy ale jak juz bede na zw to zabiore sie wreszcie za pranie ciuszkow i prasowanie
    A jak tam kuchnia?gotowa już?

My dziś będziemy mieć część mebelków,jutro kupimy pralke i lodówke, i potem znów część mebelków,karnisze,rolety itp. Eh

• ao12. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie korzystam z pięknej pogody i od rana ostro piorę :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkanko w miarę ogarnięte. Teraz czekam aż M wróci to zamiecie podłogę i wyniesie śmieci.
    Teraz powoli trzeba się zabrać za torbę dla siebie - dla Młodego już prawie gotowa (brak pieluch i paru rzeczy bardziej aptecznych).
    Plecy nawalają i czasem są bóle bardziej miesiączkowe, wrrr...

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie pomyślałam żeby może zrobić jakiś spis telefonów albo żeby każda z nas dała numer komuś innemu? Teraz już wszystko może się zdarzyć i szkoda by było się o kogoś niepotrzebnie martwić...

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Tak sobie pomyślałam żeby może zrobić jakiś spis telefonów albo żeby każda z nas dała numer komuś innemu? Teraz już wszystko może się zdarzyć i szkoda by było się o kogoś niepotrzebnie martwić...

Popieram. :p To kto robi liste? :p

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możemy podać nr telefonu na FB w tym wątku co pisałyśmy nick z belly to jest tajna grupa tylko my widzimy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 14:51

Strokrotka, poczwarkah lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Możemy podać nr telefonu na FB w tym wątku co pisałyśmy nick z belly to jest tajna grupa tylko my widzimy
    To chyba będzie najlepszy pomysł bo tu to na pewno odpada ;) Tylko że nie wszystkie dziewczyny mają facebooka...

ao12. lubi tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To te dziewczyny które nie mają to niech się dodadzą nawet można przecież założyć konto w 5minut albo jak wolą tu niech podadzą komuś ...ja jestem na rozsypce oby 1,5tygodnia i mogę rodzic wiec jakby coś to tam wpisze i niech sobie będzie :-)

paulina.b.1991, Anoolka, ao12., Pauletta, pestka, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kurcze ja nie umiem tam przykleić wątku do tych przyklejonych to chyba Emila musi ja się nie znam :-)

7a4aio4pfp2702id.png

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja edytuje swój komentarz z nickiem i dodam numer telefonu. Tak chyba bedzię najlepiej.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ