X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Aniqa czyli mowisz ze piersi sie powiekszaja jak sie zbiera w nich mleko? Lepiej chyba wziasc stanik wiekszy o rozmiar tak?
    tak.sa wieksze i twarde jak kamienie, ja mialam o rozmiar wieksze i teraz sa male, moglam wziasc 2 rozm wieksze.

Odciaglam troche mleka,i zanioslam na lampy zeby jej dali bo akurat glodna byla. Nie odciagalam duzo zeby mi nienaprodukowalo sie potem wiecej ale ulga niesamowita.

Moj laktator reczny z lovi idealny, prosty,nieduzy i odciaga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Moj laktator reczny z lovi idealny, prosty,nieduzy i odciaga.
    A jaki to model i gdzie kupowałaś?

• mama86 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    No właśnie dlatego pytam Was o opinie :-)

Polecał też termometr bezdotykowy firmy Abakus, ale powiedziałam że najpierw muszę poczytać w necie o nim:-) zachwalał że mierzy z dokładnością do 0,2 stopnia a tu w necie czytam opinie ze rozbieżność jest nawet do 2stopni...ups.

A macie jakiś sprawdzony godny polecenia termometr dotykowy lub bez,ale żeby szybko i prawidłowo mierzył temp malucha?

Swoją drogą szkoda, że w dzisiejszych czasach zadaniem sprzedawcy jest utargowac jak najwięcej i nie jest kimś w rodzaju "profesjonalego doradcy i specjalisty" w tym co sprzedaje...

Ja kupilam taki: http://allegro.pl/blyskawiczny-termometr-bezdotykowy-novama-free-i4543614736.html
    Zobaczymy w praniu czy będę z niego zadowolona, a w razie czego zawsze mam w domu zwykły rtęciowy ;) Kupoując bez dotykowy kierowalam się tym,żeby nie był zbyt drogi, mierzył temperaturę posiłków, wody w wanience i miał opcję wyciszenia (a nie każdy ja ma),w przypadku jak będę mierzyła temp. dziecku w nocy żeby go nie obudzic. Czytalam w mecie opinie na temat właśnie termometrów i minusem właśnie w niektorych było brak możliwości wyłączenia dźwięku :-I

A i swój kupilam w super pharm za 79,90 (był w promocji).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 20:19

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    I jeszcze jedno pytanie mam, głównie do Aniqi i innych dziewczyn które juz rodziły :-)
    Czy czulyscie sie jakoś inaczej np dzień przed porodem, lub może maluszek inaczej się zachowywał (byl mniej lub bardziej aktywny), chodzi mi o to czy da się przewidzieć nadchodzący poród czy to po prostu dzień jak codzien :-)
    Ja mialam luzne biegunkowe stolce kilka dni wczesniej,tz nie biegalam na kupke co chwila,ale kazda byla jak biegunka, dodatkowo plamilam ale akurat u mnie to bylo od dawna, tylko w tym plamieniu mialam skrzepy krwi,takie male, bialko w moczu przyspieszylo sprawe.
    A tak to niemialam innych objawow, moze jeszcze pobolewania dolu brzucha jak na okres. Lezalam sobie na wyrku i odplynely mi wody, doslownie jakby kran odkrecil,lalo sie i lalo,

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zarejestrowalam sie na bebiprogram i dostalam teczke i kolysanki.

O jak dobrze ze stanika nie kupilam dzis mialam juz isc do kasy ale cos mnie podkusilo zeby sie wstrzymac bo ten co chcialam to byl taki aby aby

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A jaki to model i gdzie kupowałaś?
    Dostalam w prezencie od kolezanki, lovi activity matters, reczny.
    Ale wczesniej mialam zamawiac z gemini z babyono za 34 zl chyba.taki sam z wygladu. ten jest reczny ale bez problemu odessalam mleko i przyniosl mi duza ulge.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:

O jak dobrze ze stanika nie kupilam dzis mialam juz isc do kasy ale cos mnie podkusilo zeby sie wstrzymac bo ten co chcialam to byl taki aby aby
    Ja wiedzialam ze trzeba wieksze ale stwierdzilam ze jakos to bedzie i kupilam takie troszeczke luzne, teraz zaluje bo mnie cisnie, wiec choc jeden wez taki wiekszy na dni nawalu.

• paradise Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem po wizycie u nowego lekarza i jestem zadowolona. Wydaję mi się, że jestem pod dobrą opieką. Siedziałam u niego prawie 30 minut bo analizował całą ciąże od początku. Zrobił mi też szybkie USG i zbadał ;)

Co do materaca.. jestem bardzo zadowolona z tego
    http://www.smyk.com/fiki-miki-materac-do-lozeczka-lux-prestige-line-120x60-cm,p1073552968,swiat-niemowlaka-p
    Dzieciaki mojej kuzynki od jakiegoś czasu korzystają z materaca tej firmy i jest zadowolona, w sumie ona mi go poleciła. Widać, że jest solidnie wykonany.

Termometr mamy ten
    http://www.elmedico.pl/product-pol-95-Termometr-elektroniczny-Microlife-NC-100.html?gclid=CLOb27DXxcACFSXKtAodKwsAWQ
    mierzy temperaturę mleka, wody w wanience itd. Porównywałam wyniki z innym termometrem i jest raczej dokładny.

Monitora oddechu nie kupuje.

ao12. lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    U mnie się niestety ...
    No nic, czasem niestety jak sie nie ma co sie lubi...
    Najwazniejsze ze dzidzia jest zdrowa. Stawiam na niepogarszajace sie wyniki obys nie musiala lezec w szpitalu :-(

TOFIRUS super ze jestes zadoeolona! Dobry i miesiac z super lekarzem a mysle ze dla nas najwazniejszy miesiac konczacy sie porodem wiec nalezy byc pod dobra opieka!

ANOOLKA 36tc to juz 9 m-c? :-) ja jutro koncze 34 dopiero :-(

• agatas Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A macie jakiś sprawdzony godny polecenia termometr dotykowy lub bez,ale żeby szybko i prawidłowo mierzył temp malucha?

Szperałam za opiniami o termometrach, żeby nie wydać za dużo, ale żeby był skuteczny i zdecydowałam się na ten http://www.aptekagemini.pl/canpol-smoczek-z-termometrem.html :)

paradise lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie :-) ja biore do szpitala najladniejsze nowe viuszki bo nie potrafie inaczej i jak wroce to od razu pranie mnie czeka a ty bedziesz miala super sytuacje :-)
    Smutas wrote:
    Ale słodzinka, też już niemoge się doczekać mojego synka.
    A co do ubranek to z jednej strony jak wrócisz do domu to bedziesz miala wszystko czyste a my wszystkie od razu prać bedziemy rożki, pieluszki i ciuszki.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ja kupiłam jednak lateksowy, ale nie wiem czy nie jest za miękki (zamawiałam na alledrogo) bardziej dotykowo podobał mi się latex-kokos w sklepie szczerze mówiąc.

Mitaka, a jakiej firmy jest ten twój lateksowy?

• mitaka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Havea z klinem ale był drooogi aż zaraz zerknę. No ale na innych rzeczach oszczędzałam to niech się chociaż dziecie wyśpi (póki może ;) ) o ile będzie chciało.

235 zł, paragon wyrzuciłam bo by mnie małż zabił ;) z tego jego on na zwykłym spał i dobrze(na sianie pewnie jeszcze). A ja mu na to, że i przez to ma problemy z kręgosłupem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 21:23

Anoolka, ao12., lubek, ataga4, Aniqa, Kasiula09 lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeden sprzedawca odradzal z gryka obslajac historie z robakami (podobno jeden hurtownik zle przechowywal w wilgoci wiec zbozaki biale sie zalegly i byl klops) ale sugerujac ze spanie dlugo na gryce nie jest zdrowe a wrecz jest niezdrowe wiec biorac g-p-k nalezy zmieniac strony materaca by dziecko odpoczywalo od gryki i dwa niechby tylko xlapal wilgoci od np zasikania to juz cykor o te robale. Odradzal tez ten najdrozszy lateksowy a polecal pianke z wloknem kokosowym.. a mial w sprzedazy wszyskie 3 i ten z kokosem najtanszy eiec nawet mu zaufalam ale jeszcze nie kupilam :)
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, jakie kupowalyscie materace do lozeczek?

Ja już byłam zdecydowana na kokos-pianka-kokos (producent Radir), ale dziś w sklepie sprzedawca namieszal mi w głowie proponując kokos-pianka-gryka z firmy Danpol. Od razu napiszę, ze zdementował tą info która ostatnio się pojawiła odnośnie zalegniecia robaków w gryce, tzn to zależy czy producent dobrze wysuszy luske gryki. I ten ktory on proponował wypala gryke w temp 1000stopni więc nie ma mowy o żadnej wilgoci. I wspomnial coś że gryka w materacu zostala zarejestrowana jako produkt leczniczy (czy jakoś tak) i ze potem jak dziecko uczy się stawać na nóżkach to ta luska "masuje" stopki przeciwdzialajac plaskostopiu...

I teraz jużnie wiem co mam wybrać :-(

• mitaka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa ale Ci dobrze, że już masz to za sobą :)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ANOOLKA 36tc to juz 9 m-c? :-) ja jutro koncze 34 dopiero :-(
    Tak, to już 9 miesiąc i jak o tym myślę to jestem lekko przerażona, bo to już coraz bliżej do porodu :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zazdroszcze Aniqa tego vo juz masz za soba :-) ty dojdziesz do siebie, zapoznasz sie z Hanulka i juz tylko radosne dni a my bedziemy pelne strachu obolale z krzyczacymi maluchami hehe :-)

Aniqa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 14:57

ao12., Strokrotka lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie jeszcze jakoś to nie dochodzi, ze tak nie wiele nam zostało.. Torba też niespakowana, ciągle to przekładam na później.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Havea z klinem ale był drooogi aż zaraz zerknę. No ale na innych rzeczach oszczędzałam to niech się chociaż dziecie wyśpi (póki może ;) ) o ile będzie chciało.

235 zł, paragon wyrzuciłam bo by mnie małż zabił ;) z tego jego on na zwykłym spał i dobrze(na sianie pewnie jeszcze). A ja mu na to, że i przez to ma problemy z kręgosłupem :P

Ja też ten. I ten mi się wydaje, że na materacu nie ma co oszczędzać. Z łóżeczka można wyjąć szczebelki i mały będzie mógł spać myślę z 5 lat :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ