X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wyciekow zadnych

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam żadnych wycieków.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja właśnie jestem w trakcie drugiej zmiany lekarza. Do poprzedniego przyszłam z kartą ciąży, wynikami badań i wydrukami z USG - te ważniejsze "trymestralne". Nic więcej nie potrzebował ;)

Dzięki paradise za odpowiedź:).

Odnośnie wycieków to zdarzają mi się od dawna, chociaż ostatnio rzadko. Za to wrażliwość sutków mi się zmniejszyła w porównaniu z pierwszą połową ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 16:56

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie brzuch swedzi przez ostatnie dni w okolicy pepka- macie tak?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Mam tak od tygodnia. Boli też czasem trochę.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Miałam tak z 2 tyg temu, a od tygodnia swędzi mnie skóra na brzuchu pod piersiami i smaruję ją częściej to wtedy swędzenie przechodzi, pewnie brzuch trochę urósł :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Miałam tak z 2 tyg temu, a od tygodnia swędzi mnie skóra na brzuchu pod piersiami i smaruję ją częściej to wtedy swędzenie przechodzi, pewnie brzuch trochę urósł :)
    no wlasnie nie jest napiety jest miekki chyba ze Nikos pupke wystawi to wtedy sie napina

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Ja tez nie mam żadnych wycieków.

Ja tez nie. Nie czuje tez, zeby piersi byly jakies 'inne'. Za to juz drugi raz zdarzylo mi sie cos smiesznego, a mianowicie uslyszalam z brzucha takie pykniecie, jakby Malemu strzelilo w kosciach :). Wygooglowalam, nie jestem jedyna, ciekawa jestem, czy ktoras z Was tez to slyszala, smieszne :).

Wczoraj mialam sesje brzuszkowa, ciekawa jestem efektow ;). Podziele sie, jak bede miala zdjecia, ale sadze, ze moze to potrwac.. Fotografka zajeta :(

Aniqa, Hanusia jest cudna, wszystkie informacje od Ciebie sa teraz dla nas strasznie ciekawe i cenne :). Szczerze powiem, ze bylam zaskoczona jak lajtowo opisalas bol porodowy, mam nadzieje, ze to nie dlatego, ze nie chcesz nas straszyc :)
    Troche niefajnie tylko, ze Cie pocieli i ze poza skurczem, nie powinno tez szycie bolec, normalnie daja chyba miejscowe znieczulenie.

Agrafka, Kajaoli lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Ja tez nie. Nie czuje tez, zeby piersi byly jakies 'inne'. Za to juz drugi raz zdarzylo mi sie cos smiesznego, a mianowicie uslyszalam z brzucha takie pykniecie, jakby Malemu strzelilo w kosciach :). Wygooglowalam, nie jestem jedyna, ciekawa jestem, czy ktoras z Was tez to slyszala, smieszne :).

Wczoraj mialam sesje brzuszkowa, ciekawa jestem efektow ;). Podziele sie, jak bede miala zdjecia, ale sadze, ze moze to potrwac.. Fotografka zajeta :(

Aniqa, Hanusia jest cudna, wszystkie informacje od Ciebie sa teraz dla nas strasznie ciekawe i cenne :). Szczerze powiem, ze bylam zaskoczona jak lajtowo opisalas bol porodowy, mam nadzieje, ze to nie dlatego, ze nie chcesz nas straszyc :)
    Troche niefajnie tylko, ze Cie pocieli i ze poza skurczem, nie powinno tez szycie bolec, normalnie daja chyba miejscowe znieczulenie.
    ja tez wlasnie slyszalam wczoraj pykniecie i sie zastanawiam co to bylo

lubek lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez piore dzisiaj, jutro bede prasowala, spakuje torbe :).

Nelly - kiedy masz wizyte kwalifikacyjna?

I moj dylemat - na spacery zimowe - czy lepiej kupic kombinezon dla malego, np. taki http://allegro.pl/wojcik-kombinezon-1-cz-r-68-podroz-z-przygoda-i4517573118.html (pierwszy z brzegu, akurat mi sie nie podoba, ale chodzi o idee :)) czy welniany spiworek do gondoli, np taki: http://allegro.pl/edisa-klasyczny-spiworek-welna-do-wozka-nos-85-cm-i4546324232.html ? Jak sadzicie, kupujecie w ogole takie cos?

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek i co pisza w necie? Co to jest to pykniecie?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja tez wlasnie slyszalam wczoraj pykniecie i sie zastanawiam co to bylo

tu znalazlam, ze to sie zdarza: http://forum.parenting.pl/9-miesiecy-ciaza/347789,dzidzia-strzela-w-brzuchu wiec sie nie martwie i wydaje mi sie to urocze :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    tu znalazlam, ze to sie zdarza: http://forum.parenting.pl/9-miesiecy-ciaza/347789,dzidzia-strzela-w-brzuchu wiec sie nie martwie i wydaje mi sie to urocze :)
    kurcze nie zobacze bo jestem w pracy i pisze z kom

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie wieczorami czasami swędzi skóra w okolicy pępka, szybka posmaruje i przechodzi:) pyknięcia nie słyszałam;)

ja mam parę ciepłych kombinezonów, ale nie aę takich zimowych. Mi się podoba śpiworek do gondoli! jest cudowny! nie ważne jakie ciuszki, tak szybko się nie ubrudzi a zawsze maluszkowi będzie ciepło:)chyba sama za jakiś czas sie na taki skuszę;)

lubek lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 14:54

• Agrafka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    I moj dylemat - na spacery zimowe - czy lepiej kupic kombinezon dla malego, np. taki http://allegro.pl/wojcik-kombinezon-1-cz-r-68-podroz-z-przygoda-i4517573118.html (pierwszy z brzegu, akurat mi sie nie podoba, ale chodzi o idee :)) czy welniany spiworek do gondoli, np taki: http://allegro.pl/edisa-klasyczny-spiworek-welna-do-wozka-nos-85-cm-i4546324232.html ? Jak sadzicie, kupujecie w ogole takie cos?

Ja kupiłam kombinezon - jest świetny, szczerze polecam. Można odpiąć dół i zostaje kurtka :)
    http://minikraina.pl/ubranka-i-buciki/861-kombinezon-0-6-miesiecy-warm-red-wallaboo.html

lubek lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    a ja z kolei uzywane wypiore drugi raz bo raz juz pralam, a nowe chyba tylk ozelazkiem potraktuje z para na full, i wszystko nowe tak zrobie, posciele itd... skzodam i rpac tego nowego i mama moja mowi zebym nei przesadzala :P no ale zastanaowie sie ejszcze :D
    o kurcze ale fajny prezent, marzy m isie zastawa na 12 osob :)

Ja nowe rzeczy bym jednak wyprala.

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Mi się podoba śpiworek do gondoli! jest cudowny! nie ważne jakie ciuszki, tak szybko się nie ubrudzi a zawsze maluszkowi będzie ciepło:)chyba sama za jakiś czas sie na taki skuszę;)
    A to jak jest śpiworek do gondoli to nie trzeba zakładać kombinezonu? Jessu jakie to wszystko trudne do ogarnięcia ;)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka ja pije mleko ale odkad jestem na diecie i nie jem slodyczy to pojawia sie nie tak czesto

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Lubek i co pisza w necie? Co to jest to pykniecie?

nie wiem, czy w tym watku, ale gdzies czytalam, ze dziewczyna pytala lekarza i jej powiedzial, ze to normalne, ze moze sie zdarzyc, jak dziecko kopnie w zebra np. U mnie to chyba nie to, bo nie czulam wtedy kopniaka, tak pisza:

"Ginekolog powiedziała, że to niemożliwe abym słyszała jakiekolwiek strzelanie od małej w sensie, że to jej coś strzela. Że owszem jest prawdopodobne, że jak ona się rusza to już jest na tyle duża, że może kopnąć gdzieś w moje jelito czy żołądek i taki dźwięk powstaje, albo gdzieś w jakąś kość moją i ta strzela skoro mi normalnie kolana strzelają :D"

albo:

"ja też mam takie strzelanie;) pytałam lekarki co to może być i powiedziała, że jak dzidziuś kopnie w jakieś łączenie kości z chrząstką (np. przy naszych żebrach )to wtedy jest taki dziwny dźwięk ;) nic się stać nie może, ale i tak ten dźwięk jest dla mnie przerażający ;p"

inne pisza, ze lekarze wysmiewali.

sylwia1985 lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ