Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem zarejestrowana na Bebiprogram i dostałam segregator na dokumenty ciążowe i płytę z kołysankami.
theagnes87 wrote:ja sie zarejestrowałam w tym bebiprogram już jakieś 4 miesiące temu i do tej pory nic nie dostałamStrokrotka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZaczyna mi sie nawal mleczny, piersi mnie bolą są twarde, leje sie mleko, brakuje miejsca w staniku,a kupilam luzniejszy.takze jak jeszcze niekupilyscie to choc jeden wezcie sobie taki wiekszy prawie bedzie na nawal.
Myslalam ze hania mi ulzy i wyssie troche ale dali jej butelke na fototerapi i spi mi caly czas, niechce mleka.o 18 ma miec jeszcze jedna fototerapie wiec musze ja dobudzic zeby chociaz troche dojadla z cyca, -
nick nieaktualnyAniqa wrote:Zaczyna mi sie nawal mleczny, piersi mnie bolą są twarde, leje sie mleko, brakuje miejsca w staniku,a kupilam luzniejszy.takze jak jeszcze niekupilyscie to choc jeden wezcie sobie taki wiekszy prawie bedzie na nawal.
Myslalam ze hania mi ulzy i wyssie troche ale dali jej butelke na fototerapi i spi mi caly czas, niechce mleka.o 18 ma miec jeszcze jedna fototerapie wiec musze ja dobudzic zeby chociaz troche dojadla z cyca, -
Też za mną chodzą kopytka;] ale będą jutro. Dzisiaj wygrały piersi z kurczaka panierowany z mizerią;]
sylwia1985 wrote:wlasnie zrobilam kopytka- bo mialam na nie mega ochote ale z tesciowka w jednej kuchni brrrrr i zjadlam z wielkim smakiem - ciekawa jestem jak mi po nich skoczy cukier- hmmmm ale mam dosc codziennie jedzenia miesa bleeKajaoli lubi tę wiadomość
-
Nie chce mi się mały dzisiaj za bardzo ruszać.... miał czkawkę, przed poludniem może z raz się wyprostował, a teraz zjadłam 2 cukierki, wypiłam 2 szklanki wody i w ciągu 10 min wystawił coś łaskawie z 6-7 razy (czyli jakby nie było 4 ruchy w ciągu godziny były tak?). Teraz znowu spokój
Zawsze takie adhd a dzisiaj nie wiem co to ma być. W dodatku ciągnie brzuch i drży oko - magnez? Jutro pakuję torbę co by się nie działo, bo dzisiaj w pracy mnie owaliła jedna znajoma, że jeszcze się nie spakowałam.
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
ataga4 wrote:Sylwia, musiisz kliknac na "chce zarejestrowac sie w bebiprogram" (na str bebilonu) i dalej jak zaznaczysz ze spodziewasz sie dziecka to bedzie do zaznaczenia opacja ze cchesz otrzymac upominek dla maluszka. Przejrzalam regulamin i w ciagu 30 dni otrzymasz "przesylke ciazowa" a po skonczeniu przez dziecko 4 mies "poradnik ekspertow dla rodzicow". Ponadto mozna sciagnac pdf z jakimis poradamai dla rodzicow i to moga tylko zarejstrowani uzytkownicy
-
nick nieaktualny
-
Nom teraz jakby się przebudził, ale im bliżej tym bardziej panikuję, nie to że poród, że będzie boleć tylko żeby wszystko było ok...
A jest dobrze, ba bardzo dobrze: dostałam umowę na czas nieokreślony (więc będę miała rok zasiłku - wezmę chyba 80% - z najniższej krajowej to nie całe 1000zł co miesiąc, ale na pieluchy zawsze będzie, no i głowa spokojniejsza, a jak mi dadzą wypowiedzenie po powrocie, nie wiem ile to trwa 3 miesiące chyba, to będę się wtedy martwić co dalej). Strop w nowym domku zalany - ruszamy z dachem. Maleństwo rośnie. Jeszcze żebym tylko męża miała na co dzień, a nie w delegacji to już w ogóle miodzio. I aż się boję, że coś się sypnie w końcu, ale tfuuuuu nie ma co ściągać negatywnych myśli!!
A w ogóle to fajnie, że jesteściezżyłam się z Wami i dzień bez nowych wieści od Was-dniem straconym
ao12., Anoolka, ataga4, Aniqa, agatas, Scęście, Smutas, Kajaoli, pestka, Strokrotka lubią tę wiadomość
-
Aniqa, na Twoim miejscu bym zrobiła awanturę gdyby mi ktoś dziecko poił butelką bez mojej zgody
Agrafka - ja nie planuję, moim zdaniem to niepotrzebny gadżet.
Mitaka - dostałaś umowę na najniższą krajową? Ale tyle zarabiałaś czy pracodawca nieuczciwy i część kasy dawał pod stołem?DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
Agrafka wrote:Czy któraś z was planuje zakup monitora oddechu?
Ja zakupilam nianie z monitorem oddechu AngelCare ac 401 model z jedną płytką bo byl tańszy o 100zl.a i tak to jest sprzęt dobrej firmy to wystarczy. Dużo moich koleżanek mi go polecały. Warto zainwestować i być troszkę spokojniejszymAgrafka lubi tę wiadomość
-
mitaka wrote:Nom teraz jakby się przebudził, ale im bliżej tym bardziej panikuję, nie to że poród, że będzie boleć tylko żeby wszystko było ok...
A jest dobrze, ba bardzo dobrze: dostałam umowę na czas nieokreślony (więc będę miała rok zasiłku - wezmę chyba 80% - z najniższej krajowej to nie całe 1000zł co miesiąc, ale na pieluchy zawsze będzie, no i głowa spokojniejsza, a jak mi dadzą wypowiedzenie po powrocie, nie wiem ile to trwa 3 miesiące chyba, to będę się wtedy martwić co dalej). Strop w nowym domku zalany - ruszamy z dachem. Maleństwo rośnie. Jeszcze żebym tylko męża miała na co dzień, a nie w delegacji to już w ogóle miodzio. I aż się boję, że coś się sypnie w końcu, ale tfuuuuu nie ma co ściągać negatywnych myśli!!
A w ogóle to fajnie, że jesteściezżyłam się z Wami i dzień bez nowych wieści od Was-dniem straconym
Jeśli wrócisz na 7/8 etatu (godzina na karmienie piersią), to jesteś pod ochroną przez rok
-
Aniqa wrote:Zaczyna mi sie nawal mleczny, piersi mnie bolą są twarde, leje sie mleko, brakuje miejsca w staniku,a kupilam luzniejszy.takze jak jeszcze niekupilyscie to choc jeden wezcie sobie taki wiekszy prawie bedzie na nawal.
Myslalam ze hania mi ulzy i wyssie troche ale dali jej butelke na fototerapi i spi mi caly czas, niechce mleka.o 18 ma miec jeszcze jedna fototerapie wiec musze ja dobudzic zeby chociaz troche dojadla z cyca,
Aniqa ja też tak jak poczwarkah uważam że nie powinni poić Ci dziecka sztucznym mlekiem jak masz dużo swojego pokarmu....no chyba że tak muszą,ale jaki by to miało sens?DeLaCruz lubi tę wiadomość