X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba mi się ten śpiworek, chyba zamówię :)

lubek lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny przyszła mi dziś pierwsza koszula do karmienia, zamówiłam taką:
    http://allegro.pl/przedmiot-i4545348411.html
    Jeśli chodzi o material to jest okej, nie jest sztuczna. Ja wzięłam rozm M, wahalam się pomiędzy S i M, ale zdecydowałam ze większa będzie wygodniejsza. Więc jak coś to polecam. Szkoda tylko że zapiecie jest na zwykłe guziki, a nie np na zatrzaski, wygodniej i szybciej byłoby ją rozpiac i zapiac po kamieniu.

Też wzięłam takie dwie ;) plus jedną starą do porodu i jedną z dziurami na cycki ala kieszonki. Staniki kupiłam sportowe - czarny i beż (białych nie biorę bo się brudzą, ale są sztuczne i jak nosiłam jeden dwa dni to mnie wszystko swędziło i do tego strasznie się pociłam także porażka (kupiłam w pepco po dysze). Muszę poszukać jakiegoś sportowego ale z bawełny (może też gdzieś są po 10 zł.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie Aniqa to jak podklad sie trzyma? na czym skoro nei masz majtek? znaczy no lezec to mozesz i bez majtek na podkladzie ale jak isc?? wtedy zakladasz majtki czy tam leci po tobie? a podkladow na lozko ile juz zuzylas? bo ja wzielam tylko jedno opakowanie 5 sztuk na lozko..
    jak nasza Hanusia?

• Strokrotka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Aniqa, jak ta mega podpaska ci sie trzyma jak idziesz skoro bez majtek chodzisz, przytrzymujesz ja?

ataga4 myślę, że chodzenie to grubo powiedziane po nacięciu i hemoroidach.. :)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • ataga4 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja się muszę ruszyć za stanikami, w pierwszej kolejności pójdę do h&m, dużo z Was pisze że kupiło tam,ciekawe czy na mnie się coś znajdzie.
    Do porodu też mam starą koszulę, która pamięta jeszcze panienskie czasy :-D leżała sobe u mamy zapomniana :-)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:39

• Scęście Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no chdozi o wstanie do lazienki, myc tez sie kaza napewno, krocze podmywac a do tego trzeba wstac, no i jednak ciagle lezenie tez nei ejst wskazane, skoro p ocesarce kaza chdozic to tym bardziej po naturalnym chyba? ale moze sie myle.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez msuze staniki kupic, ale nie bede zamawiac bo widzialam szukajac rajstop na wesele w ejdnym sklepie w meiscie wiec wole na meisjcu bo mozna przymierzyc a tak to rpzyjdzie za maly czy za duzy i sie bujac z wysylkami... wiec to zalatwie na meisjcu. ksozule zamowie z all bo u men iw miescie takie jak na all sa po 39zl ha ;/ zdzierstwo :P

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wtedy na chwile chyba te gacie jednorazowe - tzn ja tak robiłam.. lezac zdejmowałam, zeby rana sie goiła, a na "wyprawe" zakładałam na chwile :) O to mi chodziło :)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga też mi się te koszule bardzo podobają, ale w końcu kupiam bluzkę ze spodenkami;) Do porodu muszę poszukać jakiejś własnie starej, której nie będzie mi szkoda;)

Aniqa ja też planowałam wziąć jedna paczkę podpasek, faktycznie sie zaopatrzę w dwie. Wiesz, jeszcze nie zawsze muszą Ci wody odejść przed porodem, czasami przebijają przed samym porodem;)

Ja poprasowałam...aż ciepło mi się zrobiło, a chłodno i deszczowo dziś;)

a co do tycia 30kg, to moja teściowa z moim mężem tak przytyła. Mówiła, że mdliło ja jak jadła a jeszcze bardziej jak nie jadła..pomagała tylko zielona Helena:P Ale wszystko zgubiła :) Z jego siostrami już normalnie tyła, po kilkanaście kilo, tylko z nim tak ;) Więc właśnie nigdy nie wiesz, co Ci w ciąży będzie albo jak się będziesz czuła, pomimo, że już się w jednej przykładowo było;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 20:19

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do staników z H&M byłam dzisiaj i kupiłam dwupak takich miękkich szarych. Bardzo wygodne. Ja się boję staniki czy bieliznę zamawiać przez internet..a jak mnie będzie gdzies uwierać czy coś to przecież oszaleję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 20:20

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie i ja jestem ciekawa bo przeciez jak sie chodzi to te podklady nie maja czego sie trzymac i chyba najlepiej zalozyc majtki tak to ma sie czego trzymac, tym bardziej ze u mnie w szpitalu odwiedziny sa na wydzielonej salce to nie wyobrazam sobie zeby wyjsc tak bez majtek.
    Ja staniki tez musze w tym tygodniu kupic juz wypatrzylam gdzie sa, u mnie niestety nie ma h&m ciazowego buuu :-(

age.png
  • Aga W.A Znajoma

Wysłany: 1 września 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Wow! Wow ale nowości :) Aniqa gratulacje! Mała piękna :) Ja jednak chciałabym żeby moja malutka posiedziała do dnia terminu bo jeszcze gotowa nie jestem.
    Od wczoraj miałam być w szpitalu ale pojechałam dziś a tam łóżka nie ma. Nie powiem że się nie ucieszyłam bo dziś urodziny mojego męża :) Mój lekarz powiedział że jak się dobrze czuje i nic się takiego nie dzieje to możemy poczekać do środy, wtedy ma się coś zwolnić.
    Wczoraj byłam na chwilę w h&m z zamiarem kupienia jakiegoś szlafroka i była promocja -20% z kuponem na całą kolekcje dziecięcą, wziełam dwa piękne dresiki http://tablet.hm.com/pl/product/24094?article=24094-A# drugi taki siwy ale nie mogę znaleźć zdjęcia. Polecam Staniki z esotiq, są zarówno tańsze jak i droższe ale gatunkowo lepsze niż h&m. Nie mogę sie zdecydować na piżame, te dla matek wyglądają jak dla dzieci, z jakimiś misiami, macie jakąś stronkę do polecenia gdzie są bez rysunków, takie kobiece?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 20:51

Kajaoli lubi tę wiadomość

1o4ue0bru3app3kv.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    A tak to zostało mi tylko do kupienia pampersy,ze chyba cos jeszcze mi się przypomni:-) A pampersy najtańsze maja w rossmanie po 21,99 za 43 szt.a byłam w kilku sklepach w kerfurze, kauflandzie, intermarche i wszędzie maja droższe. Zastanawialam się też nad pieluchami dada i faktycznie są tańsze bo po 14,99 ale wydaje mi się ze tylko dlatego, że w paczce jest 28 szt. Wiec nie wiem ale cenowo wyglądają podobnie, jeśli porównywać z ceną w rossmanie:-) Ja zdecydowałam się na pampersy:-)

Porównując cenę za sztukę taniej wychodzą pampersy, a nie dada. Dwójki też, a jeszcze jak się dorwie na fajnej promocji, to jest spora różnica (mówię oczywiście o tych zielonych active baby) :)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Aga W.A Znajoma

Wysłany: 1 września 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z dziewczyn mogłaby mnie dodać do kalendarza? 12.10.2014, dziewczynka Nadia :) będę wdzieczna. I jeszcze powiedzcie jak się ustawia taki kalendarz w podpisie? Ile miesięcy i dni do porodu.

Kajaoli lubi tę wiadomość

1o4ue0bru3app3kv.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    A co do staników z H&M byłam dzisiaj i kupiłam dwupak takich miękkich szarych. Bardzo wygodne. Ja się boję staniki czy bieliznę zamawiać przez internet..a jak mnie będzie gdzies uwierać czy coś to przecież oszaleję :D
    To mamy takie same :)

pestka lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wejdz na stronę suwaczki.com, i tam sobie wybierasz suwaczek podajjac odpowiednie dane, a potem w ustawieniach w zakladce spolecznosc w miejscu "twoj podpis na forum" wklejasz adres url ktory utworzy strona suwaczki.com

Aga W.A lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga W.A wrote:
    Czy któraś z dziewczyn mogłaby mnie dodać do kalendarza? 12.10.2014, dziewczynka Nadia :) będę wdzieczna. I jeszcze powiedzcie jak się ustawia taki kalendarz w podpisie? Ile miesięcy i dni do porodu.

Wchodzisz na suwaczki.com i tam sobie wybierasz odpowiedni suwaczek jaki chcesz i wklejasz link tam gdzie jest ustawienia profilu czy cos takiego

Aga W.A lubi tę wiadomość

age.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Porównując cenę za sztukę taniej wychodzą pampersy, a nie dada. Dwójki też, a jeszcze jak się dorwie na fajnej promocji, to jest spora różnica (mówię oczywiście o tych zielonych active baby) :)

A ja chyba widzialam w Realu te pampersy 43szt zielone 1 po 20 albo 21 zl. Jutro będę na zakupach to sprawdze i dam znać :-)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Wchodzisz na suwaczki.com i tam sobie wybierasz odpowiedni suwaczek jaki chcesz i wklejasz link tam gdzie jest ustawienia profilu czy cos takiego

Hehe prawie w tym samym czasie napisalysmy :-D

‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ