Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama86,ja byłam bardzo na nie jeśli chodzi o pieluszki Dada. Pamiętałam jakie to było g siedem lat temu. Dziwiłam się siostrze czym poza ceną się tak zachwyca. W zeszłym tygodniu jak byłam u siostry to okazało się że obecne pieluchy Dada w niczym nie przypominają tych starych a wyglądają jak Pampersy. A na dodatek wychodzą z tej samej fabryki co Pampersy. Przekonałam się do Dady. Wychodzi sporo taniej.Matka fantastycznej 4
-
A ja dzis rozmawiałam z koleżanka która urodziła 4 mies temu, przytyla 17kg w ciąży a po 3 tyg wrocila do wagi sprzed. Wszystko zalezy od przemiany materii, skłonności i genetyki. Mówiła tez żeby odpoczywać ile się da, bo potem sie nie da.
A poród - wiadomo ze boli, ale da sie przeżyć. Jak tylko urodziła to sie zarzekala ze nigdy więcej, a teraz juz zapomniala
Jestem pozytywnie nastawiona po tej rozmowie
lubek, Nelly, ao12., Anoolka lubią tę wiadomość
-
Aga W.A wrote:Dzięki dziewczyny
mi jak na razie przybyło 8 kg, jak byłam w 28 tygodniu w szpitalu to schudłam dwa kg w związku z zabiegiem.
Aga, to fajnie ze tylko 8kg, u mnie niestety juz 14
Jesli chodzi o koszule lub komplety z kobiecymi wzorami - te do szpitala - to nie moge ci polecic bo nie mieszkam w Pl ale moze, ktoras z dziewczyn zna jakas fajna stronke
Kobietki, pochwalcie sie jesli ktoras zamawiala dla siebie jakies ladne ubranko do szpitala przez internetbo z tego co pamietam Aga nie moze za bardzo ruszac sie z domu i kompletuje wyprawke skladajac zamowienia
Aga W.A lubi tę wiadomość
-
Ja tez szukam jakiegoś niebanalnego wzoru pizamki, mysle o bluzce ze spodenkami...
Kurcze wieczorem rozbolal mnie brzuch miesiaczkowo, wzielam nospe forte, a teraz znowu boli, śpać nie moge i straszbie mnie mdliWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 04:09
-
Chyba się doczekałam malowania!!! Pisze "chyba", bo uwierze jak już mąż przywiezie farbę, malarza i sciany będą pomalowane
Brzuch cały czas pobolewa - w ogole nie czuje się najlepiej.
Jeszcze jade z Polą dzisiaj na szczepienie i muszę sofy jakiejś rozkładanej do spania sobie poszukać..
Miłego dnia kobietki! -
radzilabym nie brac dwuczesciowej pizamki, ktoras pisala ze u niej w szpitalu jest to wgl zabroione, a nawet jesli nei ejst zabronione to skonczy sie tak ze bedziesz bez tych spodenek lezec pewnie zeby rana sie goila.. wiec juz lepiej miec dluga koszule moim zdaniem...
Strokrotka wrote:Ja tez szukam jakiegoś niebanalnego wzoru pizamki, mysle o bluzce ze spodenkami...
Kurcze wieczorem rozbolal mnie brzuch miesiaczkowo, wzielam nospe forte, a teraz znowu boli, śpać nie moge i straszbie mnie mdliAnoolka, DeLaCruz, anka_a lubią tę wiadomość
-
Scęście wrote:radzilabym nie brac dwuczesciowej pizamki, ktoras pisala ze u niej w szpitalu jest to wgl zabroione, a nawet jesli nei ejst zabronione to skonczy sie tak ze bedziesz bez tych spodenek lezec pewnie zeby rana sie goila.. wiec juz lepiej miec dluga koszule moim zdaniem...
do szpitala mam normalne koszule, raczej chodzi mi takie juz potem w domu - wygodne do karmienia
no to wyobraźcie sobie,ze NIE BEDE MIAŁA JEDNAK DZISIAJ MALOWANIA!!!
Dżizas jaka jestem zła to sobie nie wyobrazacie! Przed chwila zadzwonił do mnie mąż, że jednak nia da rady dzisiaj, bo malarzowi cos wypadło i musi jechac na uczelnie
Płakać mi się chce... -
ja kupilam 2 koszule do karmienia a wczoraj udalo mi sie kupic szlafroczek taki jaki chcialam czyli nie puchaty a zwykly z rekawami 3/4. Stanik narazie mam jeden do karmienia ale dokupie jak bedzie potrzeba narazie sie wstrzymam
Bede musiala chyba dokupic podklady poporodowe bo kupilam jedna paczke ale widze ze malo bedzie
U mnie waga nadal taka sama pewnie przez ta dietke czyli +6 kg od poczatku ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 08:50
-
Strokrotka wrote:Ja tez szukam jakiegoś niebanalnego wzoru pizamki, mysle o bluzce ze spodenkami...
Kurcze wieczorem rozbolal mnie brzuch miesiaczkowo, wzielam nospe forte, a teraz znowu boli, śpać nie moge i straszbie mnie mdli -
Aga W.A wrote:Nie mogę sie zdecydować na piżame, te dla matek wyglądają jak dla dzieci, z jakimiś misiami, macie jakąś stronkę do polecenia gdzie są bez rysunków, takie kobiece?
Mi też te z dziecięcymi rysunkami nie odpowiadają więc kupiłam takie koszule:
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-l-hit-i4567741654.html
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-l-nowe-kolory-i4498534901.html
Nic szczególnego ale właściwie potrzebuję je tylko do szpitala. Jeszcze muszę jakiś szlafrok znaleźć.
Jeśli natomiast szukasz piżamy (bluzka + spodenki) to nie pomogę bo piżam nie szukałam.Aga W.A lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
Mnie dziś czeka 100-kilometrowa wycieczka do lekarza i z powrotem. Mam trochę obawy przed zmianą, ale ten lekarz jest ponoć bardzo dobry i pracuje w szpitalu, w którym najprawdopodobniej będę rodzić. Oby tylko nasza niunia wytrzymała do 20 września, bo wtedy mój mąż ma zaplanowany urlop i będziemy mogli spokojnie czekać na poród już na miejscu.
A koszulę do karmienia mam taką: http://allegro.pl/nowosc-super-koszula-ciaza-do-karmienia-dn-m-i4339533878.html
Trochę droga, ale jest śliczna i mam zamiar używać jej w domu. Do porodu kupię sobie najzwyklejszą na 16 zł, albo zabiorę jakiś dłuższy podkoszulek męża.pestka lubi tę wiadomość
-
Scęście wrote:zwykle ale fajne, lepsze niz z misiami na srodku
ja tez takie zwykle zmaowie i te na wyjmowanego cyca zeb ysie z tymi guziczkami nei bujac
Rzeczywiście te bez guzików wydają się być praktyczniejsze. Mam tylko nadzieję, że mi pierś niespodziewanie nie wyskoczy jak się materiał podwinie albo naciągnie hehe.
-
No ja właśnie tez mam dwie takie z wyjmowanym cyckiem:-) Jedna kupilam w biedronce jak mieli a druga dostalam w spadku po koleżance. Szlafrok mam czarny satynowy z lumpa, tyle ze mam problem żeby się w nim dopiąć
Ale co tam, przecież nie będę w nim cały czas chodziła a pod spodem i tak będę miała koszule do kolan
Dziewczyny,wy tez macie teraz zero energii? Bo u mnie od jakiegoś czasu jest jakaś masakra. Niby mam dużo chęci ale tylko na tym się kończy, nawet obiad ciężko mi zrobić