X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprałam wszystko tylko z rożka wyjęłam gąbkę.

Co do wacików, dziewczyny oczu maleństwa przemywamy tylko gazikami. Waciki mogą zostawić strzepki waty w oku. Gaziki nie są drogie, ja na allegro kupiłam 150 szt. za kilkanaście złotych, naprawdę, nie warto oszczędzać na takim czymś.

A co do sterylizacji to znowu nie jestem takim zwolennikiem, wiadomo, przed pierwszym użyciem, ale potem to chyba psu na budę, bo nigdy nie mamy zupełnie sterylnych rąk. Musielibyśmy wszystko szczypcami brać, które oczywiście są sterylne.
    Wiadomo, że jak się skądś wróci, wtedy trzeba umyć ręce, bo rotawirusy żyją nawet dwa tygodnie, ale nie ma co popadać w paranoję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 08:11

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze odnośnie ubranek do szpitala, u nas się nic nie bierze, mam koleżankę położną, która mówi, że to że w niektórych szpitalach każą przynieść swoje, to wygoda szpitala i wcale niestety nie jest tak, że te ubranka stwarzają domową florę na oddziale. Każde ubranie w szpitalu czy ochronki na buty są po to żeby nie przenosić bakterii szpitalnych do domu, a nie odwrotnie. A oddział ginekologiczny i położnictwa pod tym względem jest szczególny, bo każda kobieta krwawi, nie raz zdążają się krwotoki, ropnie itd. Po co te ubranka trzymać w takim środowisku. No ale jak mowie, co szpital to inne zasady

ataga4, anka_a, agatas lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chce zapytać o to czy Was też tak bolało przy pobieraniu wymazu GBS? Wczoraj miałam pobierany i od wczoraj mam delikatne plamienia położna mówi ze przejdzie do dziś w sumie mam wrażenie ze przechodzi może mi tam coś podrażniło przy badaniu... A jeśli chodzi o poród to usłyszałam wczoraj ze do weekendu napewno nie urodze ale po weekendzie to mam być czujna bo mała przez ten tydzień juz się wstawiła i brzuch mi opadł a Polka wariuje w brzuchu wiertka Mała :-)

anka_a, Anoolka, Kajaoli, agatas, ao12. lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, gratuluję donoszonej ciąży. Teraz tylko szybkiego bezbolesnego porodu! Niech się Polka szczęśliwie urodzi :)

Scęście, MartaR.., anka_a, ao12. lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    .No i pytanie czy oni biorą to co masz na papierze czy wpływy na konto?
    Do becikowego należy dostarczyć zaświadczenie z US lub oświadczenie o dochodach poprzedzających rok zasiłkowy tzn. Jeśli złożycie wniosek do konca października to za 2012rok jeszcze, jakmjuż w listopadzie to za 2013r. Dochód jest pomniejszany o składki zdr i społ. oraz zapłacony podatek i dzielony na członków rodziny.To tak najprościej. Liczą się również dochody nie podlegający opodatkowaniu np. stypendium itp. Reszta w zależności od sytuacji, czy był dochód utracony, uzyskany oraz czy pracowaliście przez cały rok czy tylko od czerwca np.

pestka, ataga4 lubią tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jeszcze troche i kolejny egzamin :) a wlasciwie formalnosc :P :) bo uczestnicze w egzaminach na stopien awansu zawodowego nauczyciela mianowanego jako protokolantka :)
    mama86 wrote:
    Tak, jestem kontraktowy od roku ;-) I nie narzekam :-)

tylko ja ogolnie orientuje sie w przypadku szkol ponadgimnazjalnych.. mozliwe i pewnei tak jest ze dla przeszkoli szkol podstawowych i gimnazjow wyglada to inaczej... ale starosta jest od ponadgimnazjalnych dlatego o nich i ich nauczycielach wiem najwiecej,
    paolka a ztak zle w tym przedszkolu?

- KAJAOLI coz za olbrzymek ci sie szykuje!! :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, byłam wczoraj na wizycie. Dostałam tabletki na złe wyniki moczu, miałam też pobierany wymaz GBS - mnie nie bolało ;) Zrobił mi też USG - mała waży 2225g i od kolejnego lekarza usłyszałam, że to nie wiele ale nie ma się co dziwić patrząc na mnie. Dostałam zaproszenie na piątkowy dyżur mojego ginekologa, żeby obejrzeć sale porodową itd.

Marta również gratuluję donoszonej ciąży! Co do plamienia po pobraniu wymazu.. miałam tak przy cytologi, więc możliwe, że coś Ci podrażnił tym bardziej że Cię bolało same badanie.

Ja do przemywania oczu również mam gaziki ale waciki też mam np. do przetarcia buźki.

Moni daj znać jak tam po kontroli, nie stresuj się :*

Ja dzisiaj na obiad zrobię naleśniki z owocami. Już wczoraj miałam na nie ochotę!

MartaR.., lubek, anka_a, ao12. lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:02

• Scęście Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ci sie ladnie trafilo :) lezec i rodzic w nowiutkim! rozbawil mnei tekst ze kafle od sufitu jak u rzeznika hahaha :D
    mama86 wrote:
    No to jutro akcja wyparzanie :) A w szpitalu najwyżej zabiorę się za to drugi raz:)
    A dziewczyny nie pisałam Wam ale na ostatniej szkole rodzenia w poniedziałek położna zabrała naszą grupę na zwiedzanie oddziału :) Pozwiedzałyśmy co trzeba i jestem teraz spokojniejsza :) Oddział jest w trakcie remontu i prace mają się skończyć październik/listopad ale część jest już wyremontowana. Także będę rodzić na nowiuśkim oddziale ;-) Łazienki są w salach, i są jeszcze dodatkowe łazienki na korytarzach gdyby te w salach były zajęte :-) Sala porodów rodzinnych też wyremontowana. Niestety sala porodów i cięć jest jeszcze jak za komuny, kafle od samego sufitu jak u rzeźnika ;-P
    Położna mówiła, że po całkowitym remoncie będą standardy europejskie :-P Nic tylko rodzić :-)

- nadzieja nic nie lykaj co za lekarz do cholery? nie dosc ze dal lek na ujemny wynik to jeszcze wlasnie brac na tyle przed porodem?! .. posluchaj poloznej.

- pesta co to za szpital co cc robi tydzien po terminie ;/ ja pitole idiotyzm. a co do tej 330km podrozy to podziwiam! ja juz bym sie nie wybrala w taka :)

- sylwia ja ogolnie tez nie kupilam wacikow specjalnie, tylko ja po prostu sama uzywam tych duzych do zmywania makijazu bo te male mnie wkurzaja, wiec po prostu majac swoje cleanic to mowie kupie drugie baby one a i tak bede uzywac ich i ja i maluch :) co do obiadu to u mnie dzis kurczak w chrupiacej panierce na sosie chinskim ze smazonym ryzem w przyprawie curry :)

nadzieja!!! lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez sie zastanawiam, tez sie dopytywalam, i tak akzdy kazal prac (poza moja mama ktora mowila zebym nie przesadzala) no i juz jak pralam to wszystko wrzucilam do rpalki, i rozek i nowe kocyki i kazda pieluche i wszystkei ciuszki i nowe i stare i jeszcze posciel wrzuce jak juz przyjdzie..... no i prasuje wszystk ona lewa strone ale z gory zaznaczam ze rpasuje tylko jeden raz, teraz, a pozniej bede rpasowala tylko rzeczy ktorych jeszcze nie nosil i uzywal Kuba czyli nowe jakies, a te ktore juz mial na sobie to po kolejnym praniu nei bede prasowac chyba ze bedzie ubranko tego wymagalo bo zgniecione i brzydko wygladajace bedzie :P
    moni28 wrote:
    U mnie również pochmurno i ponuro. Dzisiaj mam kontrol u gina. Boje się wyników. Ale co ma być to będzie ewentualnie będę szybciej w szpitalu z nadzieją że sama już z niego nie wyjdę:-)
    Teraz z innej beczki wczoraj przyszła mi pościel do łóżeczka, pościel piorę ale czy rożek też się pierze?hmmm bo już sama nie wiem

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Cześć dziewczyny chce zapytać o to czy Was też tak bolało przy pobieraniu wymazu GBS? Wczoraj miałam pobierany i od wczoraj mam delikatne plamienia położna mówi ze przejdzie do dziś w sumie mam wrażenie ze przechodzi może mi tam coś podrażniło przy badaniu...

Mnie nic nie bolało, pobieranie było bardzo delikatne, a nastawialam sie na coś gorszego. Tak, że jeśli można tak to ująć, to byłam miło zaskoczona :-)

Gratulacje donoszonej ciąży :-)

MartaR.. lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    - pesta co to za szpital co cc robi tydzien po terminie ;/ ja pitole idiotyzm. a co do tej 330km podrozy to podziwiam! ja juz bym sie nie wybrala w taka :)

Wesele siostry męża;) Nie możemy nie pojechać, a po drugie ja od małego podróże po 600km robiłam z rodzicami, a teraz z M..także te 330 km mnie nie przeraża. Po prostu więcej postoi i tyle;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tych stanikow to przez to ze mam taki problem jak ty to odwlekam to odwlekam i skonczy sie tak ze nie ebde miala typowego stanika do karmienia cos czuje.. no i dobrze, kiedys nei bylo i sie zylo :P

• pestka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR mnei też wymaz GBs nie bolał. Gratuluję donoszonej! ja mam w sobotę! :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staniki do karmienia...chodziły za mną aż w końcu kupiłam z H&M w dwupaku nieusztywniane. Są wygodne i fajne, ja zadowolona:) Jakby co, są takie ala sportowe w Pepco po 10 zł, luźne, więc spokojnie można też ich używać :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle obudziłam się dziś o 5 przez M i już nie zasnęłam...:/ teraz nieprzytomna jestem. No nic, zaraz się jeszcze spróbuje położyć;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry u mnie pogoda kiepska pada deszcz :-(

Kaszulator trzymaj sie mam nadzieje ze szybko Cie wypuszcza.
    Marta gratuluje donoszonej ciazy.
    co do stanikow to u mnie tez jest problem bo zawsze mialam z fiszbinami i nie wiem jak to teraz bedzie zamowilam co prawda w ciemno na necie i czekam na przesylke jak beda zle to w niedziele jade do innego miasta i moze tam uda mi sie kupic

age.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że te z pepco są sztuczne i ja się np w nich strasznie pocę i mnie gryzą wrrr

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam w h&m te nieusztywniane. Już teraz w nich chodzę. Trochę luźne, ale biust dobrze leży. Myślę, że będą ok na nawał i potem :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie mam jeden stanik do karmienia z odpinanymi szelkami ale jutro wstapie do sklepu po badaniach i moze jakis jeszcze jeden kupie tak zeby miec dwa przynajmniej.

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ