X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    waciki dla malucha mam, takie duze prostokatne z baby one jedne i drugie z cleanic wlasnie jak ktoras pisala :) TEŻ MAM TE WACIKI.

Kochana u nas zarobki też nie są zadowalające, pracuję w przedszkolu czyli Państwówka ale są różne dodatki, mąż za to zarabia lepiej;] ale cóż trzeba jakoś żyć

No to u mnie podobnie, ja pracuje w szkole jako nauczyciel ale mąż u ''prywaciarza'' i ma to szczęście, ze ile zarabia tyle ma na umowie i w razie l4 nie dostaje najniższej krajowej tylko 80% swojego wynagrodzenia. A czéść naszych znajomych właśnie tak pracuje- na umowie najnizsza krajowa i jak biorą urlop to dostają to co mają na umowie :-I
    A u mnie po zrobieniu stażu w szkole i mgr nie jest tak źle :-). Ale jak sobie pomyśle, ze jeszcze 6 lat temu zaczynałam w niepublicznym przedszkou i dostawalam 1036 zł na miesiąc za 8 h dziennej pracy gdzie w grupie miałam 42 3-latków to aż mi ciarki przechodzą :-D To była szkoła życia :-D

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak trzeba koniecznie... nakladki na sutki tez gdyby maluch mial z nich ssac..
    mama86 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie. Wyparzacie przed pierwszym użyciem smoczek, aspirator, osłonki na brodawki? Bo ja w sumie spakowałam smoczek i te osłonki ale kompletnie nie pomyslalam o tym żeby wyparzyc :-I I teraz w sumie nie wiem.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pracuje w wydziale edukacji w starostwie wiec stawki nauczycielskie dodatki ich wyplaty sa mi znajome i nie rozumiem nauczycieli ktrzy narzekaja wiec dobrze ze chociaz psizesz ze nei jest zle :P bo praca na tyle h, tyle dni wolnych itd i taka kasa to kaaazdy b ychcial ;p tyle ze z dziecmi nei chce sie uzerac i kartkowek sprawdzac :P a ty teraz jestes kontraktowy?
    mama86 wrote:
    No to u mnie podobnie, ja pracuje w szkole jako nauczyciel ale mąż u ''prywaciarza'' i ma to szczęście, ze ile zarabia tyle ma na umowie i w razie l4 nie dostaje najniższej krajowej tylko 80% swojego wynagrodzenia. A czéść naszych znajomych właśnie tak pracuje- na umowie najnizsza krajowa i jak biorą urlop to dostają to co mają na umowie :-I
    A u mnie po zrobieniu stażu w szkole i mgr nie jest tak źle :-). Ale jak sobie pomyśle, ze jeszcze 6 lat temu zaczynałam w niepublicznym przedszkou i dostawalam 1036 zł na miesiąc za 8 h dziennej pracy gdzie w grupie miałam 42 3-latków to aż mi ciarki przechodzą :-D To była szkoła życia :-D

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede wyparzała na pewno :)

Co do płatków mam narazie jedne z cleanic

Jak by któraś była zainteresowana w rossmanie z kartą rossne jest promocja na płyn do kąpieli i oliwkę z hipp

Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość

age.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    pracuje w wydziale edukacji w starostwie wiec stawki nauczycielskie dodatki ich wyplaty sa mi znajome i nie rozumiem nauczycieli ktrzy narzekaja wiec dobrze ze chociaz psizesz ze nei jest zle :P bo praca na tyle h, tyle dni wolnych itd i taka kasa to kaaazdy b ychcial ;p tyle ze z dziecmi nei chce sie uzerac i kartkowek sprawdzac :P a ty teraz jestes kontraktowy?
    Tak, jestem kontraktowy od roku ;-) I nie narzekam :-)

paaolka lubi tę wiadomość

divers2288.gif
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bede wyparzala, Ja pracowalam jako kosmetyczka ale mialam umowe na pol etatu niestety choc pracowalam na caly etat ale wiecie jak to jest u prywaciarza. Moj maz jest wojskowym

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest kolejna tura warsztatów MamoToJa:
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html , może Wam termin i lokalizacja podpasuje :). Dla mnie w Warszawie już będzie pewnie za późno, i zresztą byłam już raz, wygralam zestaw kosmetyków, wiec polecam :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no wyparzać trzeba koniecznie wszystkie smoczki, butelki i ogólnie co do buzi no bo nie wiadomo kto to macał no i poza tym na początku dziwnie pachnie.

Szybko nie urodzę bo jeszcze mam brzuch dość wysoko ;) no ale pokój załatwiony, jeszcze firanki poprasować i powiesić, ale to jutro, no i zostaje mi jeszcze pokoik małego, ale to w sobotę dopiero będę mogła działać. A potem już głowa spokojna :)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html , może Wam termin i lokalizacja podpasuje :). Dla mnie w Warszawie już będzie pewnie za późno, i zresztą byłam już raz, wygralam zestaw kosmetyków, wiec polecam :)
    u mnie sa 01.10 i juz sie zapisalam :)

lubek lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pracuję jako nauczyciel i jestem już kontraktowym, ale zarobki oszałamiające nie są, bo to przedszkole niepubliczne, wlaścicielka w ogóle podwyżek nie daje, a jeszcze wymaga zostawania po godzinach, nieraz siedziałam po 12 godzin, a jeszcze w weekendy nad papierzyskami, plany miesięczne, diagnozy dzieci, sprawozdania, ech..gdyby nie mąż to byłoby ciężko się utrzymać..
    Teraz od marca jestem na zwolnieniu już, ale chyba w ogóle do tego przedszkola już nie wróce..
    Prędzej poszukam czegoś w państwówce właśnie, choć tam głownie po znajomości można się dostać i jeszcze starsze panie, nieraz mogące już być na emeryturze zajmują miejsce młodym nauczycielom..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 19:35

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane :)
    Ja juz po dodatkowym usg: maly wazy 3300g
    Przewidywalna waga urodzeniowa: 4200g
    Jutro rano spotkanie z ginem i zobaczymy co on na to ;)

sylwia1985, Zielono mi:-))))), paaolka, lubek, Kasiula09, Aniqa, ao12., ania.g, pestka, poczwarkah, anka_a, agatas, Scęście, Strokrotka, Anoolka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:

O a u mnie dokładnie w dzień wyznaczonego porodu - zdążę - a zaryzykuję, zapiszę się ;)

lubek, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    No kochane :)
    Ja juz po dodatkowym usg: maly wazy 3300g
    Przewidywalna waga urodzeniowa: 4200g
    Jutro rano spotkanie z ginem i zobaczymy co on na to ;)
    ooo duzy chlopak bedzie - pewnie moj tez nie bedzie najmniejszy bo mam cukrzyce ciazowa

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:01

paaolka, ao12., Nelly lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wyparzajcie teraz,w szpitalu to zrobicie na swiezo, zawsze jest jakis czajnik dla pacjentek.

Scęście, Anoolka lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja właśnie dziś kupiłam smoczek i butelkę, i na opakowaniu ze smoczkiem jest napisane żeby przed pierwszym użyciem wyparzyc gotujac 5 minut,więc pewnie wyparze. Butle też i te nakladki na sutki też. Skoro pierzemy ubranka przed pierwszym użyciem to te rzeczy też wypadałoby "uprac" :-)

No to chyba jutro się już za to zabiorę ;) ale faktycznie na logikę, tam tez mogą być bakterie, a dziecko ma wkładać te przedmioty do buzi. Nie pomyślałam wcześniej..

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny nie wyparzajcie teraz,w szpitalu to zrobicie na swiezo, zawsze jest jakis czajnik dla pacjentek.

To ja wyparzę najwyżej drugi raz wtedy ;) ale zrobię to tez w domu :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie warsztaty sa 29 września, ciekawe czy do tego czasu urodze czy nie :-D Ale co tam,chętnie się zapiszę :-)

lubek lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa a nakładki na sutki używasz/ używałaś? Bo ja jeszcze nie zakupiłam i sie zastanawiam nad kupnem

age.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jutro akcja wyparzanie :) A w szpitalu najwyżej zabiorę się za to drugi raz:)

A dziewczyny nie pisałam Wam ale na ostatniej szkole rodzenia w poniedziałek położna zabrała naszą grupę na zwiedzanie oddziału :) Pozwiedzałyśmy co trzeba i jestem teraz spokojniejsza :) Oddział jest w trakcie remontu i prace mają się skończyć październik/listopad ale część jest już wyremontowana. Także będę rodzić na nowiuśkim oddziale ;-) Łazienki są w salach, i są jeszcze dodatkowe łazienki na korytarzach gdyby te w salach były zajęte :-) Sala porodów rodzinnych też wyremontowana. Niestety sala porodów i cięć jest jeszcze jak za komuny, kafle od samego sufitu jak u rzeźnika ;-P
    Położna mówiła, że po całkowitym remoncie będą standardy europejskie :-P Nic tylko rodzić :-)

Kajaoli, Zielono mi:-))))), ao12. lubią tę wiadomość

divers2288.gif
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ