X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A to jak jest śpiworek do gondoli to nie trzeba zakładać kombinezonu? Jessu jakie to wszystko trudne do ogarnięcia ;)

nie wiem czy nie trzeba, ale można małego po prostu bardzo ciepło ubrać i do śpiworka, tak myślę :P wiecie, wszystko się okaże 'w praniu'. Ja mam parę kombinezonków, tylko nie takich zimowych, ale polarowych czy pluszowych to myślę że w takim ubranku i do śpiworka jest ok:) wiadomo, że nie spacerujesz z maluszkiem jak jest -5 czy -10 długo, ale żeby go gdzieś przenieść to chyba wystarczy, nie?;)

lubek lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeden bardzo cieply kombinezon tylko ze rozowy :) dla Niny ktora okazala sie Nikusiem :)

pestka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A to jak jest śpiworek do gondoli to nie trzeba zakładać kombinezonu? Jessu jakie to wszystko trudne do ogarnięcia ;)

no tak mi sie wydaje, ze wtedy tylko takie cieple spiochy z kapturem wystarcza, ja mam np takiego renifera: http://allegro.pl/dzieciecy-pajacyk-renifer-coolclub-smyk-roz-62-i4420325533.html (wklejam z allegro, bo w smyku juz chyba nie ma). Sklaniam sie ku wersji ze spiworkiem, podoba mi sie ta welna, plus, jak wyjme malego z gondoli, to mu bedzie wygodniej w cieplym samochodzie w foteliku, w kombinezonie moze byc za cieplo, tak mi sie wydaje.
    A pod renifera oczywiscie body dlugi rekaw, kaftanik i polspiochy np, ale to wersja megazimowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 17:21

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi czasem tez cos pyknie i az sie wystarszylam kiedys czy m icos w srodku nie peklo i nie rozerwalo sie co by zle mialo byc.. :P

ja mam kombinezoniki, jakbym miala spiworek to i tak nie wlozylabym do neigo dziecka w samym ubranku, wiec zaloze ubranko, kombinezonik, kocyk gruby i "pokrywka" od gondoli i do przodu :)

no to sweitnie Aniqa ze malutka sama funkcjonuje, w sensie ze nie uwazali ze rpzyszla na swiat za wczesnie i msuza ja jeszcze dochowac, no i ze daje rade sama funkcjonowac tj. nie potrzebuje tlenu czy jakiejs tam pomocy rpzy oddychaniu i wgl. a jesli 36+0 to juz donoszona :)

dobra tak kazdy mi truje zeby prac wiec wypiore, a prasujecie na lewa strone? to w koncu ona dotyka cialka, a nie prawa?

na zgage dziewczyny na fb bardzo polecaja Maalox, to chyba jakis syrop czy cos, podobniez przechodzi w mig zgaga, jednej kolezance podawali go w szpital uwlasnie i teraz mowi ze bez neigo to nei zycie bo zgage ma codziennie. kosztuje okolo 15zl.

:)

• Nelly Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Nelly - kiedy masz wizyte kwalifikacyjna?
    Nie potrzebuję jej, ponieważ moją ciążę prowadzi położna pracująca w domu narodzin, zna moje wyniki wszystkich badań i sama regularnie bada mnie ginekologicznie. Więc nie muszę się dodatkowo stawiać na wizytę kwalifikacyjną, ona już mnie zakwalifikuje. O ile oczywiście nic się w międzyczasie złego nie wydarzy - nie mam np. jeszcze wyników prób wątrobowych robionych w związku z podejrzeniem cholestazy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 17:25

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka swietny ten kombinezonik co sie wkurteczke przerabia :) moze byc i calosciowym spiworkiem, i kombinezonem z rozdzieleniem na dwie nozki, i kurteczka, fajny :) ale i drogi :P

Agrafka lubi tę wiadomość

• lubek Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Nie potrzebuję jej, ponieważ moją ciążę prowadzi położna pracująca w domu narodzin, zna moje wyniki wszystkich badań i sama regularnie bada mnie ginekologicznie. Więc nie muszę się dodatkowo stawiać na wizytę kwalifikacyjną, ona już mnie zakwalifikuje. O ile oczywiście nic się w międzyczasie złego nie wydarzy - nie mam np. jeszcze wyników prób wątrobowych robionych w związku z podejrzeniem cholestazy...

tak tak, pisalas, ale zrozumialam, ze wizyte masz, tylko, ze swoja polozna ;). To daj znac, ja tez napisze jak po mojej (11tego)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek no ja też mam taki kombinezonik, tylko w misia;) dlatego ja też bym się bardziej skłaniała ku śpiworkowi:)

lubek lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Agrafka swietny ten kombinezonik co sie wkurteczke przerabia :) moze byc i calosciowym spiworkiem, i kombinezonem z rozdzieleniem na dwie nozki, i kurteczka, fajny :) ale i drogi :P

Długo myślałam czy nie za drogi ale przekonała mnie jego wielofunkcyjność i liczę, że wystarczy na 2 sezony zimowe:) poza tym będziemy często w podróży więc na pewno będzie wykorzystany :)

lubek lubi tę wiadomość

• Nelly Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    tak tak, pisalas, ale zrozumialam, ze wizyte masz, tylko, ze swoja polozna ;). To daj znac, ja tez napisze jak po mojej (11tego)
    Nie będzie dodatkowej wizyty, zostanę zakwalifikowana w ramach rutynowej wizyty u mojej położnej (22.09), na której mamy też podpisać umowę. Oczywiście jestem bardzo ciekawa jak przebiegnie Twoja.

lubek lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ubranka wypralam wszystkie i nowe i uzywane, nigdy nic nie wiadomo kto wczesniej dotykal wiec wolalam nie ryzykowac i przeprac chociaz z poczatku tez myslalam zeby nowych nie prac. A prasowalam na lewej stronie

lubek, Nelly lubią tę wiadomość

age.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    ja ubranka wypralam wszystkie i nowe i uzywane, nigdy nic nie wiadomo kto wczesniej dotykal wiec wolalam nie ryzykowac i przeprac chociaz z poczatku tez myslalam zeby nowych nie prac. A prasowalam na lewej stronie

moje pranko też poszło...i poprasuję też. Poczytałam opinię, że chociaż te najmiejsze żeby jednak poprasować...więc tak tez uczynię ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki śpiworek i jest za duży do gondoli. Mam też kombinezon i będe go używać dla malca.
    lubek wrote:
    Tez piore dzisiaj, jutro bede prasowala, spakuje torbe :).

Nelly - kiedy masz wizyte kwalifikacyjna?

I moj dylemat - na spacery zimowe - czy lepiej kupic kombinezon dla malego, np. taki http://allegro.pl/wojcik-kombinezon-1-cz-r-68-podroz-z-przygoda-i4517573118.html (pierwszy z brzegu, akurat mi sie nie podoba, ale chodzi o idee :)) czy welniany spiworek do gondoli, np taki: http://allegro.pl/edisa-klasyczny-spiworek-welna-do-wozka-nos-85-cm-i4546324232.html ? Jak sadzicie, kupujecie w ogole takie cos?

lubek lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do wkladow poporodowych to ja zakladalam wziasc 1 op a koncze juz trzecie,maz donosi, bo jedna od razu poszla na wody plodowe a potem krew i skrzepy wyciekaja przy kazdym ruchu i nawet nieprzyjemnie sie lezy tak wiec zmieniam czesto,
    Pozatym jesli chodzi o majtki poporodowe to tu niezalecaja a nawet zabraniaja,bo krocze ma sie "wietrzyć" a nie nagrzewac, wiec chodze w samej tej mega podpasce, a jak leze to musze troche odchylic zeby do rany powietrze dochodzilo.

Duzo chce sie pic, praktycznie caly czas, wiec musza wam donosic,i jakas przekaske zeby nie oslabnac,

ataga4, ao12., Strokrotka, pestka, Kasiula09, Nelly, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• Smutas Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystko prałam ale prasowałam na prawą stronę żeby od razu składać. Nie chcciało mi się przekręcać.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, jak ta mega podpaska ci sie trzyma jak idziesz skoro bez majtek chodzisz, przytrzymujesz ja?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:38

• ania.g Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa,jak czytam Twój opis porodu to cieszę się że mam cc. Dzielna jesteś :)
    Ja mam od siostry kilka kombinezonów dla małego, są zimowe i jesienne polarowe. Kupiłam tylko jeden na allegro z H&M taki misiowy. Śpiworek też zamierzam kupić.
    Jeśli chodzi o diety to ja mam dietę bo mam cukrzycę ciążową. Szczególnie to się nie zmieniła od tej z przed ciąży bo staram się jeść zdrowo od dawna. Nie słodzę od dwóch lat kawy ani herbaty bo słodzone przestały mi smakować. Tłustego nie ruszę, na noc się nie najadam bo nie lubię. Uważam że we wszystkim należy zachować umiar. Nie wyobrażam sobie np przytyć w ciąży 30 kg bo nie mogłam powstrzymać się od zachcianek ale też na pewno bym się nie głodziła.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, też się zastanawiałam nad tą koszulą. Ale w końcu kupiłam co innego.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:38

‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ