Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wyprałam wszystko tylko z rożka wyjęłam gąbkę.
Co do wacików, dziewczyny oczu maleństwa przemywamy tylko gazikami. Waciki mogą zostawić strzepki waty w oku. Gaziki nie są drogie, ja na allegro kupiłam 150 szt. za kilkanaście złotych, naprawdę, nie warto oszczędzać na takim czymś.
A co do sterylizacji to znowu nie jestem takim zwolennikiem, wiadomo, przed pierwszym użyciem, ale potem to chyba psu na budę, bo nigdy nie mamy zupełnie sterylnych rąk. Musielibyśmy wszystko szczypcami brać, które oczywiście są sterylne.
Wiadomo, że jak się skądś wróci, wtedy trzeba umyć ręce, bo rotawirusy żyją nawet dwa tygodnie, ale nie ma co popadać w paranoję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 08:11
-
Jeszcze odnośnie ubranek do szpitala, u nas się nic nie bierze, mam koleżankę położną, która mówi, że to że w niektórych szpitalach każą przynieść swoje, to wygoda szpitala i wcale niestety nie jest tak, że te ubranka stwarzają domową florę na oddziale. Każde ubranie w szpitalu czy ochronki na buty są po to żeby nie przenosić bakterii szpitalnych do domu, a nie odwrotnie. A oddział ginekologiczny i położnictwa pod tym względem jest szczególny, bo każda kobieta krwawi, nie raz zdążają się krwotoki, ropnie itd. Po co te ubranka trzymać w takim środowisku. No ale jak mowie, co szpital to inne zasady
ataga4, anka_a, agatas lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny chce zapytać o to czy Was też tak bolało przy pobieraniu wymazu GBS? Wczoraj miałam pobierany i od wczoraj mam delikatne plamienia położna mówi ze przejdzie do dziś w sumie mam wrażenie ze przechodzi może mi tam coś podrażniło przy badaniu... A jeśli chodzi o poród to usłyszałam wczoraj ze do weekendu napewno nie urodze ale po weekendzie to mam być czujna bo mała przez ten tydzień juz się wstawiła i brzuch mi opadł a Polka wariuje w brzuchu wiertka Mała
anka_a, Anoolka, Kajaoli, agatas, ao12. lubią tę wiadomość
-
pestka wrote:.No i pytanie czy oni biorą to co masz na papierze czy wpływy na konto?
pestka, ataga4 lubią tę wiadomość
-
no to jeszcze troche i kolejny egzamin
a wlasciwie formalnosc
bo uczestnicze w egzaminach na stopien awansu zawodowego nauczyciela mianowanego jako protokolantka
mama86 wrote:Tak, jestem kontraktowy od rokuI nie narzekam
tylko ja ogolnie orientuje sie w przypadku szkol ponadgimnazjalnych.. mozliwe i pewnei tak jest ze dla przeszkoli szkol podstawowych i gimnazjow wyglada to inaczej... ale starosta jest od ponadgimnazjalnych dlatego o nich i ich nauczycielach wiem najwiecej,
paolka a ztak zle w tym przedszkolu?
- KAJAOLI coz za olbrzymek ci sie szykuje!!Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, byłam wczoraj na wizycie. Dostałam tabletki na złe wyniki moczu, miałam też pobierany wymaz GBS - mnie nie bolało
Zrobił mi też USG - mała waży 2225g i od kolejnego lekarza usłyszałam, że to nie wiele ale nie ma się co dziwić patrząc na mnie. Dostałam zaproszenie na piątkowy dyżur mojego ginekologa, żeby obejrzeć sale porodową itd.
Marta również gratuluję donoszonej ciąży! Co do plamienia po pobraniu wymazu.. miałam tak przy cytologi, więc możliwe, że coś Ci podrażnił tym bardziej że Cię bolało same badanie.
Ja do przemywania oczu również mam gaziki ale waciki też mam np. do przetarcia buźki.
Moni daj znać jak tam po kontroli, nie stresuj się :*
Ja dzisiaj na obiad zrobię naleśniki z owocami. Już wczoraj miałam na nie ochotę!
MartaR.., lubek, anka_a, ao12. lubią tę wiadomość
-
no to ci sie ladnie trafilo
lezec i rodzic w nowiutkim! rozbawil mnei tekst ze kafle od sufitu jak u rzeznika hahaha
mama86 wrote:No to jutro akcja wyparzanieA w szpitalu najwyżej zabiorę się za to drugi raz:)
A dziewczyny nie pisałam Wam ale na ostatniej szkole rodzenia w poniedziałek położna zabrała naszą grupę na zwiedzanie oddziałuPozwiedzałyśmy co trzeba i jestem teraz spokojniejsza
Oddział jest w trakcie remontu i prace mają się skończyć październik/listopad ale część jest już wyremontowana. Także będę rodzić na nowiuśkim oddziale
Łazienki są w salach, i są jeszcze dodatkowe łazienki na korytarzach gdyby te w salach były zajęte
Sala porodów rodzinnych też wyremontowana. Niestety sala porodów i cięć jest jeszcze jak za komuny, kafle od samego sufitu jak u rzeźnika ;-P
Położna mówiła, że po całkowitym remoncie będą standardy europejskieNic tylko rodzić
- nadzieja nic nie lykaj co za lekarz do cholery? nie dosc ze dal lek na ujemny wynik to jeszcze wlasnie brac na tyle przed porodem?! .. posluchaj poloznej.
- pesta co to za szpital co cc robi tydzien po terminie ;/ ja pitole idiotyzm. a co do tej 330km podrozy to podziwiam! ja juz bym sie nie wybrala w taka
- sylwia ja ogolnie tez nie kupilam wacikow specjalnie, tylko ja po prostu sama uzywam tych duzych do zmywania makijazu bo te male mnie wkurzaja, wiec po prostu majac swoje cleanic to mowie kupie drugie baby one a i tak bede uzywac ich i ja i maluchco do obiadu to u mnie dzis kurczak w chrupiacej panierce na sosie chinskim ze smazonym ryzem w przyprawie curry
nadzieja!!! lubi tę wiadomość
-
tez sie zastanawiam, tez sie dopytywalam, i tak akzdy kazal prac (poza moja mama ktora mowila zebym nie przesadzala) no i juz jak pralam to wszystko wrzucilam do rpalki, i rozek i nowe kocyki i kazda pieluche i wszystkei ciuszki i nowe i stare i jeszcze posciel wrzuce jak juz przyjdzie..... no i prasuje wszystk ona lewa strone ale z gory zaznaczam ze rpasuje tylko jeden raz, teraz, a pozniej bede rpasowala tylko rzeczy ktorych jeszcze nie nosil i uzywal Kuba czyli nowe jakies, a te ktore juz mial na sobie to po kolejnym praniu nei bede prasowac chyba ze bedzie ubranko tego wymagalo bo zgniecione i brzydko wygladajace bedziemoni28 wrote:U mnie również pochmurno i ponuro. Dzisiaj mam kontrol u gina. Boje się wyników. Ale co ma być to będzie ewentualnie będę szybciej w szpitalu z nadzieją że sama już z niego nie wyjdę
Teraz z innej beczki wczoraj przyszła mi pościel do łóżeczka, pościel piorę ale czy rożek też się pierze?hmmm bo już sama nie wiem -
MartaR.. wrote:Cześć dziewczyny chce zapytać o to czy Was też tak bolało przy pobieraniu wymazu GBS? Wczoraj miałam pobierany i od wczoraj mam delikatne plamienia położna mówi ze przejdzie do dziś w sumie mam wrażenie ze przechodzi może mi tam coś podrażniło przy badaniu...
Mnie nic nie bolało, pobieranie było bardzo delikatne, a nastawialam sie na coś gorszego. Tak, że jeśli można tak to ująć, to byłam miło zaskoczona
Gratulacje donoszonej ciąży
MartaR.. lubi tę wiadomość
-
Scęście wrote:- pesta co to za szpital co cc robi tydzien po terminie ;/ ja pitole idiotyzm. a co do tej 330km podrozy to podziwiam! ja juz bym sie nie wybrala w taka
Wesele siostry męża;) Nie możemy nie pojechać, a po drugie ja od małego podróże po 600km robiłam z rodzicami, a teraz z M..także te 330 km mnie nie przeraża. Po prostu więcej postoi i tyle;) -
dzien dobry u mnie pogoda kiepska pada deszcz
Kaszulator trzymaj sie mam nadzieje ze szybko Cie wypuszcza.
Marta gratuluje donoszonej ciazy.
co do stanikow to u mnie tez jest problem bo zawsze mialam z fiszbinami i nie wiem jak to teraz bedzie zamowilam co prawda w ciemno na necie i czekam na przesylke jak beda zle to w niedziele jade do innego miasta i moze tam uda mi sie kupicMartaR.. lubi tę wiadomość