X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    ech, no płace i to 150zł, to jest przychodnia przyszpitalna, ale ginekolodzy tylko prywatnie przyjmują...a tam dziś jakies ogromne zamieszania było, kilku lekarzy ze swoimi pacjentkami na zmiane wchodzilo do gabinetu usg,jeszcze jakies kobitki po ktg się wbijały i generalnie nikt nie wiedział o co chodzi...ale wlasnie skoro się płaci to powinno być wszystko dopilnowane, a ja nawet nie mam pewności jak mały leży, bo doktorek stwierdził podczas badania że "chyba" czuje pośladki, albo brzuszek..że raczej to nie główka...;/

no to widze ze on sam nie wie jak dziecko sie ulozylo. Lepiej pojdz w miedzyczasie jeszcze gdzies na usg do innego gina zeby miec pewnosc ze wszystko jest dobrze bo 4 tygodnie to kupa czasu i do tego czasu juz mozesz urodzic

age.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Kurcze, bez sensu zrobil. Tyle kasy płacisz za wizytę to powinien na każdej zrobić usg.

No właśnie do tej pory robił na każdej wizycie...dlatego tak bardzo mnie to dziś rozczarowało i jednocześnie wkurzyło..powiedział że widzi że jest mi przykro, ale badanie na fotelu na dziś wystarczy.
    Jedyny pozytyw z dzisiejszego dnia to że poprawiła mi się morfologia i mam już praktycznie w normie, a miałam sporą anemie wcześniej;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Aga W.A Znajoma

Wysłany: 4 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj w szpitalu, wcisnęli mnie na ginekologię. Robią mi dobowe badanie moczu żeby zobaczyć ile białka tracę. W końcu miałam upragnione usg i dzidzia waży 2440 kg, wszystko u niej dobrze :-)a najważniejsze że dalej jest dziewczynką :D bo od 20 tygodnia nikt mi nie potwierdził (nie pytałam) bo żyłam z myślą że jak mi raz powiedział to tak musi być a tu mnie znajomi nastraszyli że może się zmienić.

Ja stosuje bio oil od początku ciąży i nie narzekam, w prawdzie myślę że jeśli ktoś ma tendencję to i tak się pojawią. Koleżanka stosowała kolagen naturalny 250 ml za 300 zł i miała duże rozstępy po porodzie więc nie ma reguły. Stosuję też palmersa na rozstępy właśnie na zmianę z bio oil.

ao12., anka_a, ania.g lubią tę wiadomość

1o4ue0bru3app3kv.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Dziewczyny, a ja tak z innej beczki. Powiedzcie mi czy przygotowujecie plan porodu??
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html ??

Tam, gdzie będę rodzić są dość zaangażowani w tę fundację i wiem, że omawia się szczegółowo taki plan.

Ja nie wiem czy u mnie w szpitalu omawiaja musze sie dowiedziec bo jesli tak to trzeba bedzie przygotowac.

age.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    no to widze ze on sam nie wie jak dziecko sie ulozylo. Lepiej pojdz w miedzyczasie jeszcze gdzies na usg do innego gina zeby miec pewnosc ze wszystko jest dobrze bo 4 tygodnie to kupa czasu i do tego czasu juz mozesz urodzic

Pójdę, teraz jeszcze bardziej jestem tego pewna, że powinnam iść i sprawdzić czy wszystko jest ok..

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymaj sie mam nadzieje ze dlugo Cie nie beda trzymac, najwazniejsze ze z mala wszystko dobrze :-)

Aga W.A lubi tę wiadomość

age.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawił się u mnie gęsty ciągnący sluź zabarwiony krwią nie wiem czy to po badaniu ginekologicznym czy zaczynam gubić czop płodowy, zwiastujący poród który może nastapić niebawem lub w ciągu tyg. lub kilku. Zaciskam nogi i jescze tydzień trzeba wytrzymać.;]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga W.A wrote:
    A ja od wczoraj w szpitalu, wcisnęli mnie na ginekologię. Robią mi dobowe badanie moczu żeby zobaczyć ile białka tracę. W końcu miałam upragnione usg i dzidzia waży 2440 kg, wszystko u niej dobrze :-)a najważniejsze że dalej jest dziewczynką :D
    No to super, że z dzidzią wszystko ok :) porobią badania i wyjdziesz do domku, trzeba być dobrej myśli :)

Aga W.A lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Ja mam zatkany nos zazwyczaj pod koniec dnia. Ale to jest pikuś, bo cała ciążę cierpię na zatykajace się uszy, i to nie tak, że przelknie się ślinę i jest ok albo zatka nos i dmuchnie, to jest nie do naprawienia, jak się zatkaja, to pozamiatane na kilka godzin, tak jakby coś w uchu, jakiś kanalik się zalal. Strasznie wkurzające nie słyszeć pół dnia na jedno ucho.. najgorzej jak zatykaly się obydwa :/ ale i tak nie narzekam, bo to w zasadzie jedyny mój ciążowy objaw :)

Mam dokładnie to samo, już zaczęłam podejrzewać, że to nie ma żadnego związku z ciążą tylko z katarem alergicznym...

• agatas Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Dziewczyny, a ja tak z innej beczki. Powiedzcie mi czy przygotowujecie plan porodu??

Tam, gdzie będę rodzić są dość zaangażowani w tę fundację i wiem, że omawia się szczegółowo taki plan.

Renatkach, ja przygotuję na pewno plan porodu, bo wiem, że u nas położne na bloku porodowym o niego zawsze pytają - jak pacjentka ma, to kserują i dodają do dokumentacji medycznej, położna omawia każdy punkt z rodzącą i w trakcie porodu w miarę możliwości tego się trzymają :)

renatkach, Kajaoli lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sobie obejrze ta strone z planem porodu jak przyjde do domu to pewnie napisze i dam poloznej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 16:43

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Witam się z ranca. U mnie już po spaniu uale lepiej wstać o 6 niż od 2 wiercić się po łóżku. Materac kupiliśmy kokos pianka. Sprawdzimy w trakcie czy zda egzamin jak nie to .... Synuś mój spał tylko do 2 lat w łóżeczku, a my na materac dostaliśmy 3 lata gwarancji także myślę że to nie byle co:-:-)
    Dzisiaj mam wizytę u gina. Mam nadzieję że wszystko oki

Czy męczy Was katar w ciąży,? tzn. Objawił mi się w I trym. W II trym. Spokój i teraz znowu męczy mnie od razu 3 tyg. Nie jest to katar lejący tylko uczucie zatkanego nosa, i nie można go oczyścić.

Mam ten sam problem: katar od samego poczatku ciazy.
    Czytalam, ze nie jest to prawdziwy katar tylko ze wzgledu na zwiekszona objetosc krwi, blony w nosie sa spuchniete a wnetrze troszke podraznione. Dlatego ma sie wrazenie troche zatkanego nosa.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka, idź na usg gdzie indziej. To jest ważne, na ostatnim etapie ciąży trzeba sprawdzać przepływy, ilość wód płodowych i ogólny dobrostan dziecka. Co do powtórnych badań na toxo i wr to mój lekarz powiedział że nie będziemy powtarzać bo nie mam sensu, liczę się z jego zdaniem bo jest specjalistą od patologii ciąży i dyrem w Zośce. Jeśli jednak chcesz je zrobić to rób prywatnie, zapłacisz ale będziesz spokojna. I masz rację wizyty powinny być już co dwa tygodnie.

Anoolka, paaolka, anka_a lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:

Tak, ja mam swój plan porodu. W każdym szpitalu mają obowiązek go uwzględnić. my swój pisaliśmy z położną na szkole rodzenia

renatkach lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    Boziuuuu ale miałam nieprzespaną noc...jak uzbierają się 4 godziny snu to będzie dobrze :-(

Znowu pojawiły mi się lekkie bóle przypominające miesiączkowe, po godzince jak zażyłam no-spe przeszły. Już nie wiem co o nich myśleć...na forach jedne dziewczyny piszą,że to są przepowiadające,jedne były z tego powodu w szpitalach. A mój gin powiedział,żebym się nimi nie przejmowała dopóki nie są regularne...a i żebym się nie przemęczała (też tak czynie )

Wy też kochane miewacie takie bóle??? Ja zaobserwowałam je od 33-34 tygodnia i zazwyczaj mam je nocą.

Miłego dzionka :-)

Ostatnio polozna mi powiedziala, ze jesli bede odczuwala jakies bole to najlepiej wziasc proszek przeciwbolowy i troche odczekac. Jesli bol przejdzie to znaczy, ze to falszywy alarm, jesli pozostanie to trzeba rozpoczac obserwacje czestotliwosci skurczow. Oczywiscie przy regularnie powtarzajacych sie bolach jedziemy do szpitala :)

Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki wątrobowe znacznie mi podskoczyły, więc zatrzymali mnie w szpitalu. Dziś na Żelaznej jakiś sądny dzień, ciągle przyjmują pacjentki. W pierwszej chwili pani doktor mnie postraszyła, że chyba będą musieli mnie odesłać do innego szpitala, ale na szczęście się udało znaleźć dla mnie miejsce. I pomyśleć, że jeszcze w poniedziałek byłam normalnie w pracy...

Cieszę się, że choć KTG i USG są prawidłowe, a malutka ładnie się rusza :-)

Anoolka, ania.g lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 4 września 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Ostatnio polozna mi powiedziala, ze jesli bede odczuwala jakies bole to najlepiej wziasc proszek przeciwbolowy i troche odczekac. Jesli bol przejdzie to znaczy, ze to falszywy alarm, jesli pozostanie to trzeba rozpoczac obserwacje czestotliwosci skurczow. Oczywiscie przy regularnie powtarzajacych sie bolach jedziemy do szpitala :)

Oby już te bóle się nie pojawiały przez co najmniej 3 tyg....bo przez to się denerwuję i nie śpię w nocy. Po zażyciu no-spy przeszły ale dopiero po godzinie.
    Na belly w pytaniach i odpowiedziach piszą,że
    Do najwcześniejszych objawów zbliżającego się porodu należą m.inn
    "bóle w dolnej części brzucha, przypominające bóle miesiączkowe (często pojawiające się w nocy) .....no i właśnie zawsze mam je w nocy :-(

so22pqr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi ja już się nie denerwuję takimi rzeczami, zresztą lekarz mi powiedział dziś że jak się urodzi maluch w 36 tygodniu to już z reguły żadnych problemów nie ma.

Nie wiem czy niektóre z Was kojarzą kaarole, wczoraj urodziła w 25 tygodniu. Mam nadzieję że dzidzi wyjdzie z tego bez szwanku.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytalam pamietnik karoli mam nadzieje ze maly sobie poradzi i wyjdzie z tego

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    czytalam pamietnik karoli mam nadzieje ze maly sobie poradzi i wyjdzie z tego
    Z tego co wiem dzidzia w 25 tyg ma już szanse na przeżycie. Oby mały był silny :)

‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ