X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa dzielna babka z Ciebie zeby jeszczs auto prowadzic podziwiam :-)
    Mnie sutki nie bola a wycieki czyli ta siara pojawila mi sie juz jakis czas temu

age.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z kolei uzywane wypiore drugi raz bo raz juz pralam, a nowe chyba tylk ozelazkiem potraktuje z para na full, i wszystko nowe tak zrobie, posciele itd... skzodam i rpac tego nowego i mama moja mowi zebym nei przesadzala :P no ale zastanaowie sie ejszcze :D
    o kurcze ale fajny prezent, marzy m isie zastawa na 12 osob :)
    pestka wrote:
    ja własnie chciałam poprać resztę, ale pogoda taka, że nic nie poschnie..ja mam sznurki za oknami i tak wieszam i na słoneczku chwila moment i suche. Więc czekam na poprawę(od środy) i będę prała:) prasować w ogóle nie prasuję, bo stwierdziłam, że nie :) Moja przyjaciółka mówi, że prasowała do 6 miesiąca życia małej, ale teraz sie właściwie zastanawia po co..? :P a ja prasować nie cierpię!

w weekend byli u Nas rodzice M- na prawdę sa wspaniali! Wychwalili, że już tak ładnie mieszkam(ostatnio byli w listopadzie, jak połowy mebli nie było), i że bardzo im się podoba:) Kochani ludzie:) No i z okazji rocznicy(14.09- ale że starsza siostra M bierze ślub teraz 13.09 ) to przywieźli nam prezent..zastawę stołową na 12 osób...taka piękna! Jestem w szoku normalnie :)
    więc weekend przyjemny, ja wczoraj zrobiłam krem z dyni na obiad a M zajął się drugim danie, więc się nie zmęczyłam nawet.
    Uffff jak się rozpisałam. Teraz dopijam inke i lecę do H&M zobaczyć te staniki do karmienia bo to już najwyższa pora powoli..;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    O 1.50 urodziłam hanie, wszystko z nią ok, 2660 g, i długość 56

Ona na zdjęciach taki śliczny pulpecik, aż dziwne że mierzyła 56 cm Mój synek ważył 3.5 kg i miał 54 cm i nie był taką klusią :D

Ślicznie śpi
    Też mieliśmy problemy z karmieniem i niestety u nas walka o cyca trwała 6 tyg ale się udało i do roku mały był na cycu

• Scęście Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrabiajac strony pisalyscie o dietach po porodzie. moja polozna mowila ze mam nie stosowac zadnych diet ani w ciazy ani po porodzie... dopiero gdyby dziecku cos sie dzialo to ok, mozna sprawdzac od czego i eliminowac, ale kategorycznie "zabronila" mi leciec na pieczonym miasku i warzywach z wody jak robi to wiekszosc zestresowanych mam.
    mowi jesz w ciazy fast food? smazone? tluste? no jem, to jedz i po porodzie. wiec bede sie stosowac. nie mowie ze ebde wcinac grzyby ktore juz dla mnie sa ciezkostrawne ale ja zrobie obiad mezowi (kotleta z ziemniakami) to tez go zjem mimo panierki i smazenia.
    - DeLaCruz brzuszek ejst sliczny :) taki idealny, nic dodac nic ujac :)
    - jesli o ilosc toreb do spzitala chdozi to ja biore dwie, ejdna dla mnei druga dla malucha, bo nei sposob pomiescic to w jedna.
    - mama86 chcesz 2 biale staniki? podobno w chwile sa brudne, zolte od wycieku i szkoda bialych, moze lepiej wez drugi czarny?
    - ja musze tez sie w koncu wziac i ogarnac juz cala wyprawke bo troche czas goni a mi brakuje lozeczka z wyposazeniem od a do z, przewijaka, wanienki, reczniczków kapielowych, a dla mnie koszul, kapci, i szlafroka :)
    no i pranie i prasowanie stoi i czeka ;)

lubek, ao12., DeLaCruz, pestka, Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore dwie torby- jedna dla mnie a druga dla Nikusia

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    n05044gd93bj_t.jpg

Moja ksiezniczka

O rety rety! Nie było mnie przez weekend a tu takie wieści :) :) Czyli nie tylko wrześniówki się pospieszyły z dzieciaczkami, u nas też się zaczęło ;)

Aniqa gratuluje córci, jest przesłodka! <3 Dzielna byłas w tym szpitalu, poród bez znieczulenia musi być wyzwaniem...super ze masz już swoją kruszynkę przy sobie :) jak to dobrze ze zdążyliście z remontem :)

Nie ma co, pakuje w tym tyg ostatecznie torbe do szpitala, a właściwie dwie... ;) jak widać nigdy nic nie wiadomo...i dziś jedziemy juz wybrać wózek, bo najwyzsza pora, a tylko jego nam brakuje.

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak oblać sobie dłoń gorącym kakao. Wrrr... Niezdarność ciężarna - czyżby??

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • theagnes87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś też muszę ogarnąć zakupy w Gemini, bo jeszcze do szpitala dla siebie nic nie mam i do pielęgnacji niemowlaka tez nic nie mam...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    ja dziś też muszę ogarnąć zakupy w Gemini, bo jeszcze do szpitala dla siebie nic nie mam i do pielęgnacji niemowlaka tez nic nie mam...

Witam w klubie. Ja jedynie mam jakieś ciuszki ale aptecznych brak. :(

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa a powiedz jak znajdziesz czas.. czy w zwiazku z tym ze malutka chciala sie wczesniej urodzic to byla w inkubatorku jeszcze? nei chyba? ktory to byl tc? wszystko jest ok tak i sama sobie funkcjonuje? :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz msuze zrobic cos w tym kierunku! chociazby pranie :P zeby miec co spakowac haha :D
    paaolka wrote:
    Nie ma co, pakuje w tym tyg ostatecznie torbe do szpitala, a właściwie dwie... ;) jak widać nigdy nic nie wiadomo...i dziś jedziemy juz wybrać wózek, bo najwyzsza pora, a tylko jego nam brakuje.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    7czf73qvbb3e_t.jpg

Drugi dzień

Niunia slodziutka i jak spokojnie spi :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oni tam w swoje rzeczy ja ubieraja i owijaja? czy to twoje "szmatki"?
    bo ja wlasnie siedze i mysle ktore z ciuszkow wezme na wyprawke do spzitala i ile :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania nie jest w inkubatorze, moge ja miec ze soba, ale wyszedl jej niski magnez i wapn i zabrali mi ja na kroplowke,na 5 godzin, wenflon ma w raczce i lezy tam taka biedna az plakac sie chce.

Co do bólu to dla mnie te rozwieranie od 6 cm do pełnego było straszne, taki mega wielki bol okresowy z dodatkiem mega wielkiego bolu krzyza, takiego rozpierajacego, bole parte sa juz mniej bolesne, lezalam na tym lozku porodowym i jak nadchodzil skurcz to mialam zgiete nogi podkurczone pod brzuch,i rekami mialam je trzymac, nabrac powietrza i przec tak jakbym chciala zrobic kupe, potem powoli wypuscic powietrze i znow to samo dopoki trwa skurcz,potem przerwa i od nowa.

U mnie nietrzeba ubranek, ubieraja w szpitalne,i owijaja w ten becik.

Anoolka, DeLaCruz, anka_a lubią tę wiadomość

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise tez mam tak z/sutkami.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już torby spakowałam. Wyszla jedna walizka na kółkach i kuferek maly. Ale pampersy mam nie włożone bo mi sie nie zmieściły więc wezmę cała paczkę w rękę. Naprawde cięzko to wszystko zmieścić bo sporo tego jest.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa urodziła chyba w 36tyg + 0dni
    Scęście wrote:
    Aniqa a powiedz jak znajdziesz czas.. czy w zwiazku z tym ze malutka chciala sie wczesniej urodzic to byla w inkubatorku jeszcze? nei chyba? ktory to byl tc? wszystko jest ok tak i sama sobie funkcjonuje? :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Ja dzisiaj zamówiłam wszystko co potrzebne,art.higieniczne dla mnie i dla dziecka, łącznie z zapasem proszku do prania, szczotką do mycia butelki, smoczkiem i ręcznikami:-) jak wczesniej dziewczyny pisały ze maja tam ceny dobre to nie chciało mi sie wierzyc, aż sama sprawdziam i faktycznie to prawda. Zamowilam takie zapasy ze mi za 500 zł wyszło:-) wkładek laktacyjnych wzielam 3op. Bo tego to pewnie będzie dużo szło i wacikow dla dziecka tez wzielam zapas. A i bepanthen 100 g maja w dobrej cenie wiec wzielam dwie tuby po 100g bo w rossmanie maja po ponad 40 duchy a w gemini poniecale 23zl:-)

A tak to zostało mi tylko do kupienia pampersy,ze chyba cos jeszcze mi się przypomni:-) A pampersy najtańsze maja w rossmanie po 21,99 za 43 szt.a byłam w kilku sklepach w kerfurze, kauflandzie, intermarche i wszędzie maja droższe. Zastanawialam się też nad pieluchami dada i faktycznie są tańsze bo po 14,99 ale wydaje mi się ze tylko dlatego, że w paczce jest 28 szt. Wiec nie wiem ale cenowo wyglądają podobnie, jeśli porównywać z ceną w rossmanie:-) Ja zdecydowałam się na pampersy:-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi raz pobolewają raz nie...wycieki siary miałam już w piątym miesiącu tak co jakiś czas wracają ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah no i ta cholerna torba! :P zaraz chyba wstawię pranie:P żeby tylko coś dalej ruszyć;)

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ