X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa dzielna babka z Ciebie zeby jeszczs auto prowadzic podziwiam :-)
    Mnie sutki nie bola a wycieki czyli ta siara pojawila mi sie juz jakis czas temu

age.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z kolei uzywane wypiore drugi raz bo raz juz pralam, a nowe chyba tylk ozelazkiem potraktuje z para na full, i wszystko nowe tak zrobie, posciele itd... skzodam i rpac tego nowego i mama moja mowi zebym nei przesadzala :P no ale zastanaowie sie ejszcze :D
    o kurcze ale fajny prezent, marzy m isie zastawa na 12 osob :)
    pestka wrote:
    ja własnie chciałam poprać resztę, ale pogoda taka, że nic nie poschnie..ja mam sznurki za oknami i tak wieszam i na słoneczku chwila moment i suche. Więc czekam na poprawę(od środy) i będę prała:) prasować w ogóle nie prasuję, bo stwierdziłam, że nie :) Moja przyjaciółka mówi, że prasowała do 6 miesiąca życia małej, ale teraz sie właściwie zastanawia po co..? :P a ja prasować nie cierpię!

w weekend byli u Nas rodzice M- na prawdę sa wspaniali! Wychwalili, że już tak ładnie mieszkam(ostatnio byli w listopadzie, jak połowy mebli nie było), i że bardzo im się podoba:) Kochani ludzie:) No i z okazji rocznicy(14.09- ale że starsza siostra M bierze ślub teraz 13.09 ) to przywieźli nam prezent..zastawę stołową na 12 osób...taka piękna! Jestem w szoku normalnie :)
    więc weekend przyjemny, ja wczoraj zrobiłam krem z dyni na obiad a M zajął się drugim danie, więc się nie zmęczyłam nawet.
    Uffff jak się rozpisałam. Teraz dopijam inke i lecę do H&M zobaczyć te staniki do karmienia bo to już najwyższa pora powoli..;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    O 1.50 urodziłam hanie, wszystko z nią ok, 2660 g, i długość 56

Ona na zdjęciach taki śliczny pulpecik, aż dziwne że mierzyła 56 cm Mój synek ważył 3.5 kg i miał 54 cm i nie był taką klusią :D

Ślicznie śpi
    Też mieliśmy problemy z karmieniem i niestety u nas walka o cyca trwała 6 tyg ale się udało i do roku mały był na cycu

• Scęście Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrabiajac strony pisalyscie o dietach po porodzie. moja polozna mowila ze mam nie stosowac zadnych diet ani w ciazy ani po porodzie... dopiero gdyby dziecku cos sie dzialo to ok, mozna sprawdzac od czego i eliminowac, ale kategorycznie "zabronila" mi leciec na pieczonym miasku i warzywach z wody jak robi to wiekszosc zestresowanych mam.
    mowi jesz w ciazy fast food? smazone? tluste? no jem, to jedz i po porodzie. wiec bede sie stosowac. nie mowie ze ebde wcinac grzyby ktore juz dla mnie sa ciezkostrawne ale ja zrobie obiad mezowi (kotleta z ziemniakami) to tez go zjem mimo panierki i smazenia.
    - DeLaCruz brzuszek ejst sliczny :) taki idealny, nic dodac nic ujac :)
    - jesli o ilosc toreb do spzitala chdozi to ja biore dwie, ejdna dla mnei druga dla malucha, bo nei sposob pomiescic to w jedna.
    - mama86 chcesz 2 biale staniki? podobno w chwile sa brudne, zolte od wycieku i szkoda bialych, moze lepiej wez drugi czarny?
    - ja musze tez sie w koncu wziac i ogarnac juz cala wyprawke bo troche czas goni a mi brakuje lozeczka z wyposazeniem od a do z, przewijaka, wanienki, reczniczków kapielowych, a dla mnie koszul, kapci, i szlafroka :)
    no i pranie i prasowanie stoi i czeka ;)

lubek, ao12., DeLaCruz, pestka, Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore dwie torby- jedna dla mnie a druga dla Nikusia

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    n05044gd93bj_t.jpg

Moja ksiezniczka

O rety rety! Nie było mnie przez weekend a tu takie wieści :) :) Czyli nie tylko wrześniówki się pospieszyły z dzieciaczkami, u nas też się zaczęło ;)

Aniqa gratuluje córci, jest przesłodka! <3 Dzielna byłas w tym szpitalu, poród bez znieczulenia musi być wyzwaniem...super ze masz już swoją kruszynkę przy sobie :) jak to dobrze ze zdążyliście z remontem :)

Nie ma co, pakuje w tym tyg ostatecznie torbe do szpitala, a właściwie dwie... ;) jak widać nigdy nic nie wiadomo...i dziś jedziemy juz wybrać wózek, bo najwyzsza pora, a tylko jego nam brakuje.

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak oblać sobie dłoń gorącym kakao. Wrrr... Niezdarność ciężarna - czyżby??

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • theagnes87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś też muszę ogarnąć zakupy w Gemini, bo jeszcze do szpitala dla siebie nic nie mam i do pielęgnacji niemowlaka tez nic nie mam...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    ja dziś też muszę ogarnąć zakupy w Gemini, bo jeszcze do szpitala dla siebie nic nie mam i do pielęgnacji niemowlaka tez nic nie mam...

Witam w klubie. Ja jedynie mam jakieś ciuszki ale aptecznych brak. :(

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa a powiedz jak znajdziesz czas.. czy w zwiazku z tym ze malutka chciala sie wczesniej urodzic to byla w inkubatorku jeszcze? nei chyba? ktory to byl tc? wszystko jest ok tak i sama sobie funkcjonuje? :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz msuze zrobic cos w tym kierunku! chociazby pranie :P zeby miec co spakowac haha :D
    paaolka wrote:
    Nie ma co, pakuje w tym tyg ostatecznie torbe do szpitala, a właściwie dwie... ;) jak widać nigdy nic nie wiadomo...i dziś jedziemy juz wybrać wózek, bo najwyzsza pora, a tylko jego nam brakuje.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    7czf73qvbb3e_t.jpg

Drugi dzień

Niunia slodziutka i jak spokojnie spi :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oni tam w swoje rzeczy ja ubieraja i owijaja? czy to twoje "szmatki"?
    bo ja wlasnie siedze i mysle ktore z ciuszkow wezme na wyprawke do spzitala i ile :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania nie jest w inkubatorze, moge ja miec ze soba, ale wyszedl jej niski magnez i wapn i zabrali mi ja na kroplowke,na 5 godzin, wenflon ma w raczce i lezy tam taka biedna az plakac sie chce.

Co do bólu to dla mnie te rozwieranie od 6 cm do pełnego było straszne, taki mega wielki bol okresowy z dodatkiem mega wielkiego bolu krzyza, takiego rozpierajacego, bole parte sa juz mniej bolesne, lezalam na tym lozku porodowym i jak nadchodzil skurcz to mialam zgiete nogi podkurczone pod brzuch,i rekami mialam je trzymac, nabrac powietrza i przec tak jakbym chciala zrobic kupe, potem powoli wypuscic powietrze i znow to samo dopoki trwa skurcz,potem przerwa i od nowa.

U mnie nietrzeba ubranek, ubieraja w szpitalne,i owijaja w ten becik.

Anoolka, DeLaCruz, anka_a lubią tę wiadomość

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise tez mam tak z/sutkami.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już torby spakowałam. Wyszla jedna walizka na kółkach i kuferek maly. Ale pampersy mam nie włożone bo mi sie nie zmieściły więc wezmę cała paczkę w rękę. Naprawde cięzko to wszystko zmieścić bo sporo tego jest.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa urodziła chyba w 36tyg + 0dni
    Scęście wrote:
    Aniqa a powiedz jak znajdziesz czas.. czy w zwiazku z tym ze malutka chciala sie wczesniej urodzic to byla w inkubatorku jeszcze? nei chyba? ktory to byl tc? wszystko jest ok tak i sama sobie funkcjonuje? :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Ja dzisiaj zamówiłam wszystko co potrzebne,art.higieniczne dla mnie i dla dziecka, łącznie z zapasem proszku do prania, szczotką do mycia butelki, smoczkiem i ręcznikami:-) jak wczesniej dziewczyny pisały ze maja tam ceny dobre to nie chciało mi sie wierzyc, aż sama sprawdziam i faktycznie to prawda. Zamowilam takie zapasy ze mi za 500 zł wyszło:-) wkładek laktacyjnych wzielam 3op. Bo tego to pewnie będzie dużo szło i wacikow dla dziecka tez wzielam zapas. A i bepanthen 100 g maja w dobrej cenie wiec wzielam dwie tuby po 100g bo w rossmanie maja po ponad 40 duchy a w gemini poniecale 23zl:-)

A tak to zostało mi tylko do kupienia pampersy,ze chyba cos jeszcze mi się przypomni:-) A pampersy najtańsze maja w rossmanie po 21,99 za 43 szt.a byłam w kilku sklepach w kerfurze, kauflandzie, intermarche i wszędzie maja droższe. Zastanawialam się też nad pieluchami dada i faktycznie są tańsze bo po 14,99 ale wydaje mi się ze tylko dlatego, że w paczce jest 28 szt. Wiec nie wiem ale cenowo wyglądają podobnie, jeśli porównywać z ceną w rossmanie:-) Ja zdecydowałam się na pampersy:-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi raz pobolewają raz nie...wycieki siary miałam już w piątym miesiącu tak co jakiś czas wracają ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah no i ta cholerna torba! :P zaraz chyba wstawię pranie:P żeby tylko coś dalej ruszyć;)

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ