X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, kurcze ani minuty niespałam,dopiero po 5 rano na kilkanaście minut. Brzuch dołem pobolewa,ale np dziś nieplamie, do tego od wczoraj jakaś biegunka mnie dorwała, nie biegam co chwile ale jednak dyskomfort jest. Hania ruchliwa, oczywiście dupką na mojej wątrobie.

Dziś już dokupimy pralke i lodówke,i sprzątanko w mieszkaniu, potem tylko karnisze itp.

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa ty też coraz bliżej porodu! Myśle, ze Ty i MartaR będziecie jako pierwsze!

ao12. lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Aniqa ty też coraz bliżej porodu! Myśle, ze Ty i MartaR będziecie jako pierwsze!
    Oby nie (przynajmniej ja), tak po 10 września byłabym szcześliwa jakby mała tyle wytrzymała jeszcze.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc u mnie też nocka zarwana.

Dziewczyny powiedzcie mi jak mam dodać nr tel na fb jak to edytować ?

age.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    Cześć, miałabym prośbę do dziewczyn z olsztyna. Czy wiecie może gdzie znajdę tu jakąś położną? Ta do której jestem przypisana została 100km stąd, a tu nikogo nie znam.

Ja mam swoją Panią Marysie ale z tego co wiem ona już nie przyjmuje kobiet tylko kończy te babki co zostały bo ma problemy z sercem... A o innych nie wiem bo poszłam do niej z polecenia i nigdy nie szukałam połoznej

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Czesc u mnie też nocka zarwana.

Ja edytowałam w telefonie to musiałam przytrzymać na wpisie i wyskoczyła lista poleceń wybrałam edytuj i wpisałam :-)

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle cześć :-) spałam dziś dobrze z przerwą na siku miałam trochę delikatne skurcze ale naprawdę takie mało bolące bo się wczoraj zdenerwowałam ,kupiłam na allegro synowi buty wszystko pięknie ładnie przekierunkowalo mnie do banku zapłaciłam potem coś mnie tkneło weszłam na moje allegro a tam buty kupione przezemnie nie w jednej sztuce a razy 6 wiec cena nie 200zł a 1200zł odrazu telefon do tego sklepu Pani na szczęście mówi ze zdarza się żebym napisała maila ile chce tych butów :-) ale już nerw i przerażenie przeszło przezemnie :-)

7a4aio4pfp2702id.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Najeżdżasz myszką na swój post i pojawia się ołówek, klikasz edytuj i dodajesz np. nr. tel :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zacisne nogi i te 34 dni będę leżeć i Poli tak szybko nie wypuszcze :-D

ao12., Anoolka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:

P.S. I właśnie kupiłam taką karuzele:
    http://olx.pl/oferta/karuzela-fisher-price-CID88-ID6PaSZ.html
    za 80,00zł i dzisiaj jadę ją odebrać.

Miłego dnia!

Hello w nowy dzień:-) U mnie słoneczne od samego rana i mam nadzieje, ze ten dzień będzie mniej pechowy:-)
    Tez mam zamiar kupić karuzele ale kupi mi ją teściówka w UK bo tam wychodzi taniej troszke i przywiezie mi w październiku bo ma zamiar przyleciec na narodziny Gabrysi:-) "Zamówiłam" też u niej elektroniczna nianię i sterylizator :-)
    Co do wstawiania w nocy to mnie przez ostatnie dwa tygodnie nie trenuje mój pęcherz tylko kot. Po długim czasie przypominało mu się, ze potrafi biegać. A ze mamy panele to w nocy niesamowicie dudni, biega, skacze z okna na podłogę i odwrotnie. Co noc muszę wstawać i go ochrzanic z kapciem. Kapeć to jest jedyny przedmiot którego się boi:-) Chyba zbliza mu się ruja i pora zawitac do weterynarza po zastrzyk anty to chyba juz ten czas:-)

Kajaoli lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Najeżdżasz myszką na swój post i pojawia się ołówek, klikasz edytuj i dodajesz np. nr. tel :)

ok dzięki już dodany :)

age.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    P.S. Moja ściana nadal nie jest zagruntowana, nie wspominając o pomalowaniu pokoju. :/

P.S. I właśnie kupiłam taką karuzele:
    http://olx.pl/oferta/karuzela-fisher-price-CID88-ID6PaSZ.html
    za 80,00zł i dzisiaj jadę ją odebrać.

Heh..no u mnie też nadal wszystko tak jak było :/ farby wystawiłam jeszcze bardziej na środek pokoju, żeby M może jak się o nie potknie to sobie uświadomił co na niego czeka do roboty... ;)

Co do karuzelki tez mam fp bardzo podobną, tylko misie sa bardziej kolorowe, no i moja ma kołysanki w języku niemckim...bo to spadek po dziecku znajomych, sama bym takiej nie wybrała bo niecierpię niemieckiego...ale będę małemu puszczać melodyjki które są bez słów ;)

Miłego dnia mamuśki :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie ale akcja! a jakby tak ktos byl ham i sie nie zgodzil i kazal te 1200 zaplacic ;/
    dobrze ze tylko tak to sie skonczylo :)
    MartaR.. wrote:
    A tak w ogóle cześć :-) spałam dziś dobrze z przerwą na siku miałam trochę delikatne skurcze ale naprawdę takie mało bolące bo się wczoraj zdenerwowałam ,kupiłam na allegro synowi buty wszystko pięknie ładnie przekierunkowalo mnie do banku zapłaciłam potem coś mnie tkneło weszłam na moje allegro a tam buty kupione przezemnie nie w jednej sztuce a razy 6 wiec cena nie 200zł a 1200zł odrazu telefon do tego sklepu Pani na szczęście mówi ze zdarza się żebym napisała maila ile chce tych butów :-) ale już nerw i przerażenie przeszło przezemnie :-)

• Smutas Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w piekny dzień. Mnie w nocy jakoś strasznie kości w nogach bolały, dziwne... tak od środka. ale ostatnio mam melodie do spania bo śpię do 9 a mogłabym jeszcze :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez nie wiem jak one to ogarniaja i jeszcze siedza na sierpniowkach i wrzesniowkach :P ja jestem ciagle w plecy z wpisami :P haah!
    DeLaCruz wrote:
    Kurde, wciągnęło mnie to forum, a miałam się uczyć :p Nie nadążam z odpisywaniem. Jak Wy to ogarniacie? ;)

DeLaCruz, Anoolka lubią tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grona tych niewyspanych - od 1 do 4 - a potem o 6 skurcz łydki i pozamiatane. Normalnie tak jak kiedyś kochałam wieczór, wyciągnąć się na łóżku i ogólnie spać tak teraz ani wyciągnąć się nie da, ba ani leżeć a teraz to już nawet spać.

Żałuję, że tak późno poszłam na zwolnienie bo w tym momencie słowa "odpoczniesz sobie" już nie mają sensu.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) po kilku godzinach nocnego czuwania udalo mi sie na chwile zasnac. Teraz lece na spotkanie z polozna, bedzie mnie dzis uswiadamiac na temat karmienia :)
    Juz trzeci dzien budze sie z bolem miesiaczkowym wiec cos powoli zaczyna sie dziac ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczynamy pracowicie przerejestrowalam sie do innej przychodni musze jeszcze wybrać położna środowiskowa ale najpierw sobie poczytam opinie w necie teraz wróciliśmy z tata do domu na obiadzik i zaraz na szybko szoping do lumpika i na wizytę zobaczyc moja niunie ;)

ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh no i wyszłam z domu ledwo doszłam spowrotem zaczęło mnie kłuc na dole brzuch się napinac w drodze powrotnej siadałam na każdej ławce leżę juz plackiem w łóżku czy na kanapie i się nie ruszam :-(

7a4aio4pfp2702id.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wczoraj zabral mnie do kwiaciarni i kupil rozyczke a potem poszlismy do euro rtv agd i kupilismy kuchenke i okap- cos ruszylo wkoncu :):)

DeLaCruz, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ