Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Smutas wrote:Ja to wogóle nie kupuje piżam do karmienia, mam sporo z przed ciąży i w domu to będę zawijać bluzkę do góry bo to i tak szybciej.
Ja kupiłam tylko z myślą o szpitalu, bo w domu nie mam dosłownie żadnych. Od lat sypiam nagoSmutas, anka_a lubią tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Aga, to fajnie ze tylko 8kg, u mnie niestety juz 14
Jesli chodzi o koszule lub komplety z kobiecymi wzorami - te do szpitala - to nie moge ci polecic bo nie mieszkam w Pl ale moze, ktoras z dziewczyn zna jakas fajna stronke
Kobietki, pochwalcie sie jesli ktoras zamawiala dla siebie jakies ladne ubranko do szpitala przez internetbo z tego co pamietam Aga nie moze za bardzo ruszac sie z domu i kompletuje wyprawke skladajac zamowienia
Myślę że jak się więcej przytyje to jest tak bezpieczniej dla dziecka, chociaż ja sobie niczego nie odmawiam po prostu kibelek 3 razy dziennie
Dzisiaj robię zamówienie w aptece i mam pytanie do Was dziewczyny, gaziki jałowe do czyszczenia kikuta pępowinowego to które kupowałyście? Bo tam jest ich kilka.I czy będziecie używać do tego płynu dezynfekującego czy zwykłej przygotowanej wody? Ja chciałam zamówić Octenisept ale nie wiem czy aż tak będzie potrzebny. A podkłady na łóżko po porodzie żeby nie zabrudzić pościeli jaki rozmiar najlepiej? Ja zamawiam seni 90X60.Kajaoli lubi tę wiadomość
-
ja wzielam podklady 60x60, ale ktoras pisalaze im wiekszy tym lepszy wiec moze zostan przy tym rozmiarze 90x60. gaziki wzielam zwykle 5x5 niczym nie nasaczane, i bede octeniseptu uzywac. bo ja tez cc a on ejst dobry na rany i szybciej goi wiec bedie i dla mnei i dla malucha, a i w dom usie rpzyda na co kolwiek, na obtarcie, na odcisk na skaleczenie wiec mysle ze jak kupisz 25ml to ci sie nei zmarnuje a spokojnie wykorzystasz, bo po sn tez krocze tym psikaja.
Aga W.A lubi tę wiadomość
-
ja gupiutka zapomnialam ze maz mial octenisept po operacji po slubie i jak rozpakowalam paczke z gemini i maz zobaczyl ze kupilam i to az 250ml to mowi toc mamy to w szafce, a ja mwoie dziekuje ze teraz o tym mwoisz
no ale zostawilam, date waznosci ma 5 lat, wiec mysle ze i na drugie dziecko zostanie haha bo na dzien dzisiejszy planuje urodzic za 3,5-4 lata
ale no i wlasnie na wszystkie rany w domu sie przydaje, na glupie skaleczenia, przetarcia, obtarcia itd :)wiec jak juz ebdziesz go miala to i uzywac bedziesz jak bedzie potrzeba
Aga W.A, Nelly lubią tę wiadomość
-
moni28 wrote:wizytę mam w czwartek, a żelazo mam w witaminach pregna plus, może stąd ten wynik.
Musisz uzbroic sie w cierpliwosc i zapytać o to lekarza w czwartek, 2dni wytrzymaj
-
Hej dziewczyny;)
też nie do końca rozumiem idei piżam dla dorosłych kobiet z dziecięcymi nadrukami, no ale cóż
co do gemini to ja wzięłam podkłady 60x90 tak na wszelki,gazików parę jałowych i i tak octenisept do przemywania:)
a powiedzcie mi, czym będziecie się podmywać po porodzie? bo czytałam na forum, że jedna dziewczyna polecała zwykłe szare mydło białego jelenia. Zdrowo i bezpiecznie, bez chemii. I się zastanawiam nad tym, bo przecież czymś sie myć trzeba, a jak będzie piekło czy coś co faktycznie im mniej chemiii i perfum tym lepiej, nie? Co myślicie? -
inne mowia tez o tantum rosa.. ja akurat mam cc wiec mysle ze piczke bede myla dalej jak myje lactacytem
czy jak on tam sie pisze
a rane psiukala octeniseptem i myla tylko ciepla woda przed psikaniem.
pestka wrote:Hej dziewczyny;)
też nie do końca rozumiem idei piżam dla dorosłych kobiet z dziecięcymi nadrukami, no ale cóż
co do gemini to ja wzięłam podkłady 60x90 tak na wszelki,gazików parę jałowych i i tak octenisept do przemywania:)
a powiedzcie mi, czym będziecie się podmywać po porodzie? bo czytałam na forum, że jedna dziewczyna polecała zwykłe szare mydło białego jelenia. Zdrowo i bezpiecznie, bez chemii. I się zastanawiam nad tym, bo przecież czymś sie myć trzeba, a jak będzie piekło czy coś co faktycznie im mniej chemiii i perfum tym lepiej, nie? Co myślicie? -
Aga W.A wrote:Kajaoli, 14kg to też nie dużo, ja się nastawiałam na 15 kg bo czytałam że to tak w normie i najodpowiedniej
Myślę że jak się więcej przytyje to jest tak bezpieczniej dla dziecka, chociaż ja sobie niczego nie odmawiam po prostu kibelek 3 razy dziennie
Dzisiaj robię zamówienie w aptece i mam pytanie do Was dziewczyny, gaziki jałowe do czyszczenia kikuta pępowinowego to które kupowałyście? Bo tam jest ich kilka.I czy będziecie używać do tego płynu dezynfekującego czy zwykłej przygotowanej wody? Ja chciałam zamówić Octenisept ale nie wiem czy aż tak będzie potrzebny. A podkłady na łóżko po porodzie żeby nie zabrudzić pościeli jaki rozmiar najlepiej? Ja zamawiam seni 90X60.
Ale w sumie żałuję trochę bo mogłam wziąć też te seni. Ale to tak czy siak się zużyje
Gaziki wzięłam zwykłe, taką większą paczkę: http://www.aptekagemini.pl/kompresy-medicomp-jalowe-5cmx5cm-50-sztuk.html
Tego to też się więcej przyda, zwłaszcza u mnie bo zawsze jest problem jak ktoś w domu się skaleczyI wzięłam też nasączone: http://www.aptekagemini.pl/leko-do-dezynfekcji-saszetki-10-sztuk.html
Octenisept zamówiłam 50 ml, przyda się do kikuta i do rany poporodowej (tak mówiła położna na sr, że my też się możemy tam psiukać bo przyspiesza to proces gojenia po ranie). Mój mąż ostatnio go używał do rany po szyciu na nodze -
Smutas wrote:Ja to wogóle nie kupuje piżam do karmienia, mam sporo z przed ciąży i w domu to będę zawijać bluzkę do góry bo to i tak szybciej.
Byłam dziś w lumpie i kupiłam sobie dwie bluzki rozpinane, jedna koszulowa a druga bawełniana. W domu to pewnie będę też brała bluzkę do góry i karmiła, ale w gościach to przyda się jakaś rozpinanaKupiłam, bo nie mam takich bluzek
A później nie będę latała po sklepach i szukała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 13:27
-
ja poza wypraniem jeden pralki ciuszkow i zjedzeniem sniadania tez nic nie robilam
no i fb i belly od rana haha
a lozeczko dalej nie wybrane..... nie moge sie zebrac bo w necie (all) wszystko takie same, w sumie to o poscieli mowie.. i jakso tak nei powiem zbey m isie mocno podobala i chyba przez to ciagle nie kupilam...
-
Scęście wrote:ja poza wypraniem jeden pralki ciuszkow i zjedzeniem sniadania tez nic nie robilam
no i fb i belly od rana haha
a lozeczko dalej nie wybrane..... nie moge sie zebrac bo w necie (all) wszystko takie same, w sumie to o poscieli mowie.. i jakso tak nei powiem zbey m isie mocno podobala i chyba przez to ciagle nie kupilam...
-
A ja bym cały dzień spałaa aaa aaaaaaa........ ziefff. Mam jakąś klejącą beżową wydzielinę fuj (nie śmierdzi co prawda i nic mnie nie piecze), musiałam sobie wkładkę zafundować. Czytam na necie, że w tych tygodniach to normalne, no to jak normalne to idę dalej spać