X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się niestety potwierdziła cholestaza :-( Spędziłam wczoraj pół dnia w szpitalu, zrobili mi KTG, USG i badanie ginekologiczne, na szczęście wszystko poza próbami wątrobowymi jest OK. Moja położna mnie tam wprowadziła, przekazała koleżance, a kiedy po wyjściu od lekarza zadzwoniłam, powiedziała, że już rozmawiała z lekarką, która mnie badała i jest w temacie. Miło wiedzieć, ze jest tam ktoś, kto się interesuje i komu zależy :-)
    Dostałam jakąś końską dawkę leków (ten na receptę dopiero w piątej aptece z rzędu udało mi się kupić - 50 kapsułek kosztowało 211,90 zł!) i jutro rano mam się stawić na IP na powtórne badania. Jeżeli wyniki mi się nie pogorszą, to mam szansę wracać tylko na kontrole, ale jeżeli będą gorsze niż wczoraj, zatrzymają mnie w szpitalu, możliwe, ze już do porodu. Ale nawet jeśli wyjdę, będę musiała wrócić w 37 tc (o ile dotrwam do tego czasu) na wywołanie porodu, ponieważ przy cholestazie nie można dopuścić do przenoszenia ciąży.
    Tak więc o porodzie w domu narodzin mogę zapomnieć, podobnie jak o prowadzeniu ciąży przez położną :-( Trochę mi to plany popsuło, ale cieszę się, że jestem pod dobra opieką.
    No i od wczoraj jestem na zwolnieniu - dla mnie to nowe doświadczenie ;-)

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:43

ao12. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zostaje w szpitalu, Hani wyszedl podwyższony poziom bilirubiny i musi byc naswietlana, wzieli mi ja i teraz sie tam grzeje.

Ciesze sie że u was tez w porzadku, pakujecie sie powoli,

Co do podpasek,to ja lacznie zuzylam 3 opakowania, teraz mam te normalne,ale jak jestem w lozku to sciagam majtki zeby powietrze dochodzilo do rany.

Pampersy z dady hani nieuczulaja, i sa wygodne, zapiecia dobrze trzymaja.

ataga4, Nelly, Anoolka, lubek lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI, trzymaj się, już niedużo zostało :-) Wypoczywaj i zbieraj siły na potem :-)

A swoją drogą, szkoda że nie można wyspać się na zapas :-)

• nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly - jak Ci się objawiała ta choroba ?? Bo mnie swędzi całe ciało, i też w tych miejscach gdzie robią się rozstępy... okropnie swędzą mnie dłonie i stopy.. w dzień to nawet o tym zapominam ale najgorzej jest wieczorem.:( mam 10 wizytę nie wiem czy zwlekać...

5b092n0a9aspxqzu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wypoczywaj duzo,i mysl pozytywnie. Dobrze ze niemusisz nazekac na opieke,najwazniejsze to jak ci wszystko wytlumacza,i wiesz na czym sie stoi.

Nelly lubi tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly a ciebie ciało tylko swędzi, czy wyskakują Ci krostki na skórze?
    Mi na rękach i nogach wyskakują krostki, ale miałam robione badania krwi z próba wątrobową i wszystko wyszło ok, powiedzieli mi, że tak czasem jest, że coś wyskakuje na skórze w ciąży...i nic na to nie można poradzić.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja!!! wrote:
    Nelly - jak Ci się objawiała ta choroba ?? Bo mnie swędzi całe ciało, i też w tych miejscach gdzie robią się rozstępy... okropnie swędzą mnie dłonie i stopy.. w dzień to nawet o tym zapominam ale najgorzej jest wieczorem.:( mam 10 wizytę nie wiem czy zwlekać...
    Dokładnie tak, swędzi całe ciało, najbardziej wieczorami i w nocy. Sam swędzący brzuch nie jest powodem do niepokoju, po prostu skóra się rozciąga i to normalna reakcja, ale swędzące stopy i dłonie to już poważniejsza sprawa. Lepiej idź wcześniej do lekarza (albo jeśłi nie chcesz, to na własną rękę zrób badania na ALAT, ASPAT, bilirubinę i kwasy żółciowe - po wynikach od razu będzie widać), w internecie straszą, że to groźna choroba i nie można za długo zwlekać, u mnie na szczęście została szybko wykryta, więc jest nadzieja, że nic złego się nie stanie. Ale i tak chcieli mnie wczoraj od razu zatrzymać szpitalu.
    ao12. wrote:
    Nelly a ciebie ciało tylko swędzi, czy wyskakują Ci krostki na skórze?
    Mi na rękach i nogach wyskakują krostki, ale miałam robione badania krwi z próba wątrobową i wszystko wyszło ok, powiedzieli mi, że tak czasem jest, że coś wyskakuje na skórze w ciąży...i nic na to nie można poradzić.
    Nie, nie mam żadnych krostek ani innych zmian skórnych, może masz jakąś alergię? Przy cholestazie po prostu swędzi normalnie wyglądająca skóra - dopiero od intensywnego drapania może zmienić wygląd ;-)

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    exgfm2z1fiar_t.jpg

Moja kochana żółta królewna. Dzień 3.

ao12., paaolka, sylwia1985, Nelly, Anoolka, lubek, pestka, paradise, Kasiula09, Kaszulator, ania.g, agatas, Zielono mi:-))))), Kajaoli, Strokrotka, anka_a lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa dobrze ze juz lepiej sie czujesz i wszystko mniej boli.
    Ja dzis rano nastawilam pieluchy do prania- przygotowan czas zaczac...
    jutro ( mam nadzieje) ostatni dzien w pracy ale powiem wam szczerze ze nie wiem jak to bedzie bo tesciowka mi nie da spokoju i pewnie i tak nie odpoczne sobie - masakra !!! Kupilam wczoraj pieluszki z Dada 28 sztuk do szpitala- mysle ze wystarcza

Aniqa, DeLaCruz lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    exgfm2z1fiar_t.jpg

zastanawia mnie dlaczego nie mozesz Hani ubrac w swoje rzeczy i rozek tylko musi bidulka lezec w takim zawiniatku

ps słodziak z niej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 12:51

Aniqa lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    U mnie się niestety potwierdziła cholestaza :-( Spędziłam wczoraj pół dnia w szpitalu, zrobili mi KTG, USG i badanie ginekologiczne, na szczęście wszystko poza próbami wątrobowymi jest OK. Moja położna mnie tam wprowadziła, przekazała koleżance, a kiedy po wyjściu od lekarza zadzwoniłam, powiedziała, że już rozmawiała z lekarką, która mnie badała i jest w temacie. Miło wiedzieć, ze jest tam ktoś, kto się interesuje i komu zależy :-)
    Dostałam jakąś końską dawkę leków (ten na receptę dopiero w piątej aptece z rzędu udało mi się kupić - 50 kapsułek kosztowało 211,90 zł!) i jutro rano mam się stawić na IP na powtórne badania. Jeżeli wyniki mi się nie pogorszą, to mam szansę wracać tylko na kontrole, ale jeżeli będą gorsze niż wczoraj, zatrzymają mnie w szpitalu, możliwe, ze już do porodu. Ale nawet jeśli wyjdę, będę musiała wrócić w 37 tc (o ile dotrwam do tego czasu) na wywołanie porodu, ponieważ przy cholestazie nie można dopuścić do przenoszenia ciąży.
    Tak więc o porodzie w domu narodzin mogę zapomnieć, podobnie jak o prowadzeniu ciąży przez położną :-( Trochę mi to plany popsuło, ale cieszę się, że jestem pod dobra opieką.
    No i od wczoraj jestem na zwolnieniu - dla mnie to nowe doświadczenie ;-)
    Normalnie mi się ciśnienie podniosło :/ A jak by nie było stać Cię na ten lek? Najlepiej żerować na ciężarnych i zabrać refundację na wszystkie leki które bierze się w ciąży :/

Nelly, ao12. lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    exgfm2z1fiar_t.jpg

Słodzinka z niej :) Oby to naświetlanie nie trwało długo i żebyście mogły szybko wyjśc do domku :)

Jeju jak ja chcę już zobaczyć mojego Krzysia :) :)

Dzis od rana prasuję ciuszki...jeszcze trochę mi zostało, ale robie sobie przerwy bo plecy mi nawalają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 12:42

Aniqa lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juppi! Wynik na GBS ujemny :-)

Anoolka, ao12., Aniqa, Nelly, sylwia1985, lubek, ania.g, Scęście, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Juppi! Wynik na GBS ujemny :-)
    Ja jutro się dowiem, mam nadzieję że będzie ok :)

ataga4 lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    exgfm2z1fiar_t.jpg

Urocza!!! I przeslodka!!!

Aniqa lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja jutro się dowiem, mam nadzieję że będzie ok :)

3mam kciuki :-)

Aniqa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    zastanawia mnie dlaczego nie mozesz Hani ubrac w swoje rzeczy i rozek tylko musi bidulka lezec w takim zawiniatku

ps słodziak z niej :)
    Wlasnie tu pakuja w takie cos, to sa poszewki od poduszek.

Hania ma miec dzis 2 naswietlania po 3 godz.

Sylwia doczekalas wolnego, powinni ci dac medal, tylko teraz zeby twoja tesciowa nie dala ci w kosc.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Wlasnie tu pakuja w takie cos, to sa poszewki od poduszek.

Hania ma miec dzis 2 naswietlania po 3 godz.

Sylwia doczekalas wolnego, powinni ci dac medal, tylko teraz zeby twoja tesciowa nie dala ci w kosc.
    bidulka - napewno chcialabys ja w swoich rzeczach widziec :)
    ale juz niedlugo :)jeszcze sie nie doczekalam wolnego- ide jutro po pracy na 19 do prv gina i mam nadzieje ze po weekendzie juz nie bede musial isc do pracy tylko zaniose zw
    a tesciowa nie da mi zyc napewno- jestem pewna w 100% ze ciagle bedzie przychodzic i mnie sprawdzac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:06

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodzinka, też już niemoge się doczekać mojego synka.
    A co do ubranek to z jednej strony jak wrócisz do domu to bedziesz miala wszystko czyste a my wszystkie od razu prać bedziemy rożki, pieluszki i ciuszki.
    Aniqa wrote:
    exgfm2z1fiar_t.jpg

ao12. lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ