X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, a nie wiecie co z MOI? Miała chyba najbliżej termin, a jakoś się ostatnio nie odzywa?

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za gratulacje... Plamienie ustalo Polka daje znać cały czas o sobie więc odetchnelam :-) mama wzięła Igorka żebym nie kursowała do szkoły i spowrotem a ja leżę jakby się coś działo jadę do szpitala ale wychodzi na to ze jednak to jest po badaniu no i szyjkę mam bardzo rozpulchniona i ze z każdej strony jestem przygotowana na poród teraz tylko czekać aż organizm wyprodukuje oscykotyne i zacznie się akcja...

A jeszcze dwa dni temu rozmawialiśmy z mężem ze daty lubią się powtarzać a My mamy rocznicę ślubu 17 września :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 09:55

lubek, Kajaoli, agatas, ao12., ania.g lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Aniqa a nakładki na sutki używasz/ używałaś? Bo ja jeszcze nie zakupiłam i sie zastanawiam nad kupnem
    Nie uzywam, ale na poczatku sutki mnie bolaly bo zle przykladalam ale potem nauczylam sie jak hania powinna ssac i nie uzywam nakladek ani kremu.

Kasiula09 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:

A jeszcze dwa dni temu rozmawialiśmy z mężem ze daty lubią się powtarzać a My mamy rocznicę ślubu 17 września :-)
    Tez wtedy mamy rocznice,ale ja niedoczekalam :(

MartaR.. lubi tę wiadomość

• Smutas Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie nadrobiłam wszystkiego ale pytam bo zaraz zapomnę. Czy te zarobki do becikowego to będą nam liczone za 2014r? bo ja mam umowę tylko do konca bieżącego roku.
    anka_a wrote:
    ja wszystko będę wyparzała bo w piwnicy leżało. Waciki zrobię sama z waty ;)
    Pestka w załatwianiu liczy się papier i dzieli się dochody na ilość członków w rodzinie, a po porodzie zwiększy się o maleństwo więc też się je dolicza. Trzeba jedynie przedstawić ksero aktu urodzenia dziecka (oryginał do wglądu).
    Powiem Wam, że zarobki to jakiś koszmar... Poważnie zastanawiamy się nad wyjazdem tak za rok.
    Kaszulator to trzymam za Was kciuki żeby wszystko było ok.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiele z Was prało rożek, i tak się zastanawiam jak to uprać? Bo w moim rożku mogę wyjąć tą matę kokosową, ale w środku jest jeszcze taka wata, która jest zaszyta i nie iwem jakbym miała uprac ten rożek???

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• anka_a Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:03

Magdzialenka lubi tę wiadomość

• anka_a Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:03

• Smutas Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak po wczorajszej wizycie chcialabym żeby Antoś jeszcze posiedział w brzuchy te 2, 3 tyg żeby urósł, jestem już spakowana, wszystko gotowe ale jakos nie dociera do mnie że za niecały miesiąc na świecie bedzie dziecko. Jakoś nie mogę w to uwierzyć i czasem mam w głowie że bedę jeszcze chodzić w tej ciaży z pół roku.

renatkach lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    U mnie warsztaty sa 29 września, ciekawe czy do tego czasu urodze czy nie :-D Ale co tam,chętnie się zapiszę :-)

Ja tez sie zapisałam!!! :-)

lubek lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR gratulację donoszonej ciąży!
    Pobranie wymazu na GBS było nieprzyjemne ale nie bolało- spodziewałam się czegoś gorszego....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:04

• MOI Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczyny, jestem!!!! Aaaa no jeszcze w dwupaku dla jasności ;)
    Podczytuje was regularnie, choć nie zawsze mam czas żeby coś napisać. Nie zdążymy się wprowadzić do nowego domku przed narodzinami (to by było totalne wariactwo), więc miałam ostre przygotowania w starym domu. Łóżeczko na szczęście już złożone i tak jak większość z was prasuję dzidziusiowe ubranka itp. Do tego cały czas coś się dzieje na budowie, a dziś mamy montaż kuchni :D

W poniedziałek miałam pierwszą wizytę z położną środowiskową i szczerze wam to polecam! Moja babeczka jest fajowa i w dodatku pracuje w szpitalu przy porodach, więc jest mała szansa, że na nią trafię :) Jak cokolwiek zacznie się dziać, mam do niej zadzwonić i ona albo przyjedzie, albo podpowie co robić, kiedy jechać do szpitala itp. Kiedy będę rodzić, a ona akurat nie będzie miała dyżuru w szpitalu, to zadzwoni gdzie trzeba i powie, że mają się dobrze mną zająć ;) Czuję się dzięki temu pewniej!!!

Widzę, że cześć z was boi się niewielkiej masy dzidziusiów. Spokojnie! Pod koniec ciąży wasze skarby dostaną przyspieszenia i pięknie podrosną! Ja z kolei boję się, że urodzę wielkoludka ;)

paradise, Anoolka, MartaR.., Magdzialenka, pestka, DeLaCruz, Kasiula09, Kajaoli, agatas, ao12., lubek lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:02

• mama86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowy dzień!
    Ja dzisiaj tez po nieprzespanej nocy, tak jak wczoraj budziłam się co godzinę ;-( Chyba przygotowuję się do wstawania w nocy ;-)
    U mnie pogoda chyba w miarę, przez całą noc była niesamowita mgła a teraz przebija się słoneczko ;-D

A na obiad obiecałam mojemu małżonkowi gulasz, taki najzwyklejszy ;-D Do tego buraczki bo niedawno zrobiłam kilka słoików a mój mąż jest burakożercą;-) Będę musiała jeszcze kilka dorobić, żeby mieć na później w razie braku czasu ;-)

Renatkach ja obowiązkowo wyparzę wszystko co trzeba przed pierwszym użyciem. Później od czasu do czasu będę sterylizowała w sterylizatorze ale tylko dlatego, że mam dostać sterylizator w prezencie ;-) Sama bym go nie kupowała.

Marta ja po pobraniu cytologii też miałam lekko zabarwiony krwią śluz, pamiętam, że sie przestraszyłam trochę ale nic takiego się nie działo ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Staniki do karmienia...chodziły za mną aż w końcu kupiłam z H&M w dwupaku nieusztywniane. Są wygodne i fajne, ja zadowolona:) Jakby co, są takie ala sportowe w Pepco po 10 zł, luźne, więc spokojnie można też ich używać :)
    Ja też mam te z hm (biały i czarny), jak je teraz ubieram to są dla mnie o jeden rozmiar za duże, więc myślę, że będzie ok ;-) Mam jeszcze jeden czarny z odzysku ale już teraz jest dla mnie dobry więc pewnie będę musiała jeszcze jakiś kupić ale poczekam z tym jak już urodze, zobaczę czy te z hm będa po porodzie pasowały. Nigdy nie lubiłam kupować staników, bo rozmiar rozmiarowi jest nie równy ;-I

divers2288.gif
  • paradise Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Ja tez sie zapisałam!!! :-)

Też idę na te warsztaty, 16go września ;)

lubek lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Cześć dziewczyny chce zapytać o to czy Was też tak bolało przy pobieraniu wymazu GBS? Wczoraj miałam pobierany i od wczoraj mam delikatne plamienia położna mówi ze przejdzie do dziś w sumie mam wrażenie ze przechodzi może mi tam coś podrażniło przy badaniu... A jeśli chodzi o poród to usłyszałam wczoraj ze do weekendu napewno nie urodze ale po weekendzie to mam być czujna bo mała przez ten tydzień juz się wstawiła i brzuch mi opadł a Polka wariuje w brzuchu wiertka Mała :-)
    Marta mnie też mocno bolało a plamieniami się nie przejmuj bo to pewnie faktycznie jakieś podrażnienie.

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR gratki z bezpiecznego terminu! :)

Pobranie wymazu nie było przyjemne, ale nie bolało.. Lekarz 5 razy mnie przepraszał, ze MUSI pobrac ;)

W ogole to chciałam się pochwalić, ze znalazłam torbę, ale musiałam zawieźć ją do szewca do kieszeń była naderwana. W poniedziałek mam odebrać, upiore i myslę, że w środę sie spakuję :)

Wczoraj dzwoniłam do położnej i mamy sie zdzwonić jutro i umówić na spotkanie w sprawie porodu :D ale ten czas leci szybko!

MartaR.., Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymaz będę miała robiony na następnej wizycie (w 38t.), chciał mi pobrać tydzień temu ale przypałętała mi się ta infekcja i przepisał mi globulki i maść. Ginek mówił że lepiej zrobić to później ;-)

divers2288.gif
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie, moj gin nie za bardzo chcial rozmawiac o wywolywaniu ale powiedzial, ze tego nie wyklucza - wiec jest nadzieja:)
    Poza tym w trakcie badania powiedzial, ze szyjka sie skraca a dziecko zeszlo juz tak nisko, ze dotykal palcem jego glowy - dziwnie jest uslyszec cos takiego ;)
    Otwarcie na jeden palec czyli na centymetr - powoli dobiegamy do mety :)
    Nastepne spotkanie 22go wrzesnia, pozostaje nam czekac.

Anoolka, MartaR.., Strokrotka, ao12., renatkach, anka_a, ania.g, lubek lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ