Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nadzieja!!! wrote:Dziewczyny czytałam wasze wcześniejsze posty na temat pościeli do łóżeczka, też uważam że wszystkie takie same.... no i już miałam zamawiać a tu nagle trafiłam na cudowną pościel
http://allegro.pl/posciel-3cz-dwustronna-minky-120x90-ochraniacz-i4550430183.html
inna niż wszystkie, tylko ciekawe czy praktyczna
Mam te posciel, polecalam wczesniej. Tyle, ze ja mam wersje jasnoniebieskie minky+zygzak szary na ochraniaczu, a posciel szary zygzak+szare slonie - inna aukcja, chyba 79zl to kosztowalo. Wg mnie ochraniacz bardzo ladnie wykonany, wlasnie go wczoraj wypralam i wyprasowalam i zyje i ma sie dobrze
. Posciel to po prostu dwa kawalki materialu zszyte, trudno mi ocenic trwalosc, wykonanie ladne, generalnie jestem bardzo zadowolona. W moim zestawie byl tez woreczek na posciel. Na fb kiedys wrzucilam zdjecie ochraniacza, jesli chcialabys zobaczyc takie polaczenie.
nadzieja!!! lubi tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Sylwia musisz się nauczyć trochę asertywności bo ona Ci za bardzo na głowę wchodzi
Jesu co za babsztyl.
A ona w ogóle pracuje? Ma jakieś zajęcie? Jak nie to może trzeba jej małego pieska kupić w prezencie, to by wtedy przez pół roku z domu nie wyszła bo by się bała że jej wszystkie kapcie zeżre
Jeśli chodzi o mnie i moją teściową to ja jej dokuczamBo nic innego z teściem nie robią tylko wpychają jednemu synkowi w d**ę całą kasę jaką mają a ona nawet nie wie co to sklep z ciuchami już o fryzjerze nie wspomnę. Za każdym razem co ją widzę to ją gnębię że mają o sobie myśleć a nie o synku i tak jej ględzę że nie ma czasu mi dokuczać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 13:28
-
Nelly wrote:U mnie się niestety potwierdziła cholestaza
Spędziłam wczoraj pół dnia w szpitalu, zrobili mi KTG, USG i badanie ginekologiczne, na szczęście wszystko poza próbami wątrobowymi jest OK. Moja położna mnie tam wprowadziła, przekazała koleżance, a kiedy po wyjściu od lekarza zadzwoniłam, powiedziała, że już rozmawiała z lekarką, która mnie badała i jest w temacie. Miło wiedzieć, ze jest tam ktoś, kto się interesuje i komu zależy
Dostałam jakąś końską dawkę leków (ten na receptę dopiero w piątej aptece z rzędu udało mi się kupić - 50 kapsułek kosztowało 211,90 zł!) i jutro rano mam się stawić na IP na powtórne badania. Jeżeli wyniki mi się nie pogorszą, to mam szansę wracać tylko na kontrole, ale jeżeli będą gorsze niż wczoraj, zatrzymają mnie w szpitalu, możliwe, ze już do porodu. Ale nawet jeśli wyjdę, będę musiała wrócić w 37 tc (o ile dotrwam do tego czasu) na wywołanie porodu, ponieważ przy cholestazie nie można dopuścić do przenoszenia ciąży.
Tak więc o porodzie w domu narodzin mogę zapomnieć, podobnie jak o prowadzeniu ciąży przez położnąTrochę mi to plany popsuło, ale cieszę się, że jestem pod dobra opieką.
No i od wczoraj jestem na zwolnieniu - dla mnie to nowe doświadczenie
Wspolczuje. Najwazniejsze, ze jestes pod dobra opieka.
Nelly lubi tę wiadomość
-
lubek wrote:Mam te posciel, polecalam wczesniej
. Tyle, ze ja mam wersje jasnoniebieskie minky+zygzak szary na ochraniaczu, a posciel szary zygzak+szare slonie - inna aukcja, chyba 79zl to kosztowalo. Wg mnie ochraniacz bardzo ladnie wykonany, wlasnie go wczoraj wypralam i wyprasowalam i zyje i ma sie dobrze
. Posciel to po prostu dwa kawalki materialu zszyte, trudno mi ocenic trwalosc, wykonanie ladne, generalnie jestem bardzo zadowolona. W moim zestawie byl tez woreczek na posciel. Na fb kiedys wrzucilam zdjecie ochraniacza, jesli chcialabys zobaczyc takie polaczenie.
No ja juz zamówiłam, i czekam aż przyjdzie ;)U mnie na pościeli też będzie minkya z tego co wiem to ten z 79 to minky tylko na ochraniaczu
A możesz mi wysłać linka do tej fotki z ochraniaczem ?? -
Nelly dobrze, że tak szybko zareagowałaś i jesteś już pod dobrą opieką.
Aniqa, Hania jest słodziutka. W szpitalu, w którym zamierzam rodzić również przynosi się ciuszki tylko na wyjście do domu.
Też się zastanawiam jak Liliana będzie wyglądać ale za nic nie potrafię sobie jej wyobrazić. Córki niby zazwyczaj podobne są do ojców, więc może blondyneczka z niebieskimi oczkami.
Aniqa, Nelly lubią tę wiadomość
-
Nelly wrote:U mnie się niestety potwierdziła cholestaza
Spędziłam wczoraj pół dnia w szpitalu, zrobili mi KTG, USG i badanie ginekologiczne, na szczęście wszystko poza próbami wątrobowymi jest OK. Moja położna mnie tam wprowadziła, przekazała koleżance, a kiedy po wyjściu od lekarza zadzwoniłam, powiedziała, że już rozmawiała z lekarką, która mnie badała i jest w temacie. Miło wiedzieć, ze jest tam ktoś, kto się interesuje i komu zależy
Dostałam jakąś końską dawkę leków (ten na receptę dopiero w piątej aptece z rzędu udało mi się kupić - 50 kapsułek kosztowało 211,90 zł!) i jutro rano mam się stawić na IP na powtórne badania. Jeżeli wyniki mi się nie pogorszą, to mam szansę wracać tylko na kontrole, ale jeżeli będą gorsze niż wczoraj, zatrzymają mnie w szpitalu, możliwe, ze już do porodu. Ale nawet jeśli wyjdę, będę musiała wrócić w 37 tc (o ile dotrwam do tego czasu) na wywołanie porodu, ponieważ przy cholestazie nie można dopuścić do przenoszenia ciąży.
Tak więc o porodzie w domu narodzin mogę zapomnieć, podobnie jak o prowadzeniu ciąży przez położnąTrochę mi to plany popsuło, ale cieszę się, że jestem pod dobra opieką.
No i od wczoraj jestem na zwolnieniu - dla mnie to nowe doświadczenie
Trzymaj się ciepło Nelly, na pewno wszystko będzie dobrze. Maluszka trzeba teraz po prostu często kontrolować. Jesteś w dobrych rękach
Nelly lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Aniqa wrote:Hania dostala 2 paczki probek,od pielegniarek i od poloznych, sa tam probki produktow, i w jednej byl smoczek aventu,a tak to takie do kapieli, prania,masci,kremy,wkladki laktacyjne, i bylo tez tam napisane ze jak sie zarejestruje na takich portalach jak :
bebilon.pl
bebiklub.pl
bobovita.pl
To przesylaja pakiety dla dziecka, wiec jak macie chwile to mozecie sie tam zapisac to cos przysla, ja mam internet w tel wiec niechce mi sie poki co.
Ooo no to warto skorzystaćzawsze to coś za darmo
a przydatne
Dzięki za info Aniqa:* -
nadzieja!!! wrote:ja wybrałam szare sówki + a kolor minky to kiwi
nie wiem, czy Ci sie wyswietli..: https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/994184_10203376828514827_7484429328665666672_n.jpg?oh=a633db6091256df1268b76b8e683d071&oe=54649028nadzieja!!! lubi tę wiadomość
-
lubek wrote:nie wiem, czy Ci sie wyswietli..: https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/994184_10203376828514827_7484429328665666672_n.jpg?oh=a633db6091256df1268b76b8e683d071&oe=54649028
wyświetliło sięsuper efekt ! bardzo ładnie to wygląda
już się mojego nie mogę doczekać
lubek lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:Aniqa weszlam na te strony ale nic takiego na nich nie pisze ze cos wysylaja jak sie zarejestruje
Sylwia, musiisz kliknac na "chce zarejestrowac sie w bebiprogram" (na str bebilonu) i dalej jak zaznaczysz ze spodziewasz sie dziecka to bedzie do zaznaczenia opacja ze cchesz otrzymac upominek dla maluszka. Przejrzalam regulamin i w ciagu 30 dni otrzymasz "przesylke ciazowa" a po skonczeniu przez dziecko 4 mies "poradnik ekspertow dla rodzicow". Ponadto mozna sciagnac pdf z jakimis poradamai dla rodzicow i to moga tylko zarejstrowani uzytkownicysylwia1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa te strony niepatrzylam jeszcze,ale tak pisalo na jednej z ulotek w tym pakiecie. Ale fajne rzeczy w tych pakietach,bo niektore to probki,ale sa tez cale opakowania, np smoczek avent,masć na odparzenia, opakowanie wit d, kwas foliowy. Sa gazety i ulotki, i duzo probek,