X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem ciekawa jak nasz Nikus bedzie wygladal- nie moge sobie wyobrazic tego

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Ja tez jestem ciekawa jak nasz Nikus bedzie wygladal- nie moge sobie wyobrazic tego
    My z mężem też się ostatnio zastanawiamy jak będzie wyglądać nasza kruszynka :)

sylwia1985, nadzieja!!! lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 14:56

ao12., ataga4, ania.g, Kajaoli, Strokrotka lubią tę wiadomość

• lubek Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja!!! wrote:
    Dziewczyny czytałam wasze wcześniejsze posty na temat pościeli do łóżeczka, też uważam że wszystkie takie same.... no i już miałam zamawiać a tu nagle trafiłam na cudowną pościel ;)
    http://allegro.pl/posciel-3cz-dwustronna-minky-120x90-ochraniacz-i4550430183.html
    inna niż wszystkie, tylko ciekawe czy praktyczna ;)

Mam te posciel, polecalam wczesniej ;). Tyle, ze ja mam wersje jasnoniebieskie minky+zygzak szary na ochraniaczu, a posciel szary zygzak+szare slonie - inna aukcja, chyba 79zl to kosztowalo. Wg mnie ochraniacz bardzo ladnie wykonany, wlasnie go wczoraj wypralam i wyprasowalam i zyje i ma sie dobrze ;). Posciel to po prostu dwa kawalki materialu zszyte, trudno mi ocenic trwalosc, wykonanie ladne, generalnie jestem bardzo zadowolona. W moim zestawie byl tez woreczek na posciel. Na fb kiedys wrzucilam zdjecie ochraniacza, jesli chcialabys zobaczyc takie polaczenie.

nadzieja!!! lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia musisz się nauczyć trochę asertywności bo ona Ci za bardzo na głowę wchodzi :( Jesu co za babsztyl.
    A ona w ogóle pracuje? Ma jakieś zajęcie? Jak nie to może trzeba jej małego pieska kupić w prezencie, to by wtedy przez pół roku z domu nie wyszła bo by się bała że jej wszystkie kapcie zeżre ;)
    Jeśli chodzi o mnie i moją teściową to ja jej dokuczam ;) Bo nic innego z teściem nie robią tylko wpychają jednemu synkowi w d**ę całą kasę jaką mają a ona nawet nie wie co to sklep z ciuchami już o fryzjerze nie wspomnę. Za każdym razem co ją widzę to ją gnębię że mają o sobie myśleć a nie o synku i tak jej ględzę że nie ma czasu mi dokuczać :D
    nie pracuje tesciowa ma 70 lat a tesc 75 - mamy kota ale ma pretekst zeby z nim do nas na strych do gory latac bo niestety dopoki sobie jakiejsc przegrodki nie zrobimy to tak bedzie.Juz sie nie moge doczekac wlasnej kuchni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:28

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    U mnie się niestety potwierdziła cholestaza :-( Spędziłam wczoraj pół dnia w szpitalu, zrobili mi KTG, USG i badanie ginekologiczne, na szczęście wszystko poza próbami wątrobowymi jest OK. Moja położna mnie tam wprowadziła, przekazała koleżance, a kiedy po wyjściu od lekarza zadzwoniłam, powiedziała, że już rozmawiała z lekarką, która mnie badała i jest w temacie. Miło wiedzieć, ze jest tam ktoś, kto się interesuje i komu zależy :-)
    Dostałam jakąś końską dawkę leków (ten na receptę dopiero w piątej aptece z rzędu udało mi się kupić - 50 kapsułek kosztowało 211,90 zł!) i jutro rano mam się stawić na IP na powtórne badania. Jeżeli wyniki mi się nie pogorszą, to mam szansę wracać tylko na kontrole, ale jeżeli będą gorsze niż wczoraj, zatrzymają mnie w szpitalu, możliwe, ze już do porodu. Ale nawet jeśli wyjdę, będę musiała wrócić w 37 tc (o ile dotrwam do tego czasu) na wywołanie porodu, ponieważ przy cholestazie nie można dopuścić do przenoszenia ciąży.
    Tak więc o porodzie w domu narodzin mogę zapomnieć, podobnie jak o prowadzeniu ciąży przez położną :-( Trochę mi to plany popsuło, ale cieszę się, że jestem pod dobra opieką.
    No i od wczoraj jestem na zwolnieniu - dla mnie to nowe doświadczenie ;-)

Wspolczuje :(. Najwazniejsze, ze jestes pod dobra opieka.

Nelly lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Mam te posciel, polecalam wczesniej ;). Tyle, ze ja mam wersje jasnoniebieskie minky+zygzak szary na ochraniaczu, a posciel szary zygzak+szare slonie - inna aukcja, chyba 79zl to kosztowalo. Wg mnie ochraniacz bardzo ladnie wykonany, wlasnie go wczoraj wypralam i wyprasowalam i zyje i ma sie dobrze ;). Posciel to po prostu dwa kawalki materialu zszyte, trudno mi ocenic trwalosc, wykonanie ladne, generalnie jestem bardzo zadowolona. W moim zestawie byl tez woreczek na posciel. Na fb kiedys wrzucilam zdjecie ochraniacza, jesli chcialabys zobaczyc takie polaczenie.

No ja juz zamówiłam, i czekam aż przyjdzie ;)U mnie na pościeli też będzie minky ;) a z tego co wiem to ten z 79 to minky tylko na ochraniaczu ;)
    A możesz mi wysłać linka do tej fotki z ochraniaczem ??:P

5b092n0a9aspxqzu.png

Wysłany: 3 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wybrałam szare sówki + a kolor minky to kiwi ;)

lubek lubi tę wiadomość

5b092n0a9aspxqzu.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly dobrze, że tak szybko zareagowałaś i jesteś już pod dobrą opieką.

Aniqa, Hania jest słodziutka. W szpitalu, w którym zamierzam rodzić również przynosi się ciuszki tylko na wyjście do domu.

Też się zastanawiam jak Liliana będzie wyglądać ale za nic nie potrafię sobie jej wyobrazić. Córki niby zazwyczaj podobne są do ojców, więc może blondyneczka z niebieskimi oczkami.

Aniqa, Nelly lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa mala jest przeslodka :-) juz niedlugo wyjdziecie do domku cierpliwosci :-)

Sylwia wspolczuje tesciowej i to jeszcze zeby w tym wieku tak zagladala do was to juz calkiem.

Aniqa lubi tę wiadomość

age.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly, współczuję. Mam nadzieję że leki pomogą.
    Sylwia nie daj się, teściową trzeba tresować do skutku ;)

Anoolka, Aniqa, Nelly, ao12. lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    U mnie się niestety potwierdziła cholestaza :-( Spędziłam wczoraj pół dnia w szpitalu, zrobili mi KTG, USG i badanie ginekologiczne, na szczęście wszystko poza próbami wątrobowymi jest OK. Moja położna mnie tam wprowadziła, przekazała koleżance, a kiedy po wyjściu od lekarza zadzwoniłam, powiedziała, że już rozmawiała z lekarką, która mnie badała i jest w temacie. Miło wiedzieć, ze jest tam ktoś, kto się interesuje i komu zależy :-)
    Dostałam jakąś końską dawkę leków (ten na receptę dopiero w piątej aptece z rzędu udało mi się kupić - 50 kapsułek kosztowało 211,90 zł!) i jutro rano mam się stawić na IP na powtórne badania. Jeżeli wyniki mi się nie pogorszą, to mam szansę wracać tylko na kontrole, ale jeżeli będą gorsze niż wczoraj, zatrzymają mnie w szpitalu, możliwe, ze już do porodu. Ale nawet jeśli wyjdę, będę musiała wrócić w 37 tc (o ile dotrwam do tego czasu) na wywołanie porodu, ponieważ przy cholestazie nie można dopuścić do przenoszenia ciąży.
    Tak więc o porodzie w domu narodzin mogę zapomnieć, podobnie jak o prowadzeniu ciąży przez położną :-( Trochę mi to plany popsuło, ale cieszę się, że jestem pod dobra opieką.
    No i od wczoraj jestem na zwolnieniu - dla mnie to nowe doświadczenie ;-)

Trzymaj się ciepło Nelly, na pewno wszystko będzie dobrze. Maluszka trzeba teraz po prostu często kontrolować. Jesteś w dobrych rękach :-)

Nelly lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Hania dostala 2 paczki probek,od pielegniarek i od poloznych, sa tam probki produktow, i w jednej byl smoczek aventu,a tak to takie do kapieli, prania,masci,kremy,wkladki laktacyjne, i bylo tez tam napisane ze jak sie zarejestruje na takich portalach jak :
    bebilon.pl
    bebiklub.pl
    bobovita.pl
    To przesylaja pakiety dla dziecka, wiec jak macie chwile to mozecie sie tam zapisac to cos przysla, ja mam internet w tel wiec niechce mi sie poki co.

Ooo no to warto skorzystać :) zawsze to coś za darmo :D a przydatne :)
    Dzięki za info Aniqa:*

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja!!! wrote:
    ja wybrałam szare sówki + a kolor minky to kiwi ;)

nie wiem, czy Ci sie wyswietli..: https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/994184_10203376828514827_7484429328665666672_n.jpg?oh=a633db6091256df1268b76b8e683d071&oe=54649028

nadzieja!!! lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png

Wysłany: 3 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    nie wiem, czy Ci sie wyswietli..: https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/994184_10203376828514827_7484429328665666672_n.jpg?oh=a633db6091256df1268b76b8e683d071&oe=54649028

wyświetliło się :) super efekt ! bardzo ładnie to wygląda :) już się mojego nie mogę doczekać :)

lubek lubi tę wiadomość

5b092n0a9aspxqzu.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa weszlam na te strony ale nic takiego na nich nie pisze ze cos wysylaja jak sie zarejestruje

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Aniqa weszlam na te strony ale nic takiego na nich nie pisze ze cos wysylaja jak sie zarejestruje

Sylwia, musiisz kliknac na "chce zarejestrowac sie w bebiprogram" (na str bebilonu) i dalej jak zaznaczysz ze spodziewasz sie dziecka to bedzie do zaznaczenia opacja ze cchesz otrzymac upominek dla maluszka. Przejrzalam regulamin i w ciagu 30 dni otrzymasz "przesylke ciazowa" a po skonczeniu przez dziecko 4 mies "poradnik ekspertow dla rodzicow". Ponadto mozna sciagnac pdf z jakimis poradamai dla rodzicow i to moga tylko zarejstrowani uzytkownicy

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na te strony niepatrzylam jeszcze,ale tak pisalo na jednej z ulotek w tym pakiecie. Ale fajne rzeczy w tych pakietach,bo niektore to probki,ale sa tez cale opakowania, np smoczek avent,masć na odparzenia, opakowanie wit d, kwas foliowy. Sa gazety i ulotki, i duzo probek,

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:44

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie zarejestrowałam w tym bebiprogram już jakieś 4 miesiące temu i do tej pory nic nie dostałam

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ