Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:Aniqa czyli mowisz ze piersi sie powiekszaja jak sie zbiera w nich mleko? Lepiej chyba wziasc stanik wiekszy o rozmiar tak?
Odciaglam troche mleka,i zanioslam na lampy zeby jej dali bo akurat glodna byla. Nie odciagalam duzo zeby mi nienaprodukowalo sie potem wiecej ale ulga niesamowita.
Moj laktator reczny z lovi idealny, prosty,nieduzy i odciaga. -
nick nieaktualny
-
ataga4 wrote:No właśnie dlatego pytam Was o opinie
Polecał też termometr bezdotykowy firmy Abakus, ale powiedziałam że najpierw muszę poczytać w necie o nim:-) zachwalał że mierzy z dokładnością do 0,2 stopnia a tu w necie czytam opinie ze rozbieżność jest nawet do 2stopni...ups.
A macie jakiś sprawdzony godny polecenia termometr dotykowy lub bez,ale żeby szybko i prawidłowo mierzył temp malucha?
Swoją drogą szkoda, że w dzisiejszych czasach zadaniem sprzedawcy jest utargowac jak najwięcej i nie jest kimś w rodzaju "profesjonalego doradcy i specjalisty" w tym co sprzedaje...
Ja kupilam taki: http://allegro.pl/blyskawiczny-termometr-bezdotykowy-novama-free-i4543614736.html
Zobaczymy w praniu czy będę z niego zadowolona, a w razie czego zawsze mam w domu zwykły rtęciowyKupoując bez dotykowy kierowalam się tym,żeby nie był zbyt drogi, mierzył temperaturę posiłków, wody w wanience i miał opcję wyciszenia (a nie każdy ja ma),w przypadku jak będę mierzyła temp. dziecku w nocy żeby go nie obudzic. Czytalam w mecie opinie na temat właśnie termometrów i minusem właśnie w niektorych było brak możliwości wyłączenia dźwięku
A i swój kupilam w super pharm za 79,90 (był w promocji).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 20:19
-
nick nieaktualnyataga4 wrote:I jeszcze jedno pytanie mam, głównie do Aniqi i innych dziewczyn które juz rodziły
Czy czulyscie sie jakoś inaczej np dzień przed porodem, lub może maluszek inaczej się zachowywał (byl mniej lub bardziej aktywny), chodzi mi o to czy da się przewidzieć nadchodzący poród czy to po prostu dzień jak codzien
A tak to niemialam innych objawow, moze jeszcze pobolewania dolu brzucha jak na okres. Lezalam sobie na wyrku i odplynely mi wody, doslownie jakby kran odkrecil,lalo sie i lalo, -
nick nieaktualnyAnoolka wrote:A jaki to model i gdzie kupowałaś?
Ale wczesniej mialam zamawiac z gemini z babyono za 34 zl chyba.taki sam z wygladu. ten jest reczny ale bez problemu odessalam mleko i przyniosl mi duza ulge. -
nick nieaktualnyKasiula09 wrote:
O jak dobrze ze stanika nie kupilam dzis mialam juz isc do kasy ale cos mnie podkusilo zeby sie wstrzymac bo ten co chcialam to byl taki aby aby -
Hej. Jestem po wizycie u nowego lekarza i jestem zadowolona. Wydaję mi się, że jestem pod dobrą opieką. Siedziałam u niego prawie 30 minut bo analizował całą ciąże od początku. Zrobił mi też szybkie USG i zbadał
Co do materaca.. jestem bardzo zadowolona z tego
http://www.smyk.com/fiki-miki-materac-do-lozeczka-lux-prestige-line-120x60-cm,p1073552968,swiat-niemowlaka-p
Dzieciaki mojej kuzynki od jakiegoś czasu korzystają z materaca tej firmy i jest zadowolona, w sumie ona mi go poleciła. Widać, że jest solidnie wykonany.
Termometr mamy ten
http://www.elmedico.pl/product-pol-95-Termometr-elektroniczny-Microlife-NC-100.html?gclid=CLOb27DXxcACFSXKtAodKwsAWQ
mierzy temperaturę mleka, wody w wanience itd. Porównywałam wyniki z innym termometrem i jest raczej dokładny.
Monitora oddechu nie kupuje.
ao12. lubi tę wiadomość
-
Nelly wrote:U mnie się niestety ...
Najwazniejsze ze dzidzia jest zdrowa. Stawiam na niepogarszajace sie wyniki obys nie musiala lezec w szpitalu
TOFIRUS super ze jestes zadoeolona! Dobry i miesiac z super lekarzem a mysle ze dla nas najwazniejszy miesiac konczacy sie porodem wiec nalezy byc pod dobra opieka!
ANOOLKA 36tc to juz 9 m-c?ja jutro koncze 34 dopiero
-
ataga4 wrote:A macie jakiś sprawdzony godny polecenia termometr dotykowy lub bez,ale żeby szybko i prawidłowo mierzył temp malucha?
Szperałam za opiniami o termometrach, żeby nie wydać za dużo, ale żeby był skuteczny i zdecydowałam się na ten http://www.aptekagemini.pl/canpol-smoczek-z-termometrem.htmlparadise lubi tę wiadomość
-
Dokladnie
ja biore do szpitala najladniejsze nowe viuszki bo nie potrafie inaczej i jak wroce to od razu pranie mnie czeka a ty bedziesz miala super sytuacje
Smutas wrote:Ale słodzinka, też już niemoge się doczekać mojego synka.
A co do ubranek to z jednej strony jak wrócisz do domu to bedziesz miala wszystko czyste a my wszystkie od razu prać bedziemy rożki, pieluszki i ciuszki. -
Havea z klinem ale był drooogi aż zaraz zerknę. No ale na innych rzeczach oszczędzałam to niech się chociaż dziecie wyśpi (póki może
) o ile będzie chciało.
235 zł, paragon wyrzuciłam bo by mnie małż zabiłz tego jego on na zwykłym spał i dobrze(na sianie pewnie jeszcze). A ja mu na to, że i przez to ma problemy z kręgosłupem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 21:23
Anoolka, ao12., lubek, ataga4, Aniqa, Kasiula09 lubią tę wiadomość
-
Mi jeden sprzedawca odradzal z gryka obslajac historie z robakami (podobno jeden hurtownik zle przechowywal w wilgoci wiec zbozaki biale sie zalegly i byl klops) ale sugerujac ze spanie dlugo na gryce nie jest zdrowe a wrecz jest niezdrowe wiec biorac g-p-k nalezy zmieniac strony materaca by dziecko odpoczywalo od gryki i dwa niechby tylko xlapal wilgoci od np zasikania to juz cykor o te robale. Odradzal tez ten najdrozszy lateksowy a polecal pianke z wloknem kokosowym.. a mial w sprzedazy wszyskie 3 i ten z kokosem najtanszy eiec nawet mu zaufalam ale jeszcze nie kupilam
ataga4 wrote:Dziewczyny, jakie kupowalyscie materace do lozeczek?
Ja już byłam zdecydowana na kokos-pianka-kokos (producent Radir), ale dziś w sklepie sprzedawca namieszal mi w głowie proponując kokos-pianka-gryka z firmy Danpol. Od razu napiszę, ze zdementował tą info która ostatnio się pojawiła odnośnie zalegniecia robaków w gryce, tzn to zależy czy producent dobrze wysuszy luske gryki. I ten ktory on proponował wypala gryke w temp 1000stopni więc nie ma mowy o żadnej wilgoci. I wspomnial coś że gryka w materacu zostala zarejestrowana jako produkt leczniczy (czy jakoś tak) i ze potem jak dziecko uczy się stawać na nóżkach to ta luska "masuje" stopki przeciwdzialajac plaskostopiu...
I teraz jużnie wiem co mam wybrać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mitaka wrote:Havea z klinem ale był drooogi aż zaraz zerknę. No ale na innych rzeczach oszczędzałam to niech się chociaż dziecie wyśpi (póki może
) o ile będzie chciało.
235 zł, paragon wyrzuciłam bo by mnie małż zabiłz tego jego on na zwykłym spał i dobrze(na sianie pewnie jeszcze). A ja mu na to, że i przez to ma problemy z kręgosłupem
Ja też ten. I ten mi się wydaje, że na materacu nie ma co oszczędzać. Z łóżeczka można wyjąć szczebelki i mały będzie mógł spać myślę z 5 lat