Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ataga4 wrote:Dziewczyny przyszła mi dziś pierwsza koszula do karmienia, zamówiłam taką:
http://allegro.pl/przedmiot-i4545348411.html
Jeśli chodzi o material to jest okej, nie jest sztuczna. Ja wzięłam rozm M, wahalam się pomiędzy S i M, ale zdecydowałam ze większa będzie wygodniejsza. Więc jak coś to polecam. Szkoda tylko że zapiecie jest na zwykłe guziki, a nie np na zatrzaski, wygodniej i szybciej byłoby ją rozpiac i zapiac po kamieniu.
Też wzięłam takie dwieplus jedną starą do porodu i jedną z dziurami na cycki ala kieszonki. Staniki kupiłam sportowe - czarny i beż (białych nie biorę bo się brudzą, ale są sztuczne i jak nosiłam jeden dwa dni to mnie wszystko swędziło i do tego strasznie się pociłam także porażka (kupiłam w pepco po dysze). Muszę poszukać jakiegoś sportowego ale z bawełny (może też gdzieś są po 10 zł.
-
no wlasnie Aniqa to jak podklad sie trzyma? na czym skoro nei masz majtek? znaczy no lezec to mozesz i bez majtek na podkladzie ale jak isc?? wtedy zakladasz majtki czy tam leci po tobie? a podkladow na lozko ile juz zuzylas? bo ja wzielam tylko jedno opakowanie 5 sztuk na lozko..
jak nasza Hanusia? -
No i ja się muszę ruszyć za stanikami, w pierwszej kolejności pójdę do h&m, dużo z Was pisze że kupiło tam,ciekawe czy na mnie się coś znajdzie.
Do porodu też mam starą koszulę, która pamięta jeszcze panienskie czasyleżała sobe u mamy zapomniana
-
ja tez msuze staniki kupic, ale nie bede zamawiac bo widzialam szukajac rajstop na wesele w ejdnym sklepie w meiscie wiec wole na meisjcu bo mozna przymierzyc a tak to rpzyjdzie za maly czy za duzy i sie bujac z wysylkami... wiec to zalatwie na meisjcu. ksozule zamowie z all bo u men iw miescie takie jak na all sa po 39zl ha ;/ zdzierstwo
-
Ataga też mi się te koszule bardzo podobają, ale w końcu kupiam bluzkę ze spodenkami;) Do porodu muszę poszukać jakiejś własnie starej, której nie będzie mi szkoda;)
Aniqa ja też planowałam wziąć jedna paczkę podpasek, faktycznie sie zaopatrzę w dwie. Wiesz, jeszcze nie zawsze muszą Ci wody odejść przed porodem, czasami przebijają przed samym porodem;)
Ja poprasowałam...aż ciepło mi się zrobiło, a chłodno i deszczowo dziś
a co do tycia 30kg, to moja teściowa z moim mężem tak przytyła. Mówiła, że mdliło ja jak jadła a jeszcze bardziej jak nie jadła..pomagała tylko zielona Helena:P Ale wszystko zgubiłaZ jego siostrami już normalnie tyła, po kilkanaście kilo, tylko z nim tak
Więc właśnie nigdy nie wiesz, co Ci w ciąży będzie albo jak się będziesz czuła, pomimo, że już się w jednej przykładowo było;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 20:19
-
A co do staników z H&M byłam dzisiaj i kupiłam dwupak takich miękkich szarych. Bardzo wygodne. Ja się boję staniki czy bieliznę zamawiać przez internet..a jak mnie będzie gdzies uwierać czy coś to przecież oszaleję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 20:20
-
Wlasnie i ja jestem ciekawa bo przeciez jak sie chodzi to te podklady nie maja czego sie trzymac i chyba najlepiej zalozyc majtki tak to ma sie czego trzymac, tym bardziej ze u mnie w szpitalu odwiedziny sa na wydzielonej salce to nie wyobrazam sobie zeby wyjsc tak bez majtek.
Ja staniki tez musze w tym tygodniu kupic juz wypatrzylam gdzie sa, u mnie niestety nie ma h&m ciazowego buuu -
Wow! Wow! Wow ale nowości
Aniqa gratulacje! Mała piękna
Ja jednak chciałabym żeby moja malutka posiedziała do dnia terminu bo jeszcze gotowa nie jestem.
Od wczoraj miałam być w szpitalu ale pojechałam dziś a tam łóżka nie ma. Nie powiem że się nie ucieszyłam bo dziś urodziny mojego mężaMój lekarz powiedział że jak się dobrze czuje i nic się takiego nie dzieje to możemy poczekać do środy, wtedy ma się coś zwolnić.
Wczoraj byłam na chwilę w h&m z zamiarem kupienia jakiegoś szlafroka i była promocja -20% z kuponem na całą kolekcje dziecięcą, wziełam dwa piękne dresiki http://tablet.hm.com/pl/product/24094?article=24094-A# drugi taki siwy ale nie mogę znaleźć zdjęcia. Polecam Staniki z esotiq, są zarówno tańsze jak i droższe ale gatunkowo lepsze niż h&m. Nie mogę sie zdecydować na piżame, te dla matek wyglądają jak dla dzieci, z jakimiś misiami, macie jakąś stronkę do polecenia gdzie są bez rysunków, takie kobiece?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 20:51
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
mama86 wrote:A tak to zostało mi tylko do kupienia pampersy,ze chyba cos jeszcze mi się przypomni:-) A pampersy najtańsze maja w rossmanie po 21,99 za 43 szt.a byłam w kilku sklepach w kerfurze, kauflandzie, intermarche i wszędzie maja droższe. Zastanawialam się też nad pieluchami dada i faktycznie są tańsze bo po 14,99 ale wydaje mi się ze tylko dlatego, że w paczce jest 28 szt. Wiec nie wiem ale cenowo wyglądają podobnie, jeśli porównywać z ceną w rossmanie:-) Ja zdecydowałam się na pampersy:-)
Porównując cenę za sztukę taniej wychodzą pampersy, a nie dada. Dwójki też, a jeszcze jak się dorwie na fajnej promocji, to jest spora różnica (mówię oczywiście o tych zielonych active baby) -
pestka wrote:A co do staników z H&M byłam dzisiaj i kupiłam dwupak takich miękkich szarych. Bardzo wygodne. Ja się boję staniki czy bieliznę zamawiać przez internet..a jak mnie będzie gdzies uwierać czy coś to przecież oszaleję
pestka lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Aga wejdz na stronę suwaczki.com, i tam sobie wybierasz suwaczek podajjac odpowiednie dane, a potem w ustawieniach w zakladce spolecznosc w miejscu "twoj podpis na forum" wklejasz adres url ktory utworzy strona suwaczki.com
Aga W.A lubi tę wiadomość
-
Aga W.A wrote:Czy któraś z dziewczyn mogłaby mnie dodać do kalendarza? 12.10.2014, dziewczynka Nadia
będę wdzieczna. I jeszcze powiedzcie jak się ustawia taki kalendarz w podpisie? Ile miesięcy i dni do porodu.
Wchodzisz na suwaczki.com i tam sobie wybierasz odpowiedni suwaczek jaki chcesz i wklejasz link tam gdzie jest ustawienia profilu czy cos takiegoAga W.A lubi tę wiadomość
-
agatas wrote:Porównując cenę za sztukę taniej wychodzą pampersy, a nie dada. Dwójki też, a jeszcze jak się dorwie na fajnej promocji, to jest spora różnica (mówię oczywiście o tych zielonych active baby)
A ja chyba widzialam w Realu te pampersy 43szt zielone 1 po 20 albo 21 zl. Jutro będę na zakupach to sprawdze i dam znać