X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dawno się zarejestrowałam i ze wszystkich dostałam już paczki. z bebilonu to nawet dwa razy, raz był sliniaczek a raz kołysanki
    Aniqa wrote:
    Ja z taką tesciowa co sie wtraca dlugo bym niewytrzymala, zaraz bym jej dogryzla,ale ja mam taki charakter ze nielubie jak ktos mi wpycha swoje zdanie.

Hania dostala 2 paczki probek,od pielegniarek i od poloznych, sa tam probki produktow, i w jednej byl smoczek aventu,a tak to takie do kapieli, prania,masci,kremy,wkladki laktacyjne, i bylo tez tam napisane ze jak sie zarejestruje na takich portalach jak :
    bebilon.pl
    bebiklub.pl
    bobovita.pl
    To przesylaja pakiety dla dziecka, wiec jak macie chwile to mozecie sie tam zapisac to cos przysla, ja mam internet w tel wiec niechce mi sie poki co.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Do mnie jeszcze jakoś to nie dochodzi, ze tak nie wiele nam zostało.. Torba też niespakowana, ciągle to przekładam na później.

Mam podobnie - odkładam i odkładam, a mąż się już złości i mi codziennie truje, że mam się spakować, żeby on spokojniejszy był. Traumę ma trochę po tych dwóch wypadach do szpitala, kiedy musiał sam na szybkiego mnie pakować. Biedaczek :)

Dzisiaj byliśmy też na porodówce z grupą ze szkoły rodzenia. Jestem bardzo zadowolona, że zdecydowałam się na zajęcia u położnych i właśnie tą szkołę rodzenia, bo dużo praktycznej wiedzy wyciągamy dla siebie :)

Jedyne co, to bardzo źle się tam poczułam, było mi gorąco i duszno, zaczął ćmić mnie brzuch na dole tak jak na okres. Miałam wrażenie, że zaraz zasłabnę. Dziwne, bo wcześniej tak nigdy nie miałam. Może jakiś gorszy dzień :/

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Faceci hehe ;) Mój też jęczy :P Jedyne na co się uparł to nowy wózek bo pomimo że mam po mojej bratanicy to jest on taki bardziej dziewczęcy i mój mężusiek powiedział że jego syn nie będzie w babskim wózku jeździł ;)

To u mnie hitem był tekst: " Nie no takiego wózka to nie możemy kupić bo on lepiej wygląda od samochodu" oczywiście żartem, ale ja już nie wiem czy mam się śmiać czy płakać hehe

Anoolka, ataga4 lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:46

mama86 lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Jedyne co, to bardzo źle się tam poczułam, było mi gorąco i duszno, zaczął ćmić mnie brzuch na dole tak jak na okres. Miałam wrażenie, że zaraz zasłabnę. Dziwne, bo wcześniej tak nigdy nie miałam. Może jakiś gorszy dzień :/

A może Zosia poczuła klimat i myślała, że to już ;) a to tylko próba generalna ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A może Zosia poczuła klimat i myślała, że to już ;) a to tylko próba generalna ;)

Hehe...też mi tak przez chwilę przeszło, żebyśmy przypadkiem na dłużej nie zostali :P

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata moze tam było po prostu za gorąco?
    Ja wystarczy że wejdę do dusznego pomieszczenia i od razu robi mi się słabo, serce zaczyna latać i później pół dnia jestem nie do życia. Dlatego cieszę się że te wstrętne upały się skończyły bo bym chyba musiała się na alaskę przeprowadzić :P

• Smutas Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kolyske uszykowałam, oprócz pościeli. Ale dziwnie w sypialni jak tak już stoi.
    Mnie dzisiaj jakoś kuje w brzuchu po lewej stronie. Jakby kolka ale najbardziej boli jak się poruszam albo coś podnoszę. Miała tak któtaś?

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka i Lubek, a pamietacie jaki dokładnie model tego materaca kupilyscie?

• agatas Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Agata moze tam było po prostu za gorąco?
    Ja wystarczy że wejdę do dusznego pomieszczenia i od razu robi mi się słabo, serce zaczyna latać i później pół dnia jestem nie do życia. Dlatego cieszę się że te wstrętne upały się skończyły bo bym chyba musiała się na alaskę przeprowadzić :P

Anoolka, dokładnie to samo myślę. Za gorąco i duszno, bo wszystkie okna pozamykane (żeby kobietki nie marzły), do tego dzisiaj mała bardzo się wyciąga i trochę brzuch bardziej mi się od tego spina (albo ledwo dycham, jak na płuca się uweźmie) i pewnie się zeszło jedno z drugim i się organizm trochę zbuntował ;)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    Lecę spać a jutro fryzjer i dalsze nadrabianie zaległości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:55

• mama86 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Mam podobnie - odkładam i odkładam, a mąż się już złości i mi codziennie truje, że mam się spakować, żeby on spokojniejszy był. Traumę ma trochę po tych dwóch wypadach do szpitala, kiedy musiał sam na szybkiego mnie pakować. Biedaczek :)

Dzisiaj byliśmy też na porodówce z grupą ze szkoły rodzenia. Jestem bardzo zadowolona, że zdecydowałam się na zajęcia u położnych i właśnie tą szkołę rodzenia, bo dużo praktycznej wiedzy wyciągamy dla siebie :)

Mnie też mój mąż zmobilizował do tego żeby się spakować, ale co z tego skoro jeszcze czekam na paczkę z gemini ;-)

W poniedziałek na szkole rodzenia oglądaliśmy film o porodach (wszystko było tam pokazane) i dziewczyny nie uwierzycie ale pod koniec filmu zrobiło mi się słabo i musialam wyjść na dwór:-O Jak juz kiedyś pisalam, nie ogladam programów typu porodowka,żeby o tym nie myśleć a tu na szkole rodzenia taka akcja :-) Był moment ze miałam łzy w oczach ze wzruszenia jak oglądałam ale tego ze mi się słabo zrobi to się nie spodziewalam :-) Dobrze ze moj mąz bylze mną to ze mną wyszedł na zewnątrz:-)

Nasza grupa z sr tez ma się wybrać na porodówkę, tego nie mogę się doczekać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 22:27

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga - moim zdaniem z kokosem może być to samo, przecież to też naturalny materiał, włókna też mogą przecież zgnić.
    Mój materac kupiłam na allegro, marka "Matrex-Kids" - kosztował 110 zł. Wydaje mi sie że ma optymalną twardość. Ma też zdejmowaną poszewkę, a co najlepsze warstwa lateksowa i piankowa nie są sklejone, więc jak się dzidzia posika to można szybciej wysuszyć :)
    Gratis dali mi jeszcze do tego prześcieradło nieprzemakalne.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86, ja też nie oglądam "porodówek", ale jak położne o tym mówią i pokazują jak to wygląda, to mnie to nie rusza - wiem, że muszę przez to przejść, dzisiaj bardzie mąż to przeżywał. Trochę mnie poirytował, jak powiedział, że nie wie jak on da radę i czy nie zemdleje... Powiedziałam mu, że jak pracowaliśmy nad Zosią, to był mężczyzną, więc jak teraz będzie przychodziła na świat, też musi nim być i mi pomóc przejść przez to :)

Idę odpocząć, bo rano na badania lecę. Dobrej nocki Wam życzę :)

Kajaoli, Anoolka, mitaka lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybralismy materac kokos i lateks - z polecenia poloznej :) do tego dostalismy w prezencie ochronne i nieprzemakalne przescieradlo z wkladka bambusowa :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz dopiero zobaczyłam, jak Kajaoli ładnie wyedytowala pierwszy post w zw z narodzinami Hani :-) Wstawienie pierwszej relacji Aniqi po porodzie i zdjęcia Hani to super pomysł :-)

Kajaoli lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rozki to macie z tymi sztywnymi wkladami pod plecki? Ja mam 3 szt ale bez wkladek (używane) i chyba 1 wkładkę kupię, gdyby ktoś mniej wprawiony chciał potrzymac dziecię..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Jak przeczytałam dzisiaj opis porodu to aż się przestraszyłam bo od 2 dni mam biegunkę :/ Jedyne pocieszenie jest takie, że na KTG wszystko jest ok. :)
    Lecę spać a jutro fryzjer i dalsze nadrabianie zaległości :)

Niechce cie denerwowac ale u mnie ktg dzien przed odejsciem wod bylo prawidlowe,ba nawet po odejsciu bylo dobre,dopiero 3 godz potem rysowaly sie skurcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    mama86, ja też nie oglądam "porodówek", ale jak położne o tym mówią i pokazują jak to wygląda, to mnie to nie rusza - wiem, że muszę przez to przejść, dzisiaj bardzie mąż to przeżywał. Trochę mnie poirytował, jak powiedział, że nie wie jak on da radę i czy nie zemdleje... Powiedziałam mu, że jak pracowaliśmy nad Zosią, to był mężczyzną, więc jak teraz będzie przychodziła na świat, też musi nim być i mi pomóc przejść przez to :)

Idę odpocząć, bo rano na badania lecę. Dobrej nocki Wam życzę :)
    Moj tez sie obawial,a to ze zaslabnie a to ze krew i bol,blebleble w koncu prawie go zmusilam, teraz chodzi jakby wygral w totka, bo przecial pepowine i byl przy mnie, widzial jak hania wychodzi, to jakos go tak dowartosciowalo,i mowi teraz ze co to dla prawdziwego faceta itp heh

Anoolka, agatas, Kajaoli lubią tę wiadomość

‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ