X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj MartaR już niewiel Ci zostało...będzie dobrze, tylko teraz się oszczędzaj!!!

MartaR.. lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok edytowałam swoj wpis i numer tel też podałam :)

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• mama86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    i jak się masz? lepiej już?
    Ruchy są ale jak mój małżonek wrócił z pracy to się z deczka zdenerwował, ze taka niezdara ze mnie:-) Dla świętego spokoju pojechalismy do szpitala na oddział położniczy, tam porozmawialam z lekarzem i podlaczyli mnie do ktg. Zapis był prawidłowy wiec nie było potrzeby żeby mnie zatrzymali. Ja jestem spokojniejsza ale mój małżonek nadal jest niepocieszony i mam od niego zakaz samej wychodzenia z domu i nakaz odpoczywania :-) mi to tam pasuje :-)
    W sumie od jakiegoś czasu juz się zastanawialam czy nie przeginam z tym lataniem i prowadzeniem samochodu. W sumie dobrze się czuje i nie widzę przeszkód żeby nie prowadzić auta ale moje roztargnienie nie raz dało juz znać o sobie gdy byłam za kolkiem :( Chyba pora przystopowac :)

pestka, Anoolka, MartaR.., Kajaoli lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no...myślę, że to już ten czas. Ja już też wszystko na spokojnie...szczególnie, że te kłucia mam jak za dużo się ruszam. Więc odpoczynek i trochę ruchu już tylko w moim przypadku ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że mój brzuch już więcej nie jest w stanie się rozciągnąć :(
    Chciałabym już urodzić za 2,5 tygodnia!!!! A pewnie przenoszę.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga4, napisz do mnie wiadomość to Cię dalej poinstruuję co z tym fb :)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:32

• lubek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj po wizycie, niby szyjka ok, nieskrocona i zamknięta, ale napięcie podwyższone, lekarka przypomniała mi o magnezie. W sumie to często mam taki twardy brzuch, po prostu, że go czuje, ale nie boli.
    No i po wyjściu od lekarza poszłam na zakupy do galerii, lazilam ze 3h, usiadłam coś zjeść i się zaczęły chyba skurcze, sama nie wiem, trwa to od 17 do teraz, bólu po 30s i odpuszcza, wiec tak jakby jest regularność. Boli w dole brzucha tylko, nie mam bólów krzyża, wydaje mi się, że ten ból się z czasem nasila, teraz jest tak, jak najgorzej miewalam przy miesiączkach. Gdyby nie to, że byłam dzisiaj u lekarki to bym się przestraszyla, że rodze.
    No, ale Wy też piszecie często, że tak macie, wiec może to zwykłe przepowiadajace :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek a co ile masz te skurcze?

• lubek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz przeszlo, ale bylo roznie, raz co pol minuty, raz co 3, raz co 5

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze po prostu przeforsowalam sie, w ogole sie nie oszczedzam, bo czuje sie super, myje okna, podlogi, chodze po blacie w kuchni, jak nie siegam i takie tam, cwicze co drugi dzien, robie brzuszki skosne, chodze po gorach. Tym razem moze organizm powiedzial, ze za wiele - mialam chyba z 10kilowe siatki z zakupami z rossmanna - trafilam na sklep, ktory mial chyba wszystkie kosmetyki z serii Alterry, wiec kupilam chyba wszystko, co mozliwe :P

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, wiesz ze jesli skurcze beda regularne co 10 minut to trzeba dzwonic do poloznej albo lekarza. Jesli beda czesciej to lepiej od razu jechac na izbe przyjec. Ale jak juz sie wszystko uspokoilo to moze oznaczac, ze rzeczywiscie przeforsowalas i moze to jest moment zeby troszke przystopowac z tym bieganiem ;)

lubek, Anoolka, ao12. lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli ma rację, ja to bym już nawet podejrzewała na Twoim miejscu że rodzę :P

Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem, ktora z nas bedzie pierwsza ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Kajaoli ma rację, ja to bym już nawet podejrzewała na Twoim miejscu że rodzę :P

Tez bym normalnie podejrzewala, no ale dzisiaj szyjka długa zamknięta to chyba mało prawdopodobne :). Nie czułam tez, żeby to było to. Chociaż rozmawiałam z koleżanką, co rodziła niedawno, była tydzień po terminie, wiec oczekiwała, ale jak się zaczęło, tez nie czuła, że to to.
    Ja raczej sądzę, że będę po terminie. Mam nadzieje, ze zmieszcze się w 2 tyg, bo inaczej nie będę mogła rodzic tam, gdzie bym chciała :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 23:36

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) nadrabialam was w poludnie po zmordowanym dniu, ale wpadly kumpelki i dopiero przed 00 znow zaczelam was czytac.. nie dojechalam jeszcze do konca, z 5 stron m izostalo ae postanowilam juz isc spac a najpierw skomentowac co zapamietalam bo jutro z rana na bank nie bede juz wiedziala co tu sie dzialo :P
    - a wiec co do wynikow to u mnei wiecznie morfologia ze strzalkami w gore i wdol i zanizona. mocz akurat teraz byl ok.
    - rozek mam jeden, nieusztywniany, drugi pewnie zakupie w komplecie z posciela i tam juz wiekszosc jest usztywnianych wiec bede miala taki i taki :)
    - rozstepow narazie nie mam, swoje stare jedynie na udach i pupie ale jakos mocn osie nie zwiekszaja, troszke moze.
    - do szpitala majtki poporodowe mam 3 jednorazowe i 2 wielorazowe. szlafrok pozycze od siostry bo ja nie uzywam wiec szkoda mi kupowac bo potem bedzie lezal a jednak wlasnie moze sie przydac by zakryc jakies plamki na koszuli :P
    - w brzuszku mam 102cm :D ogolnie to jakos zaczal m isie opuszczac.
    - z tym sniegiem aniqa to jestem w szoku :P ale u mnei juz typowa jesien sie zaczela w sierpniu ;/
    - zgagi nie mialam nigdy i nie mam, ale najadlam sie dzis ciastek kokosowych i teraz mi sie odbijaja okrutnie takim kwasem i sie obawiam ze moze to byc poczatek jakiejs cholernej zgagi!
    - Agatas wozeczek podoba mi sie :) jest taki niebalalny :P z reszta wozek theagnes87 tez jest super :) no i sowki w lozeczku fajowe :P
    - jesli chodzi o przewijak to kupuje na bank taki na lozeczko, ja mam planowane cc i nie wyobrazam sobie przewijania na lozku, musze miec wygodnie a po cc to raczej stojac przy lozeczku bedzie idealnie a nie sie schylac siadac na lozku czy tam gdzies.
    - co do przywilejow dla pan w ciazy to doswiadczylam ze 2-3 razy, ostatnio na poczcie, ale raz i w sklepie mnei pani puscila a inna zapytala czy m isiatek nei pomoc niesc, jednak wiekszosc ludzi udaje ze nie widzi patrzac w komorki lub w druga strone.
    - co do przedluzki do stanika to nei wiedzialam ze istanieje ale to napewno super sprawa :) za to widzialam ze sa przedluzki do bodów dzieciecych na all :)
    - mama86 co do meza przy porodzie to z racji cc i tak nei moze byc, gdybym rodzila sn to ja bym potrzebowala jego obecnosci, nawet nie musialby pepowiny przecinac, aby byl i patrzyl na mnie, trzymal za reke, nei musialby zagladac tam nawet, chcialabym patrzec na neigo gdy pokaza nam synka itd ale on chyba sie cieszy z tego ze cc i nei moze byc bo jakos nie za bardzo jest za byciem przy porodzie, wiec moze i lepiej ze cc bo pewnie bysmy sie klocili o to :P ale zazdroszcze partnerow ktorzy mowia ze nie wyobrazaja sobie nie byc z wami w tej chwili cudnej :)
    - pestka! ale ten twoj synek duzy :) n oale to dobrze neich rosnie w sile :) no i jesli chcesz sn rodzic to zycze by sie ejszcze obrocil, w sumie ma czas. roznie sie zdarza.

no to narazie tyle co nadrobilam i postanowilam skomentowac , odpisac.. jutro dokoncze ominiete ostatnie 5 stron i napisze co u mnie :)
    pozdrawiam i dobrej nocki zycze :*

Kajaoli, Eva0507, ao12., pestka, ania.g lubią tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka zgaga, że nie mogę spać :((((

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie moge spac wiec buszuje po internecie :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariowane Mamuski!
    Widze, ze z kazdym dniem "lepiej" znosimy noce...
    Oprócz czestego wstawania w nocy na siusiu, to sie przebudzam jak mały wariuje i tak sie przewracam po łóżku. Nastepnie atakuje mnie moja dwulatka, która przez karze się całować po stopach :D

Lubek wydaje mi sie, ze coraz czesciej beda teraz takie sytuacje.

P.S. Moja ściana nadal nie jest zagruntowana, nie wspominając o pomalowaniu pokoju. :/

P.S. I właśnie kupiłam taką karuzele:
    http://olx.pl/oferta/karuzela-fisher-price-CID88-ID6PaSZ.html
    za 80,00zł i dzisiaj jadę ją odebrać.

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 08:29

Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, miałabym prośbę do dziewczyn z olsztyna. Czy wiecie może gdzie znajdę tu jakąś położną? Ta do której jestem przypisana została 100km stąd, a tu nikogo nie znam.

ukdywn15f5oepb6t.png
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ