Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Boziuuuu ale miałam nieprzespaną noc...jak uzbierają się 4 godziny snu to będzie dobrze
Znowu pojawiły mi się lekkie bóle przypominające miesiączkowe, po godzince jak zażyłam no-spe przeszły. Już nie wiem co o nich myśleć...na forach jedne dziewczyny piszą,że to są przepowiadające,jedne były z tego powodu w szpitalach. A mój gin powiedział,żebym się nimi nie przejmowała dopóki nie są regularne...a i żebym się nie przemęczała (też tak czynie )
Wy też kochane miewacie takie bóle??? Ja zaobserwowałam je od 33-34 tygodnia i zazwyczaj mam je nocą.
Miłego dzionkaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 10:12
-
Eva0507 wrote:Przeraziłam sie właśnie bo zobaczyłam ze wyszły mi nowe rozstępy... ;( są teraz dosłownie wszędzie nie tylko na brzuchu cały czas sie smaruje a dalej wychodzą ;(
Tez macie z nimi problemy?
Mi te dranie powychodziły na szczęście tylko na wew.stronie ud jak na początku ciąży dużo schudłam...a wtedy używałam tylko oliwki i balsamu nawilżającego. Taka akurat moja natura,że jak szybko chudnę to zawsze jakiś maleńki drań wyskoczy.
Kupiłam sobie ten olejek BIO OIL i będę testować, może sobie z nimi chociaż troszkę poradzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 10:18
-
ataga4 wrote:Ja na razie żadnych nie widzę
Cały czas się smaruje, od 3 miesiąca. Jeszcze trochę czasu zostało, więc wszystko jest możliwe, tym bardziej ze moja mama miała rozstepy.
Parę dni temu w jakimś programie babka mówiła żeby zmieniać produkty do smarowania, na zasadzie np rano balasamem a wieczorem olejkiem albo zuzyc jedno opakowanie czegoś, to kolejne innego producenta. Szkoda ze dopiero teraz o tym usłyszałam, ale jeśli ktoś ma genetyczne skłonności to i smarowanie niewiele pomoże.
no to ja nieświadomie robiłam dobrzebo mam 2 balsamy na rozstępy i bio oil, za każdym razem smaruje czymś innym, bo zwyczajnie nudzi mi się jak ciągle ten sam zapach i konsystencja jest..
no i na razie rozstępów nie mam
za to nogi wyglądają okropnie...powychodziły mi wszędzie pajączki i dwa żylaki się pojawiają
nie mówiąc już o mega cellulicie.......
Ale nogi mam po mamie, a ona właśnie ma różne z nimi problemy...
Ok, szykuję się po mału na wizytę dzisiejszą, będzie usg, ciekawe ile syncio urósłdoktor ma mi też wymaz na GBS pobierać... odezwę się jeszcze potem :*
Strokrotka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Eva0507 wrote:Przeraziłam sie właśnie bo zobaczyłam ze wyszły mi nowe rozstępy... ;( są teraz dosłownie wszędzie nie tylko na brzuchu cały czas sie smaruje a dalej wychodzą ;(
Tez macie z nimi problemy?
Na poczatku smarowalam się tym balsamem babydream z rossmana, był ok. Potem przeszlam na ta sama oliwke, ale o a tak mi wysuszyla skore brzucha, ze cały czas mnie swedzialo i miałam wysypkę. Potem przeszlam na perfecte serum na rozstepy, wysmarowalam dwa opakowania- wg mnie rewelacja, super nawilzala, dotykając skory było czuć ze jest mega elastyczna. Ale ostatnio gdy szukalam w rossmanie mieli nowe opakowanie i wzielam myśląc ze działanie jest takie same. Ale jest o wiele gorsze i nie jest tak tłusty i mniej wydajny. I skora znowu mi sie wysuszyla. Zamowilam teraz z gemini bo mieli jeszcze w tym starym opakowaniu a na razie smaruje się grubo zwykłym balsamem.
Mam nadzieje ze rozstepy mi nie wyjdą, nigdy nie byłam chodzielcem i miałam zapas tluszczyku na brzuchu wiec może się na cos przydaA na udach i pupie zawsze miałam celulitis ale teraz co się dzieje to jakaś masakra jest go o wiele więcej. I powychodziły mi pajaczki- miałam je ale nie w takiej ilości i nie tak ciemne. Moja mama tez ma wiec to genetyczne. Koleżanka mnie pocieszala ze tez miała i ze jej po ciąży zbladły a niektóre zniknęły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 10:46
-
nick nieaktualny
-
Ja na razie rozstępów nie mam, niby smaruję 1-2 razy dziennie ale jestem zdania, że jak mają się pojawić to i tak się pojawią i żadne smarowanie nie będzie miało znaczenia. U mnie na razie się nie zapowiada ale mogą pojawić się w każdej chwili, nawet już po porodzie.
Bóle tzw. miesiączkowe też mam od jakiś 2-3 dni, zazwyczaj wieczorem jak leżę już w łóżku, ale nie są zbyt uciążliwe.
Idę coś przekąsić
-
Anoolka wrote:Na 8 miałam dziś usg i Filipek waży 3200 i będzie klocuszkiem
- tak powiedziała położna i powiedziała jeszcze że nie mam co kupować ciuszków rozm 56 a takie na razie tylko przygotowałam. Więc dziś idę na strych, wyciągam większe rozmiary i znowu piorę i prasuję
Ehh co za dzień, na szczęście GBS ujemny
No to ładna waga jużfaktycznie jak jeszcze kilka tyg zostało to pewnie bardziej przydadzą Ci się ciuszki 62
choć czasem dzieciaczki mają spora masę, ale wcale nie są długie
weź może do szpitala i 56 i 62
Jeju ja dziś właśnie tez przekonam się ile mój mały waży, już się nie mogę doczekać az go zobaczę na ekranikuKajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się
Ja niestety mam straszne rozstępy w okolicy pępka i po bokach brzucha - pamiątka z poprzedniej ciąży (wyszły mi wtedy w 36tyg). Teraz się bardzo pogłębiają, pomimo tego, że codziennie smarujęwygląda to okropnie.
Rano zrobiłam pranie śnieżnobiałych pieluszek tetrowych korzystając z pięknej pogody. Właśnie zawiał mocniej wiatr i razem z suszarką runęły na balkon, także robota od początku.
Ja też dziś wieczorem mam wizytę. Ciągle żyję w niepewności z tą cukrzycą ciążową - czy uda się z samą dietą czy będzie insulina, no i położenie pośladkowe do tego. Od tego zależy miejsce porodu.
Słońce za oknem, temperatura fajna. Aniqa - chyba załapiesz się na pierwsze spacery z Hanią przy takiej pięknej pogodzie:)Aniqa, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Uff nadrobiłam
Z tego co pisałyście:
Zatkany nos mam od maja non stop, psikam wodą morską ale to pomaga tylko na chwilę.
co do rozstępów to najgorsze mam na nogach, brzuch jeszcze się trzyma, boczki też już się poddały, na początku strasznie się tym przejmowałam, ale od początku wiedziałam, że to wpisane jest w ryzyko ciąży. Najważniejsze jest, żeby wszystko było z dzidziusiem w porządku, a ileż pokazuje się w bieliźnie, trochę mi wstyd przed mężem, bo mam wrażenie, że taka brzydka się zrobiłam, ale staram się o tym tak nie myśleć.
Materac kupuję gryka-pianka-kokos, jak się zalęgną robale, to kupię nowy.
Wczoraj byłam u lekarza, nie ważył dzidziusia, zrobi to następnym razem. Trochę liczyłam na to, że powie mi, że powoli się organizm szykuje do porodu, ale wszystko jeszcze szczelne, pozamykane, szyjka utrzymana. Mówił, że obstawia poród po terminieAnoolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzis wychodzimy!!!
Wlasnie sie spakowalam i czekam na wypis.
Co do rozstepow to ja niemialam,a brzuch wyglada juz jak z przed ciazy.Anoolka, ao12., paradise, Kaszulator, ataga4, Kasiula09, Zielono mi:-))))), mitaka, agatas, ania.g, lubek, DeLaCruz, Nelly, renatkach, tofirus, pestka, sylwia1985, paaolka, Eva0507, Pauletta, Kajaoli, Strokrotka, anka_a, Scęście lubią tę wiadomość
-
Bio-oil to tragedia. Ja też ostatnio kupiłam, wydalam 50zł a to jest badziewie. Wogóle się nie wchłania, skóra strasznie swędzi i wcale nie nawilża tylko natłuszcza. Więc wróciłam do oliwki babydream i jest o wiele lepsza.
Zielono mi:-))))) wrote:Mi te dranie powychodziły na szczęście tylko na wew.stronie ud jak na początku ciąży dużo schudłam...a wtedy używałam tylko oliwki i balsamu nawilżającego. Taka akurat moja natura,że jak szybko chudnę to zawsze jakiś maleńki drań wyskoczy.
Kupiłam sobie ten olejek BIO OIL i będę testować, może sobie z nimi chociaż troszkę poradzi.