X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2014, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy materac traumeland :)

Nam monitorem oddechu sie zastanawiam bo w sumie łóżeczko mamy centralnie przy nas ale zawsze to jakiś strach jest ze coś może sie stać...

Napadł nas nocny glodek wiec idziemy go poskromić hehe :D

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z ranca. U mnie już po spaniu uale lepiej wstać o 6 niż od 2 wiercić się po łóżku. Materac kupiliśmy kokos pianka. Sprawdzimy w trakcie czy zda egzamin jak nie to .... Synuś mój spał tylko do 2 lat w łóżeczku, a my na materac dostaliśmy 3 lata gwarancji także myślę że to nie byle co:-:-)
    Dzisiaj mam wizytę u gina. Mam nadzieję że wszystko oki

Czy męczy Was katar w ciąży,? tzn. Objawił mi się w I trym. W II trym. Spokój i teraz znowu męczy mnie od razu 3 tyg. Nie jest to katar lejący tylko uczucie zatkanego nosa, i nie można go oczyścić.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Witam się z ranca. U mnie już po spaniu uale lepiej wstać o 6 niż od 2 wiercić się po łóżku. Materac kupiliśmy kokos pianka. Sprawdzimy w trakcie czy zda egzamin jak nie to .... Synuś mój spał tylko do 2 lat w łóżeczku, a my na materac dostaliśmy 3 lata gwarancji także myślę że to nie byle co:-:-)
    Dzisiaj mam wizytę u gina. Mam nadzieję że wszystko oki

Czy męczy Was katar w ciąży,? tzn. Objawił mi się w I trym. W II trym. Spokój i teraz znowu męczy mnie od razu 3 tyg. Nie jest to katar lejący tylko uczucie zatkanego nosa, i nie można go oczyścić.
    Witaj moni :) ja mam tak samo ;) od początku ciąży miałam zatkany nos aż do dziś.
    pozdrowienia dla wszystkich mam :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 07:19

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzien dobry dzien dobry :-)
    Moj maz tez mnie pospiesza ze spakowaniem torby ale zeby to zrobic musze miec poprane i poprasowane rzeczy plus dokupione brakujace :-P planuje wyrobic sie przed wizyta 17 wrzesnia bo na niej doktorek ma wyznaczac termin cc..
    Lece cos zjesc bo strasznie mnie mdli z glodu :-(

• Scęście Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katar mialam w I trymestrze i kawalek w drugim, ale w polowie drugiego odeszlo i mam spokoj do dzis dnia :-)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:47

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva0507 wrote:
    My mamy materac traumeland :)

Nam monitorem oddechu sie zastanawiam bo w sumie łóżeczko mamy centralnie przy nas ale zawsze to jakiś strach jest ze coś może sie stać...

Napadł nas nocny glodek wiec idziemy go poskromić hehe :D

Na Traumeland mnie nie stać :-)

• lubek Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    5lat to chyba lekka przesada :-D Ale myślę, żę 3,5 -4 lata to całkiem prawdopodobne :-) chociaz jak materac będzie wygodny to kto wie :-)
    Dzieciaki mojego brata spały tak do 3,5 roku, teraz już na normalnych łóżkach.

Lubek, a wg Ciebie jaka jest twardość tego lateksowego materaca havea?
    Juz się naczytalam, że nie może byc zbyt miękki ani zbyt twardy tylko jak to ocenić przez net :-)

Hm. Swój materac kupowalismy jako 'średnio twardy' i ten bym powiedziała, że jest taki sam.
    No tak strzeliłam z 5 latami, ale skoro łóżeczko się przeksztalci w łóżko o długości 120cm, to zanim maluch urośnie do, no nie wiem 90cm?, to trochę pospi :))

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Mitaka i Lubek, a pamietacie jaki dokładnie model tego materaca kupilyscie?

Ja ten:
    http://allegro.pl/materac-lateksowy-hevea-baby-120-60-klin-gratis-i4449626096.html

Były dwa kolory do wyboru nie zaznaczylam jaki chce, wiec pan zadzownil i zapytał, czy chce snieznobialy czy taki, co wygląda jak brudny P (w aukcji było chyba 'ecru') :))

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zatkany nos zazwyczaj pod koniec dnia. Ale to jest pikuś, bo cała ciążę cierpię na zatykajace się uszy, i to nie tak, że przelknie się ślinę i jest ok albo zatka nos i dmuchnie, to jest nie do naprawienia, jak się zatkaja, to pozamiatane na kilka godzin, tak jakby coś w uchu, jakiś kanalik się zalal. Strasznie wkurzające nie słyszeć pół dnia na jedno ucho.. najgorzej jak zatykaly się obydwa :/ ale i tak nie narzekam, bo to w zasadzie jedyny mój ciążowy objaw :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) ja tez mam zatkany nos od soboty als podejrzewam ze moze mnie gdzies przewialo i stad najgorzej jest w nocy jak nie mozna oddychac przez nos

age.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana z uszami też mam mały problem a w zasadzie z jednym prawym słyszę w nim szum ale tylko rano i w nocy bo w tedy nos jest najbardziej zatkany podejrzewam że to od tego trochę mi szumi w nosie. Ale wyczytyałam że wszystkiemu są winne hormony i naczynia krwionośne bo się rozszerzają i są nabrzmiałe. Spoko już coraz bliżej końca mi zostało 29 dni do rozwiązania.

lubek wrote:
    Ja mam zatkany nos zazwyczaj pod koniec dnia. Ale to jest pikuś, bo cała ciążę cierpię na zatykajace się uszy, i to nie tak, że przelknie się ślinę i jest ok albo zatka nos i dmuchnie, to jest nie do naprawienia, jak się zatkaja, to pozamiatane na kilka godzin, tak jakby coś w uchu, jakiś kanalik się zalal. Strasznie wkurzające nie słyszeć pół dnia na jedno ucho.. najgorzej jak zatykaly się obydwa :/ ale i tak nie narzekam, bo to w zasadzie jedyny mój ciążowy objaw :)

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Ja zakupiłam materac kokos-pianka-kokos, i uważam że twardość jest znakomita...mi samej śpi isę lepiej na twardszej stronie materaca, więc myslę że dziecku będzie dobrze, o ile wogóle będzie chciało spać w tym łóżeczku :)
    A co do spania w nocy, to ja normalnie zasypiam i budzę się jakoś rano bo wtedy mała daje o sobie znać, a tak to wogóle nie czuje że tam jest :-/
    Choć zdarzyły się noce kiedy musiała wstawać co chwile na siku i kiedy się czymś zatrułam to mała mnie kopała całą noc bo chyba moje jelita ją drażniły...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• paradise Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Ja też chodzę ciągle z zatkanym nosem.

Nie możecie spać a ja znowu mam odwrotną sytuację. Zasypiam o 23:00 i ledwo co wstaje o 7:00 tylko dlatego, że jestem głodna a teraz co chwile ziewam i już myślę o jakiejś drzemce.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Po kilkudniowych spadkach formy wraca mi energia :) Jutro zaczynamy remont. Kolory farb już wybrane. Teraz tylko będę musiała wynieść się do mamy na ok półtora tygodnia.
    Materac mam kokos gryka. Taki jak miałam siedem lat temu. Aby mały go nie podlał to pomiędzy materacem a prześcieradłem położę ochraniacz z Ikea, z jednej strony len a z drugiej cerata.

Matka fantastycznej 4 :)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello witam z rana:-)
    Ja kupilam materac lateksowy z ikei za 299 zł :-) Tani nie był wiec mam nadzieje ze bede z niego zadowolona :-) Co do suszenia materaca po posiusianiu się dziecka to mam kupione ochraniacze na materac, wiec w razie takiej akcji mam nadzieje ze te ochraniacze zdadza egzamin i nie bede musiała suszyc materaca:-)

Jeśli chodzi o katar to miałam w I trymestrze, w II miałam z tym spokój a teraz od kilku tygodni znowu się pojawił :-I Ale mam go z rana i na wieczór wiec nie jest aż tak kłopotliwe:-)

Monitoru oddechu nie będziemy kupować, tylko na elektroniczna nianię się zdecydowalismy. Łózeczko dziecka mamy przy swoim łóżku wiec myślę ze nie ma takiej potrzeby:-) A jeśli chodzi o elektroniczna nianię to będę miała ja z myślą wyjazdów do rodziców bo mieszkają w dużym domu i tam się przyda bo u nas w mieszkaniu to jedynie chyba wtedy gdy ja będę chciała iść np pod prysznic i wezme nianię do łazienki:-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    mama86, ja też nie oglądam "porodówek", ale jak położne o tym mówią i pokazują jak to wygląda, to mnie to nie rusza - wiem, że muszę przez to przejść, dzisiaj bardzie mąż to przeżywał. Trochę mnie poirytował, jak powiedział, że nie wie jak on da radę i czy nie zemdleje... Powiedziałam mu, że jak pracowaliśmy nad Zosią, to był mężczyzną, więc jak teraz będzie przychodziła na świat, też musi nim być i mi pomóc przejść przez to :)

Idę odpocząć, bo rano na badania lecę. Dobrej nocki Wam życzę :)

No ja tez wiem ze muszę przez to przejść i nikt inny za mnie tego nie zrobi:-) Jestem zmobilizowana strasznie:-) Tylko żeby wszystko było ok :-) Mój powiedział ze chce być przy porodzie, tylko ze nie może sobie tego wyobrazić jak to będzie wszystko wyglądało :-) Mój mąż z natury jest bardzo nie cierpliwy i nerwus straszy i juz od jakiegoś czasu na stawiam go, ze może być tak ze poród będzie trwał bardzo długo i nie zawsze tak jakby się chcialo. Mówił mi ze nie mam się nim przejmowac, i ze jak bedzie mial kryzys to wyjdzie na zewnątrz zapali i do mnie zaraz wróci :-) Ja mam '' tylko'' urodzić :-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeraziłam sie właśnie bo zobaczyłam ze wyszły mi nowe rozstępy... ;( są teraz dosłownie wszędzie nie tylko na brzuchu cały czas sie smaruje a dalej wychodzą ;(
    Tez macie z nimi problemy?

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva0507 wrote:
    Przeraziłam sie właśnie bo zobaczyłam ze wyszły mi nowe rozstępy... ;( są teraz dosłownie wszędzie nie tylko na brzuchu cały czas sie smaruje a dalej wychodzą ;(

ja narazie odpukać nie mam ani jednego :)

age.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva0507 wrote:

Ja na razie żadnych nie widzę :-) Cały czas się smaruje, od 3 miesiąca. Jeszcze trochę czasu zostało, więc wszystko jest możliwe, tym bardziej ze moja mama miała rozstepy.
    Parę dni temu w jakimś programie babka mówiła żeby zmieniać produkty do smarowania, na zasadzie np rano balasamem a wieczorem olejkiem albo zuzyc jedno opakowanie czegoś, to kolejne innego producenta. Szkoda ze dopiero teraz o tym usłyszałam, ale jeśli ktoś ma genetyczne skłonności to i smarowanie niewiele pomoże.

‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ