X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Materac mam ten sam co Lubek :) ale z tej firmy chwalą sobie też model Krzyś z tego co czytałam-on jest z kokosem z jednej strony.

Rozrywa mnie w kroku i nie mogę się wyprostować tak mnie ciągnie w dół. Wzięłam się za pranie i pakowanie dzisiaj. Chyba już wszystko mam oprócz wyposażenia łóżeczka,kocyka no i wózka, ale to kwestia zamówienia. Jak się spakuję to będę chyba spokojniejsza i niech się dzieje co chce ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie cudowna pogoda.....nic tylko prać i suszyc dziecięce ubranka :-)

• paradise Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

Dokładnie, właśnie przystawiam drugie pranko ;) Pierze się fajnie, gorzej z prasowaniem :P

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. To że żelazo jest wyzsze to nic strasznego nie ma co się przejmować. Morfologia kobiet w ciąży często odbiega od normy. Ale mam inne zmartwienia. Przez dwA tyg. Moja waga skoczyła o 4 kg. Mam opuchnięte ręce i nogi. Jutro muszę zrobić białko w moczu kwas itd. Jezeli wyniki będą bee to czeka mnie szpital. A teraz do wyrka zakaz ruszania się. Ech jak nie urok to sr....

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pomorzu tez słoneczna pogoda, nic tylko prac :-) Dla dziecka mam juz wszystko poprane :-) Ostatnio mój mąż do mnie z tekstem, ze juz pora poprac tez pościel i kocyki dla dziecka a ja mu na to ze juz wszystko poprawne, wyprasowane i juz czeka na Gabrysie :-) To był zdziwiony :-) Siedze cały czas w domu na l4 to normalnie perfekcyjna pani domu się ze mię zrobila :-D ale jeszcze trochę :-P hehe :-)

lubek, paaolka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • agatas Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

Pogoda cudowna, nie za ciepło, ale słonecznie i przyjemnie :) Jutro mąż ma wolne, bo szefowa stwierdziła, że ma ochotę pojechać na grzyby do lasu i cała firma ma wolne :D Mąż stwierdził, że też by chętnie połaził po lesie, ale nie chce mnie ze sobą zabrać. A ja tez chętnie pooddychałabym świeżym powietrzem :(

Co do prania, to mi się wczoraj popsuła pralka :/ szczęście w nieszczęściu, że padła na wirowaniu ostatnich rzeczy dla małej (mąż powykręcał i jest ok). Już mam wszytko poprane, tylko jeszcze poprasuję i będzie gotowe :D

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, dorodnego szkraba masz w brzuszku :)
    Ja mam usg jutro o 12 i jestem bardzo ciekawa co i jak.
    Bio oil najlepiej się wchłania na mokrą skórę. Posmarować się tuż po prysznicu i poczekać aż się wchłonie. Spotkałam się z opinią że nie pomoże aby nowe rozstępy nie wychodziły, podobno bardziej działa na te stare. Ja mam rozstępy tylko po pierwszej ciąży. I po ponad 15 latach mogę Wam powiedzieć że nie wiem jak skóra była by pielęgnowana i czegokolwiek nie używać to rozstępy nigdy nie znikają. Mogą się zmniejszyć i przyblaknąć ale to tylko tyle.

Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzę o tym żeby ktoś mi pomył okna, uprał-wyprasował-powiesił firanki, wyczyścił dywan i ogólnie odgruzował generalnie mieszkanie, ale kurcze jakoś chętnych brak :/ why?????? :P

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie kupowałyście staniki do karmienia z fiszbinami czy bez i rozmiar większy niż dotychczas nosicie?

age.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do sprzątania zabrał się maz odkąd jestem w ciąży :-) To on wykonuje ''najcięższe prace'' w weekend sprząta pokoje, myje podłogi, pościel zmienia jak juz pora. A mi zostaje kuchnia i łazienka, ale to sobie w tygodniu zawsze ogarne :-) Od stycznia juz dwa razy miał okazje myć okna :-) Ale ostatnio się zbuntował i mówił, ze ma nadzieje ze juz go ta przyjemność nie spotka :-) a ja właśnie jestem w trakcie sprzątania łazienki i zrobilam sobie przerwę :-)
    Mój maz zawsze był pedantyczny pod tym wzgledem. U niego w domu zawsze było posprzatane, nawet teraz jak teściowa zjeżdża z UK to codziennie myje podłogę NA KOLANACH! Wyobrazacie to sobie?!
    Ja tez Lubie jak w domu jest posprzatane, ale nie zawsze się da i czasami warto mieć w nosie to ze się syf zrobił. Ale potem jest większa satysfakcja z tego jak się juz posprzata :-) I trochę tego mojego lubego nauczylam :-) Jest teraz mniej pedantyczny i nawet krytykuje swoja mamę za to ze codziennie myje podłogę :-P Tzn. sam jej to mówi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 12:44

ao12., mitaka, pestka, paradise, paaolka, ania.g, anka_a lubią tę wiadomość

divers2288.gif
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:

Co do prania, to mi się wczoraj popsuła pralka :/ szczęście w nieszczęściu, żepadła na wirowaniu ostatnich rzeczy dla małej (mąż powykręcał i jest ok). Już mam wszytko poprane, tylko jeszcze poprasuję i będzie gotowe :D

Nam też wczoraj padła pralka :-P widać nie wytrzymują wicia gniazda :-)

agatas lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Jakie kupowałyście staniki do karmienia z fiszbinami czy bez i rozmiar większy niż dotychczas nosicie?
    Ja od zawsze nosilam staniki usztywniane (nie takie gąbki ale tez nie takie cienki) z fiszbinami i nie wyobrazalam sobie ze do karmienia mam kupić bez fiszbin i to jeszcze takie miękkie :-I Ale jakoś się przekonalam i kupilam czarny i biały z hm :-) Nie są takie do konca cienkie wiec myślę ze mi przypasuja :-) W dodatku położna na sr doradzała ze ma być bez fiszbin bo to może utrudniać przepływ mleka i to mnie w sumie przekonało :-)
    Mi biust aż tak bardzo nie urosl , przed ciąża miałam miseczkę male B, teraz mam takie male C i kupilam z hm C . Jak przymierzylam w domu to jest dużo luzu i myślę ze będzie ok :-) Zawsze kupowalam staniki na oko, nie sugerowalam sie rozmiarem i zawsze trafilam :-) Chciałam dokupić jeszcze jeden stanik ale poczekam po porodzie czy tamte będą dobre :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 12:53

divers2288.gif
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:

Ja kupiłam w h&m 2pack takich szarych nieusztywnianych. teraz mam rozmiar D, ale wzięłam E, żeby się cycki zmieściły przy laktacji

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to chyba zaczyna mnie przeczyszczac :-\ zatem czas dokończyć pakowanie torby ;-) co prawda mój ginekolog twierdzi, ze do porodu jeszcze daleko, ale nigdy nie wiadomo, co się może zdarzyć :-P a następna wizyta 15.09

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    A w ogóle to chyba zaczyna mnie przeczyszczac :-\ zatem czas dokończyć pakowanie torby ;-) co prawda mój ginekolog twierdzi, ze do porodu jeszcze daleko, ale nigdy nie wiadomo, co się może zdarzyć :-P a następna wizyta 15.09
    może już się zaczyna...?

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:

Ja jeszcze nie kupiłam...

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Marzę o tym żeby ktoś mi pomył okna, uprał-wyprasował-powiesił firanki, wyczyścił dywan i ogólnie odgruzował generalnie mieszkanie, ale kurcze jakoś chętnych brak :/ why?????? :P

Hehe też by mi się ktoś taki przydał :-)

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    może już się zaczyna...?

No mam nadzieję, że nie :-P

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)
    DeLaCruz ja też mam te staniki, tylko ja kupiłam C, teraz sie zastanawiam czy nie lepiej było D, no ale cóż, zobaczymy..na razie są dobre, delikatnie luźniejsze. W razie czego mam jeszcze sportowy z pepco, całkiem fajny i luźny :)

Co do rozstępów mam na boczkach małe, choć też się smaruje raz kremem, raz oliwką..no ale cóż, moja mama też miała;) genetyka to genetyka;) Byle by na brzuchu nie wyszły!

Materac mam gryka-pianka-kokos. Z mojej firmy jak czytałam opinie sa jak najbardziej ok, no i był w komplecie do łóżeczka. W razie czego kupię nowy i tyle;) Ale koleżanka ma ten sam juz od roku i nic się z nim nie dzieje.

Super, że macie udane wizyty! :) ja mam za tydzień swoją, wczoraj mały bąk ważył, więc przewidywana waga urodzeniowa to 3500g, także dla mnie bomba:D
    Niestety nadal jest ułożony pośladkowo..no nic, zobaczymy;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 4 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:

Ja też właśnie biorę się za pakowanie toreb do szpitala w ten weekend chce juz miec wszystko gotowe. Dzisiejszej nocy jak pojawiły mi się te bóle miesiączkowe a do tego teraz mam nudności to pomyślałam,że może Julcia zechce troche wczesniej wyjść oby nie za wcześnie.
    Co do porodu to nie da rady nawet lekarz przewidzieć kiedy się rozpocznie,moja szwagierka teraz w maju dzień... ba pare godzin przed porodem byla u giną a ten naopowiadal jej o cesarce,bo ze mała nie przybiera jej na wadze,że tak biedna się zestresowana,ze nad ranem zaczął jej się poród....

so22pqr.png
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ