X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wyciekow zadnych

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam żadnych wycieków.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja właśnie jestem w trakcie drugiej zmiany lekarza. Do poprzedniego przyszłam z kartą ciąży, wynikami badań i wydrukami z USG - te ważniejsze "trymestralne". Nic więcej nie potrzebował ;)

Dzięki paradise za odpowiedź:).

Odnośnie wycieków to zdarzają mi się od dawna, chociaż ostatnio rzadko. Za to wrażliwość sutków mi się zmniejszyła w porównaniu z pierwszą połową ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 16:56

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie brzuch swedzi przez ostatnie dni w okolicy pepka- macie tak?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Mam tak od tygodnia. Boli też czasem trochę.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Miałam tak z 2 tyg temu, a od tygodnia swędzi mnie skóra na brzuchu pod piersiami i smaruję ją częściej to wtedy swędzenie przechodzi, pewnie brzuch trochę urósł :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Miałam tak z 2 tyg temu, a od tygodnia swędzi mnie skóra na brzuchu pod piersiami i smaruję ją częściej to wtedy swędzenie przechodzi, pewnie brzuch trochę urósł :)
    no wlasnie nie jest napiety jest miekki chyba ze Nikos pupke wystawi to wtedy sie napina

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Ja tez nie mam żadnych wycieków.

Ja tez nie. Nie czuje tez, zeby piersi byly jakies 'inne'. Za to juz drugi raz zdarzylo mi sie cos smiesznego, a mianowicie uslyszalam z brzucha takie pykniecie, jakby Malemu strzelilo w kosciach :). Wygooglowalam, nie jestem jedyna, ciekawa jestem, czy ktoras z Was tez to slyszala, smieszne :).

Wczoraj mialam sesje brzuszkowa, ciekawa jestem efektow ;). Podziele sie, jak bede miala zdjecia, ale sadze, ze moze to potrwac.. Fotografka zajeta :(

Aniqa, Hanusia jest cudna, wszystkie informacje od Ciebie sa teraz dla nas strasznie ciekawe i cenne :). Szczerze powiem, ze bylam zaskoczona jak lajtowo opisalas bol porodowy, mam nadzieje, ze to nie dlatego, ze nie chcesz nas straszyc :)
    Troche niefajnie tylko, ze Cie pocieli i ze poza skurczem, nie powinno tez szycie bolec, normalnie daja chyba miejscowe znieczulenie.

Agrafka, Kajaoli lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Ja tez nie. Nie czuje tez, zeby piersi byly jakies 'inne'. Za to juz drugi raz zdarzylo mi sie cos smiesznego, a mianowicie uslyszalam z brzucha takie pykniecie, jakby Malemu strzelilo w kosciach :). Wygooglowalam, nie jestem jedyna, ciekawa jestem, czy ktoras z Was tez to slyszala, smieszne :).

Wczoraj mialam sesje brzuszkowa, ciekawa jestem efektow ;). Podziele sie, jak bede miala zdjecia, ale sadze, ze moze to potrwac.. Fotografka zajeta :(

Aniqa, Hanusia jest cudna, wszystkie informacje od Ciebie sa teraz dla nas strasznie ciekawe i cenne :). Szczerze powiem, ze bylam zaskoczona jak lajtowo opisalas bol porodowy, mam nadzieje, ze to nie dlatego, ze nie chcesz nas straszyc :)
    Troche niefajnie tylko, ze Cie pocieli i ze poza skurczem, nie powinno tez szycie bolec, normalnie daja chyba miejscowe znieczulenie.
    ja tez wlasnie slyszalam wczoraj pykniecie i sie zastanawiam co to bylo

lubek lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez piore dzisiaj, jutro bede prasowala, spakuje torbe :).

Nelly - kiedy masz wizyte kwalifikacyjna?

I moj dylemat - na spacery zimowe - czy lepiej kupic kombinezon dla malego, np. taki http://allegro.pl/wojcik-kombinezon-1-cz-r-68-podroz-z-przygoda-i4517573118.html (pierwszy z brzegu, akurat mi sie nie podoba, ale chodzi o idee :)) czy welniany spiworek do gondoli, np taki: http://allegro.pl/edisa-klasyczny-spiworek-welna-do-wozka-nos-85-cm-i4546324232.html ? Jak sadzicie, kupujecie w ogole takie cos?

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek i co pisza w necie? Co to jest to pykniecie?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja tez wlasnie slyszalam wczoraj pykniecie i sie zastanawiam co to bylo

tu znalazlam, ze to sie zdarza: http://forum.parenting.pl/9-miesiecy-ciaza/347789,dzidzia-strzela-w-brzuchu wiec sie nie martwie i wydaje mi sie to urocze :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    tu znalazlam, ze to sie zdarza: http://forum.parenting.pl/9-miesiecy-ciaza/347789,dzidzia-strzela-w-brzuchu wiec sie nie martwie i wydaje mi sie to urocze :)
    kurcze nie zobacze bo jestem w pracy i pisze z kom

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie wieczorami czasami swędzi skóra w okolicy pępka, szybka posmaruje i przechodzi:) pyknięcia nie słyszałam;)

ja mam parę ciepłych kombinezonów, ale nie aę takich zimowych. Mi się podoba śpiworek do gondoli! jest cudowny! nie ważne jakie ciuszki, tak szybko się nie ubrudzi a zawsze maluszkowi będzie ciepło:)chyba sama za jakiś czas sie na taki skuszę;)

lubek lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 14:54

• Agrafka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    I moj dylemat - na spacery zimowe - czy lepiej kupic kombinezon dla malego, np. taki http://allegro.pl/wojcik-kombinezon-1-cz-r-68-podroz-z-przygoda-i4517573118.html (pierwszy z brzegu, akurat mi sie nie podoba, ale chodzi o idee :)) czy welniany spiworek do gondoli, np taki: http://allegro.pl/edisa-klasyczny-spiworek-welna-do-wozka-nos-85-cm-i4546324232.html ? Jak sadzicie, kupujecie w ogole takie cos?

Ja kupiłam kombinezon - jest świetny, szczerze polecam. Można odpiąć dół i zostaje kurtka :)
    http://minikraina.pl/ubranka-i-buciki/861-kombinezon-0-6-miesiecy-warm-red-wallaboo.html

lubek lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    a ja z kolei uzywane wypiore drugi raz bo raz juz pralam, a nowe chyba tylk ozelazkiem potraktuje z para na full, i wszystko nowe tak zrobie, posciele itd... skzodam i rpac tego nowego i mama moja mowi zebym nei przesadzala :P no ale zastanaowie sie ejszcze :D
    o kurcze ale fajny prezent, marzy m isie zastawa na 12 osob :)

Ja nowe rzeczy bym jednak wyprala.

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Mi się podoba śpiworek do gondoli! jest cudowny! nie ważne jakie ciuszki, tak szybko się nie ubrudzi a zawsze maluszkowi będzie ciepło:)chyba sama za jakiś czas sie na taki skuszę;)
    A to jak jest śpiworek do gondoli to nie trzeba zakładać kombinezonu? Jessu jakie to wszystko trudne do ogarnięcia ;)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka ja pije mleko ale odkad jestem na diecie i nie jem slodyczy to pojawia sie nie tak czesto

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Lubek i co pisza w necie? Co to jest to pykniecie?

nie wiem, czy w tym watku, ale gdzies czytalam, ze dziewczyna pytala lekarza i jej powiedzial, ze to normalne, ze moze sie zdarzyc, jak dziecko kopnie w zebra np. U mnie to chyba nie to, bo nie czulam wtedy kopniaka, tak pisza:

"Ginekolog powiedziała, że to niemożliwe abym słyszała jakiekolwiek strzelanie od małej w sensie, że to jej coś strzela. Że owszem jest prawdopodobne, że jak ona się rusza to już jest na tyle duża, że może kopnąć gdzieś w moje jelito czy żołądek i taki dźwięk powstaje, albo gdzieś w jakąś kość moją i ta strzela skoro mi normalnie kolana strzelają :D"

albo:

"ja też mam takie strzelanie;) pytałam lekarki co to może być i powiedziała, że jak dzidziuś kopnie w jakieś łączenie kości z chrząstką (np. przy naszych żebrach )to wtedy jest taki dziwny dźwięk ;) nic się stać nie może, ale i tak ten dźwięk jest dla mnie przerażający ;p"

inne pisza, ze lekarze wysmiewali.

sylwia1985 lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ