X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    waciki dla malucha mam, takie duze prostokatne z baby one jedne i drugie z cleanic wlasnie jak ktoras pisala :) TEŻ MAM TE WACIKI.

Kochana u nas zarobki też nie są zadowalające, pracuję w przedszkolu czyli Państwówka ale są różne dodatki, mąż za to zarabia lepiej;] ale cóż trzeba jakoś żyć

No to u mnie podobnie, ja pracuje w szkole jako nauczyciel ale mąż u ''prywaciarza'' i ma to szczęście, ze ile zarabia tyle ma na umowie i w razie l4 nie dostaje najniższej krajowej tylko 80% swojego wynagrodzenia. A czéść naszych znajomych właśnie tak pracuje- na umowie najnizsza krajowa i jak biorą urlop to dostają to co mają na umowie :-I
    A u mnie po zrobieniu stażu w szkole i mgr nie jest tak źle :-). Ale jak sobie pomyśle, ze jeszcze 6 lat temu zaczynałam w niepublicznym przedszkou i dostawalam 1036 zł na miesiąc za 8 h dziennej pracy gdzie w grupie miałam 42 3-latków to aż mi ciarki przechodzą :-D To była szkoła życia :-D

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak trzeba koniecznie... nakladki na sutki tez gdyby maluch mial z nich ssac..
    mama86 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie. Wyparzacie przed pierwszym użyciem smoczek, aspirator, osłonki na brodawki? Bo ja w sumie spakowałam smoczek i te osłonki ale kompletnie nie pomyslalam o tym żeby wyparzyc :-I I teraz w sumie nie wiem.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pracuje w wydziale edukacji w starostwie wiec stawki nauczycielskie dodatki ich wyplaty sa mi znajome i nie rozumiem nauczycieli ktrzy narzekaja wiec dobrze ze chociaz psizesz ze nei jest zle :P bo praca na tyle h, tyle dni wolnych itd i taka kasa to kaaazdy b ychcial ;p tyle ze z dziecmi nei chce sie uzerac i kartkowek sprawdzac :P a ty teraz jestes kontraktowy?
    mama86 wrote:
    No to u mnie podobnie, ja pracuje w szkole jako nauczyciel ale mąż u ''prywaciarza'' i ma to szczęście, ze ile zarabia tyle ma na umowie i w razie l4 nie dostaje najniższej krajowej tylko 80% swojego wynagrodzenia. A czéść naszych znajomych właśnie tak pracuje- na umowie najnizsza krajowa i jak biorą urlop to dostają to co mają na umowie :-I
    A u mnie po zrobieniu stażu w szkole i mgr nie jest tak źle :-). Ale jak sobie pomyśle, ze jeszcze 6 lat temu zaczynałam w niepublicznym przedszkou i dostawalam 1036 zł na miesiąc za 8 h dziennej pracy gdzie w grupie miałam 42 3-latków to aż mi ciarki przechodzą :-D To była szkoła życia :-D

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede wyparzała na pewno :)

Co do płatków mam narazie jedne z cleanic

Jak by któraś była zainteresowana w rossmanie z kartą rossne jest promocja na płyn do kąpieli i oliwkę z hipp

Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość

age.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    pracuje w wydziale edukacji w starostwie wiec stawki nauczycielskie dodatki ich wyplaty sa mi znajome i nie rozumiem nauczycieli ktrzy narzekaja wiec dobrze ze chociaz psizesz ze nei jest zle :P bo praca na tyle h, tyle dni wolnych itd i taka kasa to kaaazdy b ychcial ;p tyle ze z dziecmi nei chce sie uzerac i kartkowek sprawdzac :P a ty teraz jestes kontraktowy?
    Tak, jestem kontraktowy od roku ;-) I nie narzekam :-)

paaolka lubi tę wiadomość

divers2288.gif
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bede wyparzala, Ja pracowalam jako kosmetyczka ale mialam umowe na pol etatu niestety choc pracowalam na caly etat ale wiecie jak to jest u prywaciarza. Moj maz jest wojskowym

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest kolejna tura warsztatów MamoToJa:
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html , może Wam termin i lokalizacja podpasuje :). Dla mnie w Warszawie już będzie pewnie za późno, i zresztą byłam już raz, wygralam zestaw kosmetyków, wiec polecam :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no wyparzać trzeba koniecznie wszystkie smoczki, butelki i ogólnie co do buzi no bo nie wiadomo kto to macał no i poza tym na początku dziwnie pachnie.

Szybko nie urodzę bo jeszcze mam brzuch dość wysoko ;) no ale pokój załatwiony, jeszcze firanki poprasować i powiesić, ale to jutro, no i zostaje mi jeszcze pokoik małego, ale to w sobotę dopiero będę mogła działać. A potem już głowa spokojna :)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html , może Wam termin i lokalizacja podpasuje :). Dla mnie w Warszawie już będzie pewnie za późno, i zresztą byłam już raz, wygralam zestaw kosmetyków, wiec polecam :)
    u mnie sa 01.10 i juz sie zapisalam :)

lubek lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pracuję jako nauczyciel i jestem już kontraktowym, ale zarobki oszałamiające nie są, bo to przedszkole niepubliczne, wlaścicielka w ogóle podwyżek nie daje, a jeszcze wymaga zostawania po godzinach, nieraz siedziałam po 12 godzin, a jeszcze w weekendy nad papierzyskami, plany miesięczne, diagnozy dzieci, sprawozdania, ech..gdyby nie mąż to byłoby ciężko się utrzymać..
    Teraz od marca jestem na zwolnieniu już, ale chyba w ogóle do tego przedszkola już nie wróce..
    Prędzej poszukam czegoś w państwówce właśnie, choć tam głownie po znajomości można się dostać i jeszcze starsze panie, nieraz mogące już być na emeryturze zajmują miejsce młodym nauczycielom..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 19:35

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane :)
    Ja juz po dodatkowym usg: maly wazy 3300g
    Przewidywalna waga urodzeniowa: 4200g
    Jutro rano spotkanie z ginem i zobaczymy co on na to ;)

sylwia1985, Zielono mi:-))))), paaolka, lubek, Kasiula09, Aniqa, ao12., ania.g, pestka, poczwarkah, anka_a, agatas, Scęście, Strokrotka, Anoolka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:

O a u mnie dokładnie w dzień wyznaczonego porodu - zdążę - a zaryzykuję, zapiszę się ;)

lubek, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    No kochane :)
    Ja juz po dodatkowym usg: maly wazy 3300g
    Przewidywalna waga urodzeniowa: 4200g
    Jutro rano spotkanie z ginem i zobaczymy co on na to ;)
    ooo duzy chlopak bedzie - pewnie moj tez nie bedzie najmniejszy bo mam cukrzyce ciazowa

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:01

paaolka, ao12., Nelly lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wyparzajcie teraz,w szpitalu to zrobicie na swiezo, zawsze jest jakis czajnik dla pacjentek.

Scęście, Anoolka lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja właśnie dziś kupiłam smoczek i butelkę, i na opakowaniu ze smoczkiem jest napisane żeby przed pierwszym użyciem wyparzyc gotujac 5 minut,więc pewnie wyparze. Butle też i te nakladki na sutki też. Skoro pierzemy ubranka przed pierwszym użyciem to te rzeczy też wypadałoby "uprac" :-)

No to chyba jutro się już za to zabiorę ;) ale faktycznie na logikę, tam tez mogą być bakterie, a dziecko ma wkładać te przedmioty do buzi. Nie pomyślałam wcześniej..

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny nie wyparzajcie teraz,w szpitalu to zrobicie na swiezo, zawsze jest jakis czajnik dla pacjentek.

To ja wyparzę najwyżej drugi raz wtedy ;) ale zrobię to tez w domu :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie warsztaty sa 29 września, ciekawe czy do tego czasu urodze czy nie :-D Ale co tam,chętnie się zapiszę :-)

lubek lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa a nakładki na sutki używasz/ używałaś? Bo ja jeszcze nie zakupiłam i sie zastanawiam nad kupnem

age.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jutro akcja wyparzanie :) A w szpitalu najwyżej zabiorę się za to drugi raz:)

A dziewczyny nie pisałam Wam ale na ostatniej szkole rodzenia w poniedziałek położna zabrała naszą grupę na zwiedzanie oddziału :) Pozwiedzałyśmy co trzeba i jestem teraz spokojniejsza :) Oddział jest w trakcie remontu i prace mają się skończyć październik/listopad ale część jest już wyremontowana. Także będę rodzić na nowiuśkim oddziale ;-) Łazienki są w salach, i są jeszcze dodatkowe łazienki na korytarzach gdyby te w salach były zajęte :-) Sala porodów rodzinnych też wyremontowana. Niestety sala porodów i cięć jest jeszcze jak za komuny, kafle od samego sufitu jak u rzeźnika ;-P
    Położna mówiła, że po całkowitym remoncie będą standardy europejskie :-P Nic tylko rodzić :-)

Kajaoli, Zielono mi:-))))), ao12. lubią tę wiadomość

divers2288.gif
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ