X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka też mam taki zamiar :-) idę po porodzie i się skonsultuje

Anoolka lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do endokrynologa chodzę dopiero od ponad 2 miesięcy i poprzednia lekarka kazała przychodzić raz w miesiącu z świeżymi wynikami.

Dzisiaj już na wstępnie byłam lekko zniesmaczona bo pyta się mnie czy to pierwsza ciąża. Odpowiedziałam, że druga ale pierwszą poroniłam w 9 tygodniu. Zapisał coś a za sekundę drugie pytanie "Ma Pani dzieci?" :/ + 10 pkt za słuchanie ze zrozumieniem. No chyba, że pytał o adopotowane dzieci.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka mam pytanie :-) Co sądzisz o Malarkiewiczu? Jako o szpitalu oczywiście nie o lekarzu pytam bo moja pani dr jest z tego szpitala i usilnie mnie do niego namawia. Wiem ze tam sale jedno osobowe ale nie wiem jak z łazienkami czy na sali czy wspólne jakieś i nie mogę w necie znaleźć strony tego szpitala może masz jakąś wiedzę :-)

7a4aio4pfp2702id.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamawiała może któraś na allegro przewijak na łóżeczko i jest wstanie polecić?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:

Dzisiaj już na wstępnie byłam lekko zniesmaczona bo pyta się mnie czy to pierwsza ciąża. Odpowiedziałam, że druga ale pierwszą poroniłam w 9 tygodniu. Zapisał coś a za sekundę drugie pytanie "Ma Pani dzieci?" :/ + 10 pkt za słuchanie ze zrozumieniem. No chyba, że pytał o adopotowane dzieci.
    Też bym była zniesmaczona...ja nie mogę narzekać na swoją endo. Pamięta bardzo dobrze co mówiłam na poprzedniej wizycie, pamieta moje torbiele na tarczycy ;) i jak do niej dzwonie żeby się umówić na wizytę to też wie z kim rozmawia. Ogólnie jestem z niej bardzo zadowolona. Ale ile trzeba się naszukać żeby znaleźć takiego lekarza...

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja zamawiałam i mam takie jakie chciałam ( tzn. mi chodziło o sztywne na łóżko lub komodę)
    o taki: http://allegro.pl/przewijak-dino-sztywny-70x50x9-cm-marki-berber-i4493080785.html

paradise, Nelly lubią tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 14:55

• paradise Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozazdrościć! Właśnie takiego lekarza szukam. Bardzo dobry kontakt miałam z poprzednim ginekologiem tak bardzo mi szkoda, że nie może prowadzić mojej ciąży do końca. No ale cóż.. Szukam dalej. Dobrze, ze mam pakiet zdrowotny to trochę po tych placówkach mogę pojeździć :P

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise ja zawsze szukam opinii o lekarzach w internecie. Z reguły wszystko się sprawdza co ludzie piszą. Jeśli 1 osoba napisze coś złego to przymykam oko ale jeśli 10 pisze że lekarz to konował to daje sobie spokój z takim doktorkiem ;)

paradise lubi tę wiadomość

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płakać mi się chce... :( Każdy ruch dzisiaj kończy się porażką.. :( Poczawszy od tego, ze malarz nie dotarł, po problemach w dwoch urzedach, a na koniec okazało się, ze nie ma farby do malowania, która w ogole to miała byc na rano i jak dzwoniłam o 7 rano to mówiono, ze bez problemu od reki mieszają, zeby przyjechać, ale, ze malarz nie dojechał pojechałam tam o 15 i sie okazało, ze nie mają takiego pigmentu!!!! Ku*** mać! Miesiąc temu wybrałam kolor. A w urzędach to szlag mnie trafił :( jeszcze Pola była taka niedobra i płakała, kładła się na podłodze, a czekałam dwie godziny :( Mam dość wszystkiego... Normalnie siedze i rycze :(

Co to podmywania się po porodzie to zakupiłam tamtum rosa wraz z irygatorem.

Co do endo to sie nie wypowiem, bo na szczescie nie mam problemów z tarczycą.

A co do baldachimu to mam po Poli, ale nie wiem czy będę go zakładała, bo to fakt, ze sie kurzy i nie jest funkcjonalny - ale ładnie wygląda..

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Paradise ja zawsze szukam opinii o lekarzach w internecie. Z reguły wszystko się sprawdza co ludzie piszą. Jeśli 1 osoba napisze coś złego to przymykam oko ale jeśli 10 pisze że lekarz to konował to daje sobie spokój z takim doktorkiem ;)

Też zazwyczaj czytam opinie na znanym lekarzu ;) ale akurat opinii na temat tego lekarza nie przeczytałam bo chciałam iść jak najszybciej, żeby dostać skierowanie na badanie a on przyjmował na następny dzień.

Eh.. Stokrotka, wcale się nie dziwie, że się zdenerwowałaś. Też czasami miewam takie dni gdzie wszystko się kumuluje i mam po prostu dosyć do tego wszystkiego dochodzą nasze buzujące hormony. Głowa do góry!

Ja też na początku byłam napalona na baldachim ale w ostateczności z niego zrezygnowałam. Znalazłam fajny zestaw pościeli (kiedyś wklejałam link) i z baldachimem wydaje mi się, że byłoby już za syto.

theagnes. Dzięki :) Właśnie zastanawiałam się nad tym przewijakiem. Widziałam ostatnio w sklepie podobne za 80-90 zł (tylko z innym nadrukiem) i zastanawiam się w czym ta różnica w cenie i bałam się, że te z allegro są gorzej wykonane czy coś.

Jestem po odwiedzinach teściowej - przeżyłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 17:32

Anoolka, Strokrotka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupiłam w Realu Pampersy 1 newborn zielone 43szt za 19,88zl (wychodzi 0,46 zł/szt), i to jest najniższa regularna cena jaką spotkałam. Chyba nawet w necie nie ma takiej ceny. Akurat ten rozmiar wychodzi taniej niż Dady 1 (0,54 zł/szt) więc po co przeplacac :-)

paradise, pestka lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, kupiłam w Realu Pampersy 1 newborn zielone 43szt za 19,88zl (wychodzi 0,46 zł/szt), i to jest najniższa regularna cena jaką spotkałam. Chyba nawet w necie nie ma takiej ceny. Akurat ten rozmiar wychodzi taniej niż Dady 1 (0,54 zł/szt) więc po co przeplacac :-)

Rzeczywiście fajna cena :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja co prawda nie kupowałam na allegro ale w hurtowni i kupiłam taki z zagłówkiem ;-) Moje łóżeczko będzie stało przy ścianie i myślę, że taki będzie lepszy, żeby dzieciaczek nie uderzył głową o ścianę jak już będzie bardziej ruchliwy ;-) Coś takiego: http://allegro.pl/ceba-przewijak-profilowany-z-zaglowkiem-i4495656834.html

paradise lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawosci poczytalam opinie o tym szpitalu Malarkiewicza, i az trudno uwierzyć ze jest takie miejsce!

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a do wózka kupujecie pościel czy taki śpiwór?

ukdywn15f5oepb6t.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    ja myślałam o śpiworku jak już :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    ja myślałam raczej o kombinezonie (zbliża się w końcu zima) :)
    http://www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-C#article=99677-B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 19:05

lubek lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:

Ja mam spiwor, byl przy wózku, w razie co to kocyk lub rożek jako kolderka. Plus wozkowa oslona na nóżki. Więcej warstw chyba nie wcisne :-)

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kombinezonek juz mam i myślałam o pościeli, ale babka w sklepie zachwalała tak śpiworek (że ma otwory na pasy i ze ciepły)ale tak mysle zimą to i śpiworek i kombinezon to nie za duzo?co myslicie?

ukdywn15f5oepb6t.png
‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ