Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
paaolka wrote:ech, no płace i to 150zł, to jest przychodnia przyszpitalna, ale ginekolodzy tylko prywatnie przyjmują...a tam dziś jakies ogromne zamieszania było, kilku lekarzy ze swoimi pacjentkami na zmiane wchodzilo do gabinetu usg,jeszcze jakies kobitki po ktg się wbijały i generalnie nikt nie wiedział o co chodzi...ale wlasnie skoro się płaci to powinno być wszystko dopilnowane, a ja nawet nie mam pewności jak mały leży, bo doktorek stwierdził podczas badania że "chyba" czuje pośladki, albo brzuszek..że raczej to nie główka...;/
no to widze ze on sam nie wie jak dziecko sie ulozylo. Lepiej pojdz w miedzyczasie jeszcze gdzies na usg do innego gina zeby miec pewnosc ze wszystko jest dobrze bo 4 tygodnie to kupa czasu i do tego czasu juz mozesz urodzic -
ataga4 wrote:Kurcze, bez sensu zrobil. Tyle kasy płacisz za wizytę to powinien na każdej zrobić usg.
No właśnie do tej pory robił na każdej wizycie...dlatego tak bardzo mnie to dziś rozczarowało i jednocześnie wkurzyło..powiedział że widzi że jest mi przykro, ale badanie na fotelu na dziś wystarczy.
Jedyny pozytyw z dzisiejszego dnia to że poprawiła mi się morfologia i mam już praktycznie w normie, a miałam sporą anemie wcześniej;) -
A ja od wczoraj w szpitalu, wcisnęli mnie na ginekologię. Robią mi dobowe badanie moczu żeby zobaczyć ile białka tracę. W końcu miałam upragnione usg i dzidzia waży 2440 kg, wszystko u niej dobrze :-)a najważniejsze że dalej jest dziewczynką
bo od 20 tygodnia nikt mi nie potwierdził (nie pytałam) bo żyłam z myślą że jak mi raz powiedział to tak musi być a tu mnie znajomi nastraszyli że może się zmienić.
Ja stosuje bio oil od początku ciąży i nie narzekam, w prawdzie myślę że jeśli ktoś ma tendencję to i tak się pojawią. Koleżanka stosowała kolagen naturalny 250 ml za 300 zł i miała duże rozstępy po porodzie więc nie ma reguły. Stosuję też palmersa na rozstępy właśnie na zmianę z bio oil.ao12., anka_a, ania.g lubią tę wiadomość
-
renatkach wrote:Dziewczyny, a ja tak z innej beczki. Powiedzcie mi czy przygotowujecie plan porodu??
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html ??
Tam, gdzie będę rodzić są dość zaangażowani w tę fundację i wiem, że omawia się szczegółowo taki plan.
Ja nie wiem czy u mnie w szpitalu omawiaja musze sie dowiedziec bo jesli tak to trzeba bedzie przygotowac. -
Kasiula09 wrote:no to widze ze on sam nie wie jak dziecko sie ulozylo. Lepiej pojdz w miedzyczasie jeszcze gdzies na usg do innego gina zeby miec pewnosc ze wszystko jest dobrze bo 4 tygodnie to kupa czasu i do tego czasu juz mozesz urodzic
Pójdę, teraz jeszcze bardziej jestem tego pewna, że powinnam iść i sprawdzić czy wszystko jest ok.. -
Pojawił się u mnie gęsty ciągnący sluź zabarwiony krwią nie wiem czy to po badaniu ginekologicznym czy zaczynam gubić czop płodowy, zwiastujący poród który może nastapić niebawem lub w ciągu tyg. lub kilku. Zaciskam nogi i jescze tydzień trzeba wytrzymać.;]
-
Aga W.A wrote:A ja od wczoraj w szpitalu, wcisnęli mnie na ginekologię. Robią mi dobowe badanie moczu żeby zobaczyć ile białka tracę. W końcu miałam upragnione usg i dzidzia waży 2440 kg, wszystko u niej dobrze :-)a najważniejsze że dalej jest dziewczynką
porobią badania i wyjdziesz do domku, trzeba być dobrej myśli
Aga W.A lubi tę wiadomość
-
lubek wrote:Ja mam zatkany nos zazwyczaj pod koniec dnia. Ale to jest pikuś, bo cała ciążę cierpię na zatykajace się uszy, i to nie tak, że przelknie się ślinę i jest ok albo zatka nos i dmuchnie, to jest nie do naprawienia, jak się zatkaja, to pozamiatane na kilka godzin, tak jakby coś w uchu, jakiś kanalik się zalal. Strasznie wkurzające nie słyszeć pół dnia na jedno ucho.. najgorzej jak zatykaly się obydwa
ale i tak nie narzekam, bo to w zasadzie jedyny mój ciążowy objaw
Mam dokładnie to samo, już zaczęłam podejrzewać, że to nie ma żadnego związku z ciążą tylko z katarem alergicznym... -
renatkach wrote:Dziewczyny, a ja tak z innej beczki. Powiedzcie mi czy przygotowujecie plan porodu??
Tam, gdzie będę rodzić są dość zaangażowani w tę fundację i wiem, że omawia się szczegółowo taki plan.
Renatkach, ja przygotuję na pewno plan porodu, bo wiem, że u nas położne na bloku porodowym o niego zawsze pytają - jak pacjentka ma, to kserują i dodają do dokumentacji medycznej, położna omawia każdy punkt z rodzącą i w trakcie porodu w miarę możliwości tego się trzymają
renatkach, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
moni28 wrote:Witam się z ranca. U mnie już po spaniu uale lepiej wstać o 6 niż od 2 wiercić się po łóżku. Materac kupiliśmy kokos pianka. Sprawdzimy w trakcie czy zda egzamin jak nie to .... Synuś mój spał tylko do 2 lat w łóżeczku, a my na materac dostaliśmy 3 lata gwarancji także myślę że to nie byle co:-
Dzisiaj mam wizytę u gina. Mam nadzieję że wszystko oki
Czy męczy Was katar w ciąży,? tzn. Objawił mi się w I trym. W II trym. Spokój i teraz znowu męczy mnie od razu 3 tyg. Nie jest to katar lejący tylko uczucie zatkanego nosa, i nie można go oczyścić.
Mam ten sam problem: katar od samego poczatku ciazy.
Czytalam, ze nie jest to prawdziwy katar tylko ze wzgledu na zwiekszona objetosc krwi, blony w nosie sa spuchniete a wnetrze troszke podraznione. Dlatego ma sie wrazenie troche zatkanego nosa.
-
Paaolka, idź na usg gdzie indziej. To jest ważne, na ostatnim etapie ciąży trzeba sprawdzać przepływy, ilość wód płodowych i ogólny dobrostan dziecka. Co do powtórnych badań na toxo i wr to mój lekarz powiedział że nie będziemy powtarzać bo nie mam sensu, liczę się z jego zdaniem bo jest specjalistą od patologii ciąży i dyrem w Zośce. Jeśli jednak chcesz je zrobić to rób prywatnie, zapłacisz ale będziesz spokojna. I masz rację wizyty powinny być już co dwa tygodnie.
Anoolka, paaolka, anka_a lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Tak, ja mam swój plan porodu. W każdym szpitalu mają obowiązek go uwzględnić. my swój pisaliśmy z położną na szkole rodzeniarenatkach lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Zielono mi:-))))) wrote:Boziuuuu ale miałam nieprzespaną noc...jak uzbierają się 4 godziny snu to będzie dobrze
Znowu pojawiły mi się lekkie bóle przypominające miesiączkowe, po godzince jak zażyłam no-spe przeszły. Już nie wiem co o nich myśleć...na forach jedne dziewczyny piszą,że to są przepowiadające,jedne były z tego powodu w szpitalach. A mój gin powiedział,żebym się nimi nie przejmowała dopóki nie są regularne...a i żebym się nie przemęczała (też tak czynie )
Wy też kochane miewacie takie bóle??? Ja zaobserwowałam je od 33-34 tygodnia i zazwyczaj mam je nocą.
Miłego dzionka
Ostatnio polozna mi powiedziala, ze jesli bede odczuwala jakies bole to najlepiej wziasc proszek przeciwbolowy i troche odczekac. Jesli bol przejdzie to znaczy, ze to falszywy alarm, jesli pozostanie to trzeba rozpoczac obserwacje czestotliwosci skurczow. Oczywiscie przy regularnie powtarzajacych sie bolach jedziemy do szpitala
Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość
-
Wyniki wątrobowe znacznie mi podskoczyły, więc zatrzymali mnie w szpitalu. Dziś na Żelaznej jakiś sądny dzień, ciągle przyjmują pacjentki. W pierwszej chwili pani doktor mnie postraszyła, że chyba będą musieli mnie odesłać do innego szpitala, ale na szczęście się udało znaleźć dla mnie miejsce. I pomyśleć, że jeszcze w poniedziałek byłam normalnie w pracy...
Cieszę się, że choć KTG i USG są prawidłowe, a malutka ładnie się ruszaAnoolka, ania.g lubią tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Ostatnio polozna mi powiedziala, ze jesli bede odczuwala jakies bole to najlepiej wziasc proszek przeciwbolowy i troche odczekac. Jesli bol przejdzie to znaczy, ze to falszywy alarm, jesli pozostanie to trzeba rozpoczac obserwacje czestotliwosci skurczow. Oczywiscie przy regularnie powtarzajacych sie bolach jedziemy do szpitala
Oby już te bóle się nie pojawiały przez co najmniej 3 tyg....bo przez to się denerwuję i nie śpię w nocy. Po zażyciu no-spy przeszły ale dopiero po godzinie.
Na belly w pytaniach i odpowiedziach piszą,że
Do najwcześniejszych objawów zbliżającego się porodu należą m.inn
"bóle w dolnej części brzucha, przypominające bóle miesiączkowe (często pojawiające się w nocy) .....no i właśnie zawsze mam je w nocy -
nick nieaktualnyZielono mi ja już się nie denerwuję takimi rzeczami, zresztą lekarz mi powiedział dziś że jak się urodzi maluch w 36 tygodniu to już z reguły żadnych problemów nie ma.
Nie wiem czy niektóre z Was kojarzą kaarole, wczoraj urodziła w 25 tygodniu. Mam nadzieję że dzidzi wyjdzie z tego bez szwanku. -
nick nieaktualny