X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:02

paaolka, Strokrotka lubią tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chętnie zapisała sie na te warsztaty ale raz że mam dość daleko bo ponad 40 km a dwa najlepiej bym chciała z M a on nie urwie sie z pracy

age.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:03

Strokrotka, Scęście, Zielono mi:-))))), anka_a lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja też zapisałam się sama. Fajnie będzie jak będziemy we 3 :-)

No to super :) mam nadzieję, że każda z nas dotrwa do tego terminu jeszcze w dwupaku.. ;)

ataga4 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula daj koniecznie znać jak te biustonosze dojdą, jak pasują i jak je oceniasz :-)

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Kasiula daj koniecznie znać jak te biustonosze dojdą, jak pasują i jak je oceniasz :-)

ok napisze na pewno :)

age.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    No to super :) mam nadzieję, że każda z nas dotrwa do tego terminu jeszcze w dwupaku.. ;)

też mam taką nadzieję.. :) Bo generalnie to na 22.09. umówiłam sie na manicure i pedicure, a na 23.09. do fryzjera - potem mogę rodzic :) A spotkanie jest 29.09. no ale nic nie wiadomo :)

paaolka lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, w końcu Was nadrobiłam :)
    Cały ranek spędziłam w przychodni- miałam test tolerancji glukozy, fuj jakie to niedobre, dziewczyna po mnie nie czuła się najlepiej i wzięli ją na kozetkę.
    Moja położna próbuje znaleźć przyczynę zwiększonej u mnie ilości wód płodowych, dlatego musiałam zrobić ten test.
    Mam na siebie teraz uważać i się nie przemęczać.
    Ja tam rożek prałam w pralce, nic mu się nie stało :)
    Na obiad robię siekane kotlety z piersi kurczaka, do tego suróweczka i ziemniaczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 14:01

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ej jak wy cytujecie killka wypowiedzi? :D bo ja co sie zabiore to mi nie wychodzi i myslnikami wam odpowiadam :P

ręcznie :) Kopiuje czująś wypowiedz i wpisuje [ QUOTE=Scęście ] i na koniec [ /QUOTE ]
    teraz zrobiłąm specjalnie spacje zeby było widac :D

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    O matko, w końcu Was nadrobiłam :)
    Cały ranek spędziłam w przychodni- miałam test tolerancji glukozy, fuj jakie to niedobre, dziewczyna po mnie nie czuła się najlepiej i wzięli ją na kozetkę.
    Moja położna próbuje znaleźć przyczynę zwiększonej u mnie ilości wód płodowych, dlatego musiałam zrobić ten test.
    Mam na siebie teraz uważać i się nie przemęczać.
    Ja tam rożek prałam w pralce, nic mu się nie stało :)
    Na obiad robię siekane kotlety z piersi kurczaka, do tego suróweczka i ziemniaczki :)

bleee glukoza. W tej ciąży wszystko zwróciłam, ale na szczescie lekarz nie kazał mi powtarzać.

Co do rożków to ja wszystkie trzy prałam w pralce. Ogolnie piore wszysciutko! I wyparzam też. Teraz wygotuje pare minut, a w szpitalu tylko przeleję wrzątkiem

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie hania znow marudna,eh niemoze zasnac, maz ja nosi. Jak zasnie to tez sprobuje zasnac,

Dziewczyny stanikow kupcie wiecej,ja mam 2 i musze dokupic z 3. Bo ciagle je trzeba nosic,noc ,dzien bo mleko sie leje, a jak wkladka laktacyjna sie przesunie to mleko zaleje ubranie, ja nieprzyklejam wkladek do stanika bo potem jak mam szybko wyjac cyca to mi zle. A juz kilka razy pomoczylam ubranie i kanape, leze sobie,wkladka sie przesunela i szorowanie tapicerki.eh

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !Dawno sie nie odzywalam ale czytam was codziennie.Czuje sie juz bardzo ociezala ,w nocy nie spie i na dodatek u mnie caly czas sa upaly!!Co do wagi maluchow to moja corka nalezy do tych,,duzych,, tydzien temu wazyla 3.200...dziwi mnie to bo ja i moj maz jestesmy szczupli...ja mam cale 160 wzrostu a przez ciaze przytylam tylko 8 kg.Wczoraj rozmawiala z lekarka i ustalilysmy,ze nie ma co ryzykowac i bede miala cc,wstepnie ustalona na 26.09.Tak wiec za 2 tyg moja Milenka bedzie juz ze mna!!

Kajaoli, ao12., anka_a, Strokrotka, pestka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od lekarza rodzinnego, pielęgniarka wypłukała mi uszy a lekarz przepisał antybiotyk w kropelkach. Najgorsze jest to że zasłabłam w przychodni, myślałam że mi przeszło a teraz czuję że znowu to samo. Idę się położyć to może mi przejdzie.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterinka wrote:
    Hej dziewczyny !Dawno sie nie odzywalam ale czytam was codziennie.Czuje sie juz bardzo ociezala ,w nocy nie spie i na dodatek u mnie caly czas sa upaly!!Co do wagi maluchow to moja corka nalezy do tych,,duzych,, tydzien temu wazyla 3.200...dziwi mnie to bo ja i moj maz jestesmy szczupli...ja mam cale 160 wzrostu a przez ciaze przytylam tylko 8 kg.Wczoraj rozmawiala z lekarka i ustalilysmy,ze nie ma co ryzykowac i bede miala cc,wstepnie ustalona na 26.09.Tak wiec za 2 tyg moja Milenka bedzie juz ze mna!!

Moj synek tez wczoraj byl wazony i ma 3300g a tak samo jak wy nie jestesmy duzi a ja mam 163cm wzrostu.
    A dlaczego tak od razu cc? Twoja lekarka nie zaproponowala ci wywolania?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, co sie dzieje? Dlaczego zaslablas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 14:36

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka już wszystko ok? Może głodna byłaś albo duszno było albo to ta wstrętna pogoda wrrr

Jak tam brzuchatki? To my w 37 :) Jeszcze nie opadnięci...
    f7a70dccd6f7beadm.jpg

ao12., anka_a, lubek lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, zaczelam krwawic. Dzwonilam do mojego lekarza i powiedzial, ze to nic nie szkodzi bo przeciez mnie dzis rano badal i ruszal szyjke wiec to dlatego tak sie dzieje. Nie wiem co myslec o tym bo to sa takie skrzepy krwi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 14:49

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Moj synek tez wczoraj byl wazony i ma 3300g a tak samo jak wy nie jestesmy duzi a ja mam 163cm wzrostu.
    A dlaczego tak od razu cc? Twoja lekarka nie zaproponowala ci wywolania?
    Ja mieszkam we Wloszech tu dziecko urodzone 3.500 juz jest okreslane jako DUZE,wiec moja corka to dla nich kolos,Cc zostalo mi zaproponowane moge sprobowac rodzic naturalnie,ja jednak wole nie ryzykowac i wybralam cc

• Scęście Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterinka a czemu cc? bo jakos nie kojarze u ciebie wskazania?

anoolka kurcze.. odpoczywaj, moze sie przemeczylas za bardzo, albo tlok i te sprawy po prostu...

aniqa tyyyyle stanikow :O o mamusiu.. to ja sie zastanawialam czy mi 1 nie starczy :D dobra no jak czeba to czeba :P malenstwo mowisz meczy troszke, ale no co takie uroki, kazda z nas to czeka.... juz teraz predk osobie nie poodpoczywamy :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze to musze dokupic staniki skoro Aniqa pisze ze sa potrzebne

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ