X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z koszulami to ja nie pomogę bo kupowałam w sklepie u mnie w mieście mam dwie rozpinane jedna po bokach a jedna po środku. Własnie przejrzałam swoją szafke w poszukiwaniu starej koszuli nocnej żeby była na poród i chyba ją wywaliłam :( i teraz chyba musze coś kupić taniego żeby nie szkoda było wywalić

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    zwykle ale fajne, lepsze niz z misiami na srodku :P
    A ja nie mam problemu ze wzorkami. Kupiłam sobie trzy koszule i każda z innym zwierzaczkiem ;)

Przed godzinką kurier przywiózł mi wózek, tylko sama się boję go rozpakowywać bo jakby nie było pare kg waży. Więc muszę czekać na męża albo na sąsiadkę, może się nade mną zlituje ;)

anka_a lubi tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja siostra mówi, że te z wyjmowanym cyckiem, są mniej praktyczne, ale to chyba zależy jaki kto ma obfity biust. U nas w rodzinie niestety skąpo nas Bozia obdarzyła :p i Aga mi mówiła, że przy każdym ruchu cycek uciekał :p i kupiła wszystkie rozpisane na środku, po powiedziała, że wtedy wszystko na wierzchu i jest łatwiej ;)

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4496381149
    Ja kupuje taką :)

a z piżam, to bardzo mi się ta podoba. Jak wytrwam w kamieniu to sobie sprawię na święta :)

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4567790796

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 10:09

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:

a z piżam, to bardzo mi się ta podoba. Jak wytrwam w kamieniu to sobie sprawię na święta :)

Ale ładna ta piżama - szczególnie granatowa:)
    Ja mam jedną granatową koszulę z biedronki, drugą czarną rozpinaną zamawianą przez internet, do porodu raczej koszulkę męża wezmę. Nie wiem dlaczego producenci koszul twierdzą, że kobiety w ciąży i karmiące koniecznie muszą lubić pastelowe kolory i dziecięce obrazki. Te jasne kolory jak dla mnie na początek kiepskie, bo strasznie widać na nich plamy.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem ze kazdy co innego lubi, ale ja nawet ubran sobie nie kupuje ze wzorkami napisami, bardziej gladkie, ewentualnie jakies paseczki, po prostu nie lubie wiec jak nei lubie to i koszulom wyjatku robila nie bede :P
    Anoolka wrote:
    A ja nie mam problemu ze wzorkami. Kupiłam sobie trzy koszule i każda z innym zwierzaczkiem ;)

Aga W.A lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jak tak to ja sobie wezme jedna z wyjmowanym cycem a druga z guziczkami tymi na boku pewnie albo na srodku ;)
    renatkach wrote:
    A moja siostra mówi, że te z wyjmowanym cyckiem, są mniej praktyczne, ale to chyba zależy jaki kto ma obfity biust. U nas w rodzinie niestety skąpo nas Bozia obdarzyła :p i Aga mi mówiła, że przy każdym ruchu cycek uciekał :p i kupiła wszystkie rozpisane na środku, po powiedziała, że wtedy wszystko na wierzchu i jest łatwiej ;)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o te sa bardzo fajne, i na napy a nei guziczki wiec szybko raz dwa, chyba sie na nia skusze :) a druga jakas tania wezme ta z wyjmowanym cycem najtansza :)
    renatkach wrote:

• moni28 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    Właśnie doczytałam ze swoich wyników że mam bardzo wysokie żelazo norma to 26,0 a ja mam 36,9. CZy któraś z Was spotkała się z czymś takim, albo też tak ma.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się podoba taka koszula
    http://allegro.pl/rozpinana-koszula-nocna-do-karmienia-kelly-m-38-i4497035784.html
    ale trochę przydroga. Nie wiadom ile będę karmić, ale jakby sie zapowiadalo ze długo to może też sobie sprawie na święta :-) teraz szkoda mi wydać tyle kasy na koszulę jak nie wiem jak to będzie z tym karmieniem, bo generalnie to wolę spać w pizamce :-)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:

Granatowa pizamka jest super :-) Jak na nią popatrzylam to już poczułam święta :-)
    Zastanawialyscie się jak będą wygladaly Wasze święta? Chyba dla większości z nas to będą pierwsze święta we trójkę :-) Ciekawa jestem jak ogarne przygotowania i malenstwo.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:40

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też irytują te piżamy dla karmiących wyglądające jak piżamy dla dziesięciolatek. Zielona fluorescencyjna koszulka z pieskiem z przodu? Sorry, ja takich rzeczy nie noszę i dziecko niczego nie zmieni :)
    Ja kupiłam już jakiś czasu temu takie: http://allegro.pl/dyskretna-ciazowa-koszula-do-karmienia-r-m-gratis-i4482092297.html

Noc ciężka za mną - obudził mnie o 5 rano ból miesiączkowy i kłucie w pochwie. Myślałam że zejdę, ale przeszło... Poza tym od wczoraj mi się włączyła jakaś nietolerancja na nabiał bo co zjem to zaraz biegunka... To tym bardziej dziwne, że wcześniej tego nie miałam, a do tego mam teraz na nabiał mega ochotę.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj popoludniu byłam jak studnia bez dna! :-D
    Ciągle wedrowalam pomiędzy pokojem a kuchnią i szukalam czegoś "do pochrupania" :-) Zaczęło się od odrobinki chalwy, potem jabłko, papryka, zielone ogórki a wieczór zakonczylam platkami kukurydzianymi :-D W międzyczasie zapijalam to herbatą :-) Sama nie wiedziałam co się ze mna dzieje :-D

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:40

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam taki cyc średni - w tej chwili rozmiar ok 70D. Jak przymierzałam to mogłam spoko wyjąć.

ataga4, Scęście lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze nawiązując do badań - dziś byłam na pobraniu wymazu na paciorkowca. Myślałam że będzie gorzej :-)

• Smutas Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wogóle nie kupuje piżam do karmienia, mam sporo z przed ciąży i w domu to będę zawijać bluzkę do góry bo to i tak szybciej.

poczwarkah, Aga W.A lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie są takie oznaczenia umol/l 6,6 - 26.0
    a mój wynik 36,9. trochę mnie to niepokoi

ataga4 wrote:
    Dziwne, bo ja na moich badaniach zakres ref żelaza mam od 23 do 175 ug/dl, a mój ostatni poziom to 121,7.
    Poza tym teraz dzieciaczek będzie pobierał od nas żelazo żeby nagromadzic u siebie.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    u mnie są takie oznaczenia umol/l 6,6 - 26.0
    a mój wynik 36,9. trochę mnie to niepokoi

Kiedy masz wizytę u lekarza? Bierzesz żelazo?

‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ