X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciala zamowic caly komplet od a do z i miec z glowy.... tj. lozeczko materac i posciel z ochraniaczem i baldachimem bo m isie bardzo podobaja te baldachimki... i jakas inna na zmiane posciel, no i przewijak. wiec szukam takiego fajnego zestawu all in one ale wlasnie albo baldachim brzydki albo posciel nijaka, wiec chyba bede musiala szukac oddzielnie.... lozeczko napewno chce z szuflada i kolor wenge, to nei podlega zmianie, a posciel chce w bezach, brazach, ecru...
    mama86 wrote:
    A kupujesz ochraniacz na łóżeczko? Bo ja pościel już mam z ikei, tylko chcialam jeszcze na allegro zamówić ochraniacz, organizer i poduche do karmienia. Ale cały czas sie waham czy kupic ten ochraniacz :-I

• paradise Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem jakaś dzisiaj nijaka. Byłam na wizycie u nowego endokrynologa i mam jakieś mieszane uczucia. Spojrzał na mnie, przeprowadził 5 minutowy dialog, zrobił szybkie USG, zmniejszył dawkę tabletek i powiedział, żebym pokazała się przed lub najlepiej już po porodzie..

Ja do podmywania po porodzie mam szare mydło z Białego Jelenia w płynie.

Idę biegać po internecie za nowym ginekologiem bo wypadałoby mi iść w tym tygodniu na wizytę.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise a Ty masz niedoczynność ? Ja zastanawiam się jak to jest ze zmniejszeniem dawki po porodzie, czy trzeba od razu czy też trzeba przyjmować tą wyższą dawkę jeszcze przez jakiś czas :P

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    a jak się czujesz Sylwia? jeszcze trzy dni i odpoczywasz ;)
    no mam taka nadzieje.Zarejestrowalam sie w czwartek na 18 do prywatnego Gina i mam nadzieje ze mi da to zw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 14:47

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    A kupujesz ochraniacz na łóżeczko? Bo ja pościel już mam z ikei, tylko chcialam jeszcze na allegro zamówić ochraniacz, organizer i poduche do karmienia. Ale cały czas sie waham czy kupic ten ochraniacz :-I

A ja ostatnio myślę nad organzerem do przymocowania do lozeczka, widziałam pare ale nic mnie nie urzeklo. Jakbyscie na cos trafiły lub szukały dla siebie to podsylajcie linki :-)
    Ochraniacz mam, na początku dziecko się nie przekreca więc nie uderzy sie o szczebelki, ale za jakieś 3 mies to chyba jest to prawdopodobne (?) A już na pewno przyda się jak bedzie stawało na wlasnych nogach :-) No i lozeczko wygląda dużo przytulniej z ochraniaczem :-)

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ochraniacz to ja kupiłam, ale wiem że na początku nie będę zakładała, bo poprostu nie będę ze swojego łóżka widizała małej...jak będzie starsza to wtedy założe...
    Co do baldachimu to też mi isę podoabają, ale koleżanka powiedizaa że nie warto kupować bo tylko kurz isę zbiera, a niedługo i tak go zdejmuje bo chce karuzelę przykręcić

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam poscieli jeszcze- kupilam tylko pezescieradlo.Bratowa meza mowila ze na poczatku nie potrzeba poscieli ze wystarczy rozek lub spiworek

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    no mam taka nadzieje.Zarejestrowalam sie w czwartek na 18 do prywatnego Gina i mam nadzieje ze mi da to zw
    Sylwia to trzymam kciuki za udaną wizytę :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Paradise a Ty masz niedoczynność ? Ja zastanawiam się jak to jest ze zmniejszeniem dawki po porodzie, czy trzeba od razu czy też trzeba przyjmować tą wyższą dawkę jeszcze przez jakiś czas :P

Ja mam niedoczynność - idę w czwartek do endokrynologa, jak się czegoś dowiem to dam znać.

Anoolka lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Ja nie mam poscieli jeszcze- kupilam tylko pezescieradlo.Bratowa meza mowila ze na poczatku nie potrzeba poscieli ze wystarczy rozek lub spiworek
    Ja mam jedną pościel ale i tak na początku rożek a później śpiworek.

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mycia po pierwszym porodzie używałam żelu do higieny intymnej tego co zwykle plus tantuum rosa (zgodnie z radą położnej kupiłam sobie taki mały spryskiwacz do kwiatków http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00255218/?query=TOMAT+Spryskiwacz i w tym rozpuszczałam ten proszek i dosyć często się spryskiwałam:). Ulga była niesamowita.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:

Tak, niedoczynność. Pytałam tego lekarza jak z dawkowaniem po porodzie to powiedział, że nic się nie zmienia (tyle w tym temacie :P ) więc nie będę sugerować się jego opinią i chyba w wolnym czasie przejdę się do innego lekarza bo do tego na pewno nie będę uczęszczać na dłuższą metę.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niedoczynność leki mam brać tylko do porodu po porodzie mam nie brać odczekać 3 miesiące zrobić TSH i przyjść na wizytę

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis dzien kiepski caly czas bym lezala jakos tak mi dzis ciezko nic bardzo nie zrobilam a zmeczona jestem jak nie wiem co.
    Sylwia trzymam kciuki za wizyte mysle ze gin da Ci zwolnienie bez zadnych oporow.
    Ja ochraniacz mam, wszystko mialam w komplecie z lozeczkiem i posciel i baldachim i przybornik

age.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ciekawe dlaczego ja mam inne zalecenia. Tak samo powiedziałam mu, ze poprzednia lekarka zmniejszyła mi dawkę i za miesiąc kazała zrobić badania ale ich nie zrobiłam bo się wyprowadziłam to zachował się jakby wgl tego nie usłyszał i nie dał mi skierowania na badania. Nawet ciśnienia mi nie zmierzył a wizyta niby prywatna. Dobrze, ze z pakietu zdrowotnego i nic nie płaciłam.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia na pewno dostaniesz to zwolnienie nie wierze, że jest w tym kraju drugi taki lekarz co by tyle zwlekał.

Ciekawe co tam u Aniqi i Hani.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 15:22

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise może dlatego, że mój endo też jest dziwny jak starałam się zajść w ciążę to mialamtsh prawie 4 a on uważał że jest ok dopiero ginka mi dala leki zabiła TSH do 1.5 i zaszłam w ciąże

• Smutas Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala biorę koszule bo i tak w pizamach nie pozwalaja.
    poczwarkah wrote:
    Ja kupiłam tylko z myślą o szpitalu, bo w domu nie mam dosłownie żadnych. Od lat sypiam nago ;)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 14:55

• Scęście Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze Aniqa juz do domku wychodzi i dlatego milczy :)

tak ludzie mowia ze sie zbiera kurz ale przeciez jak wszystko bedzie sie pralo ten baldachim co jakis czas, ja moge prac i co tydzien a lozeczko ladniej wyglada z nim jak dla mnie :) wiec kupuje zestaw z baldachimem ochraniaczem i przybornikiem na lozeczko, i drugi komplet poscieli na zmiane tak samo full wypas :P

‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ