X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Kurcza, znowu nie spie
    Zlapaly mnie trzy nocne skurcze w nodze, jeden po drugim. Obudzilam mezczyzne, dziecko w brzuszku i psa, ktory przybiegl do sypialni i wskoczyl na lozko, zeby sprawdzic co sie dzieje.
    Teraz wszyscy na nowo zasneli a ja niestety nie ;)
    Mnie tez lapaly,bol straszny, a najbardziej mnie łapały jak sie naciagalam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Super Aniqa ze mleczko sie zebralo :) a jak ogolnie sie czujesz? Dochodzisz do siebie szybko? A Hanusia grzeczna? Duzo z Toba lezy?
    Ja coraz lepiej, rana juz nieboli, krwi tez coraz mniej, nawet hemoroidy juz mniej bola i moge normalnie siadac. Szwy maja sie same rozpuscic to tez fajnie ze niemusze chodzic je wyciagac.
    Hania jest caly czas przy mnie, zabieraja ja tylko na badania i kąpiel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 07:57

Agrafka, Strokrotka, ao12., ania.g, Kaszulator, Zielono mi:-))))), lubek, pestka, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, trochę się ostatnio nie odzywałam, ale zaglądałam do was od czasu do czasu z łóżka szpitalnego :( W sobotę rozwalił mnie masakryczny ból podbrzusza (już w piątek czułam że coś się dzieje), więc pojechaliśmy na izbę przyjęć. Poza potwornym bólem nie zapowiadało się na przedwczesny poród, ale w sobotę wieczorem doszły jakieś skurcze, więc nafaszerowali mnie kroplówkami i zastrzykami, w tym na rozwój płuc dzidziusia. Wczoraj na szczeście wypuścili mnie do domu, bo z szyjką było wszystko ok i nie zapowiadało się, żeby dzidzia jednak chciała wychodzić ;) Teraz przez tydzień muszę się raczej oszczędzać żeby spokojnie wkroczyć w bezpieczny czas. Potem można już spokojnie rodzić :)

ao12., MartaR.., ania.g, lubek, Anoolka, pestka, Kajaoli, Strokrotka, anka_a lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi trzymam kciuki żebyście wytrzymali jeszcze trochę w dwupaku. Trzymaj się kochana.
    Oj dużo się u nas dzieje.

Aniqa super, że lepiej się czujesz.

Co do śpiworków to ja kupiłam do gondoli o taki:
    http://allegro.pl/spiwory-spiworki-do-fotelika-samochodowego-polar-i4487641312.html
    Mieści się spokojnie bo jest mniejszy niż większość tych co oglądałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:02

Nelly lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MOI Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 super ten śpiworek i w ekstra cenie! Ja w ubiegłym tygodniu kupiłam coś podobnego, ale w sklepie dalam 79 zł. Co prawda śpiworek idealnie pasuje kolorem do wózka, a na miejscu w sklepie mogłam przymierzyć, czy zmieści się do gondoli, ale ten z allegro jest chyba ładniejszy!

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam kupić przez allegro bo w stacjonarnych sklepach nie widziałam (tak to jest jak się nie mieszka w dużym mieście) i dlatego nie mogłam dobrać koloru pod kolor wózka. Wzięłam więc grafitowy. Najważniejsze, żeby się sprawdził.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w Dzień Dobry TVN gościu będzie rodzić :p hmmmm...

sylwia1985 lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Dziś w Dzień Dobry TVN gościu będzie rodzić :p hmmmm...
    Właśnie na to czekam, ale przyznam, że przez ostatnie dni nieźle się naoglądałam porodów, a właściwie ich początków ;)

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png

Wysłany: 3 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś będzie ten jego odcinek :p

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja coraz lepiej, rana juz nieboli, krwi tez coraz mniej, nawet hemoroidy juz mniej bola i moge normalnie siadac. Szwy maja sie same rozpuscic to tez fajnie ze niemusze chodzic je wyciagac.
    Hania jest caly czas przy mnie, zabieraja ja tylko na badania i kąpiel.

Aniqa, a czy nadal uzywasz podkladow higienicznych typu Bella czy juz zwykłych podpasek?

• ania.g Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włączyłam TVN, hehe wygląda na to że Kossakowski wymiękł :)

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)

Wysłany: 3 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasowało by zobaczyć cały odcinek :p
    o 22 w TTV :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:58

Anoolka lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam do Was pytanie... ile kupujecie pampersów na start ??

5b092n0a9aspxqzu.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ten spiworek, mój niestety jest za duży do gondoli. W sumie wcisnełabym ale dziecko by miało straszna ciasnote. Wiec ja również bedę zakładać kombinezon do tego ciepły kocyk i okrycie od wózka.

Własnie wyprałam wszystkie materiały z kołyski i leżaczka. Mąż ma kupić dzisiaj baterie. Ja poprasuje, on pomontuje i już wszystko bedzie czekać na Antosia. Za jakiś tydzień uprasuje pościel żeby też już była gotowa. Tylko czy to mi sie nie zakurzy przez miesiąc.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki! Powiem Wam szczerze, że byłam już taaaaaakaaaaaa zmęczona szukaniem odpowiedniego lekarza prowadzącego ale nareszcie się udało. Ma sporo pozytywnych opinii więc, mam nadzieję, że ja również będę zadowolona. Dzisiaj wieczorem mam pierwszą wizytę. Plusem jest to, że pracuje w szpitalu, w którym zamierzam rodzić. (Indywidualna opieka położnej w tym szpitalu to koszt 1000 zł więc raczej się nie skuszę)

Aniqa fajnie, że już dochodzisz do siebie i coraz lepiej się czujesz.

MOI trzymaj się, jeszcze troszkę wytrzymasz ;)

lubek, Anoolka, ania.g lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja!!! wrote:
    Hej dziewczyny, mam do Was pytanie... ile kupujecie pampersów na start ??

Ja na razie mam jedną paczkę do szpitala (28 sztuk) ale dokupię jeszcze jedną do domu. Sklep mamy blisko, więc nie będę szaleć :)

nadzieja!!! lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że przygotowania u wszystkich na ostatniej prostej :)

Ja wietrzę torbę bo kupiłam jakiegoś śmierdziucha chińskiego pewnie, coś czuję, że bez kolejnego prania się nie obejdzie.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Muszę Wam opowiedzieć jak po wczorajszej wizycie u nowego gina.
    Jesteśmy z mężem mega zadowoleni i przede wszystkim uspokojeni. Żałuję tylko, że nie wybrałam się do niego wcześniej. W porównaniu z moją poprzednią lekarką (która cieszy się ogólnie dobrą opinią), ten lekarz to anioł. Po pierwsze, wszystko dokładnie tłumaczył i odpowiadał szczegółowo na każde pytanie. Mimo tłoku w poczekalni badanie trwało naprawdę długo i sam nalegał, żeby mąż był w gabinecie od początku do końca.
    I co się dowiedziałam? Jestem "chodzącą fizjologią". Moja szyjka ma 28 mm, co na ten tydzień jest długą szyjką i Pan stwierdził, że niepotrzebnie byłam faszerowana luteiną przez ponad 1,5 miesiąca. Powinnam do tego wstać z łóżka i dać naturze działać, ponieważ według niego lepiej przyjechać na porodówkę z 5 cm rozwarciem niż z długą zamkniętą szyjką. Oczywiście o ile wcześniej nic niepokojącego się nie dzieje.
    Tylko ta moja Księżniczka nadal maleńka, bo 2150g, ale widocznie taka jej uroda. Powiedział mi, że powinnam donosić do terminu, więc będzie miała szanse jeszcze urosnąć. Zresztą moja mama urodziła swoje pierwsze dziecko w terminie z wagą 2600g i mój brat wyrósł na wielkiego chłopa.

Strasznie się rozpisałam, ale dostałam dzięki tej wizycie zastrzyk energii. Dlatego lecę gotować obiad i przygotowywać się na wieczornych gości.

A i dodam jeszcze, że od niedzieli wożę w samochodzie zapakowaną torbę do szpitala. Tak na wszelki wypadek ;)

Pozdrawiam!

MOI, paradise, ataga4, ao12., Anoolka, agatas, DeLaCruz, Nelly, lubek, pestka, ania.g, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Dziś weszłam w 36 tydzień, ale ten czas leci :)
    Trochę oszukałam tą moją bezsenność i po prostu kładę się koło 23 i udaje mi się budzić koło 5, lepsze to niż koło 2.

Tofirus super że udało Ci się trafić na dobrego lekarza :) Moim zdaniem też jakieś dziwne to jest żeby pacjentkę w tak zaawansowanej ciąży faszerować luteiną zwłaszcza że nic niedobrego się nie dzieje ;)

Paradise trzymam kciuki żeby wizyta była udana :)

Aniqa jak ja Ci zazdroszczę że wychodzisz już do domu i masz to wszystko za sobą. Jak pomyślę że mam kilka dni spędzić w szpitalu to się robię chora, chyba mam uraz psychiczny ;)

lubek, paradise lubią tę wiadomość

• nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytałam wasze wcześniejsze posty na temat pościeli do łóżeczka, też uważam że wszystkie takie same.... no i już miałam zamawiać a tu nagle trafiłam na cudowną pościel ;)
    http://allegro.pl/posciel-3cz-dwustronna-minky-120x90-ochraniacz-i4550430183.html
    inna niż wszystkie, tylko ciekawe czy praktyczna ;)

5b092n0a9aspxqzu.png
‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ