X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Mitaka - dostałaś umowę na najniższą krajową? Ale tyle zarabiałaś czy pracodawca nieuczciwy i część kasy dawał pod stołem?

Tyle zarabiałam wcześniej no i tak zostało. Pracuję od roku - budżetówka.
    lubek wrote:
    Jeśli wrócisz na 7/8 etatu (godzina na karmienie piersią), to jesteś pod ochroną przez rok

O cenna rada :)

lubek lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A jest dobrze, ba bardzo dobrze: dostałam umowę na czas nieokreślony
    Mitaka to gdzie Ty pracujesz że w ciąży Ci przedłużają umowę i to jeszcze na czas nieokreślony? Z reguły kobieta w ciąży to dla pracodawcy problem którego chcą się jak najszybciej pozbyć ;)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa czyli mowisz ze piersi sie powiekszaja jak sie zbiera w nich mleko? Lepiej chyba wziasc stanik wiekszy o rozmiar tak?

Aniqa lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:44

• mitaka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Mitaka to gdzie Ty pracujesz że w ciąży Ci przedłużają umowę i to jeszcze na czas nieokreślony? Z reguły kobieta w ciąży to dla pracodawcy problem którego chcą się jak najszybciej pozbyć ;)

W budżetówce jak wcześniej pisałam. Kasa marna, ale praca stała jak widać. Poza tym mają już kogoś na zastępstwo. Obawiam się tylko, że jak wrócę to będę miała przechlapane... ale no nic parę kursów dokształcających muszę zaliczyć w między czasie to może mnie nie ruszą.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, jakie kupowalyscie materace do lozeczek?

Ja już byłam zdecydowana na kokos-pianka-kokos (producent Radir), ale dziś w sklepie sprzedawca namieszal mi w głowie proponując kokos-pianka-gryka z firmy Danpol. Od razu napiszę, ze zdementował tą info która ostatnio się pojawiła odnośnie zalegniecia robaków w gryce, tzn to zależy czy producent dobrze wysuszy luske gryki. I ten ktory on proponował wypala gryke w temp 1000stopni więc nie ma mowy o żadnej wilgoci. I wspomnial coś że gryka w materacu zostala zarejestrowana jako produkt leczniczy (czy jakoś tak) i ze potem jak dziecko uczy się stawać na nóżkach to ta luska "masuje" stopki przeciwdzialajac plaskostopiu...

I teraz jużnie wiem co mam wybrać :-(

Ja też miałam straszny mętlik co do materacy....ale tu kilka dziewczyn poleciło jednak kokos-pianka i taki kupiłam. Zobaczymy jak się sprawdzi

so22pqr.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam jednak lateksowy, ale nie wiem czy nie jest za miękki (zamawiałam na alledrogo) bardziej dotykowo podobał mi się latex-kokos w sklepie szczerze mówiąc.

Kajaoli lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno pytanie mam, głównie do Aniqi i innych dziewczyn które juz rodziły :-)
    Czy czulyscie sie jakoś inaczej np dzień przed porodem, lub może maluszek inaczej się zachowywał (byl mniej lub bardziej aktywny), chodzi mi o to czy da się przewidzieć nadchodzący poród czy to po prostu dzień jak codzien :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 14:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    I jeszcze jedno pytanie mam, głównie do Aniqi i innych dziewczyn które juz rodziły :-)
    Czy czulyscie sie jakoś inaczej np dzień przed porodem, lub może maluszek inaczej się zachowywał (byl mniej lub bardziej aktywny), chodzi mi o to czy da się przewidzieć nadchodzący poród czy to po prostu dzień jak codzien :-)
    Też jestem ciekawa :)

• Agrafka Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    Ja zakupilam nianie z monitorem oddechu AngelCare ac 401 model z jedną płytką bo byl tańszy o 100zl.a i tak to jest sprzęt dobrej firmy to wystarczy. Dużo moich koleżanek mi go polecały. Warto zainwestować i być troszkę spokojniejszym

o dzięki, poczytam nt tego modelu. Moje koloeżanki mówią, że często zrywały się w nocy, by sprawdzić czy dziecko oddycha... a jednej znajomej monitor włączył się już drugiej nocy w domu. Jak później się okazało dziecko miało problemy z bezdechem i musieli wrócić na jakiś czas do szpitala.
    Wolę zasypiać spokojnie.

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryka wypalana w 1000 stopni?! Trzymajcie mnie bo padnę ze śmiechu :)
    Ataga, 1000 stopni to temperatura topnienia np. szkła i złota - nie wyobrażam sobie jak gryka miałaby to wytrzymać, zostałby z niej tylko popiół... Bujd Ci na opowiadał ten sprzedawca, za karę bym nie szła tam kupować.
    Poza tym nawet jakby tę grykę w milionie stopni wypalili to jak dziecko zasika to zacznie gnić, a jak się tam jeszcze dostaną jakieś bakterie to już w ogóle nieciekawie się robi.
    Ja wybrałam materac pianka-lateks.

Anoolka, Scęście, Kajaoli lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:45

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości przejrzałam forum o co chodzi z tymi robakami i aż mnie ciarki przeszły

http://forum.trojmiasto.pl/Robaki-na-materacu-gryczano-kokosowym-t475557,1,160.html

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    To w takim razie to samo może byc z kokosem jak dziecko zasika....czy nie?
    Kokos to nie ziarno.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się brzydzę robactwem, brr i kupiliśmy materacyk sprężynowy :)
    http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50150186/

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczwarkah,ile kosztowal ten twoj pianka-lateks?

• Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    o dzięki, poczytam nt tego modelu. Moje koloeżanki mówią, że często zrywały się w nocy, by sprawdzić czy dziecko oddycha... a jednej znajomej monitor włączył się już drugiej nocy w domu. Jak później się okazało dziecko miało problemy z bezdechem i musieli wrócić na jakiś czas do szpitala.
    Wolę zasypiać spokojnie.

Przesyłam Ci link gdzie akurat ja go zakupiłam...ma gwarancję,bardzo profesjonalnie wszystko było zapakowane i u tego samego kupiłam jeszcze chusteczki PAMPERS (ma takie duże zestawy gdzie paczka po ok.5zł wychodzi)

http://allegro.pl/angelcare-ac-401-monitor-oddechu-i-niania-pl-i4539946902.html

Mojej koleżance "uratował" dziecko roczne jak w nocy zwymiotowało zachłysnęło się i nie dało rady oddychać...także pomocny jest nie tylko przy bezdechu u niemowląt a teraz korzysta z tego jej córeczka :-) To mnie powiem Ci szczerze przekonało,że zainwestujemy w ten sprzęt!

Agrafka lubi tę wiadomość

so22pqr.png
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ