Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
paradise wrote:Ja właśnie jestem w trakcie drugiej zmiany lekarza. Do poprzedniego przyszłam z kartą ciąży, wynikami badań i wydrukami z USG - te ważniejsze "trymestralne". Nic więcej nie potrzebował
Dzięki paradise za odpowiedź.
Odnośnie wycieków to zdarzają mi się od dawna, chociaż ostatnio rzadko. Za to wrażliwość sutków mi się zmniejszyła w porównaniu z pierwszą połową ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 16:56
-
sylwia1985 wrote:Ale mnie brzuch swedzi przez ostatnie dni w okolicy pepka- macie tak?
Mam tak od tygodnia. Boli też czasem trochę. -
sylwia1985 wrote:Ale mnie brzuch swedzi przez ostatnie dni w okolicy pepka- macie tak?
-
ao12. wrote:Miałam tak z 2 tyg temu, a od tygodnia swędzi mnie skóra na brzuchu pod piersiami i smaruję ją częściej to wtedy swędzenie przechodzi, pewnie brzuch trochę urósł
-
ao12. wrote:Ja tez nie mam żadnych wycieków.
Ja tez nie. Nie czuje tez, zeby piersi byly jakies 'inne'. Za to juz drugi raz zdarzylo mi sie cos smiesznego, a mianowicie uslyszalam z brzucha takie pykniecie, jakby Malemu strzelilo w kosciach. Wygooglowalam, nie jestem jedyna, ciekawa jestem, czy ktoras z Was tez to slyszala, smieszne
.
Wczoraj mialam sesje brzuszkowa, ciekawa jestem efektow. Podziele sie, jak bede miala zdjecia, ale sadze, ze moze to potrwac.. Fotografka zajeta
Aniqa, Hanusia jest cudna, wszystkie informacje od Ciebie sa teraz dla nas strasznie ciekawe i cenne. Szczerze powiem, ze bylam zaskoczona jak lajtowo opisalas bol porodowy, mam nadzieje, ze to nie dlatego, ze nie chcesz nas straszyc
Troche niefajnie tylko, ze Cie pocieli i ze poza skurczem, nie powinno tez szycie bolec, normalnie daja chyba miejscowe znieczulenie.
Agrafka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
lubek wrote:Ja tez nie. Nie czuje tez, zeby piersi byly jakies 'inne'. Za to juz drugi raz zdarzylo mi sie cos smiesznego, a mianowicie uslyszalam z brzucha takie pykniecie, jakby Malemu strzelilo w kosciach
. Wygooglowalam, nie jestem jedyna, ciekawa jestem, czy ktoras z Was tez to slyszala, smieszne
.
Wczoraj mialam sesje brzuszkowa, ciekawa jestem efektow. Podziele sie, jak bede miala zdjecia, ale sadze, ze moze to potrwac.. Fotografka zajeta
Aniqa, Hanusia jest cudna, wszystkie informacje od Ciebie sa teraz dla nas strasznie ciekawe i cenne. Szczerze powiem, ze bylam zaskoczona jak lajtowo opisalas bol porodowy, mam nadzieje, ze to nie dlatego, ze nie chcesz nas straszyc
Troche niefajnie tylko, ze Cie pocieli i ze poza skurczem, nie powinno tez szycie bolec, normalnie daja chyba miejscowe znieczulenie.lubek lubi tę wiadomość
-
Tez piore dzisiaj, jutro bede prasowala, spakuje torbe
.
Nelly - kiedy masz wizyte kwalifikacyjna?
I moj dylemat - na spacery zimowe - czy lepiej kupic kombinezon dla malego, np. taki http://allegro.pl/wojcik-kombinezon-1-cz-r-68-podroz-z-przygoda-i4517573118.html (pierwszy z brzegu, akurat mi sie nie podoba, ale chodzi o idee) czy welniany spiworek do gondoli, np taki: http://allegro.pl/edisa-klasyczny-spiworek-welna-do-wozka-nos-85-cm-i4546324232.html ? Jak sadzicie, kupujecie w ogole takie cos?
-
mnie wieczorami czasami swędzi skóra w okolicy pępka, szybka posmaruje i przechodzi:) pyknięcia nie słyszałam;)
ja mam parę ciepłych kombinezonów, ale nie aę takich zimowych. Mi się podoba śpiworek do gondoli! jest cudowny! nie ważne jakie ciuszki, tak szybko się nie ubrudzi a zawsze maluszkowi będzie ciepło:)chyba sama za jakiś czas sie na taki skuszęlubek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lubek wrote:I moj dylemat - na spacery zimowe - czy lepiej kupic kombinezon dla malego, np. taki http://allegro.pl/wojcik-kombinezon-1-cz-r-68-podroz-z-przygoda-i4517573118.html (pierwszy z brzegu, akurat mi sie nie podoba, ale chodzi o idee
) czy welniany spiworek do gondoli, np taki: http://allegro.pl/edisa-klasyczny-spiworek-welna-do-wozka-nos-85-cm-i4546324232.html ? Jak sadzicie, kupujecie w ogole takie cos?
Ja kupiłam kombinezon - jest świetny, szczerze polecam. Można odpiąć dół i zostaje kurtka
http://minikraina.pl/ubranka-i-buciki/861-kombinezon-0-6-miesiecy-warm-red-wallaboo.html
lubek lubi tę wiadomość
-
Scęście wrote:a ja z kolei uzywane wypiore drugi raz bo raz juz pralam, a nowe chyba tylk ozelazkiem potraktuje z para na full, i wszystko nowe tak zrobie, posciele itd... skzodam i rpac tego nowego i mama moja mowi zebym nei przesadzala
no ale zastanaowie sie ejszcze
o kurcze ale fajny prezent, marzy m isie zastawa na 12 osob
Ja nowe rzeczy bym jednak wyprala.
DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypestka wrote:Mi się podoba śpiworek do gondoli! jest cudowny! nie ważne jakie ciuszki, tak szybko się nie ubrudzi a zawsze maluszkowi będzie ciepło:)chyba sama za jakiś czas sie na taki skuszę
-
sylwia1985 wrote:Lubek i co pisza w necie? Co to jest to pykniecie?
nie wiem, czy w tym watku, ale gdzies czytalam, ze dziewczyna pytala lekarza i jej powiedzial, ze to normalne, ze moze sie zdarzyc, jak dziecko kopnie w zebra np. U mnie to chyba nie to, bo nie czulam wtedy kopniaka, tak pisza:
"Ginekolog powiedziała, że to niemożliwe abym słyszała jakiekolwiek strzelanie od małej w sensie, że to jej coś strzela. Że owszem jest prawdopodobne, że jak ona się rusza to już jest na tyle duża, że może kopnąć gdzieś w moje jelito czy żołądek i taki dźwięk powstaje, albo gdzieś w jakąś kość moją i ta strzela skoro mi normalnie kolana strzelają"
albo:
"ja też mam takie strzelanie;) pytałam lekarki co to może być i powiedziała, że jak dzidziuś kopnie w jakieś łączenie kości z chrząstką (np. przy naszych żebrach )to wtedy jest taki dziwny dźwięknic się stać nie może, ale i tak ten dźwięk jest dla mnie przerażający ;p"
inne pisza, ze lekarze wysmiewali.sylwia1985 lubi tę wiadomość