Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
paradise wrote:Ja właśnie jestem w trakcie drugiej zmiany lekarza. Do poprzedniego przyszłam z kartą ciąży, wynikami badań i wydrukami z USG - te ważniejsze "trymestralne". Nic więcej nie potrzebował

Dzięki paradise za odpowiedź
.
Odnośnie wycieków to zdarzają mi się od dawna, chociaż ostatnio rzadko. Za to wrażliwość sutków mi się zmniejszyła w porównaniu z pierwszą połową ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 16:56
-
sylwia1985 wrote:Ale mnie brzuch swedzi przez ostatnie dni w okolicy pepka- macie tak?
Mam tak od tygodnia. Boli też czasem trochę. -
Miałam tak z 2 tyg temu, a od tygodnia swędzi mnie skóra na brzuchu pod piersiami i smaruję ją częściej to wtedy swędzenie przechodzi, pewnie brzuch trochę urósłsylwia1985 wrote:Ale mnie brzuch swedzi przez ostatnie dni w okolicy pepka- macie tak?
-
no wlasnie nie jest napiety jest miekki chyba ze Nikos pupke wystawi to wtedy sie napinaao12. wrote:Miałam tak z 2 tyg temu, a od tygodnia swędzi mnie skóra na brzuchu pod piersiami i smaruję ją częściej to wtedy swędzenie przechodzi, pewnie brzuch trochę urósł

-
ao12. wrote:Ja tez nie mam żadnych wycieków.
Ja tez nie. Nie czuje tez, zeby piersi byly jakies 'inne'. Za to juz drugi raz zdarzylo mi sie cos smiesznego, a mianowicie uslyszalam z brzucha takie pykniecie, jakby Malemu strzelilo w kosciach
. Wygooglowalam, nie jestem jedyna, ciekawa jestem, czy ktoras z Was tez to slyszala, smieszne
.
Wczoraj mialam sesje brzuszkowa, ciekawa jestem efektow
. Podziele sie, jak bede miala zdjecia, ale sadze, ze moze to potrwac.. Fotografka zajeta 
Aniqa, Hanusia jest cudna, wszystkie informacje od Ciebie sa teraz dla nas strasznie ciekawe i cenne
. Szczerze powiem, ze bylam zaskoczona jak lajtowo opisalas bol porodowy, mam nadzieje, ze to nie dlatego, ze nie chcesz nas straszyc 
Troche niefajnie tylko, ze Cie pocieli i ze poza skurczem, nie powinno tez szycie bolec, normalnie daja chyba miejscowe znieczulenie.
Agrafka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
ja tez wlasnie slyszalam wczoraj pykniecie i sie zastanawiam co to bylolubek wrote:Ja tez nie. Nie czuje tez, zeby piersi byly jakies 'inne'. Za to juz drugi raz zdarzylo mi sie cos smiesznego, a mianowicie uslyszalam z brzucha takie pykniecie, jakby Malemu strzelilo w kosciach
. Wygooglowalam, nie jestem jedyna, ciekawa jestem, czy ktoras z Was tez to slyszala, smieszne
.
Wczoraj mialam sesje brzuszkowa, ciekawa jestem efektow
. Podziele sie, jak bede miala zdjecia, ale sadze, ze moze to potrwac.. Fotografka zajeta 
Aniqa, Hanusia jest cudna, wszystkie informacje od Ciebie sa teraz dla nas strasznie ciekawe i cenne
. Szczerze powiem, ze bylam zaskoczona jak lajtowo opisalas bol porodowy, mam nadzieje, ze to nie dlatego, ze nie chcesz nas straszyc 
Troche niefajnie tylko, ze Cie pocieli i ze poza skurczem, nie powinno tez szycie bolec, normalnie daja chyba miejscowe znieczulenie.
lubek lubi tę wiadomość
-
Tez piore dzisiaj, jutro bede prasowala, spakuje torbe
.
Nelly - kiedy masz wizyte kwalifikacyjna?
I moj dylemat - na spacery zimowe - czy lepiej kupic kombinezon dla malego, np. taki http://allegro.pl/wojcik-kombinezon-1-cz-r-68-podroz-z-przygoda-i4517573118.html (pierwszy z brzegu, akurat mi sie nie podoba, ale chodzi o idee
) czy welniany spiworek do gondoli, np taki: http://allegro.pl/edisa-klasyczny-spiworek-welna-do-wozka-nos-85-cm-i4546324232.html ? Jak sadzicie, kupujecie w ogole takie cos?
-
mnie wieczorami czasami swędzi skóra w okolicy pępka, szybka posmaruje i przechodzi:) pyknięcia nie słyszałam;)
ja mam parę ciepłych kombinezonów, ale nie aę takich zimowych. Mi się podoba śpiworek do gondoli! jest cudowny! nie ważne jakie ciuszki, tak szybko się nie ubrudzi a zawsze maluszkowi będzie ciepło:)chyba sama za jakiś czas sie na taki skuszę
lubek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lubek wrote:I moj dylemat - na spacery zimowe - czy lepiej kupic kombinezon dla malego, np. taki http://allegro.pl/wojcik-kombinezon-1-cz-r-68-podroz-z-przygoda-i4517573118.html (pierwszy z brzegu, akurat mi sie nie podoba, ale chodzi o idee
) czy welniany spiworek do gondoli, np taki: http://allegro.pl/edisa-klasyczny-spiworek-welna-do-wozka-nos-85-cm-i4546324232.html ? Jak sadzicie, kupujecie w ogole takie cos?
Ja kupiłam kombinezon - jest świetny, szczerze polecam. Można odpiąć dół i zostaje kurtka
http://minikraina.pl/ubranka-i-buciki/861-kombinezon-0-6-miesiecy-warm-red-wallaboo.html
lubek lubi tę wiadomość
-
Scęście wrote:a ja z kolei uzywane wypiore drugi raz bo raz juz pralam, a nowe chyba tylk ozelazkiem potraktuje z para na full, i wszystko nowe tak zrobie, posciele itd... skzodam i rpac tego nowego i mama moja mowi zebym nei przesadzala
no ale zastanaowie sie ejszcze 
o kurcze ale fajny prezent, marzy m isie zastawa na 12 osob
Ja nowe rzeczy bym jednak wyprala.
DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA to jak jest śpiworek do gondoli to nie trzeba zakładać kombinezonu? Jessu jakie to wszystko trudne do ogarnięciapestka wrote:Mi się podoba śpiworek do gondoli! jest cudowny! nie ważne jakie ciuszki, tak szybko się nie ubrudzi a zawsze maluszkowi będzie ciepło:)chyba sama za jakiś czas sie na taki skuszę

-
sylwia1985 wrote:Lubek i co pisza w necie? Co to jest to pykniecie?
nie wiem, czy w tym watku, ale gdzies czytalam, ze dziewczyna pytala lekarza i jej powiedzial, ze to normalne, ze moze sie zdarzyc, jak dziecko kopnie w zebra np. U mnie to chyba nie to, bo nie czulam wtedy kopniaka, tak pisza:
"Ginekolog powiedziała, że to niemożliwe abym słyszała jakiekolwiek strzelanie od małej w sensie, że to jej coś strzela. Że owszem jest prawdopodobne, że jak ona się rusza to już jest na tyle duża, że może kopnąć gdzieś w moje jelito czy żołądek i taki dźwięk powstaje, albo gdzieś w jakąś kość moją i ta strzela skoro mi normalnie kolana strzelają
"
albo:
"ja też mam takie strzelanie;) pytałam lekarki co to może być i powiedziała, że jak dzidziuś kopnie w jakieś łączenie kości z chrząstką (np. przy naszych żebrach )to wtedy jest taki dziwny dźwięk
nic się stać nie może, ale i tak ten dźwięk jest dla mnie przerażający ;p"
inne pisza, ze lekarze wysmiewali.
sylwia1985 lubi tę wiadomość