Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ja bym chciala zamowic caly komplet od a do z i miec z glowy.... tj. lozeczko materac i posciel z ochraniaczem i baldachimem bo m isie bardzo podobaja te baldachimki... i jakas inna na zmiane posciel, no i przewijak. wiec szukam takiego fajnego zestawu all in one ale wlasnie albo baldachim brzydki albo posciel nijaka, wiec chyba bede musiala szukac oddzielnie.... lozeczko napewno chce z szuflada i kolor wenge, to nei podlega zmianie, a posciel chce w bezach, brazach, ecru...
mama86 wrote:A kupujesz ochraniacz na łóżeczko? Bo ja pościel już mam z ikei, tylko chcialam jeszcze na allegro zamówić ochraniacz, organizer i poduche do karmienia. Ale cały czas sie waham czy kupic ten ochraniacz -
Też jestem jakaś dzisiaj nijaka. Byłam na wizycie u nowego endokrynologa i mam jakieś mieszane uczucia. Spojrzał na mnie, przeprowadził 5 minutowy dialog, zrobił szybkie USG, zmniejszył dawkę tabletek i powiedział, żebym pokazała się przed lub najlepiej już po porodzie..
Ja do podmywania po porodzie mam szare mydło z Białego Jelenia w płynie.
Idę biegać po internecie za nowym ginekologiem bo wypadałoby mi iść w tym tygodniu na wizytę.
-
nick nieaktualny
-
mama86 wrote:A kupujesz ochraniacz na łóżeczko? Bo ja pościel już mam z ikei, tylko chcialam jeszcze na allegro zamówić ochraniacz, organizer i poduche do karmienia. Ale cały czas sie waham czy kupic ten ochraniacz
A ja ostatnio myślę nad organzerem do przymocowania do lozeczka, widziałam pare ale nic mnie nie urzeklo. Jakbyscie na cos trafiły lub szukały dla siebie to podsylajcie linki
Ochraniacz mam, na początku dziecko się nie przekreca więc nie uderzy sie o szczebelki, ale za jakieś 3 mies to chyba jest to prawdopodobne (?) A już na pewno przyda się jak bedzie stawało na wlasnych nogachNo i lozeczko wygląda dużo przytulniej z ochraniaczem
-
co do ochraniacz to ja kupiłam, ale wiem że na początku nie będę zakładała, bo poprostu nie będę ze swojego łóżka widizała małej...jak będzie starsza to wtedy założe...
Co do baldachimu to też mi isę podoabają, ale koleżanka powiedizaa że nie warto kupować bo tylko kurz isę zbiera, a niedługo i tak go zdejmuje bo chce karuzelę przykręcić -
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Paradise a Ty masz niedoczynność ? Ja zastanawiam się jak to jest ze zmniejszeniem dawki po porodzie, czy trzeba od razu czy też trzeba przyjmować tą wyższą dawkę jeszcze przez jakiś czas
Ja mam niedoczynność - idę w czwartek do endokrynologa, jak się czegoś dowiem to dam znać.
Anoolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Do mycia po pierwszym porodzie używałam żelu do higieny intymnej tego co zwykle plus tantuum rosa (zgodnie z radą położnej kupiłam sobie taki mały spryskiwacz do kwiatków http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00255218/?query=TOMAT+Spryskiwacz i w tym rozpuszczałam ten proszek i dosyć często się spryskiwałam:). Ulga była niesamowita.
-
Anoolka wrote:Paradise a Ty masz niedoczynność ? Ja zastanawiam się jak to jest ze zmniejszeniem dawki po porodzie, czy trzeba od razu czy też trzeba przyjmować tą wyższą dawkę jeszcze przez jakiś czas
Tak, niedoczynność. Pytałam tego lekarza jak z dawkowaniem po porodzie to powiedział, że nic się nie zmienia (tyle w tym temacie) więc nie będę sugerować się jego opinią i chyba w wolnym czasie przejdę się do innego lekarza bo do tego na pewno nie będę uczęszczać na dłuższą metę.
-
nick nieaktualny
-
U mnie dzis dzien kiepski caly czas bym lezala jakos tak mi dzis ciezko nic bardzo nie zrobilam a zmeczona jestem jak nie wiem co.
Sylwia trzymam kciuki za wizyte mysle ze gin da Ci zwolnienie bez zadnych oporow.
Ja ochraniacz mam, wszystko mialam w komplecie z lozeczkiem i posciel i baldachim i przybornik -
No to ciekawe dlaczego ja mam inne zalecenia. Tak samo powiedziałam mu, ze poprzednia lekarka zmniejszyła mi dawkę i za miesiąc kazała zrobić badania ale ich nie zrobiłam bo się wyprowadziłam to zachował się jakby wgl tego nie usłyszał i nie dał mi skierowania na badania. Nawet ciśnienia mi nie zmierzył a wizyta niby prywatna. Dobrze, ze z pakietu zdrowotnego i nic nie płaciłam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
moze Aniqa juz do domku wychodzi i dlatego milczy
tak ludzie mowia ze sie zbiera kurz ale przeciez jak wszystko bedzie sie pralo ten baldachim co jakis czas, ja moge prac i co tydzien a lozeczko ladniej wyglada z nim jak dla mniewiec kupuje zestaw z baldachimem ochraniaczem i przybornikiem na lozeczko, i drugi komplet poscieli na zmiane tak samo full wypas