X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    ja sie zarejestrowałam w tym bebiprogram już jakieś 4 miesiące temu i do tej pory nic nie dostałam
    pewnie nie kazdemu daja

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mam szczęście ;)

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie zrobilam kopytka- bo mialam na nie mega ochote ale z tesciowka w jednej kuchni brrrrr i zjadlam z wielkim smakiem - ciekawa jestem jak mi po nich skoczy cukier- hmmmm ale mam dosc codziennie jedzenia miesa blee

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zarejestrowana na Bebiprogram i dostałam segregator na dokumenty ciążowe i płytę z kołysankami.
    theagnes87 wrote:
    ja sie zarejestrowałam w tym bebiprogram już jakieś 4 miesiące temu i do tej pory nic nie dostałam

Strokrotka lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Jestem zarejestrowana na Bebiprogram i dostałam segregator na dokumenty ciążowe i płytę z kołysankami.
    Ja tak samo, ale te kołysanki to takie sobie są :P
    Za to ta teczka się przydaje.

• paradise Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dostałam taką samą paczkę z Bebiprogram. Rejestrowałam się kiedyś jeszcze na HiPP i wysłali mi chusteczki nawilżone.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna mi sie nawal mleczny, piersi mnie bolą są twarde, leje sie mleko, brakuje miejsca w staniku,a kupilam luzniejszy.takze jak jeszcze niekupilyscie to choc jeden wezcie sobie taki wiekszy prawie bedzie na nawal.
    Myslalam ze hania mi ulzy i wyssie troche ale dali jej butelke na fototerapi i spi mi caly czas, niechce mleka.o 18 ma miec jeszcze jedna fototerapie wiec musze ja dobudzic zeby chociaz troche dojadla z cyca,

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Zaczyna mi sie nawal mleczny, piersi mnie bolą są twarde, leje sie mleko, brakuje miejsca w staniku,a kupilam luzniejszy.takze jak jeszcze niekupilyscie to choc jeden wezcie sobie taki wiekszy prawie bedzie na nawal.
    Myslalam ze hania mi ulzy i wyssie troche ale dali jej butelke na fototerapi i spi mi caly czas, niechce mleka.o 18 ma miec jeszcze jedna fototerapie wiec musze ja dobudzic zeby chociaz troche dojadla z cyca,
    Właśnie przejrzałam te strony które podałaś i tam było o nawale mlecznym, że jak piersi są twarde to można odciągnąć trochę mleka laktatorem..

• moni28 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też za mną chodzą kopytka;] ale będą jutro. Dzisiaj wygrały piersi z kurczaka panierowany z mizerią;]

sylwia1985 wrote:
    wlasnie zrobilam kopytka- bo mialam na nie mega ochote ale z tesciowka w jednej kuchni brrrrr i zjadlam z wielkim smakiem - ciekawa jestem jak mi po nich skoczy cukier- hmmmm ale mam dosc codziennie jedzenia miesa blee

Kajaoli lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce mi się mały dzisiaj za bardzo ruszać.... miał czkawkę, przed poludniem może z raz się wyprostował, a teraz zjadłam 2 cukierki, wypiłam 2 szklanki wody i w ciągu 10 min wystawił coś łaskawie z 6-7 razy (czyli jakby nie było 4 ruchy w ciągu godziny były tak?). Teraz znowu spokój :/ Zawsze takie adhd a dzisiaj nie wiem co to ma być. W dodatku ciągnie brzuch i drży oko - magnez? Jutro pakuję torbę co by się nie działo, bo dzisiaj w pracy mnie owaliła jedna znajoma, że jeszcze się nie spakowałam.

Kajaoli lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Sylwia, musiisz kliknac na "chce zarejestrowac sie w bebiprogram" (na str bebilonu) i dalej jak zaznaczysz ze spodziewasz sie dziecka to bedzie do zaznaczenia opacja ze cchesz otrzymac upominek dla maluszka. Przejrzalam regulamin i w ciagu 30 dni otrzymasz "przesylke ciazowa" a po skonczeniu przez dziecko 4 mies "poradnik ekspertow dla rodzicow". Ponadto mozna sciagnac pdf z jakimis poradamai dla rodzicow i to moga tylko zarejstrowani uzytkownicy
    Ja zarejestrowałam się na tym bebi program juz na początku ciąży i w ciągu jakiegoś miesiąca od zarejestrowania dostalam pocztą kołysanki instrumentalne na CD :-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz hania troche upila z jednego to lzej a druga piers podam jej jak wroci z lamp, laktator mam w razie potrzeby.

Mitaka,niemartw sie, dziecko juz ma mniej miejsca i juz tak nieczuc, hania tez niedawala kopniakow duzo.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka, moj tez dzis malo ruchliwy tylko co jakis czas cos wypnie :) Nie ma juz miejsca dzieciaczek ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom teraz jakby się przebudził, ale im bliżej tym bardziej panikuję, nie to że poród, że będzie boleć tylko żeby wszystko było ok...

A jest dobrze, ba bardzo dobrze: dostałam umowę na czas nieokreślony (więc będę miała rok zasiłku - wezmę chyba 80% - z najniższej krajowej to nie całe 1000zł co miesiąc, ale na pieluchy zawsze będzie, no i głowa spokojniejsza, a jak mi dadzą wypowiedzenie po powrocie, nie wiem ile to trwa 3 miesiące chyba, to będę się wtedy martwić co dalej). Strop w nowym domku zalany - ruszamy z dachem. Maleństwo rośnie. Jeszcze żebym tylko męża miała na co dzień, a nie w delegacji to już w ogóle miodzio. I aż się boję, że coś się sypnie w końcu, ale tfuuuuu nie ma co ściągać negatywnych myśli!!

A w ogóle to fajnie, że jesteście :) zżyłam się z Wami i dzień bez nowych wieści od Was-dniem straconym :)

ao12., Anoolka, ataga4, Aniqa, agatas, Scęście, Smutas, Kajaoli, pestka, Strokrotka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was planuje zakup monitora oddechu?

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, na Twoim miejscu bym zrobiła awanturę gdyby mi ktoś dziecko poił butelką bez mojej zgody ;)

Agrafka - ja nie planuję, moim zdaniem to niepotrzebny gadżet.

Mitaka - dostałaś umowę na najniższą krajową? Ale tyle zarabiałaś czy pracodawca nieuczciwy i część kasy dawał pod stołem?

DeLaCruz lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    Czy któraś z was planuje zakup monitora oddechu?

Ja zakupilam nianie z monitorem oddechu AngelCare ac 401 model z jedną płytką bo byl tańszy o 100zl.a i tak to jest sprzęt dobrej firmy to wystarczy. Dużo moich koleżanek mi go polecały. Warto zainwestować i być troszkę spokojniejszym

Agrafka lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie planuje monitora oddechu- kupie tylko te rzeczy ktore sa naprawde potrzebne bo wiele rzeczy jest niepotrzebnych a szkoda wydawac pieniadze

DeLaCruz, anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Nom teraz jakby się przebudził, ale im bliżej tym bardziej panikuję, nie to że poród, że będzie boleć tylko żeby wszystko było ok...

A jest dobrze, ba bardzo dobrze: dostałam umowę na czas nieokreślony (więc będę miała rok zasiłku - wezmę chyba 80% - z najniższej krajowej to nie całe 1000zł co miesiąc, ale na pieluchy zawsze będzie, no i głowa spokojniejsza, a jak mi dadzą wypowiedzenie po powrocie, nie wiem ile to trwa 3 miesiące chyba, to będę się wtedy martwić co dalej). Strop w nowym domku zalany - ruszamy z dachem. Maleństwo rośnie. Jeszcze żebym tylko męża miała na co dzień, a nie w delegacji to już w ogóle miodzio. I aż się boję, że coś się sypnie w końcu, ale tfuuuuu nie ma co ściągać negatywnych myśli!!

A w ogóle to fajnie, że jesteście :) zżyłam się z Wami i dzień bez nowych wieści od Was-dniem straconym :)

Jeśli wrócisz na 7/8 etatu (godzina na karmienie piersią), to jesteś pod ochroną przez rok

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:

Aniqa ja też tak jak poczwarkah uważam że nie powinni poić Ci dziecka sztucznym mlekiem jak masz dużo swojego pokarmu....no chyba że tak muszą,ale jaki by to miało sens?

DeLaCruz lubi tę wiadomość

so22pqr.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ