Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
pestka wrote:i jak się masz? lepiej już?
mi to tam pasuje
W sumie od jakiegoś czasu juz się zastanawialam czy nie przeginam z tym lataniem i prowadzeniem samochodu. W sumie dobrze się czuje i nie widzę przeszkód żeby nie prowadzić auta ale moje roztargnienie nie raz dało juz znać o sobie gdy byłam za kolkiemChyba pora przystopowac
pestka, Anoolka, MartaR.., Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Ja tez dzisiaj po wizycie, niby szyjka ok, nieskrocona i zamknięta, ale napięcie podwyższone, lekarka przypomniała mi o magnezie. W sumie to często mam taki twardy brzuch, po prostu, że go czuje, ale nie boli.
No i po wyjściu od lekarza poszłam na zakupy do galerii, lazilam ze 3h, usiadłam coś zjeść i się zaczęły chyba skurcze, sama nie wiem, trwa to od 17 do teraz, bólu po 30s i odpuszcza, wiec tak jakby jest regularność. Boli w dole brzucha tylko, nie mam bólów krzyża, wydaje mi się, że ten ból się z czasem nasila, teraz jest tak, jak najgorzej miewalam przy miesiączkach. Gdyby nie to, że byłam dzisiaj u lekarki to bym się przestraszyla, że rodze.
No, ale Wy też piszecie często, że tak macie, wiec może to zwykłe przepowiadajace -
nick nieaktualny
-
moze po prostu przeforsowalam sie, w ogole sie nie oszczedzam, bo czuje sie super, myje okna, podlogi, chodze po blacie w kuchni, jak nie siegam i takie tam, cwicze co drugi dzien, robie brzuszki skosne, chodze po gorach. Tym razem moze organizm powiedzial, ze za wiele - mialam chyba z 10kilowe siatki z zakupami z rossmanna - trafilam na sklep, ktory mial chyba wszystkie kosmetyki z serii Alterry, wiec kupilam chyba wszystko, co mozliwe
-
Lubek, wiesz ze jesli skurcze beda regularne co 10 minut to trzeba dzwonic do poloznej albo lekarza. Jesli beda czesciej to lepiej od razu jechac na izbe przyjec. Ale jak juz sie wszystko uspokoilo to moze oznaczac, ze rzeczywiscie przeforsowalas i moze to jest moment zeby troszke przystopowac z tym bieganiem
lubek, Anoolka, ao12. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Kajaoli ma rację, ja to bym już nawet podejrzewała na Twoim miejscu że rodzę
Tez bym normalnie podejrzewala, no ale dzisiaj szyjka długa zamknięta to chyba mało prawdopodobne. Nie czułam tez, żeby to było to. Chociaż rozmawiałam z koleżanką, co rodziła niedawno, była tydzień po terminie, wiec oczekiwała, ale jak się zaczęło, tez nie czuła, że to to.
Ja raczej sądzę, że będę po terminie. Mam nadzieje, ze zmieszcze się w 2 tyg, bo inaczej nie będę mogła rodzic tam, gdzie bym chciałaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 23:36
-
hej
nadrabialam was w poludnie po zmordowanym dniu, ale wpadly kumpelki i dopiero przed 00 znow zaczelam was czytac.. nie dojechalam jeszcze do konca, z 5 stron m izostalo ae postanowilam juz isc spac a najpierw skomentowac co zapamietalam bo jutro z rana na bank nie bede juz wiedziala co tu sie dzialo
- a wiec co do wynikow to u mnei wiecznie morfologia ze strzalkami w gore i wdol i zanizona. mocz akurat teraz byl ok.
- rozek mam jeden, nieusztywniany, drugi pewnie zakupie w komplecie z posciela i tam juz wiekszosc jest usztywnianych wiec bede miala taki i taki
- rozstepow narazie nie mam, swoje stare jedynie na udach i pupie ale jakos mocn osie nie zwiekszaja, troszke moze.
- do szpitala majtki poporodowe mam 3 jednorazowe i 2 wielorazowe. szlafrok pozycze od siostry bo ja nie uzywam wiec szkoda mi kupowac bo potem bedzie lezal a jednak wlasnie moze sie przydac by zakryc jakies plamki na koszuli
- w brzuszku mam 102cmogolnie to jakos zaczal m isie opuszczac.
- z tym sniegiem aniqa to jestem w szokuale u mnei juz typowa jesien sie zaczela w sierpniu ;/
- zgagi nie mialam nigdy i nie mam, ale najadlam sie dzis ciastek kokosowych i teraz mi sie odbijaja okrutnie takim kwasem i sie obawiam ze moze to byc poczatek jakiejs cholernej zgagi!
- Agatas wozeczek podoba mi siejest taki niebalalny
z reszta wozek theagnes87 tez jest super
no i sowki w lozeczku fajowe
- jesli chodzi o przewijak to kupuje na bank taki na lozeczko, ja mam planowane cc i nie wyobrazam sobie przewijania na lozku, musze miec wygodnie a po cc to raczej stojac przy lozeczku bedzie idealnie a nie sie schylac siadac na lozku czy tam gdzies.
- co do przywilejow dla pan w ciazy to doswiadczylam ze 2-3 razy, ostatnio na poczcie, ale raz i w sklepie mnei pani puscila a inna zapytala czy m isiatek nei pomoc niesc, jednak wiekszosc ludzi udaje ze nie widzi patrzac w komorki lub w druga strone.
- co do przedluzki do stanika to nei wiedzialam ze istanieje ale to napewno super sprawaza to widzialam ze sa przedluzki do bodów dzieciecych na all
- mama86 co do meza przy porodzie to z racji cc i tak nei moze byc, gdybym rodzila sn to ja bym potrzebowala jego obecnosci, nawet nie musialby pepowiny przecinac, aby byl i patrzyl na mnie, trzymal za reke, nei musialby zagladac tam nawet, chcialabym patrzec na neigo gdy pokaza nam synka itd ale on chyba sie cieszy z tego ze cc i nei moze byc bo jakos nie za bardzo jest za byciem przy porodzie, wiec moze i lepiej ze cc bo pewnie bysmy sie klocili o toale zazdroszcze partnerow ktorzy mowia ze nie wyobrazaja sobie nie byc z wami w tej chwili cudnej
- pestka! ale ten twoj synek duzyn oale to dobrze neich rosnie w sile
no i jesli chcesz sn rodzic to zycze by sie ejszcze obrocil, w sumie ma czas. roznie sie zdarza.
no to narazie tyle co nadrobilam i postanowilam skomentowac , odpisac.. jutro dokoncze ominiete ostatnie 5 stron i napisze co u mnie
pozdrawiam i dobrej nocki zycze :*Kajaoli, Eva0507, ao12., pestka, ania.g lubią tę wiadomość
-
Zwariowane Mamuski!
Widze, ze z kazdym dniem "lepiej" znosimy noce...
Oprócz czestego wstawania w nocy na siusiu, to sie przebudzam jak mały wariuje i tak sie przewracam po łóżku. Nastepnie atakuje mnie moja dwulatka, która przez karze się całować po stopach
Lubek wydaje mi sie, ze coraz czesciej beda teraz takie sytuacje.
P.S. Moja ściana nadal nie jest zagruntowana, nie wspominając o pomalowaniu pokoju.
P.S. I właśnie kupiłam taką karuzele:
http://olx.pl/oferta/karuzela-fisher-price-CID88-ID6PaSZ.html
za 80,00zł i dzisiaj jadę ją odebrać.
Miłego dnia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 08:29
Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość